Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΣΟΚ:Νεκροι στην Κυπρο--ΔΕΙΤΕ

Βιβλική καταστροφή προκάλεσε έκρηξη που έγινε στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στη Λεμεσό της Κύπρου, λίγο πριν από τις 06:00. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές της Κύπρου έχουν ανακοινώσει είκοσι νεκρούς, εκ των οποίων οι πέντε είναι πυροσβέστες, και 43 τραυματίες, εκ των οποίων οι 4 νοσηλεύονται στην εντατική. Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ανταποκριτές, η καταστροφή στην περιοχή είναι τεράστια, ενώ τα ασθενοφόρα, λόγω αδυναμίας προσέγγισης, φθάνουν σε κάποιο σημείο περιμετρικά της βάσης, στο οποίο μεταφέρουν τους τραυματίες, για να τους παραλάβουν.
Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, «υπήρχαν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας, πήραν φωτιά τα δύο και σημειώθηκαν πολύ μεγάλες εκρήξεις». Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ρωσικής κατασκευής πολεμικό υλικό του συριακού κράτους, που είχε κατασχεθεί από ρωσικό πλοίο πριν από τρία χρόνια και φυλάσσονταν σε ακατάλληλες συνθήκες. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι το υλικό προοριζόταν για το Ιράν.

Η καταστροφή προκλήθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4:20 το πρωί στην περιφέρεια της βάσης και εξαπλώθηκε. Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Εθνική Φρουρά είχε ειδοποιηθεί αρμοδίως ότι τα πυρομαχικά που βρίσκονταν αποθηκευμένα σε κοντέινερ στην ύπαιθρο έπρεπε να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος. Ενδεικτικό της σφοδρότητας της έκρηξης είναι ότι ο κρατήρας που σχηματίστηκε έχει βάθος 20 μέτρα.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μετέβη στον χώρο της τραγωδίας και συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 12.30 μ.μ.. Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου καθώς και η σύσκεψη για την οικονομία αναβλήθηκαν. Ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Πέτρος Τσαλικίδης βρίσκεται ήδη από νωρίς το πρωί στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».
Εκτός από τα ασθενοφόρα κρατικών νοσηλευτηρίων, στην περιοχή έχουν σπεύσει και ασθενοφόρα ιδιωτικών νοσηλευτηρίων για αντιμετώπιση των αναγκών. Στον χώρο βρίσκονται και αρκετά πυροσβεστικά οχήματα και καταβάλλεται προσπάθεια για κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται εντός της βάσης. Ο υπουργός Εσωτερικών, Νεοκλής Συλικιώτης, δήλωσε ότι τα πτώματα  των νεκρών μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, χωρίς όμως να αναφερθεί σε αριθμό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυπριακή κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της Λάρνακας και της Λεμεσού να μην πηγαίνουν στα νοσοκομεία χωρίς σοβαρό λόγο, γεγονός που προκαλεί ανησυχία για μεγάλο αριθμό τραυματιών.

Ο περιβάλλων χώρος έξω από τη ναυτική βάση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς ο δρόμος έξω από τη βάση είναι γεμάτος από σπασμένα κλαδιά, σωλήνες, σίδερα, γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη μυρωδιά καμένου επικρατούν στον παλαιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί, ενώ πάνω από τη βάση πετάει συνεχώς ελικόπτερο της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum