Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πρωτοχρονιάτικα έθιμα στην Ελλάδα…

Πρωτοχρονιάτικα έθιμα στην Ελλάδα…
Πρώτη ημέρα ενός καινούργιού χρόνου η Πρωτοχρονιά, και όλη η Ελλάδα σπεύδει να τη γιορτάσει με το δικό της μοναδικό τρόπο. Πάρτε μια γεύση πως υποδέχονται την ξεχωριστή αυτή ημέρα διάφορα μέρη στην χώρα μας:
Σάμος: Η «προβέντα» και τα «μουλιστρίνα»
Εκτός από την βασιλόπιτα, οι γυναίκες της Σάμου φτιάχνουν και… την «προβέντα». Πρόκειται για ένα πιάτο με γλυκά που «κρίνει» τη νοικοκυροσύνη της Σαμιώτισσας. Απαραίτητο «συστατικό» κάθε σπιτιού είναι το σπάσιμο του ροδιού και το σκόρπισμα των σπόρων του ώστε να γεμίσει το σπίτι ευτυχία και υγεία, ενώ οι τυχεροί που θα κάνουν ποδαρικό, παίρνουν τα «μπουλιστρίνα», το γνωστό σε όλους μας χαρτζιλίκι.
Θάσος: Το σκόρπισμα των φύλλων
Πρόκειται για ένα πολύ παλιό έθιμο κατά τη διάρκεια του οποίου όλοι κάθονται γύρω από το αναμμένο τζάκι, τραβούν την ανθρακιά προς τα έξω και ρίχνουν γύρω στ’ αναμμένα κάρβουνα, φύλλα ελιάς, βάζοντας στο νου τους από μια ευχή, χωρίς όμως να την πουν στους άλλους. Όποιου το φύλλο γυρίσει περισσότερο, εκείνου θα πραγματοποιηθεί και η ευχή του.
Καβάλα: Ψέλνουν τα κάλαντα ανάβοντας φωτιές
Ένα πολύ παλιό έθιμο, προερχόμενο από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας: τα αγόρια που θα φύγουν στρατιώτες τη νέα χρονιά, συγκεντρώνουν μεγάλες στοίβες από ξύλα στην πλατεία. Την παραμονή ανάβουν μια μεγάλη φωτιά και ψέλνουν τα κάλαντα. Με το που ο δείκτης δείξει δώδεκα, ξεκινά το παραδοσιακό γλέντι με τσίπουρο και γλυκά. Σε άλλες περιοχές της Καβάλας, το μικρότερο μέλος της οικογένειας μεταφέρει μια πέτρα στο εσωτερικό του σπιτιού για να είναι στέρεο και γερή η οικογένεια, ενώ τα μικρότερα παιδιά κάνουν «ποδαρικό» σε όλα τα σπίτια του κάθε οικισμού, μπαίνοντας με το δεξί. Για την καλή τύχη που φέρνουν, ανταμείβονται από τους ιδιοκτήτες με δώρα και γλυκά.
Ανατολική Μακεδονία: Οι «Μωμόγεροι»
Με ρίζες από τον Πόντο, οι «Μωμόγεροι» αναβιώνουν κάθε χρόνο στους Σιταγρούς και στα Πλατανιά της Δράμας. Πρόκειται για ένα είδος λαϊκού παραδοσιακού θεάτρου, όπου οι πρωταγωνιστές μιμούνται γεροντικά πρόσωπα, εξ ου και η ετυμολογία της λέξης «μωμόγερος» από το μίμος+ γέρος.
Ξάνθη: Πρασόπιτα, όπως λέμε βασιλόπιτα
Οι οικογένειες ανοίγουν φύλλο και παρασκευάζουν μια πίτα με πράσο, κιμά και μπαχαρικό κύμινο. Η πίτα ψήνεται σε παραδοσιακό ταψί, το οποίο ονομάζεται «σινί».
Ηράκλειο Κρήτης: Η μπουγάτσα και η «καλή χέρα»
Κάθε χρόνο η Πρωτοχρονιά στην Κρήτη συνοδεύεται από μεγάλη κατανάλωση μπουγάτσας. Για το σκοπό αυτό, σε όλους τους δρόμους του Ηρακλείου στήνονται υπαίθριοι πάγκοι για να είναι γλυκιά η πρώτη γεύση που θα πάρουν οι κάτοικοι του νησιού. Όσο για το χαρτζιλίκι; αυτό ονομάζεται «καλή χέρα» και ρέει άφθονο!
ΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Τα έθιμα που κατά κανόνα τηρούνται την πρώτη μέρα του χρόνου στην χώρα μας χαρακτηρίζονται από την ποσότητα και την ποικιλία.
Τα περισσότερα από αυτά σχετίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με την τύχη όπως είναι το ποδαρικό, το ρόδι και η χαρτοπαιξία. Μια άλλη κατηγορία είναι τα αμιγώς εορταστικά όπως είναι τα πυροτεχνήματα και η διασκέδαση, ενώ τέλος υπάρχουν και κάποια που τείνουν να εξαλειφθούν όπως οι κολόνιες, το σφάξιμο του χοίρου και η κρεμμύδα για γούρι.
Φυσικά, κύρια θέση σε αυτά έχει η βασιλόπιτα, έθιμο το οποίο τελείται ευλαβικά από την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής οικογένειας.
Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΑναμφισβήτητα το κατεξοχήν Πρωτοχρονιάτικο έθιμο είναι η βασιλόπιτα, που ειρήσθω εν παρόδω, τη συναντάμε σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο με αρκετές βέβαια παραλλαγές. Οι παραλλαγές αυτές έχουν να κάνουν κυρίως με την σύσταση της.
Έτσι σε κάποια μέρη είναι κέικ ή τσουρέκι, σε άλλα αλμυρή ή γλυκιά πίτα με φύλλα ενώ σε κάποια άλλα είναι ψωμί σαν το Χριστόψωμο. Διαφορές στις Βασιλόπιτες συναντάμε και στην διακόσμηση που φέρουν. Κοινό στοιχείο πάντως της διακόσμησης είναι ένας σταυρός και η αναγραφή του έτους. Σε όλες πάντως τις περιπτώσεις Βασιλόπιτα είναι στρογγυλή και μέσα της κρύβει ένα φλουρί.
Η βασιλόπιτα είναι συνδυασμός του «εορταστικού άρτου» και του «μελιπήκτου» των αρχαίων προσφορών, τόσο προς τους θεούς όσο και προς τους νεκρούς ή τους κακούς δαίμονες για την εξασφάλιση της υγείας, της καλής τύχης και της ευλογίας του Αγίου Βασιλείου.
Στην πλειοψηφία τους οι Έλληνες κόβουν τη βασιλόπιτα αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου. Σε μερικές όμως, περιοχές της Ελλάδας η Βασιλόπιτα κόβεται στο μεσημεριανό τραπέζι, ανήμερα του Αγίου Βασιλείου την 1η Ιανουαρίου. Όποτε πάντως και αν κοπεί, ακολουθείται το ίδιο εθιμοτυπικό: Ο νοικοκύρης την σταυρώνει τρεις φορές με ένα μαχαίρι και μετά αρχίζει να κόβει τα κομμάτια. Το πρώτο είναι του Χριστού, το δεύτερο της Παναγίας, το τρίτο του Αγίου Βασιλείου, το τέταρτο του σπιτιού και ακολουθούν τα κομμάτια των μελών της οικογένειας με σειρά ηλικίας.
ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ
Τα τελευταία χρόνια έχουν καθιερωθεί τα πυροτεχνήματα στις κεντρικές πλατείες των πόλεων. Είναι με ευθύνη και διοργάνωση των δημοτικών αρχών που επίσης φροντίζουν για τον εορταστικό στολισμό των πόλεων, αλλά και τη διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
Η ΚΑΛΗ ΧΕΡΑ
Συνηθίζεται να δίνεται ένα χρηματικό ποσό σαν δώρο σε παιδιά που θα επισκεφτούν κάποιο σπίτι την Πρωτοχρονιά. Συνήθως πρόκειται για τα εγγόνια ή τα ανίψια.
Μερικές δεκαετίες παλιότερα, η «καλή χέρα» ήταν το μόνο δώρο που έπαιρναν τα παιδιά την Πρωτοχρονιά και σε πολλές περιπτώσεις ήταν απλά ένα κέρασμα μιας κι ούτε χρήματα υπήρχαν πολλά, αλλά ούτε μαγαζιά με παιγνίδια.
Στα όμορφα Επτάνησα, ανάμεσα στο Ιόνιο πέλαγος και την Αδριατική θάλασσα, χαίρονται με ξεχωριστό τρόπο τις ημέρες του Δωδεκαημέρου. Οι άνθρωποι γιορτάζουν πηγαίνοντας στην εκκλησία, τρώγοντας, πίνοντας, τραγουδώντας αλλά και κάνοντας αστεία ο ένας στον άλλο.
ΤΟ ΠΟΔΑΡΙΚΟ
Πολλοί άνθρωποι είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμα και σήμερα σχετικά με το ποιος θα κάνει ποδαρικό στο σπίτι τους, δηλαδή ποιος θα μπει πρώτος στο σπίτι τους τον καινούριο χρόνο.
Έτσι, από την παραμονή λένε σε κάποιο δικό τους άνθρωπο, που τον θεωρούν καλότυχο και γουρλή, να έρθει την Πρωτοχρονιά να τους κάνει ποδαρικό. Πολλές φορές προτιμούν ένα μικρό παιδί για να κάνει ποδαρικό, γιατί τα παιδιά είναι αθώα και στην καρδιά τους δεν υπάρχει η ζήλια κι η κακία.
ΟΙ ΚΟΛΟΝΙΕΣ
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το βράδυ, οι κάτοικοι της πόλης γεμάτοι χαρά για τον ερχομό του Νέου Χρόνου κατεβαίνουν στο δρόμο κρατώντας μπουκάλια με κολόνια και ραίνουν ο ένας τον άλλο τραγουδώντας:” Ήρθαμε με ρόδα και με ανθούς να σας ειπούμε Χρόνους Πολλούς.” Και η τελευταία ευχή του χρόνου που ανταλλάσσουν είναι “Καλή Αποκοπή” δηλαδή “με το καλό να αποχωριστούμε τον παλιό το χρόνο”. “Πάλιν ακούσατε άρχοντες πάλι να σας ειπούμε Ότι και αύριο εστί ανάγκη να χαρούμε και να πανηγυρίζομεν περιτομήν Κυρίου, την εορτήν του Μάκαρος Μεγάλου Βασιλείου”

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ο καιρός Σάββατο και Κυριακή στη Βέροια



              Κρύο, βροχές και τα πρώτα χιόνια
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στην Βέροια σήμερα, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ. Για αύριο Κυριακή 1/1, περιμένουμε ηλιοφάνεια, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 7 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοανατολικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 3 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα φαρμακεία στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2012

Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία και στην Ημαθία, την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 2 και 3 Ιανουαρίου αντίστοιχα, μετά την απόφαση των φαρμακοποιών να κηρύξουν 48ωρη απεργία αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά.  
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας (Φ.Σ.Η.) με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι σύμφωνα με την απόφαση, τα φαρμακεία υπηρεσίας θα χορηγούν φάρμακα μόνο μετρητοίς, ενώ αναστέλλεται και η πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από αύριο 1 Ιανουαρίου του 2012.

Όπως τονίζει το Δ.Σ. του Φ.Σ.Η., οδηγήθηκαν στην απόφαση αυτή διότι:

-Δεν δίνεται συγκεκριμένη λύση στις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων.

-Δεν αντιμετωπίζεται η ασφυξία και η έλλειψη ρευστότητας των φαρμακείων.

-Ανακοινώνονται μέτρα χωρίς διάλογο.

-Συνεχίζει να υποβαθμίζεται η φαρμακευτική περίθαλψη και επιπλέον και τέλος, διότι,

-Οι φαρμακοποιοί «τιμωρούνται» με μείωση του ποσοστού κέρδους στα ήδη πενιχρά εισοδήματά τους, όπως τονίζουν.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί, ζητούν «κλαδική συμφωνία για σταθερό πλαίσιο φαρμακευτική πολιτική και να σταματήσει ο διωγμός των φαρμακείων».


Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε εργοδότη, που δεν έδωσε το δώρο Χριστουγέννων!

Για δεύτερη, φορά μέσα σε μια εβδομάδα, εργοδότης στη Κρήτη συλαμβάνεται για μη καταβολή δώρου των Χριστουγέννων...


αυτή τη φορά σε εργαζομένους σε Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών. Η νέα σύλληψη έγινε το μεσημέρι στη Σητεία, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στον επόπτη εργασίας, 24 από τους 64 εργαζομένους, για τη μη καταβολή του δώρου.

 Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι αρχές αναζήτησαν και συνέλαβαν τον 63χρονο πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο οποίος με τη σχηματιζόμενη σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

 Να σημειωθεί ότι παραμονή Χριστουγέννων, ένας ακόμη επιχειρηματίας, αυτή τη φορά στο Ηράκλειο, συνελήφθη για το ίδιο παράπτωμα. Η μηνύτρια, στην περίπτωση αυτή, κατήγγειλε τον εργοδότη της, ο οποίος διατηρεί εμπορικό κατάστημα στην πόλη, επειδή δεν της είχε καταβάλει το ποσό των 500 ευρώ.


on-news.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως να αποφύγετε το hangover της Πρωτοχρονιάς

Το θέμα δεν βρίσκεται τόσο στο πόσο θα πιείτε αλλά στο τι ακριβώς θα πιείτε...

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να φέρει το νέο έτος στις ζωές μας και τι απολογισμούς θα κάνουμε τέτοια μέρα σε έναν χρόνο από τώρα. Το μόνο σίγουρο, όμως, ακριβώς όπως κάθε χρονιά, είναι πως το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και μετά την αλλαγή του χρόνου, θα αρχίσουμε όλοι να πίνουμε σαν να μην υπάρχει αύριο.

Για να μην ξυπνήσετε λοιπόν την Κυριακή το πρωί –καλά, μεσημέρι- και δεν ξέρετε που βρίσκεστε, ποιοι είστε, τι χρονιά έχουμε κλπ, οι ειδικοί έχουν μια-δυο συμβουλές να σας προτείνουν ώστε να αποφύγετε το γιορτινό hangover.

Πιο συγκεκριμένα, ο Jonathan Pogash, διευθυντής του τμήματος ανάπτυξης κοκτέιλ στο World Bar της Νέας Υόρκης, μας λέει ποια ποτά πρέπει να προτιμήσουμε στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς και ποια να αποφύγουμε ώστε να μην το πληρώσουμε την επόμενη ημέρα.

Το Long Island Tea είναι το πρώτο στη λίστα με τα ποτά από τα οποία πρέπει να μείνουμε μακριά, καθώς περιέχει πολλά και διαφορετικά είδη ποτών, πολλή ζάχαρη και φτηνό αλκοόλ. Ο τέλειος συνδυασμός, δηλαδή, για ένα καταστροφικό hangover.

Αντίθετα, θα πρέπει να προτιμήσουμε (εκτός από το νερό, προφανώς) τα φρέσκα συστατικά στα ποτά και τα κοκτέιλ, ποτά που δεν περιέχουν πολλή ζάχαρη και να αποφύγουμε τα φτηνά προϊόντα. Επίσης καλό θα ήταν να προτιμήσουμε κοκτέιλ που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως αυτά που περιέχουν χυμό από cranberry ή ρόδι.

Τέλος, ο Pogash είπε πως μερικές φορές το να προσθέτεις ένα ασπράδι αυγού στο κοκτέιλ, όπως στο Pomegranate Fizz, είναι μια καλή ιδέα γιατί το ασπράδι προσθέτει πρωτεΐνη στο κοκτέιλ και τo κάνει αφρώδες.

Καλή χρονιά να έχουμε, λοιπόν, και άσπρο πάτο.

queen.gr 

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΙΤΕ: Η Rihanna με διάφανο, βρεγμένο μαγιό

Στα νησιά Barbados βρέθηκε η γνωστή pop τραγουδίστρια Rihanna...
και αναστάτωσε τους πάντες με την καυτή αποκαλυπτική της εμφάνιση στην παραλία.!

Φαίνεται πως όταν η Rihann φθάνει στα πάτρια εδάφη - νερά στην προκειμένη περίπτωση - νιώθει πιο ελεύθερη, και έτσι καταλήγει να κάνει πάντα αποκαλύψεις. Αυτήν την φορά οι paparazzi Που την ακολούθησαν κατάφεραν να απαθανατίσουν το αποκαλυπτικό ατύχημα που είχε η τραγουδίστρια όσο βρισκόταν μέσα στην θάλασσα! Βλέπετε μόλις βράχηκε το μικροσκοπικό πορτοκαλί μπικίνι της, φάνηκε από μέσα όλο της το στήθος χωρίς περιστροφές.! Αλλά φάνηκε και για ακόμη μία φορά, όταν η Rihanna στην προσπάθεια της να φτιάξει το σουτιέν της, και έβγαλε το μισό της στήθος έξω.!




http://24wro.blogspot.com/2011/12/rihanna_30.html#ixzz1i3bZ5QcX
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο άνθρωπος που δεν έχει ανάγκη τη ΔΕΗ και τη βενζίνη!

Ο λόγος για έναν 50χρονο ερασιτέχνη ερευνητή τον Μιχάλη Καλογεράκη ο οποίος έχει να επισκεφτεί πρατήριο βενζίνης 3 χρόνια και να πληρώσει τη ΔΕΗ 16 χρόνια! Ο κ. Καλογεράκης εγκατέστησε στο σπίτι του στις Γούρνες Ηρακλείου τη δική του «ΔΕΗ» και το δικό του παρασκευαστήριο καυσίμο…





Ο ηλεκτρολόγος –ηλεκτρονικός έχει καταφέρει να έχει στο σπίτι του πλήρη ενεργειακή αυτονομία με τη χρήση αιολικής και ηλιακής ενέργειας. Ταυτόχρονα, στην αποθήκη του παράγει οικολογικό καύσιμο από ζαχαροκάλαμο και σάπια φρούτα, το οποίο, σε συνδυασμό με μια μικρή μετατροπή στον κινητήρα της μηχανής του, του έχει δώσει μέχρι σήμερα πάνω από 25.000 δωρεάν χιλιόμετρα.






ethnos.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Facebook έγινε... νεκροταφείο !

Το Facebook έγινε... νεκροταφείο !
Νεκροταφείο έγινε σήμερα το Facebook καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν μια σελίδα, η οποία ''προβλέπει'' το πότε θα πεθάνει ο χρήστης αλλά και την αιτία θανάτου του.
Η μακάβρια σελίδα Fun Port- Your Future Gravestone / Reason for your death διαθέτει χιούμορ καθώς οι αιτίες θανάτου είναι αρκετά περίεργες (όπως η απαγωγή από τους 7 νάνους για παράδειγμα)...
Αν λοιπόν ανοίξατε σήμερα το Facebook και σας έκανε εντύπωση η νέα μόδα, τότε δεν είσαστε οι μόνοι!
Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία για τα ΚΤΕΛ Ημαθίας

 

ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΕΝΑΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΗΜΑΘΙΑΣ. ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ ΛΕΩΦΟΡΙΟΥ HMH 9101 . ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΒΕΡΟΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ... ΣΤΙΣ 7:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 28/12/2011
ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ : Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων (ΑΔΑ: 4Α861-ΒΩΟ ) επιτρέπεται η μεταφορά ζώου υποχρεωτικά εντός του χώρου επιβατών..
Ο ΕΝ ΛΟΓΟ ΚΥΡΙΟΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΑΡΕΝΕΒΕΙ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟ ( ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΩ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΒΑΡΟΥΣ 2 ΚΙΛΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ , ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ), ΔΕΝ ΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ.. ΚΑΘΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΣΕ ΤΟΝΟ ΕΝΤΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΟ...
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ...


Αναγνώστρια


Τα στοιχεία της αναγνώστριας είναι στη διάθεση μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γέμισε "Ελληνικές Βραδιές" η Βέροια


΄Όλο και περισσότεροι μαγαζάτορες διαλέγουν να κάνουν μια φορά την εβδομάδα ελληνική βραδιά!Πλέον σχεδόν όλα τα μαγαζιά το έχουν καθιερώσει και μερικοί κάνουν ακόμα και Live με μικρά σχήματα!Όλο αυτό γίνεται με την λογική οτι τα ελληνικά κομμάτια βοηθάνε στην κατανάλωση αλκοόλ αλλά σε μερικά μαγαζιά οι τιμές είναι ακόμα τσιμπιμένες και δυστυχώς για τους πελάτες είναι δύσκολο να παραγγείλουν δεύτερα και τρίτα ποτά!!!!

Για να δούμε που θα πάει αυτή η μόδα με τις "Ελληνικές Βραδιές"???
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακούστε το τραγούδι που κάνει παγκόσμια επιτυχία και το χορεύουν διάσημοι ποδοσφαιριστές

Αν αναριωτέστε με ποιό τραγούδι πανηγυρίζουν τα γκολ οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές ανά τον κόσμο (και ανάμεσα σε αυτούς και πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές),πρόκειται για το ‘Ai Se Eu Te Pego’, ερμηνευμένο από τον ταλαντούχο, επίσης Βραζιλιάνο, MICHEL TELO.
Το τραγούδι έχει μία υπέροχη χορογραφία, που καθημερινά εξαπλώνεται παντού!
Όλα δείχνουν ότι θα ξεπεράσει την επιτυχία των “Macarena” και “Lambada”!
‘Εχει ήδη πάνω από 100.000.000 views στο You Tube!
Σε όσους έλειψε ήδη το καλοκαίρι, δεν έχετε παρά να μάθετε τη χορογραφία και να προετοιμαστείτε για το επόμενο…
Χωρίς αμφιβολία, θα είναι το απόλυτο HIT του καλοκαιριού αλλά και του χειμώνα!
Απολαύστε το τραγούδι διαβάστε τους στίχους (για να μπορείτε να το τραγουδήσετε κι εσείς!!) δείτε παρακάτω την χορογραφία του τραγουδιού αλλά και την αντίδραση του Cristiano Ronaldo όταν ακούει το τραγούδι! Nossa, nossa Assim você me mata Ai se eu te pego Ai ai se eu te pego Delícia, delícia Assim você me mata Ai se eu te pego Ai ai se eu te pego Primeira parte: Sábado na balada A galera começou a dançar E passou a menina mais linda Tomei coragem e comecei a falar Refrão: Nossa, nossa Assim você me mata Ai se eu te pego Ai ai se eu te pego Delícia, delícia Assim você me mata Ai se eu te pego Ai ai se eu te pego Primeira parte: Sábado na balada A galera começou a dançar E passou a menina mais linda Tomei coragem e comecei a falar Refrão: Nossa, nossa Assim você me mata Ai se eu te pego Ai ai se eu te pego Delícia, delícia Assim você me mata Ai se eu te pego Ai ai se eu te pego Refrão: Nossa, nossa Assim você me mata Ai se eu te pego Ai ai se eu te pego Delícia, delícia Assim você me mata Ai se eu te pego Ai ai se eu te pego 
 
  
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκίνησε τον κόσμο με δύο βίντεο, πριν φύγει από τη ζωή!




Μιλώντας για τις εμπειρίες που έζησε λίγο πριν φύγει από τη ζωή, ο Βen Breedlove από τις ΗΠΑ μοιράζεται μέσα από δύο βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο τους φόβους του για το θάνατο, αλλά και το πώς κατάφερε να τον… ξεγελάσει στο παρελθόν. Ο 18χρονος Ben ένιωθε λύπη που δεν ήταν όπως οι άλλοι άνθρωποι, λόγω της σπάνιας καρδιακής νόσου που τον ταλαιπωρούσε από την γέννησή του.

«Ποτέ δεν κατάφερα να παίξω κάποιο άθλημα όπως έκαναν οι φίλοι μου. Είναι κάπως χάλια που δεν έζησα ποτέ αυτό το κομμάτι της ζωής μου«, γράφει σε ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο τοποθετεί μπροστά από μια κάμερα. Ο ίδιος συνεχίζει μιλώντας -μεταξύ άλλων- για τις 3 φορές που κατάφερε να κοροϊδέψει το θάνατο, όπως επίσης και για την εγχείρηση στην οποία του τοποθέτησαν καρδιακό βηματοδότη.

Στο τέλος, ο Ben κάνει λόγο για ένα όνειρο που είχε δει, όταν λιποθύμισε στο σχολείο.Στεκόταν σε ένα λευκό δωμάτιο, ντυμένος με ένα κουστούμι με τον αγαπημένο του ράπερ, Kid Cudi, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. » Κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και σκέφτηκα πώς ήμουν περήφανος για τον εαυτό μου αλλά και για το ό,τι έχω κάνει σε όλη μου τη ζωή. Ήταν η καλύτερη αίσθηση».

Λίγες μέρες μετά την ανάρτηση των δύο βίντεο στο ίντερνετ, ο Βen Breedlove κατέληξε, όμως η κίνησή του να μοιραστεί τους πιο ενδόμυχους φόβους του, τα παράπονα και τις αθώες σκέψεις του με τον κόσμο, είναι τουλάχιστον συγκινητική. Γιατί κατάφερε να περάσει αθόρυβα, αλλά ταυτόχρονα πολύ «δυνατά» τα μηνύματά του, περιγράφοντας σε λίγα χαρτιά τη σύντομη ζωή του…


This is my story (Part 1) από sunshine_i


This is my story (Part 2) από sunshine_i

totefteri.com 
Διαβάστε Περισσότερα »

«Θεϊκές» μέρες στο Σέλι και τα Πηγάδια!

28-12-2011-2Είναι πραγματικά… «θεϊκές» οι μέρες των γιορτών για τους λάτρεις του βουνού! Τα δύο χιονοδρομικά μας κέντρα έχουν ντυθεί στα λευκά και σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια, αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τόσα χιόνια στο Σέλι και τα Πηγάδια από Δεκέμβρη μήνα.
Ευτυχώς οι συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στα χιονοδρομικά, αλλά και στις γύρω περιοχές είδαν επιτέλους μια άσπρη μέρα, γιατί δύσκολα θα άντεχαν ακόμη μία μικρή χειμερινή σεζόν.
Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να είναι αίθριος και από το Σάββατο θα αρχίσουν πάλι χιονοπτώσεις. Όσοι επιλέξουν να υποδεχτούν το νέο έτος στο Βέρμιο, ας είναι έτοιμοι για μια βραδιά βγαλμένη από τα παραμύθια!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ζωντάνεψε η Βέροια μέσα στις γιορτές

Επιτέλους η Βέροια θυμίζει τις παλιές καλές εποχές που τα μπαράκια και οι καφετέριες ήταν ασφυκτικά γεμάτα...Απο την προηγούμενη παρασκευή μέχρι και χθες οι Βεροιώτες δείχνουν να ξεχνούν για λίγο τα προβλήματα τους και διασκεδάζουν στα μαγαζιά της πόλης μας!Οι καφετέριες είναι σχεδόν όλη τη μέρα γεμάτες και τα μαγαζιά στον πεζόδρομο θυμούνται παλιές καλές "νύχτες¨!!!Αυτό προβλέπεται να συνεχίζει και το ΣαββατοΚύριακο που μας έρχεται με αποκορύφωση το Σάββατο που είναι και παραμονή Πρωτοχρονιάς.....

                                                 Βέροια...Let's Rock...!!!

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος είναι ο ομορφάντρας που γιατρεύει την πείνα;

Έχει αποσπάσει το 2007 το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας...

Ο «γιατρός της πείνας» που έχει ξετρελάνει το τηλεοπτικό κοινό με τις ατάκες του αλλά και με τις γκριμάτσες του είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός με λαμπρή πορεία στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Το όνομά του είναι Μανώλης Μαυροματάκης και πέρα από αυτήν την ομολογουμένως πετυχημένη διαφήμιση, έχει κάνει σημαντική πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα.Ο λόγος που έχει στραφεί στις διαφημίσεις είναι γιατί οι δουλειές στο θέατρο, στην τηλεόραση και στο σινεμά έχουν περιοριστεί λόγω κρίσης.

Σουξέ κάνει η έκφραση «ομορφάντρα μου», όπου ως πωλητής «βρώμικων» έξω από γήπεδο στήνει ολόκληρη παρλάτα προώθησης του προϊόντος του, τονίζοντας τις ειδικές προσφορές προς τον πελάτη αναλόγως τα γούστα του.

Όμως ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι ένας πολύ αξιόλογος ηθοποιός. Έχει πάρει το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ Δράμας, για την ταινία «Τα παιδιά της Σπιναλόγκας» του Κώστα Αθουσάκη που προβλήθηκε το 2007.

Έχει παίξει και έχει υπάρξει συντελεστής στις ταινίες: Μαριονέτα – Marionette (2007), Uranya (2006), Το Όνειρο του Σκύλου – A Dog’s Dream (2005), Quo Vadis (2004), Μπραζιλερο (2001), Ενας Λαμπερός Ηλιος – A Bright Shinning Sun (2000), Η Γωνία του Παραδείσου (1998), Πριν το Τελος του Κοσμου – Before the End of the World (1996), Ελεύθερη Κατάδυση – Love Knot (1995), Λευτέρης Δημακόπουλος – Lefteris (1993), ενώ στο θέατρο έπαιξε στην παράσταση «Ο Ζορμπάς, η πραγματική ιστορία». Τέλος, έχει συνεργαστεί και με τον Πάνο Κοκκινόπουλο σε επεισόδια του Κόκκινου Κύκλου.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα διαφημιστικά σποτ στο οποίο ο «ομορφάντρας» πετυχαίνει αυτό που για κάποιους φαντάζει πολύ δύσκολο: να μας κάνει να χαμογελάμε σε αυτήν την δύσκολη εποχή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Προσπάθεια για λειτουργία του πληροφοριακού περιπτέρου της Εληάς

Πρωτοβουλία για να επαναλειτουργήσει το τουριστικό περίπτερο πληροφοριών στο πέταλο της Ελιάς, στη Βέροια, θα αναλάβει η Δημοτική Κοινότητα Βέροιας, έπειτα από σχετική εισήγηση που έκανε ο πρόεδρός της Ηλίας Τσιαμήτρος σχετικά με την κατάσταση που έχει περιέλθει το κτίριο και την πρόταση του Βαλάντη Τατούλη για την εθελοντική ενεργοποίηση των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στη Βέροια. 
Πιο συγκεκριμένα, ο Βαλάντης Τατούλης πρότεινε να προωθηθεί η ιδέα της εθελοντικής λειτουργίας του περιπτέρου, με περιοδική ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας του από μέλη συλλόγων της περιοχής, που θα υποδέχονται τους τουρίστες, θα δίνουν πληροφορίες και παράλληλα, θα τους ενημερώνουν για τους σκοπούς των συλλόγων τους.

Η πρόταση αυτή βρήκε σύμφωνο το Σώμα και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ηλίας Τσιαμήτρος πρότεινε στον ίδιο τον Βαλάντη Τατούλη (σύμβουλο της μειοψηφίας) να αναλάβει την σχετική πρωτοβουλία επικοινωνίας με τους συλλόγους της πόλης, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει συνολική πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά στο κέντρο της Βέροιας...Δείτε Φώτογραφίες


Σήμερα το πρωί λίγο πριν τις 12 ξέσπασε φωτιά σε καμινάδα από τζάκι σε πολυκατοικία λίγο λίγα μέτρα πιο κάτω από τα ΚΤΕΛ στην οδό Τρεμπεσίνας!Η παρέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και η φωτιά δεν πρόλαβε να επεκταθεί σε άλλα διαμερίσματα της πολυκατοικίας!Αρκετός κόσμος μαζεύτηκε κοιτόντας με αγωνία τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς!Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνυκτική και ο καπνός έφτασε μέχρι την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου... 





Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Μηνύθηκε στην Ιταλία ο πρωθυπουργός για εσχάτη προδοσία!

Στην Ιταλία κατατέθηκε μήνυση για εσχάτη προδοσία κατά των:
1) πρόεδρο της Δημοκρατίας Giorgio Napolitano
2) πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Mario Draghi
3) πρώην πρωθυπουργό Silvio Berlusconi
4) πρόεδρο της Βουλής Gianfranco Fini
5) πρόεδρο της Γερουσίας Renato Schifani
6) όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης Berlusconi
7) όλους τους Γενικούς Γραμματείς, όλων των πολιτικών κομμάτων της ιταλικής Βουλής
8) όλους τους βουλευτές που παθητικά αποδέχθηκαν δοτό πρωθυπουργό και κυβέρνηση Goldman Sachs
9) σε όλους εκείνους που θα…βρεθούν συμμέτοχοι κατά τη διάρκεια των δικαστικών ερευνών…
Η «πλάκα» είναι ότι στην Ιταλία η δικαιοσύνη έχει μια λειτουργία ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ από την ελληνική «δικαιοσύνη».
Στη γειτονική χώρα οι δικαστές δεν είναι υπάλληλοι της κυβερνητικής εξουσίας (θεωρητικά θα έπρεπε να ισχύει και στην Ελλάδα), δεν λογαριάζουν πρωθυπουργούς (δείτε τι παθαίνει συνεχώς και αδιαλείπτως ο πρώην πρωθυπουργός: οριστική και αμετάκλητη καταδίκη για συμμετοχή του στη μασονική στοά Π2, σεξουαλική συνεύρεση με ανήλικη κ.λ.π.).

prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα »
 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum