Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΣΟΚ:Χαμηλοτερος ο μισθος του Ομπαμα απο του Παπουλια!


Μεγαλύτερες απολαβές από τον Ομπάμα λαμβάνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ανά έτος κατά μερικές χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή μάλιστα που οι Έλληνες πολίτες ζουν μια τρομερά δυσμενή οικονομική περίοδο...

 Όταν η πιο ισχυρή φιγούρα του πλανήτη, αυτή του  Προέδρου των ΗΠΑ, λαμβάνει ετήσιες...
ακαθάριστες αποδοχές 276.681 ευρώ, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας παρέχεται ετήσια χορηγία 283.694 ευρώ χωρίς να υπολογιστούν οι χορηγίες και έξοδα παράστασης, σύμφωνα με το πόθεν έσχεςτου 2008.

 Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι παροχές του υπό πτώχευση Ελληνικού Δημοσίου προς τον Πρόεδρο είναι κατά μερικές χιλιάδες ευρώ περισσότερα από αυτά που παρέχει το Αμερικανικό Δημόσιο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ!

 To λιγότερο που μπορεί να ειπωθεί είναι ότι τέτοια στοιχεία είναι προκλητικά, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε και με τα δεδομένα αυτά ίσως οι πολιτικοί θα έπρεπε να σκεφτούν το ενδεχόμενο μείωσης του μισθού τους, ως συμπαράσταση στο λαό που δοκιμάζεται.

 Τη στιγμή λοιπόν που οι χαμηλοσυνταξιούχοι είναι υποχρεωμένοι από το κράτος να προσφέρουν από το υστέρημα τους μέρος των αποδοχών τους σε αυτό, ο Κος Παπούλιας ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί να δώσει το "καλό" παράδειγμα και να ζητήσει ο ίδιος μείωση των αποδοχών του.


Πετσάλνικος: "Ψαλίδισμα" στους μισθούς των Βουλευτών

Σε μικρότερες απολαβές για τους Βουλευτές προχωρά η Βουλή με ανακοίνωση της Πέμπτης (07.07) προκειμένου να ηρεμήσει τα οξυμένα πνεύματα των πολιτών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.

 Ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να μειώσει κατά 8%-10% επιπλέον τις βουλευτικές αποζημιώσεις.

 "Το πολιτικό προσωπικό της χώρας θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην προσπάθεια μείωσης των δαπανών" έλεγαν την Πέμπτη (07.07) κύκλοι του προέδρου της Βουλής, κάνοντας λόγο για μείωση του συνόλου της βουλευτικής αποζημίωσης κατά 8%-10% σε σχέση με τη σημερινή αποζημίωση.

 Ο συνολικός μισθός των βουλευτών θα κυμαίνεται στις 6.000 ευρώ, ενώ αξιόλογες μειώσεις θα σημειωθούν και στις αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι βουλευτές και για τη συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

 Παρελθόν θα αποτελούν όμως και τα πολυτελή αυτοκίνητα Πρόθεση του Προεδρείου είναι να έχουν όλοι αυτοκίνητα 1.400 κυβικών, ωστόσο ενδέχεται να τη γλιτώσουν όσοι προέρχονται από δύσβατες και απομακρυσμένες περιφέρειες, οι οποίοι αναγκαστικά διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα εβδομαδιαίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum