Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Διπλάσιες συνδέσεις στο Internet έως το 2015

Μέσα σε μόλις μια τετραετία, έως το 2015, ο συνολικός αριθμός των κάθε είδους μεγάλων και μικρών ηλεκτρονικών συσκευών, που θα είναι διασυνδεμένες στο Διαδίκτυο, θα ξεπεράσει τα 15 δισεκατομμύρια, δηλαδή θα είναι κατά προσέγγιση διπλάσιος σε σχέση με τον πληθυσμό του πλανήτη μας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας Cisco, που ειδικεύεται στον εξοπλισμό δικτύων.

Η εταιρεία, σύμφωνα με το BBC, προβλέπει ότι τα αμέσως επόμενα χρόνια θα υπάρξει μια «έκρηξη» των λεγόμενων «έξυπνων» συσκευών, όπως οι υπολογιστές-ταμπλέτες, τα «έξυπνα» κινητά, οι «έξυπνες» τηλεοράσεις και κάθε άλλου είδους μηχανήματα με αυξημένη «νοημοσύνη» και με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι το 2015 οι κάτοικοι της Γης, κάθε δευτερόλεπτο, θα παρακολουθούν ένα εκατομμύριο λεπτά online βίντεο, που θα αποτελούν και τον κύριο όγκο δεδομένων στην παγκόσμια διαδικτυακή κίνηση, η οποία, κατά τις εκτιμήσεις της Cisco, θα φτάσει τα 966 exabytes ετησίως (1 exabyte ισοδυναμεί με 1 εννεάκις εκατομμύρια bytes).

Για πρώτη φορά, το 2004 η μηνιαία κίνηση στο παγκόσμιο Διαδίκτυο ξεπέρασε το φράγμα του ενός exabyte και έκτοτε αυξάνεται με εντεινόμενο ρυθμό. Πάνω από το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού -δηλαδή περίπου τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι- αναμένεται να βρίσκονται διασυνδεμένοι online το 2015. Σύμφωνα με τη Cisco, αυτή η τάση ολοένα μεγαλύτερης επέκτασης και χρήσης του Internet, αυξάνει τις πιέσεις στην υποδομή του Διαδικτύου διεθνώς. «Το πιο σημαντικό ζήτημα που αντιμετωπίζουμε, είναι πώς να διαχειριστούμε έξυπνα όλη αυτή την κίνηση» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Σουράτζ Σετί.

Η «έκρηξη» των διασυνδεμένων συσκευών καθιστά επείγουσα προτεραιότητα την προώθηση διεθνώς της εφαρμογής του νέου Πρωτοκόλλου Διαδικτύου IΡv6, καθώς οι διαδικτυακές διευθύνσεις του προηγούμενου πρωτοκόλλου IΡv4 αναμένεται να εξαντληθούν έως τον Αύγουστο φέτος. Στις 6 Ιουνίου, κατά τη λεγόμενη «Παγκόσμια Ημέρα IΡv6», η Cisco και πολλές άλλες μεγάλες εταιρείες (Google, Facebook, Yahoo κ.α.) θα κάνουν την πρώτη μεγάλης κλίμακας δοκιμή της εφαρμογής του IΡv6, ώστε να γίνει έλεγχος κατά πόσο το νέο πρωτόκολλο είναι χωρίς πρόβλημα συμβατό με τους δημοφιλείς παγκοσμίως ιστότοπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum