Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΩΡΓΑΚΗ: ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ!

Απίστευτη ιεροσυλία από τον θρασύτατο καταστροφέα της Ελλάδας, Γιωργάκη Παπανδρέου! Στην ομιλία του στην Κ.Ο του Πασοκ, τόλμησε να συγκριθεί με τον μεγάλο Εθνικό Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια:



Μάλιστα, ανέφερε πως όπως εκείνον τον δολοφόνησαν επειδή έκανε αλλαγές στη χώρα, συγκρούστηκε με.....

συμφέροντα κλπ, έτσι και τώρα όσοι κατηγορούν το Πασοκ για την εθνοπροδοτική του πολιτική, είναι στο ίδιο...τσουβάλι με τους δολοφόνους του Καποδίστρια!

Ενημερώνουμε τον ανιστόρητο Αμερικανοεβραιοπολωνοέλληνα "Πρωθυπουργό", πως ο Ιωάννης Καποδίστριας ούτε Μνημόνια υποθήκευσης της χώρας υπέγραψε, ούτε άδικους φόρους έβαλε, ούτε έπαιρνε εντολές από ξένα αφεντικά.

Αντίθετα, σε μια διαλυμένη από τον πόλεμο Ελλάδα έκανε τομές παντού, οργάνωσε το Κράτος και χωρίς να απομονώσει διεθνώς τη χώρα, τράβηξε τον δικό του, ανεξάρτητο δρόμο: Αυτός ήταν ο λόγος της δολοφονίας του από φατρίες προσκείμενες σε ξένες δυνάμεις, που δεν ήθελαν με κανένα τρόπο μια Ελλάδα ισχυρή και αυτοδύναμη!

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε εκατοντάδες ακόμα παραδείγματα που κάνουν τη σύγκριση Καποδίστρια-Τζέφρυ να φαντάζει ως ΥΒΡΙ, αλλά αρκούμαστε σε ένα. Την στάση του πρώτου Έλληνα Κυβερνήτη, όταν ο περίγυρός του ζήταγε να ντύνεται μεγαλοπρεπώς, να ζει και να τρώει αναλόγως κλπ:

Ο Καποδίστριας κατοικούσε σε «δύο πτωχικά δωμάτια, είχε μόνο μία άμαξα και έναν υπηρέτη». Όταν οι πάντες, διπλωμάτες, αριστοκράτες και απλοί άνθρωποι τον ρωτούσαν κατάπληκτοι, εκείνος απαντούσε:

«Όταν αφού εκτύπησα πρώτον τας θύρας των μεγάρων των πλουσίων ηναγκάσθην κατόπιν να κτυπήσω και τας θύρας των πτωχών ζητώντας τον οβολόν τους προκειμένου να στείλω τρόφιμα και πολεμοφόδια εις τον αγωνιζόμενον ελληνικόν λαόν έπρεπε να ημπορώ να τους λέγω: Έδωσα πρώτος εγώ τα πάντα. Κανόνισα να μη εξοδεύσω δια τον εαυτό μου και δια τον υπηρέτην μου περισσότερα, από 60 φράγκα τον μήνα. Όλον τον άλλον μισθόν μου τον στέλνω στην Ελλάδα...».

Ο γιατρός του, βλέποντας τον τόσον καταβεβλημένο από τους αδιάκοπους μόχθους και αγώνες, του συνέστησε αυστηρά ότι έπρεπε να βελτιώσει την τροφή του. Και ο Καποδίστριας απάντησε: «Ουδέποτε θα επιτρέψω στον εαυτό μου βελτίωση της τροφής, παρά μόνον τότε όταν θα είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει ούτε ένα Ελληνόπουλο που να πεινάει...».

Το Πανελλήνιο και η Γερουσία δύο φορές ψήφισαν τον μισθό που έπρεπε να δίνεται στον Κυβερνήτη. Και τις δύο φορές ο Καποδίστριας αρνήθηκε να δεχθεί μισθό.

Κάντε τις συγκρίσεις σας με τους υπέρογκους μισθούς Βουλευτών, τα σκανδαλώδη προνόμια και τη γενικότερη αδιαφορία τους, ενώ ο λαός πεινάει.


Δολοφόνησαν τον Καποδίστρια επειδή έβαζε φόρους;

Ο Οικονόμος, στενός φίλος του Ρέοντος και Πραστού και μετέπειτα Κυνουρίας Διονυσίου, από τον οποίο θα έλαβε ασφαλώς τις σχετικές πληροφορίες, αναφέρει, ότι ο Καποδίστριας ανέθεσε στον Διονύσιο ειδική αποστολή στην Πόλη, για να διευθετηθεί το ταχύτερο το εκκλησιαστικό πρόβλημα της Ελλάδος, «ίνα μη -όπως έλεγε (ο Καποδίστριας), πέσει η υπόθεσις εις Φράγκων χείρας, και τότε εχάθημεν»! Μέσα στη φράση αυτή κλείνεται η προφητική πρόβλεψη του Καποδίστρια για το βαυαρικό αυτοκέφαλο και τις επιπτώσεις του στη ζωή του Έθνους μας, αλλά και στην όλη πορεία του Ελληνισμού.

Αυτό ακριβώς όμως δεν ήθελε η Ευρωπαϊκή πολιτική. Την ομαλοποίηση των σχέσεων της ελευθέρας Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την συνέχιση της ενότητος του Ρωμαίικου, που μπορούσε να οδηγήσει στην ανάσταση του Βυζαντίου/Ρωμανίας, δηλαδή της Ορθόδοξης Αυτοκρατορίας. Ενώ ο Ρέοντος και Πραστού Διονύσιος ετοιμαζόταν για την μετάβασή του στο Πατριαρχείο, οι δολοφονικές σφαίρες έκοβαν τη ζωή του Κυβερνήτη και ματαίωναν τους σκοπούς του. Οι δυνάμεις εκείνες, που τροφοδοτούσαν και κατηύθυναν την εναντίον του αντιπολίτευση, όπλισαν και τα χέρια των αφελών δολοφόνων του.

Είναι πασίγνωστη η βαθιά πίστη του Καποδίστρια στην Ορθοδοξία:

«Η ενίσχυση του κύρους της εκκλησίας είναι η βάση για την αναγέννηση του Έθνους».

«Το Έθνος οφείλει ολοκληρωτική αφοσίωση στην Εκκλησία γιατί έτσι θα προοδεύσει».

http://hellas-orthodoxy.blogspot.com

1 σχόλιο:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum