Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ακτιβιστές αλυσοδέθηκαν στις γραμμές του τραίνου

Στις σιδηροδρομικές γραμμές στην πόλη Ζέλαντ της νότιας Ολλανδίας αλυσοδέθηκαν το πρωί δέκα ακτιβιστές της Greenpeace προκειμένου να μποδίσουν τη διέλευση τραίνου το οποίο μεταφέρει πυρηνικά απόβλητα στη Γαλλία. 
Το τραίνο έχει προορισμό την πόλη Λα Αγκ της βορειοδυτικής Γαλλίας και η αναχώρησή του μπορεί να καθυστερεί αλά θα γίνει, δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας. 

Σύμφωνα με την Greenpeace, το φορτίο των τριών βαγονιών του τραίνου αποτελεί κίνδυνο για τον πληθυσμό κατά μήκος της πορείας που θ΄ακολουθήσει το τραίνο ως το εργοστάσιο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων της Λα Αγκ. 

Τα απόβλητα προέρχονται από τον πυρηνικό σταθμό της πόλης Μπόρσελε στη νοτιοδυτική Ολλανδία. 

Σύμφωνα με την Greenpeace, πρόκειται για το πρώτο από τα δέκα φορτία πυρηνικών αποβλήτων της Ολλανδίας που θα μεταφερθούν στο εργοστάσιο της Λα Αγκ εντός των προσεχών δυο ετών. 

«Εάν γίνει κάποιο ατύχημα θα είναι καταστροφή», δήλωσε η Ικε Τόιλινγκ, εκπρόσωπος της Greenpeace, τονίζοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση ο πληθυσμός θα εκτεθεί σε ραδιενέργεια ανάλογη με αυτή στο Τσερνόμπιλ ή τη Φουκουσίμα. 

Η Greenpeace τονίζει ότι τα πυρηνικά απόβλητα που δεν θα μπορέσουν να ανακυκλωθούν και θα επιστρέψουν στην Ολλανδία για να αποθηκευτούν, θα παραμείνουν ραδιενεργά για 240.000 χρόνια. 

Πηγή: Newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum