Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Aναβλήθηκε η ομιλία Σαμαρά στα Χανιά ελλείψει ακροατηρίου !

Την απροθυμία του κόσμου την συνειδητοποίησε ο Αντώνης Σαμάρας χτες Κυριακή στην αρχή της περιοδείας του στην Κρήτη η οποία είχε ως αφετηρία τα Χανιά..
Είναι γνωστό ότι στην Κρήτη η ΝΔ είχε πάντα περιορισμένη απήχηση αφού στην μεγαλόνησο κυριαρχούσαν το ΠΑΣΟΚ και οι Μητοστάκηδες. Σε αυτές τις εκλογές η κατάσταση είναι ακόμα πιο σύνθετη επειδή οι ψηφοφόροι των κομμάτων αρνούνται να μετακινηθούν, όπως έκαναν παλιά και «σνομπάρουν» τις συγκεντρώσεις.
Το βλέπουμε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των υποψηφίων βουλευτών αλλά και των πολιτικών αρχηγών όπου απουσιάζει το «πάθος και το πλήθος». Την απροθυμία του κόσμου την συνειδητοποίησε ο Αντώνης Σαμάρας χτες Κυριακή στην αρχή της περιοδείας του στην Κρήτη η οποία θα ξεκινούσε από τα Χανιά. Είχε προγραμματίσει λοιπόν μια ομιλία στο επιμελητήριο της πόλης των Χανίων-στο άντρο των Μητσοτακαίων- και μετά θα έφευγε για Ηράκλειο όπου είχε προγραμματίσει την δεύτερη συγκέντρωση του.
Έφτασε στο αεροδρόμιο όπου των περίμεναν μόνο οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ μετά των οικογενειών τους. Τα μηνύματα από το επιμελητήριο δεν ήταν ενθαρρυντικά αφού οι διοργανωτές προέβλεπαν ότι δεν θα υπήρχε κόσμος. Έμεινε λίγο στο αεροδρόμιο, είδε κάποιους τουριστικούς πράκτορες που του εξέθεσαν τα κλαδικά τους προβλήματα και μετά αναχώρησε για Ηράκλειο..
Πηγή: e-magazino.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Θα αγωνιστώ για να μειωθεί σημαντικά το χαράτσι που καταβάλουν οι αγρότες μας, για τους μετακλητούς αλλοδαπούς εργάτες»‏


Δήλωση αναφορικά με το δυσβάστακτο χαράτσι που καλούνται να καταβάλλουν οι αγρότες της χώρας και της Ημαθίας, για τα παράβολα και το εργόσημο των μετακλητών αλλοδαπών εργατών, έκανε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Σημαντική είναι η αναφορά επίσης του κ. Τσαβδαρίδη για την αναγκαιότητα ενισχύσεων  των  μέσω του ΟΑΕΔ Ελλήνων ανέργων, ώστε να καλυφθούν οι θέσεις των εργατικών χεριών στον γεωργικό τομέα, που χρειάζεται ο τόπος μας. Η δήλωση του κ. Τσαβδαρίδης είναι η εξής:  " Θεωρώ αδιανόητη την απόφαση των συναρμοδίων υπουργών της κυβέρνησης Παπαδήμου , τη στιγμή που ξεκινάει  η συγκομιδή των  οπωροκηπευτικών προϊόντων  στην Ημαθία ,  με την επιβολή ενός 
δυσβάστακτου τέλους-χαρατσιού  στους αγρότες μας, για την μετάκληση αλλοδαπών εργατών, το οποίο αγγίζει τα 470 ευρώ(150 ευρώ το παράβολο και 320 ευρώ το εργόσημο)  ανά εργάτη, για ένα δίμηνο!! Προφανώς οι κύριοι υπουργοί των Αθηνών,  αδυνατούν να κατανοήσουν την πραγματικότητα , την αγωνία και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν οι Έλληνες και οι Ημαθιώτες αγρότες μας, για να καλλιεργήσουν το χωράφι τους.  Πρέπει ΑΜΕΣΑ να καταργηθεί το παράβολο-χαράτσι και το κόστος του εργοσήμου να μειωθεί στα 50 ευρώ το μήνα. Παράλληλα οφείλει η ελληνική πολιτεία και ο ΟΑΕΔ να ενισχύσουν και να επιδοτήσουν τις δράσεις για πρόσληψη από τους αγρότες μας Ελλήνων ανέργων στις γεωργικές εργασίες.  Το ελληνικό εργατικό δυναμικό είναι και ποιοτικό και ευσυνείδητο και σίγουρα μια τέτοια πρόταση, την οποία δεσμεύομαι να καταθέσω στη Βουλή των Ελλήνων με την εκλογή μου, στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο, θα φέρει σημαντική απομείωση της ανεργίας σε κατά βάση αγροτικές περιοχές, όπως είναι η Ημαθία μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο πληρώνεται η εργασία της Πρωτομαγιάς;

Αν αποφασίσετε ή αν υποχρεωθείτε... να δουλέψετε αύριο, Πρωτομαγιά, τουλάχιστον θα αμειφθείτε επιπλέον για τον κόπο σας.Με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, η αυριανή έχει ήδη καθοριστεί ως αργία και η αμοιβή της αργίας δεν έχει (ακόμη) καταργηθεί.

Με βάση τη νομοθεσία, ισχύουν οι ακόλουθοι κανόνες:

1. Όσοι εργαζόμενοι αμείβονται με ημερομίσθιο και δεν εργασθούν κατά την ημέρα αυτή δικαιούνται να λάβουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση.

2. Όσοι εργαζόμενοι εργασθούν ανεξάρτητα από το αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό, δικαιούνται:

Α. Οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο, ένα ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 75%,

Β. ΟΙ αμειβόμενοι με μηνιαίο μισθό δικαιούνται, επιπλέον του μηνιαίου μισθού τους, προσαύξηση 75% του ενός εικοστού πέμπτου (1/25ο), του μηνιαίου τους μισθού.

Στην περίπτωση που οι μισθωτοί αμείβονται με αποδοχές οι οποίες υπερβαίνουν τα όσα προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας –κάτι εξαιρετικά δύσκολο πλέον μετά το μπαράζ μειώσεων που έχει γίνει στους μισθούς- ο εργοδότης έχει δικαίωμα να υπολογίσει την προσαύξηση με βάση το ημερομίσθιο που προβλέπει η συλλογική σύμβαση και όχι με βάση το πραγματικό ημερομίσθιο.

Όσον αφορά στα ένσημα, τόσο αυτοί που θα εργαστούν όσο και αυτοί που δεν θα εργαστούν, θα κολλήσουν κανονικά το ένσημο για τη συγκεκριμένη ημέρα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Η προπαγάνδα των δημοσκοπήσεων ξεκίνησε και προσπαθούν να μας πείσουν ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανεβαίνουν...

 Οι μηχανισμοί προπαγάνδας και αποπληροφόρησης άρχισαν να δουλεύουν. Με μπροστάρηδες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που προσπαθούν να μας πείσουν ότι υπάρχουν Έλληνες που αγαπάνε τον Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα τον βλέπουν κι ως καταλληλότερο για Πρωθυπουργό!!! Διαβάστε τι γίνεται...


Μια γρήγορη ανάγνωση των «ξύλινων τίτλων», δηλαδή της πρόθεσης ψήφου των μετρήσεων που δημοσιεύτηκαν στον κυριακάτικο Τύπο, καθώς και ποιοτικών ευρημάτων όπως είναι η πρωθυπουργική καταλληλότητα, φτάνει και περισσεύει για να διαπιστώσει κάποιος ο οποίος διατηρεί επιμελές αρχείο δημοσκοπήσεων, ότι επιστρέψαμε, και μάλιστα με… κρότο, στο 2004.
Τότε που, στα τέλη του Ιανουαρίου, μετά την παράδοση του ΠΑΣΟΚ από τον Κώστα Σημίτη στον Γιώργο Παπανδρέου με… απευθείας ανάθεση, το Κίνημα εμφανίστηκε να εκμηδενίζει τη δημοσκοπική διαφορά του από τη Νέα Δημοκρατία, ενώ ο νέος Πρόεδρός του εμφανιζόταν καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Κώστα Καραμανλή.


Η συνέχεια φυσικά αποτελεί βιωματική Ιστορία για τη σύγχρονη Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές με διαφορά 5%, που μεγάλωσε στις ευρωεκλογές οι οποίες ακολούθησαν, μερικούς μήνες αργότερα, και διαμόρφωσε συνθήκες πολιτικής ηγεμονίας για την Κεντροδεξιά, που κέρδισε με κεκτημένη ταχύτητα και τις εκλογές του 2007. Τις εκλογές στις οποίες κάποιοι προσπάθησαν να κάψουν την Ελλάδα.
Όσο για την πρωθυπουργική καταλληλότητα, ο… μη κατάλληλος σε σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου σύμφωνα με εκείνες τις δημοσκοπήσεις, Κώστας Καραμανλής, εξελίχτηκε σε πολιτικό μέγεθος υπέρτερο του κόμματος του οποίου ηγείτο. Και η προσωπική δημοφιλία και αποδοχή του από την κοινωνία, ήταν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που επέτρεψαν στη Νέα Δημοκρατία να διατηρήσει εφεδρείες ανοχής στην κοινή γνώμη, για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Μέχρι τη ΔΕΘ του 2008.


Οι παραπάνω διαπιστώσεις έρχονται να θυμίσουν ότι η κοινή λογική δεν μπορεί να γνωρίζει διαρκώς… ήττες. Ούτε να υποτιμάται σε ακραίο βαθμό. Οι δημοσκοπήσεις έχουν καταγραφεί στην επιστήμη της πολιτικής επικοινωνίας ως φωτογραφίες στιγμής. Που αποτυπώνουν τάσεις, διαθέσεις, ρεύματα, με μικρή υποψία παγίωσης εκλογικής συμπεριφοράς.


Ορισμένες φορές όμως έχουν… ανεξήγητα σκιερά σημεία. Όπως για παράδειγμα το να καταγράφεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από το ΠΑΣΟΚ σε επίπεδα κάτω του 8%, τη στιγμή που οι ίδιες μετρήσεις, βρίσκουν τη συσπείρωση του Κινήματος περίπου στο… μισό, σε σχέση με εκείνη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι από τις φορές που ακόμη και οι αριθμοί, τα θεωρητικά μη αμφισβητούμενα δεδομένα της ζωής μας, μοιάζουν… μεθυσμένοι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτο Θέμα: Η ψυχολόγος που θέλει να καθίσει στο ντιβάνι την τρόϊκα


Με τον τίτλο «Η ψυχολόγος που θέλει να καθίσει στο ντιβάνι την τρόικα» η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής φιλοξενεί το πορτρέτο της υποψήφιας βουλευτού Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, Σταυρούλας Γιαννούτσου.

Η παρουσίαση γίνεται στην ενότητα της εφημερίδας που έχει τίτλο «Η κάλπη μπορεί να είναι και όμορφη»…

«Νέες, όμορφες και λαμπερές παρουσίες δίνουν τον δικό τους αγώνα στον πολιτικό στίβο και ζητούν από τους μεγαλύτερους να δώσουν τόπο στα νιάτα», γράφει στην εισαγωγή η δημοσιογράφος, Κατερίνα Φάκα που επιμελείται το θέμα.

«Η 31χρονη ψυχολόγος θα καθίσει στο ντιβάνι όλους εκείνους που οδηγούν τους Έλληνες σε κατάθλιψη και μελαγχολία», αναφέρει το δημοσίευμα το οποίο φιλοξενεί και δηλώσεις της Σταυρούλας Γιαννούτσου.

«Αφετηρία για τη δραστηριοποίησή μου ήταν η απόγνωση. Μιλάω καθημερινά με ανθρώπους που δεν έχουν ελπίδες. Με νέους που μεταναστεύον για οποιαδήποτε δουλειά στο εξωτερικό»,
υπογραμμίζει η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ετοιμάζονται οι ψησταριές στη Βέροια


Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για το αυριανό καθιερωμένο πρωτομαγιάτικο ψήσιμο κρεάτων!!!!Οι περισσότεροι έκαναν σήμερα τα ψώνια για το αυριανό τραπέζι και αναμένεται τα χωριά του νομού μας να έχουν την τιμητική τους μιας και το πρωτομαγιάτικο ψήσιμο θέλει αυλή και φύση!Μακριά από την τσιμεντίλα και την ψυχρότητα του κέντρου οικογένειες και παρέες θα ενωθούν για να περάσουν άλλη μια παραδοσιακή Πρωτομαγιά!Μερικοί πάλι θα διαλέξουν κάποια ταβέρνα για φάνε και να διασκεδάσουν!Όλοι ότι και να κάνετε να περάσετε μια όμορφη Πρωτομαγιά και να μην ξεχνάμε τι γιορτάζουμε τη συγκεκριμένη μέρα γιατί έτσι όπως οδεύει η τωρινή κατάσταση το αιματοβαμμένο εργατικό οχτάωρο θα είναι ένα μακρινό και άπιαστο όνειρο!!!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταδίωξη από πολίτες στον Πολυπλάτανο Ημαθίας

Εχθές το απόγευμα έγινε μία ακόμη ληστεία στον ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟ Ναούσης με μεγάλη λεία αντικειμένων που έκλεψαν...
από πολύ γνωστή οικογένεια της περιοχής. Καλά που ήταν οι γείτονες ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ και ΟΙ ΡΟΜΑ-ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ τράπηκαν σε άτακτη φυγή με ένα ΑΣΠΡΟ SEAT ΧΩΡΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ πηδώντας από το μπαλκόνι. Ευτυχώς δεν υπήρχαν μέσα στο σπίτι άνθρωποι. Με ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ οι συγκριμένοι μέχρι το βράδυ του ΣΑΒΒΑΤΟΥ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ήταν σε κρατητήριο για παραβάσεις και τους άφησαν ελεύθερους με αποτέλεσμα το παραπάνω περιστατικό την επόμενη ημέρα. Αλλά, θα μας πει επιτέλους κάποιος από τους πολιτικούς που μιλάνε για κοινωνική δικαιοσύνη και ασφάλεια τι θα κάνουν; Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει αυτές τις ημέρες είναι πόσες ψήφους θα πάρουν και τι κατάταξη θα έχουν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ από τους συνανθρώπους μας και μπορούν οι ΡΟΜΑ (τσιγγάνοι) να μπαίνουν ανενόχλητοι στα σπίτια μας και να τα ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΟΥΝΕ. Αλλά τι λέω, ούτε περιπολικό δεν διαθέτει ο ΗΡΩΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ. Αυτό είναι το ΧΑΛΙ ΜΑΣ. Απλά την επόμενη φορά που θα τολμήσουν να έρθουν στα χωριά μας οι κύριοι ΡΟΜΑ θα μας έχουν όλους απέναντί τους γιατί δεν νομίζουμε να ξέχασαν τι έπαθαν κάποιοι από αυτούς πριν λίγες εβδομάδες όταν μπήκαν σε σπίτι του ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙΟΥ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ Κ-Α-Ν-Ε-Ν-Α-Ν. ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΞΑΝΑΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗ!

ΜΕ ΤΙΜΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ατάκες του Χάρρυ Κλύν που άφησαν εποχή!

Διαβάστε παρακάτω τις απίθανες του Χάρρυ Κλυν που άφησαν εποχή!

Ο άνθρωπος ήταν πολύ μπροστά!








- Ποιο Ελληνοτουρκικό και ποιο Eλληνοβαλκανικό... το μεγαλύτερο πρόβλημα 
στην Ελλάδα είναι το Eλληνοελληνικό.

- Δεν είναι όλοι οι άνδρες ηλίθιοι. Μερικοί από αυτούς είναι ανύπαντροι.

- Με τις απεργίες της ΔEH σώθηκα. Εχω να δω τη γυναίκα μου μια βδομάδα.

- Tα νοίκια ανεβαίνουν, τα τρόφιμα ανεβαίνουν, τα καύσιμα ανεβαίνουν, τα ρούχα ανεβαίνουν.

- Zούμε σε μια χώρα πλούσια σε ερωτήσεις και φτωχή σε απαντήσεις.

- Μία γκόμενα στο αυτοκίνητο αξίζει όσο δέκα στην ατζέντα.

- Ολοι θέλουν να πάνε στον Παράδεισο, αλλά κανείς δεν θέλει να πεθάνει.

- H Δημοκρατία σου δίνει το δικαίωμα να πεις αυτό που σκέπτεσαι, ακόμα κι όταν 
δεν είσαι σε θέση να σκέπτεσαι.

- Οσο πιο φτηνός είναι ο πολιτικός, τόσο ακριβότερα στοιχίζει στη χώρα.

- Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.

- Ποιο Ελληνοτουρκικό και ποιο Eλληνοβαλκανικό... το μεγαλύτερο πρόβλημα 
στην Ελλάδα είναι το Eλληνοελληνικό.

- Στην Ελλάδα κανείς δεν δουλεύει, απλώς ο ένας δουλεύει τον άλλο.

- Το οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα ανά τον κόσμο. Στην Ιταλία 
ονομάζεται καμόρα, στην Αμερική μαφία και στην Ελλάδα κυβέρνηση.

- Tι θα γίνει, τελικά, με το νέφος; H κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. 
Εχετε ακούσει, τελευταία, τα πουλιά; Δεν κελαηδάνε... Βήχουνε!

- Mε το καυσαέριο που αναπνέουμε, αντί στον γιατρό, πρέπει να πηγαίνουμε στο συνεργείο.

ta-xeirotera.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις...

Έξι μέρες πριν τις εκλογές και το εκλογικό σκηνικό παραμένει εξαιρετικά ρευστό. Στην πρώτη από τις πέντε κυλιόμενες που παραδόθηκαν πριν από λίγο (άλλη μια θα παραδοθεί απόψε και οι άλλες τρεις αύριο, στα εκλογικά επιτελεία τωνκομμάτων επιβεβαιώνονται τα χαρακτηριστικά που άρχισαν να διαφαίνονται τις τελευταίες 4-5 ημέρες.
ΝΔ 29%
ΠΑΣΟΚ 20%
ΣΥΡΙΖΑ 11,5%
ΚΚΕ 10,5%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 5,2%
ΔΗΜΑΡ 5,1%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,7%
ΛΑΟΣ 3,9%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 2,8%
ΔΗΣΥ 1,9%
ΔΡΑΣΗ 1,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 3,9%
Από αυτά που προκύπτουν μέχρι στιγμής και με δεδομένη την αύξηση της συσπείρωσης των τελευταίων ημερών η Ν.Δ. φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα του 30% καθώς εισπράττει από τα δεξιά, τόσο από τους Ανεξάρτητους Έλληνες όσο και από την Χρυσή Αυγή. Το ίδιο φαίνεται να συμβεί και με το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, που κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πάνω από 20% εάν συνεχιστούν οι διαρροές της ΔΗΜΑΡ προς το ΠΑΣΟΚ. Tην Πέμπτη που θα έχει διαμορφωθεί το τελικό κλίμα και θα έχουμε και τις τελευταίες κυλιόμενες, θα κάνουμε την τελική πρόβλεψη αποτελέσματος.


http://fimotro.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα »

Ακροδεξιοί κυνηγούν αλλοδαπούς στα φανάρια

Απίστευτες σκηνές, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στην πόλη του Ηρακλείου. Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών στο prismanews, σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εντοπίστηκαν ομάδες νεαρών που … κυνήγησαν αλλοδαπούς από τα φανάρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεαροί με ακροδεξιά συνθήματα επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς «των φαναριών» και απείλησαν να τους λιντσάρουν.
Η ομάδα που «τρομοκρατεί» τους αλλοδαπούς αποτελείται από περίπου 15 άτομα, κινείται με αυτοκίνητα και … αναζητάει ανθρώπους που επαιτούν στα φανάρια.
Οι αλλοδαποί απομακρύνονται έντρομοι σε κλίμα τρομοκρατίας, αναφέρει το δημοσίευμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βεροιώτες δείτε που ψηφίζετε...

Σας το είχαμε παρουσιάσει και πριν 20 μέρες...Λίγες μέρες μείνανε ως την 6 Μαίου!
Για να μάθετε που ψηφίζετε....
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 41χρονος για μη απόδοση Φ.Π.Α. στη Βέροια

Συνελήφθη σήμερα (30.04.2012) το πρωί στη Βέροια, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας ημεδαπός 41 ετών, διαχειριστής επιχείρησης επεξεργασίας μαρμάρου, για μη απόδοση Φ.Π.Α. κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2011. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 26.800,82 ευρώ.  
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 18 του Ν. 2523/1997 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Βορειοηπειρώτες αποδοκιμάζουν: "Ο Πύρρος όλων των Ελλήνων έγινε ο Πύρρος του ΠΑΣΟΚ "



Όταν ρώτησαν τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλο, γιατί άφησε την ακαδημαϊκή καριέρα και έγινε πολιτικός, εκείνος τους απάντησε αφοπλιστικά «από φιλοδοξία»
 για να συνεχίσει και να πει πως «δεν υπάρχει ανώτερη καταξίωση για κάποιον άνθρωπο, από την πολιτική. Η οικονομική, η κοινωνική και η επιστημονική καταξίωση είναι σημαντικές αλλά η ανώτερη είναι όταν οι συμπατριώτες σου αποφασίζουν να τους εκπροσωπείς»  
 
Κάποτε, άνθρωποι κάποιου κόμματος, πλησίασαν τον μεγάλο Τσιτσάνη και του πρότειναν να μπει στο ψηφοδέλτιο τους. Η απάντηση του μεγάλου ρεμπέτη ήταν: "Εγώ είμαι ο Τσιτσάνης όλων των Ελλήνων δεν μπορώ να γίνω ο Τσιτσάνης του ενός και του άλλου".
 
Κάθετα αντίθετος σε κάθε πολιτική πρόταση ήταν και ένα άλλο μεγάλο σύμβολο του ελληνικού αθλητισμού και του Ελληνισμού γενικότερα, ο Νίκος Γκάλης.
 
Ούτε οι τρεις αυτές περιπτώσεις και ούτε η κρίση ενός ανώνυμου βορειοηπειρώτη, συμπατριώτη του Πύρρου Δήμα, όπως εγώ, μπορούν να περιγράψουν και να αναλύσουν την ψυχοσύνθεση των δημοσίων ανδρών. Μπορώ όμως να περιγράψω τη δική μου ψυχολογία και να πω πως αισθάνομαι μεγάλη απογοήτευση για την απόφαση, του σε κάθε περίπτωση μεγάλου Πύρρου, να σηκώσει τη μπάρα ενός κόμματος. Όχι γιατί το ΠΑΣΟΚ έφερε την τρόικα και είναι μνημονιακό  όπως έγραψαν οι περισσότεροι συμπατριώτες μου αλλά για τις ευθύνες που έχει τα τελευταία 20 χρόνια και κυρίως για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους Βορειοηπειρώτες.

Πριν το 1990 θεωρούσε ρατσιστή και εθνικιστή κάθε έλληνα που αναφέρονταν στο Βορειοηπειρωτικό αλλά και για το ταμπού που δημιούργησε στο θέμα, τόσο που το Βορειοηπειρωτικό να είναι στους ομοεθνείς μας πιο άγνωστο από το Κουρδικό και το Παλαιστινιακό… Δε θα ξεχάσω ακόμα τη δήλωση ενός στελέχους του ΠΑΣΟΚ στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, το 2003, τότε που μεταξύ των θυμάτων της βίας της αλβανικής αστυνομίας έναντι των Χειμαρραίων, που ήθελαν να προστατέψουν την ψήφο τους, ήταν και ο ίδιος ο πατέρας του Πύρρου, τότε λοιπόν ο κ. Μπίστης είπε πως "για τα επεισόδια ευθύνονται οι άνθρωποι της "Ομόνοιας".…".  
 
Το ΠΑΣΟΚ έχει αυτή τη στιγμή συσπείρωση κάτω από 50%, και με μεταγραφές «φανέλας» ή «αεροδρομίου»  όπως λέμε στην ποδοσφαιρική διάλεκτο, προσπαθεί να συσπειρώσει τους οπαδούς του, με ονόματα βαριά  και έντονο συμβολισμό. Δεν υπήρχε βαρύτερο όνομα στην «αγορά» από του Πύρρου. Δεν υπήρχε καλύτερο όνομα για τους παραδοσιακούς του ΠΑΣΟΚ από το Γεννηματά. Δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή από έναν τριαντάχρονο επαγγελματία, που αποτελεί το συνδετικό κρίκο  δύο γενεών  με το μεγαλύτερο χάσμα που υπήρχε ποτέ στην ελληνική κοινωνία. Ο Βενιζέλος αποδείχτηκε άριστος σκάουτερ. Το θέμα είναι γιατί έπρεπε να δεχτεί ο Πύρρος;;;  Ο Πύρρος, που έγινε κάδρο σε κάθε βορειοηπειρωτική οικογένεια, γιατί δίδαξε τους ημιμαθείς ελλαδίτες αδελφούς μας, να μας ξεχωρίζουν από τους αλβανούς.   Δυστυχώς δεν το έμαθαν ακόμα όλοι, αλλά η προσφορά του ήταν μεγαλύτερη από κάθε πολιτικό και κάθε ιστορικό.
 
Κάποιοι συμπατριώτες μας βορειοηπειρώτες που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, πανηγύρισαν για την τοποθέτηση του Πύρρου ως επικεφαλής του επικρατείας του κόμματος. Κάποιοι άλλοι δυσαρεστήθηκαν γιατί δεν πήγε στο «δικό» τους κόμμα. Θέλω να πιστεύω πως οι περισσότεροι είμαστε αυτοί που απογοητευτήκαμε για το ολίσθημα του Πύρρου, να γίνει η ασπίδα ενός κόμματος που του άξιζε η τιμωρία της ελληνικής κοινωνίας και η διπλή τιμωρία της βορειοηπειρωτικής…  Γιατί την Ελλάδα δεν θα τη σώσει κανένα ΠΑΣΟΚ αλλά η ψυχή της, που είμαστε όλοι εμείς…
 
Ούτε οι οικονομικές, ούτε οι γεωπολιτικές γνώσεις του Πύρρου, θα βοηθήσουν την πατρίδα μας να βγει από την κρίση. Ο Τσιτσάνης και ο Γκάλης, δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την πολιτική, αλλα πρόσφεραν πολύ περισσότερο στον Ελληνικό λαό γιατί όπως λέει και το Ευαγγέλιο «ουκ επ’ άρτω μόνο ζήσεται άνθρωπος».
 
Πύρρο μας πίκρανες! Τα κάδρα δε θα τα κατεβάσουμε, αλλά απο σήμερα δεν θα τα δείχνουμε με την ίδια περηφάνια στα παιδιά μας …

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΙ 10 ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ : ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

http://4.bp.blogspot.com/-w7DqDnwstzY/T5gocYG2NhI/AAAAAAAAQJ4/vtQjzaVP364/s1600/aimee-mullins01.jpgΔιαβάστε τις 10 ευχές του σκύλου...
1.

Κάθε στιγμή που με αφήνεις μόνο (ακόμη και για λίγο) είναι δύσκολη για
μένα. Σε παρακαλώ να το σκεφτείς αυτό πριν με υιοθετήσεις.












2.
Μη με παραμελείς και μη με τιμωρείς πολύ σκληρά. Εσύ έχεις τη δουλειά
σου, τα χόμπι σου, τους φίλους σου - εγώ έχω μόνο εσένα.












3. Σε παρακαλώ να μου δίνεις αρκετό χρόνο για να καταλάβω τι περιμένεις από μένα.












4.
Πριν με χτυπήσεις πάνω στο θυμό σου, παρακαλώ θυμήσου πως θα μου ήταν
εύκολο να σου δαγκώσω το χέρι - αλλά ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο.












5.
Σε παρακαλώ να μου μιλάς συχνά, γιατί ακόμη και αν δεν καταλαβαίνω
πάντα τι μου λες, γνωρίζω τη φωνή σου και τις αποχρώσεις της πολύ καλά.












6. Σε παρακαλώ να με αφήνεις που και που να τρέχω στην εξοχή είναι καλό και για σένα.












7.
Σε παρακαλώ να είσαι γενναιόδωρος με το φαγητό μου. Έχει καλύτερη
γεύση όταν μου το προσφέρεις εσύ και είμαι πρόθυμος να δουλέψω σκληρά
γι' αυτό.












8.
Εσύ και κανείς άλλος είσαι το αφεντικό μου. Σε παρακαλώ μη με
αναγκάζεις να υπακούω σε ξένους ή να τους αποδεικνύω την εξυπνάδα μου -
και μη με ταπεινώνεις μπροστά τους.












9.
Σε παρακαλώ να θυμάσαι πως με τον καιρό εξελίσσομαι σε μία μοναδική
προσωπικότητα με τα δικά της χαρακτηριστικά, ελαττώματα και
συναισθήματα. Σε παρακαλώ να δεχτείς πως είναι τόσο σημαντικά για μένα,
όσο και τα δικά σου για σένα.












10. Σε παρακαλώ να με φροντίζεις όταν αρρωσταίνω και όταν γεράσω γιατί και εσύ μια μέρα θα γεράσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτη ΦΩΤΟ που κάνει το γύρο του διαδικτύου: «Κόκκινη κάρτα» σε βουλευτές

Απίστευτη ΦΩΤΟ που κάνει το γύρο του διαδικτύου: «Κόκκινη κάρτα» σε βουλευτές
«Πόρτα» σε όσους βουλευτές ψήφισαν το μνημόνιο ρίχνει κι άλλη ιδιοκτήτρια καταστήματος στην Πάτρα, αναρτώντας στην πόρτα, το μήνυμα που βλέπετε στη φωτογραφία.
Μάλιστα τους υποδεικνύει και πού να αφήσουν τα ψηφοδέλτιά τους!
Στα σκουπίδια
Επίσης αυτή τη φωτογραφία να την δούνε και μερικοί που σας παραπληροφορούν και σας προτείνουν να ξεχάσετε οτι έχει γίνει μέχρι τώρα ώστε να συνεχίσουμε να δεχόμαστε μέτρα λιτότητας,λες και δεν υπάρχει άλλη λύση!!!Κάποιοι είπαν ΝΑΙ σε όλα....Εσύ τι θα κάνεις;;;;;
Διαβάστε Περισσότερα »

Αφιέρωμα για τον επιθετικό της Βέροιας Calvin Kadi...Video

Ένα αφιέρωμα του Veria-City-News για τον μεγάλο επιθετικό της Βέροιας Calvin Kadi.
Ο Calvin Kadi γεννήθηκε στις 12/12/1987 στο Petersburg / Νότια Αφρική.
Ο ίδιος αρχίζει την καριέρα του από την ομάδα της Jomo Cosmos το - 2004, ενώ στην ομάδα της Μπίντβεστ Γουίτς έπαιξε στην θέση - Επιθετικός από το 2008.
Την τελευταία σεζόν στην Λίγκα Σαγκρές - Πορτογαλία, ο Calvin Kadi κατέγραψε 22 συμμετοχές και σημείωσε 1 γκολ.
Σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε κι ένα σύντομο βίντεο με τις εμφανίσεις του ποδοσφαιριστή, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε τις επιδόσεις του και τις ποδοσφαιρικές δεξιότητές του.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φιλανθρωπικός αγώνας για τα «Παιδιά της Άνοιξης» και το Ειδικό Σχολείο Βέροιας

Την Παρασκευή 4 του Μάη και ώρα 5 μ.μ. στο κοινοτικό γήπεδο Διαβατού "Πέτρου Κωστογλίδη" θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα μεταξύ των ομάδων "Ατρόμητος Διαβατού" και "Επίλεκτοι Μακεδονίας και Ημαθίας", με σκοπό τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων να διατεθούν για τις ανάγκες του κέντρου "Τα παιδιά της Άνοιξης" Αλεξάνδρειας και το Ειδικό Σχολείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας.  
Με την ομάδα των επίλεκτων θα αγωνισθούν οι:
Γιώργος Μύρτσος, Γιώργος Τουρσουνίδης, Γιώτης Τσαλουχίδης, Γρηγόρης Τρούπκος, Γιώργος Τυριακίδης, Γιάννης Ζαμπρόπουλος, Μπάμπης Πετράκος, Μιχάλης Αλεξιάδης, Τόλης Τερζής, Βασίλης Κουρογεωργάκης, Στέφανος Μπορμπόκης, Κώστας Ορφανός, Κώστας Λαγονίδης, Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, Νίκος Παπανώτας, Θωμάς Τρούπκος, Βασίλης Ιωάννου, Σταύρος Κωστογλίδης, Άρης Αδαλόγλου, Γιώργος Δαμιανίδης, Γιώργος Κασαπίδης, Κωστής Ραπτόπουλος, Μίλοε Πέτκοβιτς και Γιώργος Σπυριδωνίδης.

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 5 ΕΥΡΩ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βαλλιανάτος για Κανέλλη: Αν και λεσβία δεν βοήθησε ποτέ τους γκέι


Προσωπικού ύφους επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, Γρηγόρης Βαλλιανάτος στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, κατηγορώντας της ότι δεν στηρίζει τους ομοφυλοφίλους.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm o κ.Βαλλιανάτος ανέφερε πως ενώ η κ.Κανέλη στο παρελθόν, σε εκπομπή που παρουσίαζε,  «είχε πει ότι είναι λεσβία», τόσα χρόνια συμμετέχει σε ένα κόμμα το οποίο μαζί με «τους φασίστες λέει τα χειρότερα για τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες», χωρίς να έχει «ανοίξει ποτέ το στοματάκι της για να βοηθήσει αυτή την κατηγορία των ανθρώπων που γνωρίζει πολύ καλά». 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε επίσης και στους λόγους που η Δράση με την οποία συνεργαζεται το κόμμα του Φιλελεύθερη Συμμαχία, δεν κατέβηκαν από κοινού στις εκλογές με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Οπως είπε ο κ.Βαλλιανάτος «εγώ θα ήθελα να συνεργαστούμε και θα συνεργαστούμε αλλά δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να είναι σημαία αυτής της συνεργασίας». 
«Συγκινούμαι με τους ανθρώπους που κάνουν αυτοκριτική και λένε ότι έκαναν λάθη, θεωρώ ότι οι θέσεις τώρα είναι σωστές αλλά για σημαία σε αυτή την παράταξη προτιμώ τον Στέφανο Μάνο», συνέχισε ο κ. Βαλλιανάτος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ρεπορτάζ του REUTERS για την δράση της Χρυσής Αυγής!


Μυστικοπαθή οργάνωση, που έχει το πλεονέκτημα πως παραμένει αόρατη, χαρακτηρίζει το Reuters τη Χρυσή Αυγή. 

Με αφορμή την άνοδο της Χρυσής Αυγής στις δημοσκοπήσεις και τη διαφαινόμενη είσοδο της στη Βουλή, το διεθνές πρακτορείο, σε ρεπορτάζ του, αναφέρεται στις συναντήσεις των μελών της οργάνωσης, στα φυλλάδια με συνθήματα όπως «ούτε ένας άνεργος Έλληνας, ούτε ένας παράνομος μετανάστης στην Ελλάδα» και «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» αλλά και στη δράση των μελών της στις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. 
Ο εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας ΠαναγιωταροςΟ εκπρόσωπος του κόμματος Ηλίας Παναγιωταρος
«Στο λιμάνι του Πειραιά, δεκάδες νέοι άνδρες με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρα μπλουζάκια συνωστίζονται σε ένα μικρό δωμάτιο για να ακούσουν το όνειρο της Χρυσής Αυγής για μία Ελλάδα απαλλαγμένη από τους αλλοδαπούς, τα σύνορά της σφραγισμένα με ναρκοπέδια. "Θέλουμε να διώξουμε όλους τους μετανάστες. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ και θα φύγουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - με το καλό ή με το κακό" είπε στη συνάντηση του Πειραιά ο Φραγκίσκος Πορίχης, υποψήφιος με το υπερεθνικιστικό και μυστικοπαθές κόμμα», ξεκινά το ρεπορτάζ του Reuters.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπήρχαν τα βιβλία για την υπεροχή της άριας φυλής και τον εθνικισμό, αλλά και τα φυλλάδια με συνθήματα κατά των μεταναστών. «Με την Ελλάδα σε βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση, το κόμμα υπόσχεται στους ψηφοφόρους να ξεκινήσει την απέλαση των παραμονών μεταναστών, πριν συνεχίσει με τους νόμιμους».
Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής Νίκος ΜιχαλολιάκοςΟ ηγέτης της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Χρυσή Αυγή, που αρνείται το χαρακτηρισμό «νέο-ναζί», «ανεβαίνει» στις δημοσκοπήσεις για δυο λόγους κυρίως: αφενός το γεγονός πως τα μέλη της δρουν σε περιοχές όπως Άγιος Παντελεήμονας, όπου προσφέρουν σε οικογένειες ρύζι, μακαρόνια, λάδι και ρούχα. Όλα αυτά βρίσκονται σε κουτιά που γράφουν: «Ψηφίζω Χρυσή Αυγή για να καθαρίσει ο τόπος» ή «Για να ξαναγίνει ελληνική η Αθήνα». Αφετέρου: τα μέλη της δεν είναι πολιτικοί, σε μια στιγμή που ο κόσμος είναι θυμωμένος με κάθε πολιτικό, θεωρώντας ότι είναι διεφθαρμένος ή ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντά του.

Η 76χρονη Κατερίνα Καρούση, καρκινοπαθής, ξέσπασε σε λυγμούς όταν είδε στο κατώφλι του σπιτιού της μέλη της Χρυσής Αυγής, με σακούλες τρόφιμα στα χέρια τους. «Ακούω ότι κάνουν καλά πράγματα για τον κόσμο. Γιατί να μην τους ψηφίσω;» λέει 
«Έχει το πλεονέκτημα ότι παραμένει αόρατη. Πέρα από τον Μιχαλολιάκο, ακόμη κι εγώ δεν γνωρίζω κανένα από τα υπόλοιπα πρόσωπα του κόμματος αν και είμαι μέσα στα πράγματα. Αυτό λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας» δηλώνει Έλληνας πολιτικός αναλυτής, που δε θέλησε να κατονομαστεί.
«Καλέστε μας αν χρειαστείτε οτιδήποτε. Και εννοούμε οτιδήποτε» τους είπαν φεύγοντας.

Η 41χρονη Κωνσταντίνα Τάσιου είδε μέλη της Χρυσής Αυγής με στοίβες ρούχων και σακούλες σούπερ μάρκετ στην πόρτα της. «Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος μας έφερε ρούχα ή φαγητό» είπε η 41χρονη, που πάσχει από επιληψία και η οικογένειά της ζει με προνοιακά επιδόματα. «Θα ψηφίσω Χρυσή Αυγή, ίσως ήρθε η στιγμή για κάτι καινούργιο», είπε.

Στο ρεπορτάζ του Reuters υπάρχει αναφορά και σε όσα αναφέρει το μανιφέστο της Χρυσής Αυγής. «Οι παράνομοι μετανάστες πρέπει αμέσως να συλλαμβάνονται και να απελαύνονται, ενώ και οι νόμιμοι μετανάστες πρέπει τελικά να απελαθούν, λέει το κόμμα. Ζητεί επίσης τα εγκλήματα που διαπράττονται από μετανάστες να εντάσσονται σε ειδική κατηγορία, με τις ποινές να εκτελούνται σε ειδικά μέτρα κράτησης όπου οι μετανάστες θα δουλεύουν».

«Η Χρυσή Αυγή δεν εκτιμά τους Έλληνες πολιτικούς. Οι πολιτικοί που ευθύνονται για την κρίση πρέπει να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο, να φυλακισθούν και να κατασχεθεί η περιουσία τους, ενώ όποιος Έλληνας αρνηθεί να καταταγεί στον στρατό θα πρέπει να χάνει την υπηκοότητά του και να εξοριστεί».

Η Χρυσή Αυγή ιδρύθηκε το 1992. Θαυμάζει τον Ιωάννη Μεταξά για το ΟΧΙ στις δυνάμεις του Άξονα το 1940. Θεωρεί εαυτόν εθνικιστικό κόμμα και πως το λογότυπο της είναι ο αρχαίος μαίανδρος, που συμβολίζει τη γενναιότητα και τον ατελείωτο αγώνα.

«Μέλη λένε ότι πειθαρχία και χρόνια αταλάντευτης προσήλωσης απαιτούνται για να κερδίσει κανείς την αποδοχή. Κάποιος είπε ότι μπορεί να χρειαστεί έως και τρία χρόνια για να γίνει μέλος, ξεκινώντας αρχικά ως οπαδός και μετά ως δοκιμαστικό μέλος, πριν μπει στην «οικογένεια», γράφει το Reuters. 

«Για τους κομμουνιστές είμαστε Ναζί, για τους σοσιαλιστές είμαστε φασίστες και για τους συντηρητικούς είμαστε ακροδεξιοί», είπε ο Νας, μέλος της Χρυσής Αυγής που αρνήθηκε να πει το επώνυμό του.


Διαβάστε Περισσότερα »

VIDEO: Σαν σήμερα σόκαρε τους πάντες ο Γιάνκοβιτς!

Σαν σήμερα πριν 19 χρόνια (28 Απριλίου 1993) ο Μπόμπαν Γιάνκοβιτς είχε σοκάρει τους πάντες με την αντίδρασή του...
μετά από επιθετικό φάουλ που του χρεώθηκε και ακόμα όλοι αναρωτιόμαστε γιατί;

Ό Πανιώνιος εκδήλωνε επίθεση και Κουκουλεκίδης χρέωσε τον Μπόμπαν Γιάνκοβιτς με επιθετικό φάουλ στον Φραγκίσκο Αλβέρτη. Το γεγονός ότι αυτό το 5ο προσωπικό του Γιάνκοβιτς αλλά και το ότι το φάουλ μάλλον δεν... υπήρχε προκάλεσαν αυτή την ανεξήγητη αντίδραση του Σέρβου. Η σκηνή αυτή έχει μείνει χαραγμένη στους πάντες, με τον Γιάνκοβιτς να μην περπατάει ποτέ ξανά και αφού η ζημιά που προκλήθηκε στην σπονδυλική του στήλη δεν μπορούσε να διορθωθεί.

Ο Μπόμπαν έζησε, καθηλωμένος στο αναπηρικό καροτσάκι αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να ασχολείται με το μπάσκετ. Έζησε έτσι μέχρι τις 28 Ιουνίου 2006, όταν έσβησε από ανακοπή καρδιάς μες στο καράβι με το οποίο ταξίδευε για τη Σύρο...

Ο τραυματισμός του Μπόμπαν Γιάνκοβιτς:





Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Ο Σαμαράς έχει το 90% των καταθέσεών του στο Βέλγιο

Το 90% των καταθέσεων του διατηρεί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και εν δυνάμει πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε τράπεζα του εξωτερικού. 
Όπως φαίνεται από το πόθεν έσχες του προέδρου της Ν.Δ. ο κ. Σαμαράς έχει 285.467 ευρώ σε καταθέσεις στην KBC του Βελγίου γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα. Γιατί κάποιος, στην προκειμένη περίπτωση ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα δεν την εμπιστεύεται τόσο ώστε να διατηρεί τα χρήματα του σε Ελληνική τράπεζα; Γιατί ένας θεωρητικά υποψήφιος πρωθυπουργός έχει καταθέσεις στο Βέλγιο, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις φήμες για επικείμενη χρεοκοπία; Περιμένει χρεοκοπία και διασφαλίζει μ’ αυτόν τον τρόπο τα χρήματα του; Θα αναρωτηθούν οι καχύποπτοι. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν «κινητοποιήθηκε» ώστε να θέσει το ερώτημα που είναι εύλογο ειδικά αυτή τη περίοδο που τα πάντα είναι ρευστά σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της χωρας; ‘’Ο κ. Σαμαράς άνοιξε το λογαριασμό στην τράπεζα KBC του Βελγίου την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής, το 2004. Μάλιστα, η εν λόγω τράπεζα έχει υποκατάστημα μέσα στο ευρωκοινοβούλιο για να εξυπηρετεί τις συναλλαγές των ευρωβουλευτών’’ υποστήριξε στο www.koutipandoras.gr ο διευθυντής του γραφείου του Αντώνη Σαμαρά, Κωνσταντίνος Μπούρας. Όσον αφορά το θέμα της ενδεχόμενης αναξιοπιστίας στο πρόσωπο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από Έλληνες πολιτικούς, ο κ. Μπούρας απάντησε ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα αφού δεν είναι εξαγωγή χρημάτων αλλά διατήρηση των χρημάτων του προέδρου της ΝΔ στη βελγική τράπεζα: ‘’Δε μιλάμε για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό. Απλά τα χρήματα υπήρχαν εκεί από τη θητεία του κ. Σαμαρά και παραμένουν στον ίδιο λογαριασμό’’.
tubesalonika.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη τρίτος δράστης της δολοφονίας του ζεύγους Μεϊμαρίδη στη Βέροια

Μετά τους δύο δράστες που συνελήφθησαν στις 15/7/2011 ως αυτουργοί της φρικτής δολοφονίας του ηλικιωμένου ζεύγους Μεϊμαρίδη στη Βέροια, που έγινε το ξημερώματα της 26/6/2011, ένας ακόμη δράστης συνελήφθη πριν 3 μέρες (25/4/2012) στη Θεσσαλονίκη, μέλος 15μελους σπείρας που εξαρθρώθηκε στην περιοχή.  
Οι τρεις δράστες που έχουν συλληφθεί (μέχρι στιγμής) είναι ηλικίας 20, 29 και 31.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θέλει να σταματήσει την ίδρυση κέντρου λαθρομετανάστευσης ο Δήμος Αλεξάνδρειας

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, με αφορμή την τελευταία ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη δημιουργία κέντρων κράτησης λαθρομεταναστών στο Ν. Ημαθίας και συγκεκριμένα στο δήμο Αλεξάνδρειας, συγκάλεσε συνέλευση στις 9 Απριλίου, η οποία κατόπιν ψηφοφορίας αποφάσισε να μην επιτρέψει να δημιουργηθεί κέντρο λαθρομεταναστών στον Δήμο.  

Για την ακρίβεια από το συμβούλιο εκδόθηκε ψήφισμα το περιεχόμενο του οποίο περιελάμβανε τα εξής: 
  •     Άμεση ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για τη δημιουργία στρατοπέδων υποδοχής λαθρομεταναστών και ειδικότερα στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
  •     Δημιουργία ανοιχτών κέντρων με ανθρώπινους και αξιοπρεπείς κρατικούς χώρους φιλοξενίας στα σημεία που μπαίνουν οι μετανάστες – πρόσφυγες, για να περιθάλπονται, σιτίζονται, στεγάζονται, να λαμβάνουν νομική αρωγή και διερμηνεία, και αναλόγως των περιπτώσεων, ή να τους δίδονται ταξιδιωτικά έγγραφα σε συνεννόηση με τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. ή να απελαύνονται στις χώρες τους.
  •     Να υπάρχει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς για ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες, μητέρες και παιδιά, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.
  •     Να δοθεί άσυλο ή ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους διώκονται πολιτικά ή λόγω εμφυλίων πολέμων και σε όσους το δικαιούνται.
  •    Αυστηρή εφαρμογή των εργασιακών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων όσων μεταναστών – προσφύγων ζουν και δουλεύουν στη χώρα μας.
  •     Να αναγνωριστούν κοινωνικά, δημοκρατικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες που πληρούν τις προϋποθέσεις.
  •     Να εγγραφούν στα δημοτολόγια τα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα και προέρχονται από γονείς που νομίμως διαβιούν στη χώρα μας και να δοθεί ιθαγένεια στους νόμιμους μετανάστες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, έχοντας όλες τις προϋποθέσεις και σεβόμενοι το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας. 
Το ψήφισμα υπερψήφισαν οι Δ.Σ. κ.κ. Κούγκας Αθανάσιος, Γκιουρτζής Ιωάννης, Γκαβαρδίνας Νικόλαος, Βασιλόπουλος Δημήτριος, Βενιόπουλος Κωνσταντίνος, Μοσχοπούλου Όλγα, Ανδρονίδης Σάββας, Παντόπουλος Χρήστος,Ματσούκας Αριστείδης, Διακόπουλος Κωνσταντίνος, Γκιορτζής Δημήτριος, Κωτούλας Χρήστος, Τζίλας Γεώργιος, Κιοσέογλου Ιερεμίας, Στεργιόπουλος Γρηγόριος, Μητρόπουλος Ευάγγελος, Κούτσιας Νικόλαος και Μπούτσης Παναγιώτης.

Το ψήφισμα, όπως διατυπώνεται παραπάνω, καταψήφισαν οι Δ.Σ. κ.κ. Γκιόνογλου Χαράλαμπος, Απατσίδης Ιωάννης, Χαλκίδης Ισαάκ, Βουλγαροπούλου Μαρία, Κιρκιλιαννίδης Ιωάννης, Τασιόπουλος Αναστάσιος, Σαρακατσιάνος Νικόλαος, Δριστάς Στέφανος, Ανεσίδης Νικόλαος, Σπυρίδης Γεώργιος και Αλευράς Χρήστος. 

Διαβάστε Περισσότερα »
 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum