Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Απίστευτη επιστολή μιας γιαγιάς 96 ετών σε διευθυντή τραπέζης

Οι New York Times πριν λίγο καιρό δημοσίευσαν
την επιστολή μιας γιαγιάς 96 ετών (!) που απευθυνόταν στον διευθυντή της τράπεζας με την οποία συνεργαζόταν....



Θα διαπιστώσετε ότι η Αμερικάνα γιαγιά και χιούμορ διαθέτει και εξυπνάδα και αν μη τι άλλο μας βάζει ...ιδέες.

«Αγαπητέ κύριε, Σας ευχαριστώ που σφραγίσατε την επιταγή μου με την οποία σκόπευα να πληρώσω τον υδραυλικό τον περασμένο μήνα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, δεν πρέπει να πέρασαν ούτε 3 νανοδευτερόλεπτα μεταξύ του σφραγίσματος της επιταγής μου και της αυτόματης κατάθεσης της σύνταξής μου από το δημόσιο!

Θα πρέπει να σας ευχαριστήσω και για το πρόστιμο των 30 δολαρίων που χρεώσατε το λογαριασμό μου ως πέναλτι για την ταλαιπωρία που προκάλεσα στην Τράπεζά σας. Η ευγνωμοσύνη μου ξεχειλίζει κυρίως γιατί με κάνατε να ξανασκεφτώ τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζω τα οικονομικά μου.

Έχω προσέξει πως κάθε φορά που προσπαθώ να επικοινωνήσω μαζί σας η μόνη μου παρηγοριά είναι η απρόσωπη και ασύμφορη οντότητα που έχει γίνει η Τράπεζά σας.

Από εδώ και στο εξής, όπως ακριβώς κάνετε κι εσείς, θα κάνω τις συνδιαλλαγές μου μαζί σας προσωπικώς.

Οι πληρωμές της υποθήκης και του δανείου μου δε θα γίνονται αυτόματα, αλλά θα φτάνουν στην Τράπεζά σας με επιταγή στο όνομα ενός υπαλλήλου, που θα ορίσετε εσείς. Να θυμάστε πως είναι αδίκημα να ανοιχτεί η αλληλογραφία που θα περιέχει την επιταγή από κάποιον άλλον και όχι από τον παραλήπτη.

Σας επισυνάπτω την αίτηση που θα πρέπει να συμπληρώσει ο υπάλληλος που θα ορίσετε. Σας ζητώ συγγνώμη για το 8σελιδο μέγεθός της, αλλά θα πρέπει να γνωρίζω γι' αυτόν όσα γνωρίζει η Τράπεζά σας για μένα.

Σημειώστε πως όλες οι πληροφορίες που αφορούν το ιατρικό ιστορικό του θα πρέπει να υπογραφούν από το αρμόδιο Υγειονομικό τμήμα, ενώ και οι πληροφορίες για τα οικονομικά του θα πρέπει να συνοδεύονται από τα κατάλληλα θεωρημένα αντίγραφα-ντοκουμέντα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να εκδώσω ένα PIN, τον οποίο θα χρησιμοποιεί ο υπάλληλός σας στις συναλλαγές μαζί μου.

Λυπάμαι, αλλά δε θα είναι μικρότερο από 28 νούμερα - τόσα είναι και τα νούμερα που πληκτρολογώ κάθε φορά που καλώ το telephone banking και πρέπει να συνδεθώ με το λογαριασμό μου. Κι επειδή, όπως λένε, η μίμηση είναι η υπέρτατη κολακεία, επιτρέψτε μου να σας αντιγράψω!
Επιτρέψτε μου επίσης να σας γνωστοποιήσω και τα ακόλουθα. Όταν θα μου τηλεφωνείτε, θα πατάτε τα ακόλουθα κουμπιά:

1: Για να κλείσετε ραντεβού να με δείτε.

2: Για να με ρωτήσετε για μια πληρωμή που δεν έγινε.

3: Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο σαλόνι σε περίπτωση που είμαι εκεί.

4: Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην κρεβατοκάμαρα σε περίπτωση που κοιμάμαι.

5: Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στην τουαλέτα σε περίπτωση που με καλεί η φύση..

6: Για να μεταφέρετε το τηλεφώνημα στο κινητό μου σε περίπτωση που λείπω από το σπίτι.

7: Για να στείλετε e-mail στον υπολογιστή μου, απαιτείται ένας μυστικός κωδικός, ο οποίος και θα σας αποσταλεί εν ευθέτω χρόνω.

8: Για να επιστρέψετε στο κύριο μενού και να ξανακούσετε τις επιλογές 1-7.

9: Για να διατυπώσετε κάποιο αίτημα ή παράπονο. Κατόπιν θα μπείτε σε αναμονή ανάλογα με την πληρότητα του αυτόματου τηλεφωνητή μου.

Καθ' όλη τη διάρκεια του τηλεφωνήματος θα παίζει χαλαρωτική μουσική.

Αν, ωστόσο, χρειαστεί να περιμένετε πολύ, λυπάμαι, αλλά ακολουθώντας και πάλι το παράδειγμά

σας, θα πρέπει να σας χρεώσω με ένα ποσό για τη διαδικασία.

Κλείνοντας, σας εύχομαι ένα ευτυχισμένο και λιγότερο κερδοφόρο νέο έτος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψε ντόνατ ο πορτιέρο της Μάντσεστερ


Είναι νέος, διάσημος και αμείβεται με 70 χιλ. λίρες την εβδομάδα. Κάθε εβδομάδα φορά τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αγωνίζεται στα καλύτερα γήπεδα στον κόσμο. Παρόλα αυτά, ο Νταβίντ Ντε Χέα κάνει «πέσιμο» σε ντόνατ, αξίας 1,19 λιρών.

Ο τερματοφύλακας των πρωταθλητών Αγγλίας βρέθηκε στο κατάστημα της Tesco στο «εμπορικό χωριό» Άλτρινχαμ, το οποίο βρίσκεται 8 χιλιόμετρα έξω από το Μάντσεστερ.

Όλα καλά μέχρι την στιγμή που ο Ισπανός γκολκίπερ πείνασε και αποφάσισε να «αγοράσει» ένα ντόνατ.

Το πήρε, το έφαγε, αλλά δεν το πλήρωσε ποτέ. Ναι καλά διαβάσατε. Άτομα της εταιρείας security του καταστήματος παρατήρησαν ότι ο Ισπανός άσος κατευθύνονταν προς την έξοδο, χωρίς να έχει περάσει από το ταμείο για να πληρώσει το ντόνατ και τον οδήγησαν σε ειδικό χώρο για «ανάκριση».

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα αγγλικά Μέσα, ο Ισπανός τερματοφύλακας ισχυρίστηκε ότι ξέχασε να περάσει από το ταμείο και ότι δεν είχε καμία πρόθεση να «κλέψει». 
Πηγή: england365.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Γκρούπ στο Facebook για δημόσιο έρανο υπέρ του Πάγκαλου!


Γκρούπ στο Facebook για δημόσιο έρανο υπέρ του Πάγκαλου!
Οι χθεσινές δηλώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου στην πρωινή εκπομπή του MEGA σχετικά με το χαράτσι στα ακίνητα, προκάλεσαν δικαιολογημένα την αντίδραση αρκετών πολιτών, που με αρκετό χιούμορ και καυστικότητα έσπευσαν να δημιουργήσουν γκρούπ συμπαράστασης και υποστήριξης του πολιτικού, στο Facebook με σκοπό να τον ενισχύσουν οικονομικά για να πληρώσει το χαράτσι...
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, και ο ίδιος ανήκει στην ίδια κατηγορία με τις οικονομικά εξαντλημένες κοινωνικές ομάδες, καθώς δεν διαθέτει 7.500 ευρώ για να πληρώσει το έκτακτο τέλος των ακινήτων, τα οποία έχει κληρονομήσει ! Μάλιστα δήλωσε ότι ψάχνει για αγοραστή για κάποιο απ'αυτά προκειμένου να μπορέσει να καταβάλλει το απαιτούμενο ποσό... Όταν ρωτήθηκε από τους Καμπουράκη και Οικονομέα, για το τί θα κάνει αν δεν βρεί αγοραστή δήλωσε : ''E, τότε μπορεί να έρθει ο Βενιζέλος να με βάλει φυλακή''. Όπως ήταν επόμενο οι δηλώσεις του προκάλεσαν την οργή πολλών Ελλήνων, που σατίρισαν με χιούμορ στο Facebook τις οικονομικές.. δυσκολίες του πολιτικού.
Ειρωνικά σχόλια όπως: ''Ας κάνουμε κάτι...να σώσουμε από την φυλακή τον Πάγκαλο! Το άδικο χαράτσι του Βενιζέλου δεν μπορεί να το πληρώσει...του λείπουν 7.500 ευρώ! Ελάτε να σώσουμε τα ακίνητά του...δεν πρέπει να τα πουλήσει! Για κάθε like θα συγκεντρώνονται 10 λεπτά του ευρώ...για μας δεν είναι τίποτα! Για εκείνον όμως είναι πάρα πολλά (δυσβάσταχτα!) τα 7.500 ευρώ...Δώστε και σώστε τον Πάγκαλο! FREE TEO!!!'' ή ''Πάμε μπροστά με τον Πάγκαλο τον ΑΝΤΑΡΤΗ!!'', έχουν αναρτηθεί σε γκρούπ όπως το ''Δημόσιος έρανος για τα ακίνητα του Πάγκαλου''...

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις : 
Διαβάστε Περισσότερα »

Το να κλέβω το κράτος είναι παράνομο το να με κλέβει αυτό είναι νομοσχέδιο

Ορισμένες φορές οι εικόνες μιλάνε απο μόνες τους…Σε αυτήν την μεγάλη κρίση ο Έλληνας σκέφτεται σωστά αλλά χωρίς να τον ακούει όμως κανείς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η αποκλειστικότητα του Veria-city-news!!!


Το veria-city-news βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει πως εξασφάλισε διαδικτυακή συνέντευξη με διάσημη τραγουδίστρια που πέρασε από την Βέροια...

Διαβάστε Περισσότερα »

Αθώωση της δημάρχου Βέροιας

Mε ομόφωνη απόφασή του την Παρασκευή 30 Σεπτ. 2011, το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης που δίκαζε σε Α΄ Βαθμό, αθώωσε τη Δήμαρχο Βέροιας Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη και τα υπόλοιπα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής  του Δ. Βέροιας που κατηγορήθηκαν για παράβαση καθήκοντος σε υπόθεση που αφορούσε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βέροια:Ανακοίνωση Τ.Ο. της Χρυσής Αυγής για την απογραφή Βορειοηπειρωτών

«Με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε πως σε κεντρικά σημεία της Βέροιας  έχουν αναρτηθεί αφίσες που καλούν τους αδελφούς μας Έλληνες Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν περήφανα την εθνική καταγωγή τους στην επικείμενη απογραφή που θα λάβει χώρα στη γείτονα χώρα, αντιστεκόμενοι στους εκφοβισμούς του αλβανικού παρακράτους και σε κάθε παρεμφερή απειλή. 

Με νωπές τις μνήμες από το φρικτό έγκλημα της δολοφονίας του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Ήρωα Αριστοτέλη Γκούμα από το αλβανικό παρακράτος στις 12 Αυγούστου 2010, οι Έλληνες καλούνται να τιμήσουν στην επερχόμενη απογραφή, που θα διεξαχθεί 1-15 Οκτωβρίου, το ποτισμένο με Ελληνικό Αίμα χώμα της Βορείου Ηπείρου, τη μνήμη των νεκρών του Έθνους που τόσες φορές απελευθέρωσαν τη σκλάβα αυτή γη που εξακολουθεί να στενάζει υπό τον αλβανικό ζυγό, την εθνική τους συνείδηση, την ίδια τους την ψυχή.

 Η Χρυσή Αυγή συγχαίρει την κίνηση αυτή και τους συντελεστές της και παράλληλα τονίζει την αδήριτη ανάγκη να αναδεικνύονται τέτοιες ενέργειες, ενέργειες που θα έπρεπε να λαμβάνουν χώρα και με κρατική πρόνοια. Μέσα σ' ένα αθηνοκεντρικό κράτος που μεριμνά για την "ελευθερία του λιβυκού και κάθε άλλου λαού" συμμετέχοντας στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες του ΝΑΤΟ ανά την υφήλιο και την ίδια στιγμή αφήνει στο έλεος της μοίρας τους Βορειοηπειρώτες Έλληνες λίγα χιλιόμετρα μακριά του, τέτοιες φωνές θα πρέπει να ακούγονται δυνατά δίνοντας προς πάσα κατεύθυνση ένα και μόνο μήνυμα.
Αντιστέκομαι άρα υπάρχω!  Ζήτω η Ελλάδα!

Με τιμή
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή  Ημαθίας
Γραφείο τύπου»

Διαβάστε Περισσότερα »

Διαγωνισμός Photoshop..Φοβερό...!!!

Διαγωνισμός Photoshop!
Η ιστορία έχει ως εξής.. ένα Κινέζος διαμαρτυρόμενος κατεβάζει το παντελόνι του δείχνοντας σε αστυνομικούς και δημοσιογράφους την αγανάκτηση του...

Η φωτογραφία του κυκλοφορεί παντού στο διαδίκτυο, ώσπου το ebaumsworld αποφασίζει να την κάνει αντικείμενο διαγωνισμού Photoshop.
Η πιο πετυχημένη παρέμβαση θα επιβραβεύονταν. Δείτε τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν…

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

Διαγωνισμός Photoshop!

www.dinfo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι γίνεται σε διασταύρωση του Τόκιο.....Χαμός.....!!!

Απίστευτο
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγωγή 1εκ. Ευρώ σε 26χρονο φοιτητή κατέθεσε ο Θ. Πάγκαλος

Δείτε το...
Διαβάστε Περισσότερα »

Τελος το πετρελαιο στη Βεροια...Έρχεται το πέλλετ..


Είναι το καινούργιο βιοκαύσιμο που άρχισε να χρησιμοποιείτε στην Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο....
Τα πέλλετς (pellets) έχουν την μορφή μικρής μακρο-στρογγυλής κάψουλας μήκους περίπου 2-3 εκατοστών και διαμέτρου 6 - 8 χιλιοστών,  μπορούν  να κατασκευασθούν απο οργανικά υλικά όπως: υπολείμματα βιομηχανίας ξύλου, υπολείμματα υλοτομίας & δεντροκαλλιεργειών,  υπολείμματα εκκοκκιστηρίων βάμβακος , άχυρα, ελαιοπυρήνα, απόβλητα μονάδων εκτροφής βοοειδών, χαρτί & χαρτόνι καθώς επίσης και  από τα ενεργειακά φυτά της αγριαγκινάρας και του ελεφαντόχορτου.   
Σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης τα πέλλετς ανάλογα το υλικό με το οποίο είναι κατασκευασμένα έχουν την μισή περίπου θερμική απόδοση,  ενδεικτικά μπορούμε να υπολογίσουμε, αν κάποιος καταναλωτής χρειαζόταν  τον χρόνο έναν τόνο πετρελαίου θέρμανσης, θα χρειασθεί να  καταναλώσει περίπου δύο τόνους πέλλετ , αυτά καταναλώνονται σε ειδικά κατασκευασμένους καυστήρες - λέβητες, ενεργειακές σόμπες και ενεργειακά τζάκια.             
Τα οφέλη που προκύπτουν για τον καταναλωτή που θα χρησιμοποιεί πέλλετς ( Pellets) αντί των ορυκτών καυσίμων είναι : το χαμηλότερο κόστος που μπορεί να φθάσει το 30-60% ανάλογα με το εκάστοτε παγκόσμιο γαιο - πολιτικό γίγνεσθε και όχι μόνο, η υπεραξία του καυσίμου που παραμένει στον τόπο παραγωγής του καυσίμου με αποτέλεσμα τα χρήματα να καταναλώνονται και να επενδύονται σε τοπικό επίπεδο, η επαναχρησιμοποίηση κάποιων άχρηστων υλικών που σε διαφορετική περίπτωση θα πήγαιναν στην χωματερή και φυσικά η προστασία του περιβάλλοντος λόγω της μείωσης των ρύπων από την χρήση των ορυκτών καυσίμων και της μείωσης του όγκου των απορριμμάτων. 
Αν σκεφτείτε κάνοντας έναν πρόχειρο υπολογισμό θα διαπιστώσετε ότι είναι εντελώς λάθος αν όχι απερισκεψία, να πετάμε σήμερα στα απορρίμματα τα {Άχρηστα ?} υλικά που ευτυχώς απλόχερα μας προσφέρει η φύση και παράλληλα, να στέλνουμε δισεκατομμύρια Ευρώ σε τρίτους για την εισαγωγή ορυκτών καυσίμων, κάποιοι βέβαια έχουν συμφέρον από αυτό,  εσείς όμως ?

Στην προσπάθεια της διάδοσης της νέας αυτής καύσιμης ύλης και της οικονομίας που μπορεί να κάνει ο καθένας μας για να θερμανθεί,  το Σάββατο 01/10/2011 και την Κυριακή 02/10/2011 θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων της Βέροιας παρουσίαση με λέβητες, τζάκια και σόμπες πέλλετ διάσημων Ιταλικών οίκων για την ενημέρωση του κοινού της πόλης της Βέροιας. 

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ρούμπιν Καζάν-ΠΑΟΚ 2-2


Ρε χάνουν τα παλικάρια; Τέτοια αποδείχτηκαν τα «παιδιά» του Μπόλονι στο παγωμένο Καζάν, με τον ΠΑΟΚ να «δραπετεύει» με το 2-2 από την έδρα της Ρούμπιν και τον Φωτάκη να μετατρέπει σε θετικούς τους οιωνούς για πρόκριση στον επόμενο γύρο του Europa League κρατώντας τον «δικέφαλο» με μόλις μια ήττα στα τελευταία 11 εκτός έδρας ευρωπαϊκά του παιχνίδια! Έσπασαν καρδιές στα τελευταία λεπτά, με τους Θεσσαλονικείς να διεκδικούν μέχρι τέλους τη νίκη! 
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι "Πρωταγωνιστές" επιστρέφουν στις οθόνες μας!


Έτοιμοι να μας χαρίσουν πολλά ενδιαφέροντα, δημοσιογραφικά ταξίδια ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι «Πρωταγωνιστές» του επιστρέφουν στο Mega αυτή την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 23:15 το βράδυ. Τι θα γίνει με τις καταθέσεις στις τράπεζες; Γιατί δεν κόπηκαν οι συντάξεις των βουλευτών; Έχουν πετρέλαιο οι ελληνικές θάλασσες; Τι θα σήμαινε η επιστροφή στη δραχμή; Ποιοι συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρο; Πόσα λεφτά βγήκαν στο εξωτερικό; Η πρώτη εκπομπή δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που ταλανίζουν όλους μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη Νάουσα πνίγηκαν δυο αδέλφια οινοποιοί

Σοκ στην κοινωνία της Νάουσας προκάλεσε ο άδικος χαμός δυο αδελφών οινοποιών, του Μέμου και Αντώνη Μελιτζανή μέσα σε μια δεξαμενή στη Νάουσα.
Οι δυο οινοποιοί ήταν πάνω από 70 ετών και από τους παλαιότερους στη Νάουσα, αφού έβγαζαν κρασί για πολλές δεκαετίες ενώ η είδηση του θανάτου τους προκάλεσε θλίψη σε όλους τους Ναουσαίους αφού ήταν πολύ αγαπητοί.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο ένας αδελφός ανακάτευε την δεξαμενή που ήταν γεμάτη μούστο, καθώς αυτές τις ημέρες είναι η εποχή του τρύγου και παραγωγή  κρασιού,  έχασε όμως την ισορροπία του και έπεσε μέσα. Βλέποντας τον αδελφό του να πνίγεται ο δεύτερος αδελφός  πήγε να τον βοηθήσει αλλά έπεσε κι αυτός μέσα με αποτέλεσμα να βρουν και οι δυο τραγικό θάνατο.
Τα πτώματα των δύο άτυχων αδελφών Μελιτζανή ανέσυραν οι άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νάουσα, ενώ τόσο η Πυροσβεστική όσο και η Αστυνομία διενεργούν ανάκριση για το τραγικό συμβάν
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή-καταπέλτης: Η Ελλάδα δεν χρωστά, της χρωστάνε!

Πηγή:prionokordela.gr
Ο αναγνώστης μας, κ. Γαβριήλ Πανάγος (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση της prionokordela.gr), μας έστειλε μια επιστολή, την οποία, όπως μας είπε, έχει στείλει σε πλείστους βουλευτές, χωρίς να έχει λάβει καμία απολύτως καμία…
Εμείς πιστεύουμε ότι αξίζει να δημοσιευθεί αυτούσια…





Η Ελλάδα δεν χρωστά, της χρωστάνε.
Ό,τι ξεπουληθεί από την Ελλάδα τώρα, θα ακυρωθεί αύριο.
Ας το έχουν υπ’ όψη τους όσοι θελήσουν να εκμεταλλευτούν την περιουσία του ελληνικού κράτους.

Όταν δημιουργηθεί μια πραγματικά ελληνική κυβέρνηση που να στηρίζεται από την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, θα πρέπει να κατοχυρώσει διεθνώς τις εξής απαιτήσεις:
  1. Κατοχικό δάνειο που πήρε η Γερμανία από την Ελλάδα και ουδέποτε πλήρωσε. Επιπλέον τον χρυσό που έκλεψε.
  2. Αποζημιώσεις προς την Ελλάδα για τις καταστροφές που της προκάλεσε η Γερμανία κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Τα δύο αυτά πλέον όλους τους τόκους.
  1. Ζημιές που προκλήθηκαν στο ελληνικό δημόσιο από γερμανικές εταιρείες που πούλησαν στο ελληνικό δημόσιο λαδώνοντας τους υπευθύνους και υπερτιμολογώντας τις αξίες. Οφείλει η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει σε λεπτομερή και εξονυχιστική έρευνα και να δεσμεύσει μετά τις περιουσίες των υπευθύνων και συγγενών τους που δεν δικαιολογούνται. Για τα ποσά των υπερτιμολογήσεων να εγερθούν αγωγές κατά των εταιρειών.
  2. Η Ελλάδα να απαιτήσει από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες το κόστος για τις συνεχείς αναχαιτίσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων. Η Ελλάδα προστατεύει μ’ αυτά τα νότια-ανατολικά σύνορα της Ευρώπης και δεν είναι δίκαιο να αναλαμβάνει μόνη της το κόστος αυτό. Καμμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει τέτοιο πρόβλημα και τέτοιο κόστος. Τα άλλα κράτη αδιαφορούν και μάλλον καλοπιάνουν την Τουρκία παρόλο που συμπεριφέρεται ενάντια στο ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο.
  3. Επίσης η Ελλάδα να απαιτήσει το κόστος που επωμίζεται από τους τόσους ταλαιπωρημένους ανθρώπους από την Ασία και Αφρική που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από εμπόρους  ανθρώπων (δουλεμπόρους) και εισέρχονται χωρίς ταξειδιωτικά έγγραφα στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας. Η Τουρκία δεν συλλαμβάνει τους δουλεμπόρους και αφήνει αυτή κατάσταση να συνεχίζεται. Θα πρέπει όλη η Ευρώπη και τα ισχυρά κράτη της Γης να μελετήσουν το φαινόμενο και να βοηθήσουν τους ανθρώπους αυτούς να μην αναγκάζονται να φεύγουν από τον τόπο τους. Σήμερα στον 21ο αιώνα επιτρέπεται να ανεχόμαστε το δουλεμπόριο;
  4. Επιπλέον η Ελλάδα πρέπει να υπολογίσει και να απαιτήσει τα ενοίκια που πρέπει να καταβάλουν ευρωπαϊκές χώρες στην Ελλάδα για τις κλεμμένες από την Ελλάδα αρχαιότητες κλπ. ελληνικά κειμήλια ωφελούμενες από την έκθεση όλων αυτών σε μουσεία τους ή οπουδήποτε. Το ελληνικό κράτος πρέπει να καταγράψει όλα αυτά που βρίσκονται παράνομα σε ξένες χώρες και να αξιολογήσει τα μέχρι τώρα ενοίκια και πόσα θα χρεώνει στο εξής ετησίως.
Αν τα παραπάνω υπολογιστούν σωστά, τότε θα διαπιστωθεί ότι η Ελλάδα δεν έχει καθόλου εξωτερικό χρέος, αλλά το αντίθετο της χρωστούν αρκετά.
Γαβριήλ Πανάγος (συγγραφέας)
Διαβάστε Περισσότερα »
 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum