Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Βέροια:Δεν πήγε έγκαιρα το ασθενοφόρο ώστε να σωθεί ο καθηγητής του ΕΠΑΛ


Σημαντικές λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του ο 55χρονος καθηγητής του ΕΠΑΛ Βέροιας Κώστας Γεωργακόπουλος, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ημαθίας. 

«Η ΕΛΜΕ Ημαθίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον αδόκητο θάνατο του συναδέλφου μας, Κώστα Γεωργακόπουλου, καθηγητή ψυκτικού στο ΕΠΑΛ Βέροιας, το πρωί της Παρασκευής στην αυλή του σχολείου του! Ο συνάδελφος ένοιωσε μια ελαφρά αδιαθεσία και βγήκε στην αυλή του σχολείου, όπου λιποθύμησε. Συνάδελφοι νοσηλευτικής και γιατροί του ΕΠΑΛ έτρεξαν και του προσφέρανε πρώτες βοήθειες καλώντας ταυτόχρονα το ΕΚΑΒ.
Κι ενώ το ΕΚΑΒ δεν έλεγε να έρθει, καθηγητής του σχολείου ανέλαβε τη μεταφορά του Κώστα στο νοσοκομείο, ενώ συνάδελφος γιατρός της ΕΠΑΣ έκανε συνεχώς μαλάξεις και προσπάθειες ενίσχυσης της αναπνοής και του σφυγμού του συναδέλφου. Στο νοσοκομείο οι γιατροί συνέχισαν την προσπάθεια επαναφοράς του, χωρίς όμως επιτυχία.
Δεν ξέρουμε αν η κατάσταση θα ήταν διαφορετική αν ένα εξοπλισμένο ασθενοφόρο είχε έγκαιρα προσέλθει στον χώρο του σχολείου. Ξέρουμε όμως πως ο συνάδελφός μας δικαιούνταν μιας ευκαιρίας. Γι’ αυτή την ευκαιρία δούλευε τόσα χρόνια και κατέβαλε τακτικότατα τις ασφαλιστικές του εισφορές. Και αυτή την ευκαιρία τού τη στέρησε το ξεχαρβάλωμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Όπως στέρησε και την οικογενειακή ασφάλεια και θαλπωρή από τη σύζυγο και τα δύο ανήλικα παιδιά του.
Η ΕΛΜΕ Ημαθίας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του συναδέλφου.»

1 σχόλιο:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum