Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΟΚ: Στο μεταγραφικό του στόχαστρο ο Ολαϊτάν



Στο μεταγραφικό στόχαστρο του ΠΑΟΚ έχει μπει για τα καλά ο Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στους ανθρώπους του «Δικέφαλου».
Την Κυριακή (28/10) μάλιστα ο Γιώργος Γεωργιάδης βρέθηκε στη Βέροια για να παρακολουθήσει δια ζώσης τον αγώνα της «βασίλισσας του Βορρά» με την Ξάνθη, προκειμένου να «τσεκάρει» για μία ακόμη φορά τον Νιγηριανό επιθετικό.
Ο 19χρονος φορ - που μετρά ένα γκολ και μία ασίστ σε οκτώ αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα - πάντως αξίζει να σημειωθεί πως έχει μπει στο… μάτι και του Ολυμπιακού, καθώς λόγω της κινητικότητάς του στα άκρα μπορεί να διασπάσει τις αντίπαλες κλειστές άμυνες. Και αυτό είναι και το στοιχείο που έχει κινήσει το ενδιαφέρον του Γιώργου Δώνη, ο οποίος θέλει να διαπιστώσει αν είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις…
Ο Ολαϊτάν αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Το μοναδικό θέαμα στο κέντρο της Βέροιας..Πραγματικά ντροπή..


Μια εικόνα χίλιες λέξεις...!!!Η ανάπλαση στο κέντρο της Βέροιας συνεχίζεται και πριν λίγες μέρες αντικρίσαμε την εικόνα που βλέπουμε στην φωτογραφία..Για όσους δεν ξέρουν τα κίτρινα πλακάκια είναι για τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης και εδώ στο δήμο Βέροιας είδαμε αυτό το μοναδικό θέαμα...Τα κίτρινα πλακάκια οδηγούν πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ....Ναι πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ....
Τα σχόλια δικά σας...
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθήματα Πυρασφάλειας στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας


Μαθήματα Πυρασφάλειας και Πυροπροστασίας πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 20/10/2012, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας. Στην αρχή, ο Πυραγός κ. Χονδροματίδης Παναγιώτης, ενημέρωσε όλους τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, καθώς και τους εκπαιδευτικούς, για το έργο της πυροσβεστικής, τη χρήση του 199, για το πώς μπορούν να αποφύγουν κάποιους κινδύνους και να προστατευθούν σε περίπτωση που βρεθούν κοντά σε περιοχή που έχει εκδηλωθεί φωτιά. Στη συνέχεια, τα παιδιά γνώρισαν τα μέσα πυρόσβεσης που χρησιμοποιούνται σε πυρκαγιά καθώς και τους τρόπους χρήσης αυτών και έγινε επίδειξη πυρόσβεσης στην αυλή του σχολείου, με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών. 
Τέλος, ο κ. Χονδροματίδης, μέσα από το οπτικό υλικό που παρουσίασε, ενημέρωσε τους μαθητές/τριες των Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων για τα είδη των εύφλεκτων υλικών και των μέσων πυρόσβεσης που απαιτεί το καθένα, για τη σημασία της πρόληψης αλλά και πώς πρέπει να αντιδρούμε σε περίπτωση πυρκαγιάς. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη Βεροιώτης για χρέη 2.000.000 ευρώ!!!!



Συνελήφθη χθες (29.10.2012) το πρωί, στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας ημεδαπός 54 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατά το χρονικό διάστημα από 17.11.1983 έως 17.09.2010. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 2.006.648,32 ευρώ.Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ. και 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μέχρι 504 ευρώ το επίδομα θέρμανσης στην Ημαθία


Το αργότερο έως την Πέμπτη θα ξεκινήσει η λειτουργία της εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, βάσει των νέων διευρυμένων κριτηρίων που εκτιμάται ότι θα καλύψουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όπως είπε ο Γ.Γραμματέας, μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση και οι αλλαγές σχετίζονται αποκλειστικά με φορολογικά και περιουσιακά κριτήρια.

Ειδικότερα, το εισοδηματικό όριο για τους άγαμους αυξάνεται στα 25.000 ευρώ (από 14.000). Για τους έγγαμους ξεκινά από τα 35.000 ευρώ (από 23.350), με ένα παιδί στα 38.000, με δύο στα 41.000 και με τρία παιδιά φτάνει στα 44.000 ευρώ.

Τα εισοδήματα που θα λαμβάνονται υπόψη θα είναι αυτά του 2011.

Αυξάνεται επίσης και το πλαφόν στα περιουσιακά κριτήρια, όποτε πλέον δικαιούχοι του επιδόματος είναι οι άγαμοι με περιουσία αντικειμενικής αξίας έως 150.000 ευρώ, καθώς και οι οικογένειες με περιουσία κάτω των 200.000 ευρώ.

Σε σχέση με την ακίνητη περιουσία, ωστόσο, για τη διασταύρωση των στοιχείων θα λαμβάνεται υπόψη το ΕΤΑΚ του 2009, το πιο πρόσφατο εκκαθαρισμένο που έχει στη διάθεσή της η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε πως οι εκκαθαρίσεις προχωρούν πλέον γρήγορα, ωστόσο αναμένεται να ανακύψει πρόβλημα με όσους πούλησαν ακίνητα μετά το 2009.

Υπενθυμίζεται ότι για κάθε δικαιούχο ισχύει ανώτατο όριο ποσότητας επιδοτούμενων λίτρων και αντίστοιχο ανώτατο όριο επιδόματος ανάλογα με την γεωγραφική-κλιματική ζώνη στην οποία κατοικεί και τα τετραγωνικά μέτρα της κύριας κατοικίας του.

Η ελληνική επικράτεια χωρίζεται σε τέσσερις γεωγραφικές-κλιματικές ζώνες.

Καθώς η επιστρεφόμενη διαφορά φόρου ανέρχεται σε 0,28 ευρώ/λίτρο, τότε το ανώτατο όριο «επιστρεπτέου ποσού» ή «επιδόματος» θα ανέλθει σε 840 ευρώ στην Α΄ζώνη, σε 504 ευρώ στη Β΄ζώνη (Ν.Ημαθίας), σε 268,80 ευρώ στην Γ΄ζώνη και σε 168 ευρώ στην Δ΄ζώνη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Ζήτημα Δημοκρατίας η σύλληψη Βαξεβάνη


Οι New York Times για τη χώρα που «θέλει να θυμίζει συχνά ότι αυτή γέννησε τη δημοκρατία». «Η σύλληψη του Κώστα Βαξεβάνη εγείρει ερωτήματα σε μια χώρα που συχνά θυμίζει στους Ευρωπαίους εταίρους της ότι είναι η γενέτειρα της Δημοκρατίας», αναφέρουν δηκτικά οι σε άρθρο τους οι New York Times με αφορμή τη σύλληψη τουKώστα Βαξεβάνη, λόγω της δημοσίευσης της λίστας Λαγκάρντ. Επιπλέον η εφημερίδα αναφέρεται στο ελληνικό τμήμα των «Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα» που σε ανακοίνωση εξέφρασε την ανησυχία του για την «ταχύτητα στη σύλληψη του».
Αναφέρει επίσης τη δήλωση του Κώστα Βαξεβάνη ότι αντί να συλλάβουν τους φοροφυγάδες και υπουργούς οι οποίοι εμπλέκονται, συλλαμβάνουν εκείνον.
Η New York Times γράφει επίσης ότι «το νέφος πάνω από τη δημοσίευση της λίστας είναι βέβαιο ότι θα αποσπάσει την προσοχή από τους Έλληνες πολιτικούς, και μπορεί να εγείρει νέα ερωτήματα μεταξύ των ευρωπαίων εταίρων που αυτή την εβδομάδα αναμένεται να συζητήσουν την δόση των 31,5 δις.

Διαβάστε Περισσότερα »

25χρονος σκοτώθηκε σε ατύχημα στο δρόμο Βέροιας - Κυψέλης



Σήμερα (28.10.2012) το πρωί, στο 3,5 χλμ. της Επαρχιακής Οδού Βέροιας – Κυψέλης Ημαθίας, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος ημεδαπός εξετράπη αριστερά της πορείας του και προσέκρουσε σε ένα δένδρο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού.Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ο Ελληνας ήρωας στρατιώτης του 1940....


Το πρώτο Γερμανικό πολεμικό ανακοινωθέν της 6ης Απριλίου 1941: «Τα επιτεθέντα Στρατεύματά μας, προσέκρουσαν εις πείσμονα αντίστασην. Η ικανότητα του εχθρού (Ελλήνων) για άμυνα, παραμένει αμείωτος».

Ημέρες και νύχτες διαρκή η γιγαντομαχία... Όλα τα ... εχθρικά κύματα θραύονται πάνω στην Ψυχή του Έλληνα Στρατιώτη... 9 Απριλίου 1941, 17.15΄.

Οι Γερμανοί επιστρέφουν στις θέσεις τους. Γερμανικό αυτοκίνητο με υψωμένη της λευκή σημαία, πλησιάζει τις Ελληνικές θέσεις στο κεντρικό δρόμο Κούλας-Σιδηροκάστρου... Τρεις Έλληνες στρατιώτες με επικεφαλή τον Ανθ/γό Ι. Δαμιανό πήγε προς συνάντησή τους. Ο επικεφαλής Γερμανός αξιωματικός, χαιρετά τους Έλληνες σε στάση προσοχής και ζητά την παράδοση του οχυρού διότι οι Γερμανοί ήδη έχουν εισέλθει στην Θεσσαλονίκη και υπεγράφη ανακωχή. Ο Διοικητής του οχυρού, Ταγματάρχης Γεώργιος Δουράτσος απήντησε.- «Τα οχυρά δεν παραδίδονται, αλλά καταλαμβάνονται»!!! 
Ο Γερμανός αξιωματικός διαβεβαιώνει στην στρατιωτική του τιμή, πως δεν πρόκειται για τέχνασμα και ορίζει την επομένη 10η Απριλίου 1941 και ώρα 18.00΄νέα συνάντηση. Στις 10 Απριλίου το οχυρό εγκαταλείφτηκε... Εξερχόμενοι οι Έλληνες μαχητές,απολαμβάνουν τιμές από Γερμανικό άγημα, το οποίο καλείται να επιθεωρήσει ο ΄Ελλην Ταγματάρχης! Η Ελληνική Σημαία δεν υποστέλλεται,παρά μόνο μετά την αποχώρηση και του τελευταίου Έλληνα Στρατιώτη. Τα ξίφη των αξιωματικών και τα όπλα δεν αφαιρέθηκαν!
Ο Γερμανός Ταγματάρχης, Max Wuensche, μετέπειτα Αξιωματικός των SS και Υπασπιστής του Αδόλφου Χίτλερ, απευθυνόμενος στον Έλληνα Ταγματάρχη, είπε.- «Σας διαβιβάζω τα συγχαρητήρια και τον θαυμασμό των ανωτέρων μου. Οι Γερμανοί αισθανόμεθα υπερήφανοι που είχαμε αντίπαλο έναν τόσο ηρωικό Στρατό».
Ο νεαρός και σκληροτράχηλος Γερμανός Ταγματάρχης, θα γράψει στο προσωπικό του ημερολόγιο... « εδώ πάνω, ακριβώς κάτω από την κορυφή στο κεντρικό σημείο του Ρούπελ,μένουμε άφωνοι! Μπροστά η κορυφή... αδύνατον να προχωρήσουμε. Όποιος τολμήσει να ξεμυτίσει γαζώνεται. Ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι τα λίγα και με δυσκολία φτιαγμένα αυτά οχυρά, θα ήταν τόσο δυνατά και μοντέρνα!

Ποιος μπορούσε να πιστέψει ότι οι Έλληνας θα μας αντιστέκονταν τόσο σκληρά, με τόσο πείσμα και ηρωισμό!». Οι Γερμανοί δεν κράτησαν αιχμαλώτους εις ένδειξη τιμής και σεβασμού...

Σ’ ένα οχυρωματικό συγκρότημα προκάλυψης, ένας Γερμανός Ταγματάρχης,ζητά να συναντήσει τον Διοικητή του... Παρουσιάζεται αγέρωχος ο Λοχίας ΄Ιντζος! Ο Γερμανός δεν μπορεί να πιστέψει πως το οχυρό διοικείται από έναν έφεδρο Λοχία! Του λέει... «Λοχία τούτο το μακελειό είναι δικό σου έργο. Μου σκότωσες τους καλύτερους άνδρες μου. Σε συγχαίρω!» Του δίνει το χέρι και κατόπιν διατάζει την εκτέλεσή του... Πάνω από 200 επίλεκτοι Γερμανοί Καταδρομείς κείτονταν νεκροί... Σ’ ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό, στην παράδοση του οχυρού «Καρατάς» ο Γερμανός αξιωματικός ζητά να δει κι αυτός τον Έλληνα Διοικητή... Παρουσιάζεται ένας νεαρός Ανθυπολοχαγός... Σαστισμένος ο Γερμανός Ταγματάρχης του προτάσσει το χέρι του και του λέει ,«Ανθυπολοχαγέ... Σε συγχαίρω! Μου θανάτωσες 400 άνδρες!». Ο ίδιος ο Χίτλερ, τον Μάιο του 1941, ενώπιον του Ράιχσταγκ, ομολόγησε.- «Η ιστορική δικαιοσύνη με υποχρεώνει να διατυπώσω πως, από όλους τους αντιπάλους μας, τους οποίους αντιμετωπίσαμε, ο ΄Ελλην Στρατιώτης επολέμησεν με ύψιστον ηρωισμόν και αυτοθυσίαν και συνθηκολόγησε μόνον όταν η περαιτέρω αντίστασή του ήτο αδύνατος και κατά συνέπειαν μάταια».

 

Τα Έθνη τα μικραίνουν ή τ’ απαθανατίζουν οι πολίτες τους. Κάθε πατρίδα χαίρεται τόση ευτυχία, όση αναλογεί στη σωφροσύνη των πολιτών της".  Είναι όμως ν’ απορείς! Άμα μπήκαν οι Γερμανοί στο συγκρότημα “Μολών λαβέ” του οχυρού Ρούπελ, απάνω απ’ τους νεκρούς βρήκαν γραμμένη με κιμωλία τη φράση: “Στις Θερμοπύλες σκοτώθηκαν οι Τρακόσιοι. Εδώ θα πέσουν οι Ογδόντα”. Οι Σπαρτιάτες οι παλιοί ετοιμάζονταν από παιδιά με προσεχτική αγωγή για μεγάλα έργα. Τούτους τους φαντάρους, πότε νοιάστηκε η δική μας πολιτεία να τους διαπαιδαγωγήσει; Το κράτος τους είχε εγκαταλείψει στην τύχη τους κι οι διάφορες αναρχικές προπαγάνδες τους κατηχούσαν ελεύθερα. Ποιός είχε σταλάξει στις καρδιές τους, το μοναδικό δίδαγμα της αυτοθυσίας; Η Ράτσα! Αυτή ένωσε μπροστά στον κίνδυνο τους Έλληνες, χωρίς εξαίρεση. Όταν τα χιόνια σταμάτησαν την προέλαση του στρατού μας στην Αλβανία, κάποιος μέραρχος φοβήθηκε πως οι αφάνταστες κακουχίες, θα μπορούσαν να κλονίσουν το ηθικό του μετώπου και ζήτησε στα συντάγματά του να του στείλουν πίνακες από τους στρατιώτες εκείνους που ήταν γνωστοί ως κακόγνωμοι, για να τους απομακρύνει. Άμα όμως έλαβε τους πίνακες αυτούς, διάβασε έκπληκτος: “Δεκανεύς τάδε, εφονεύθη εις την μάχη της Μόροβας. Στρατιώτης τάδε, ετραυματίσθη εις την επίθεσιν της Ντούσνιτσας. Στρατιώτης τάδε, επροτάθη για πολεμικόν σταυρόν”. Σε μια εποχή που μεγάλα κράτη κλονίσθηκαν κι είχαν διαλυθεί οι στρατοί τους, η φωνή της ράτσας οδήγησε τους δικούς μας φαντάρους, να πολεμήσουν σα να είχαν αναστηθεί, από την ίδια την αρχαία Αθήνα……" 

Υ.Γ (Απόσπασμα από το βιβλίο «Ρούπελ» του Χ. Ζαλοκώστα) Αυτοί ήταν οι Έλληνες κι Αυτούς δεν τους νίκησαν ποτέ! Τιμή και Δόξα σε Αυτούς που δόξασαν την Πατρίδα μας, με τον ηρωισμό και το Τίμιο Αίμα Τους! Ως μνημόσυνο Τιμής και αιωνίου Μνήμης, με το χέρι στην καρδιά, ας τους δώσουμε την υπόσχεση. "Θα φυλάξουμε Θερμοπύλες κι εμείς, όπως κι εσείς".


Διαβάστε Περισσότερα »

" Έφυγε" νωρίς νέος φίλος της Βέροιας



Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 42 ετών, ο γνωστός φίλαθλος της «Βασίλισσας του βορρά», Γιώργος Ανδρεάδης (διακρίνεται στο κέντρο της φωτο από τα περσινά πανηγύρια ανόδου στην πλατεία Εληάς).

Ο εκλιπών, που ήταν και μέλος του Συνδέσμου Φιλάθλων ΒΕΡΟΙΑΣ «Queen’s Boyz», βρέθηκε χθες το πρωί νεκρός από συγγενικό του πρόσωπο, ενώ τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Η κηδεία του θα γίνει την σήμερα στις 11πμ στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης και είναι σίγουρο ότι στην τελευταία του κατοικία θα τον συνοδεύσουν πολλοί φίλαθλοι της «Βασίλισσας».

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει

Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Κυκλοφοριακά μέτρα για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στη Βέροια



Η Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας ανακοίνωσε τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας στην Βέροιας για τον εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, θα διακοπεί η κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων και θα απαγορευτεί η στάση και η στάθμευση αυτών στις παρακάτω οδούς, από τις 8πμ έως τις 2μμ:
Οδό Μητροπόλεως, από την συμβολή της με τη οδό Βενιζέλου έως την συμβολή της με τη οδό Μπότσαρη.
Οδό Εληάς, από τη συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Ανοίξεως
Οδό 10ης Μεραρχίας, από την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Κεντρικής.
Οδό Αγ. Δημητρίου από την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Έλλης

Επίσης θα απαγορευτεί η στάση – στάθμευση των οχημάτων από 08:00΄ έως 11:00΄ στην πλατεία Αγίου Αντωνίου και στις οδούς που περιβάλουν αυτή.

Ακόμη, στις παρακάτω οδούς πόλεως Βέροιας θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τις 10:00 έως τις 14:00.
Οδός Μητροπόλεως, από την συμβολή της με την οδό Βενιζέλου έως την συμβολή της με την οδό Μπότσαρη.
Οδό Εληάς, από την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Ανοίξεως.
Οδό Ανοίξεως, από την συμβολή της με την οδό Στρατού έως την συμβολή της με την οδό Καρακωστή.
Οδό Βενιζέλου, από την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Μ. Αλεξάνδρου.
Οδό Κεντρικής, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου έως τη συμβολή της με την οδό 10ης Μεραρχίας.
Οδό Θεμιστοκλέους, από την συμβολή της με την οδό Κεντρικής έως την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως.
Οδό Τρύφωνος, από την συμβολή της με την οδό Κεντρικής έως την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως.
Οδό Ζιωγοπούλου, από τη συμβολή της με την οδό Κεντρικής έως την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως.
Οδό Εθνικής Αντίστασης, από την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Γοργοπόταμου.
Οδό Λουτρού, από την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Ελευθερίας.
Οδό Μιαούλη, από την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Γοργοπόταμου.
Οδό Αγ. Δημητρίου από την συμβολή της με την οδό Μητροπόλεως έως την συμβολή της με την οδό Ανοίξεως.

Από 10:00 ώρα έως 14:00 ώρα μονοδρομείται η οδός Αρμοδίου και η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μόνο με κατεύθυνση από την οδό Ανοίξεως προς τη Λεωφόρο Στρατού.

Η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς, θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών με μέριμνα και φροντίδα του Τμήματος τροχαίας Βέροιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Μοίρασαν δωρεάν ρούχα στο Μακροχώρι...


Στην λαϊκή αγορά του Μακροχωρίου βρέθηκε σήμερα Παρασκευή κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας για συλλογή ρούχων για την πανελλαδική δράση Στηρίζω που γίνεται αυτήν την περίοδο με πρωτοβουλία της ΟΝΝΕΔ.Το τραπεζάκι των νέων επισκέφτηκε πολύς κόσμος στηρίζοντας την προσπάθεια που γίνεται για να ντύσουμε με χαμόγελα όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους αυτό το χειμώνα.
 
ΟΝΝΕΔ ΗΜΑΘΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς απόδειξη είναι κέρασμα...Διαβάστε αναλυτικά...


Αποφασισμένη να προχωρήσει στην προώθηση διάταξης σύμφωνα με την οποία ο καταναλωτής θα μπορεί να μην πληρώνει για το προϊόν που αγοράζει ή την υπηρεσία που του διατίθεται αν ο έμπορος ή ο επιχειρηματίας δεν κόψουν απόδειξη.Στα καταστήματα μάλιστα θα ενημερώνεται από πριν ο καταναλωτής για την διάταξη.Συγκεκριμένα
στους χώρους εστίασης θα αναγράφεται στους τιμοκαταλόγους το δικαίωμα του πελάτη να μην πληρώσει αν δεν του κόψουν απόδειξη.
Η αρχική σκέψη ήταν το μέτρο να εφαρμοστεί σε χώρους εστίασης όπως μπαρ,καφετέριες,εστιατόρια.Στις προθέσεις όμως του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να επεκταθεί και να καλύψει τομείς όπως δικηγόρους, γιατρούς, ηλεκτρολόγους, οδηγούς, ταξί, υδραυλικούς,μίνι μάρκετ, καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης, ηλεκτρικών.
Στα προϊόντα μάλιστα θα αναγράφεται η τιμή προ και μετά ΦΠΑ ώστε ο καταναλωτής να γνωρίζει ακριβώς τι πληρώνει και τι διεκδικεί αν δεν του κόβουν απόδειξη.Επειδή όμως σεαυτή τη μορφή πιθανόν να του μειώνουν την τιμή και να πληρώνει το ποσόν χωρίς το ΦΠΑ φαίνεται επικρατέστερο το σενάριο της…δωρεάν υπηρεσίας χωρίς απόδειξη.



Διαβάστε Περισσότερα »

Δεν προπονήθηκαν Γεωργιάδης, Ολαϊτάν


Nέα προβλήματα ήρθαν να προστεθούν στα πλάνα του Νίκου Καρύδα για το Κυριακάτικο ματς της Βέροιας με την Ξάνθη. Εκτός των τραυματιών Μπεθέρα και Γεωργέα, προπόνηση δεν έκαναν σήμερα ο Νίκος Γεωργιάδης ο οποίος ένιωσε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο και ο Ολαϊτάν ο οποίος είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο (έτρεξαν με την ομάδα αλλά δεν συμμετείχαν στο μέρος της τακτικής).
Ο Γεωργιάδης θα δοκιμάσει το πόδι του αύριο και κατά πάσα πιθανότητα θα προπονηθεί. Ο Ολαϊτάν αναμένεται να μπει κανονικά. Κανονικά υπολογίζεται για το ματς και ο Τόμας ο οποίος τις τελευταίες ημέρες επέστρεψε στις προπονήσεις.
Όσον αφορά τους Μπεθέρα, Γεωργέα, ο πρώτος δεν αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό και την Δευτέρα θα επιστρέψει στις προπονήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Γεωργέα που ανέβασε ρυθμούς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ομάδα μπάσκετ του Φιλίππου σταγραφεία των Queens' Boyz!!!!


Επίσκεψη στα γραφεία του  Συνδέσμου Φιλάθλων Βέροιας πραγματοποίησε χθες το βράδυ (25/10) σύσσωμη η ανδρική  ομάδα του Φιλίππου Βέροιας αποτελούμενη από παίχτες, προπονητές και Διοίκηση.

Με την επίσκεψη αυτή, η Διοίκηση αλλά και όλη η ομάδα, θέλησε να αναγνωρίσει την καταλυτική παρουσία του Σ.Φ Βέροιας στον προηγούμενο  αγώνα με την Μεταμόρφωση Βόλου  καθώς επίσης και την γνωριμία των παιχτών με τους ανθρώπους  του συνδέσμου.

Την ομάδα καλωσόρισε ο πρόεδρος του Σ.Φ Βέροιας κος Μπάμπης Κρομλίδης, ο οποίος πρόσφερε στους παίχτες το λάβαρο της «Βασίλισσας του Βορρά» ενώ δήλωσε ότι οι «Queen’s Boyz» θα είναι στο πλευρό της ομάδας σε όλους τους αγώνες.

Από την πλευρά του Φιλίππου ο  προπονητής Δημήτρης Γκίμας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο και ειδικά των «Queen’s Boyz». «Η ομάδα έχει στόχο την άνοδο και η παρουσία σας στο γήπεδο είναι καταλυτική» είπε χαρακτηριστικά ενώ προσέφερε στο σύνδεσμο μια μπάλα του μπάσκετ υπογεγραμμένη από όλους τους παίχτες και τους προπονητές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

O Τρύφων Σαμαράς στη Βέροια...


Ο Τρύφων Σαμαράς θα έρθει την άλλη Παρασκευή στο Club Must και μαζί με την επιστροφή  του Dj Timo θα προσπαθήσουν να διασκεδάσου τον κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια ξεχωριστή βραδιά.....Μετά την Πετρούλα ο διάσημος κομμωτής θα είναι η δεύτερη guest παρουσία μέσα σε διάστημα 3 εβδομάδων στο νέο μεγάλο Club της Βέροιας...Περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες στο καλύτερο Blog της πόλης...

Veria-City-News
Η Μεγαλύτερη Παρέα Της Βέροιας
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας



Οι επιβάτες που ταξιδεύουν από Βέροια για Αθήνα και αντίστροφα, έχουν πλέον τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο internet καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.Η σύνδεση με το internet παρέχεται δωρεάν στους επιβάτες.Η εφαρμογή της καινοτομίας αυτής είναι στα πλαίσια της διαρκούς αναβάθμισης των προσφερομένων υπηρεσιών από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας.Τώρα πλέον οι επιβάτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, με τον κωδικό που παρέχεται ελεύθερα και δωρεάν από το ΚΤΕΛ Ν. Ημαθίας, θα μπορούν να βρίσκονται σε διαρκή σύνδεση με το διαδίκτυο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Βεροιώτες σελίδα για να παίζετε οτι παιχνίδι θέλετε online ΔΩΡΕΑΝ..!!!




Παίξτε τα καλύτερα online παιχνίδια δωρεάν και χωρίς να απαιτείται download λογισμικού....Μια πολύ καλή σελίδα για να περνάτε τον χρόνο σας διασκεδαστικά....Κάντε μια εγγραφή και έτσι βοηθάτε και το Veria-City-News να παραμείνει online και να συνεχίσει να σας ενημερώνει καθημερινά......Απλά πατήστε δίπλα στο κινούμενο Banner που από πάνω γράφει παιχνίδια για όλους.....
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινά από το Σάββατο η διανομή πετρελαίου θέρμανσης


Την έναρξη της διανομής πετρελαίου θέρμανσης από αύριο, Σάββατο, αποφάσισαν οι ομοσπονδίες Βενζινοπωλών, Πρατηριούχων και μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρουν, τις ανάγκες των καταναλωτών και των ευπαθών ομάδων.

Οι επαγγελματίες είχαν αποφασίσει να μη διανέμουν πετρέλαιο από την περασμένη Δευτέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αύξηση του φόρου λόγω της εξίσωσης με το πετρέλαιο κίνησης. 

Η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης παραμένει πάντως υποτονική λόγω κρίσης αλλά και υψηλών σχετικά θερμοκρασιών σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ήταν την Πέμπτη 1,37 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές ξεκινούν από 1,31 ευρώ και κλιμακώνονται μέχρι 1,5 ευρώ το λίτρο.

Σε πτωτική πορεία βρίσκεται το πετρέλαιο κίνησης, ωστόσο, από τα 10 λεπτά περίπου που είναι η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης -η οποία ισχύει από την περασμένη Δευτέρα, ταυτόχρονα με την αύξηση του ντίζελ κίνησης- μέχρι στιγμής έχουν περάσει στην κατανάλωση μόνο τα 4 λεπτά. 

Συγκεκριμένα, η τιμή διυλιστηρίου για το ντίζελ κίνησης από 1,181 ευρώ το περασμένο Σάββατο, διαμορφώθηκε την Πέμπτη στο 1,084 ευρώ, ενώ η μέση τιμή λιανικής από 1,572 έπεσε στο 1,532 ευρώ το λίτρο.

Οι οργανώσεις της λιανικής αγοράς καυσίμων επισημαίνουν ακόμη ότι η «η εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και τα κριτήρια επιδότησης δεν έχουν καμία σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων παρά μόνο για την υλοποίηση των απαιτήσεων του μνημονίου» και ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων πατάσσεται μόνο με την εγκατάσταση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βέροια: Εγκαίνια "Βλαχογιάνειου Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα" από τον Αρχιεπίσκοπο


Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου, ημέρα της 100ης επετείου των Ελευθερίων της Βέροιας, τελέστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο τα εγκαίνια του "Βλαχογιαννείου Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα", στη Βέροια.  

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν στην είσοδο του κτιρίου εκπρόσωποι της Οικογένειας Βλαχογιάννη που δώρισε το νεοκλασσικό στο οποίο θα λειτουργήσει το μουσείο, καθώς και ο συλλέκτης κ. Κανέλλος Ντόντος, ο οποίος επιμελήθηκε τη νέα μορφή του Μουσείου, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εκθεμάτων αποτελεί υλικό από την προσωπική του συλλογή.

Ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων μέσα στην αίθουσα που είναι αφιερωμένη στους μακεδονομάχους που κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή της Βέροιας.

Ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων σε σύντομη προσφώνησή του αναφέρθηκε στην ιστορία του Μουσείου, που αρχικά (2000 - 2011) λειτούργησε ως «Μουσείο Νεώτερης Ιστορίας και Εκκλησιαστικής Τέχνης», ενώ πλέον παίρνει την νέα του μορφή και το όνομα «Βλαχογιάννειο Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα», που αποτελούσε και την επιθυμία της Οικογένειας Βλαχογιάννη που δώρισε το ακίνητο.

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου, έκοψαν τη κορδέλλα των εγκαινίων, ενώ ο κ. Κανέλλος Ντόντος ξενάγησε τους επισήμους στα εντυπωσιακά εκθέματα του Μουσείου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται ο Μίλτος Πασχαλίδης στη Βέροια



Ο μοναδικός Μίλτος Πασχαλίδης θα έρθει για μια εμφάνιση στη Βέροια...Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου θα εμφανιστεί στην Ονειρογραφία για μια μαγική βραδιά..!!!Ένας αγαπητός καλλιτέχνης που έχει μεγάλο κοινό και στη Βέροια όπως και σε κάθε πόλη...αναμένεται να γεμίσει το μαγαζί με κόσμο κάθε ηλικίας...Το Veria-City-News θα είναι εκεί μιας και είναι από τους αγαπημένους του καλλιτέχνες και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα..
Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα που τα μαθαίνετε τα πάντα ΠΡΩΤΟΙ για τη Βέροια....

Veria-City-News
Η Μεγαλύτερη Παρέα Της Βέροιας



Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Διαδηλωτής του ΠΑΜΕ νεκρός από ανακοπή


Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός άφησε την τελευταία του πνοή ο 65χρονος άνεργος ναυτεργάτης Λούγαρης Ξενοφών, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ, όταν υπέστη ανακοπή καρδιάς έξω από τη ρωσική εκκλησία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν συμμετείχε στα επεισόδια. Ο άνθρωπος ήταν άνεργος τα τελευταία έξι χρόνια, βιώνοντας έτσι τις τραγικές επιπτώσεις της κρίσης. Πριν από έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια της πορείας του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η σύγκρουση μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και νεαρών διαδηλωτών, υπέστη ανακοπή και είχε καταλήξει ένας 53χρονος παλιός συνδικαλιστής. 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης, το ΚΚΕ τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Λίγες ώρες αργότερα, η ιστορία επαναλαμβανόταν επί της οδού Φιλελλήνων. O 65χρονος μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου, παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η τραγωδία πριν από έναν χρόνο

Τραγική ήταν η κατάληξη για τον 53χρονο οικοδόμο Δημήτρη Κοτσαρίδη, ο οποίος πέρυσι έχασε τη ζωή του από ανακοπή, ενόσω συμμετείχε στη διαδήλωση στο Σύνταγμα. Το μοιραίο συνέβη μετά τα άγρια επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και μέλη του ΠΑΜΕ στις 20 Οκτωβρίου του 2011.

Το θύμα, μέλος του ΠΑΜΕ, μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμούς στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και κατέληξε, αφού πρώτα έγινε αποτυχημένη προσπάθεια ανάνηψης. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο άτυχος οικοδόμος δεν έφερε τραύματα.

Ο 53χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν είχε ιατρικό ιστορικό, ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ ήταν και γενικός γραμματέας του συνδικάτου οικοδόμων του Βύρωνα. Ο άτυχος οικοδόμος δέχθηκε στα πόδια του δακρυγόνο που τον έκανε να χάσει τις αισθήσεις του.

Aνακοινώσεις για τον θάνατο του διαδηλωτή

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε «πληροφορηθήκαμε τον θάνατο από ανακοπή καρδιάς ενός μακροχρόνια ανέργου συμπολίτη μας που συμμετείχε σε ειρηνική διαδήλωση μακριά από τις εστίες μικροεπεισοδίων. Τα πράγματα πάνε άσχημα. Καλώ την κυβέρνηση να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά με τις πολιτικές λιτότητας, ύφεσης, ανεργίας και φτωχοποίησης. Αποσύρετε και επανεξετάστε τα νέα μέτρα».

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης εξέφρασε τη λύπη του και επεσήμανε: «Περνάμε δύσκολες στιγμές, όλοι πρέπει να έχουμε αίσθημα ευθύνης. Υπάρχουν πράξεις βίας και σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι απαράδεκτες και πρέπει να τις καταδικάσουμε. Η κοινωνία είναι στα όριά της και πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή».

Διαβάστε Περισσότερα »

Βέροια: Χειρουργήθηκε ο Βεργώνης



Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης (18/10) ο Αλέξανδρος Βεργώνης για την αποκατάσταση της ρήξης χιαστών.
Ο έμπειρος αμυντικός της Βέροιας αναμένεται να χάσει το υπόλοιπο της χρονιάς, καθώς θα μείνει περίπου έξι μήνες εκτός δράσης.
Από εκεί και πέρα, ο Γουέιν Τόμας ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και μειώνονται οι πιθανότητες να αγωνιστεί την Κυριακή στο παιχνίδι της Βεροιας με τον Αστέρα Τρίπολης. Οσον αφορά τον Κάρλο Κόστλι, αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα από την Ονδούρα το απόγευμα της Πέμπτης και θα παραμείνει στην Αθήνα, προκειμένου να ενσωματωθεί στην αποστολή της ομάδας την Παρασκευή.
Η «Βασίλισσα του Βορρά» θα ολοκληρώσει με πρωινή προπόνηση την προετοιμασία της και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για Τρίπολη
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Ρώσοι πεζοναύτες θέλουν να συμμετέχουν στην παρέλαση 28ης Οκτωβρίου



Η Ρωσία ζήτησε επίσημα στην μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη των ελληνικών Ενόπλων
Δυνάμεων  να συμμετάσχει και άγημα πεζοναυτών από το ρωσικό αποβατικό "Νοβοτσερκάσκ" του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το οποίο έχει περίπου 350 πεζοναύτες και κάπου 35 ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ.
Είναι οι ίδιοι που παρέλασαν και στην Λήμνο, ξεσηκώνοντας θύελλα ενθουσιασμού μεταξύ των κατοίκων του νησιού.  
Ο προγραμματισμός της επίσκεψης του πλοίου προβλέπει να βρίσκεται 26 με 29/10 και οι Ρώσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις αφού απολαμβάνουν πρωτοφανείς εκδηλώσεις αγάπης των πολιτών προς το πρόσωπό τους και αυτό που αντιπροσωπεύουν.
Μάλιστα ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός, η ανάληψη της προεδρίας του ΠΑΟΚ από τον ομογενή Ρώσο βουλευτή και βαθύπλουτο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδη και η πολύ καλή πορεία της ομάδας έχουν δημιουργήσει κλίμα λατρείας στην Θεσσαλονίκη για τους Ρώσους.
Οι Ρώσοι επιθυμούν να παρελάσουν με το άγημα των πεζοναυτών στην Θεσσαλονίκη. Μένει να δούμε αν τους δοθεί και η άδεια για κάτι τέτοιο από την κυβέρνηση.
Το μήνυμα που θα περάσει σε μια τέτοια ενέργεια θα έχει τεράστια γεωπολιτική σημασία για την χώρας μας και ειδικά για την γείτονα Τουρκία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανανεώνεται το Must Club με νέο Dj..Δείτε ποιος είναι!



Tο Must Club στη Βέροια μετά το δυναμικό του ξεκίνημα δεν φαίνεται να μένει στάσιμο στις αρχικές του επιλογές κάνοντας μια ανανέωση στη μουσική..Από την άλλη Παρασκευή τα σκήπτρα της διασκέδασης θα αναλάβει ο αγαπητός Dj της Βέροιας Timo έχοντας μεγάλη εμπειρία για την διασκέδαση της πόλης μας αφού έπαιξε αρκετές χρονιές στα χρυσά χρόνια του Caramela Tha Club!Όπως σας έχουμε ενημερώσει από τότε προχώρησε αρκετά μουσικά και επαγγελματικά,κάνοντας πολλές μεγάλες συνεργασίες και με αποκορύφωμα το τραγούδι που έγραψε, "Για σένα γραμμένο",όπου κυκλοφόρησε σε cd και γυρίστηκε και ένα εντυπωσιακό βίντεοκλιπ στην δεύτερη πατρίδα του Dj Timo την Αυστραλία...Περισσότερες λεπτομέρειες από το μεγαλύτερο και νεανικότερο Blog της Βέροιας.....

Veria-City-News

Διαβάστε Περισσότερα »

Βίντεο: Πώς ακούγονται τα αγγλικά σε όσους δεν τα μιλούν!


Πρόκειται για το Skwerl, το οποίο είναι γυρισμένο ώστε όσοι μιλούν την αγγλική γλώσσα να κατανοήσουν πώς αυτή ακούγεται στους μη αγγλομαθείς.
Στην πραγματικότητα η γλώσσα που ακούγεται στην ταινία δεν είναι αγγλικά αλλά ακατανόητοι ήχοι συνδυασμένοι με πολύ βασικές αγγλικές λέξεις. Εμείς πάντως γελάσαμε πολύ…

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημαθία: Πυροβόλησε σκύλο και συνελήφθη



Συνελήφθη χθες το βράδυ, στο χωριό Πολλά Νερά Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, ένας ημεδαπός 58 ετών, διότι ο προαναφερόμενος με κυνηγετικό όπλο πυροβόλησε αρχικά στον αέρα και στην συνέχεια κατά σκύλου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ζώου.Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας Ημαθίας


Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε φωτογραφίες από τον πανικό που έγινε το Σάββατο στο Must Club


Όπως σας είπαμε και σε προηγούμενες αναρτήσεις στο grand Opening στο Must Club στη Βέροια  έγινε ο απόλυτος πανικός από κόσμο που διασκέδασε μέχρι τις 7:30 το πρωί...Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μέσα από φωτογραφικό υλικό τον πανέμορφο χώρο του Must Club....









Veria-City-News
Η Μεγαλύτερη Παρέα Της Βέροιας











Διαβάστε Περισσότερα »

Βέροια: Συλληπητήρια στον Χάβο


Ανακοίνωση μέσω της οποίας συλλυπάται τον Μάκη Χάβο για τον χαμό του πατέρα του, εξέδωσε την Τετάρτη η ΠΑΕ Βέροια.
Η «βασίλισσα του Βορρά» και ο Μακεδόνας προπονητής δεν πορεύονται μαζί εδώ και περίπου έναν μήνα, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Γιώργο Αρβανιτίδη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ να εκφράσουν τα συλληπητήριά τους στον Χάβο που έχασε τον αγαπημένο του πατέρα.
Η ανακοίνωση:
«Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Π.Α.Ε. Βέροια θα ήθελαν να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον πρώην προπονητή της ομάδας μας κ. Ιωακείμ Χάβο, για τον χαμό του πατέρα του».

Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια στην Βέροια


Στο πλαίσιο της συνεχής προσπάθειας για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για την οδική ασφάλεια , η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αλληλεγγύης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας, τις Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας, την Τροχαία Βέροιας και τη Δημοτική Αστυνομία, και τους Προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών κοινοτήτων συνδιοργάνωσε εκδηλώσεις στο Μακροχώρι, στον Άγιο Γεώργιο και στα Ριζώματα ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στην Πατρίδα και στην Βεργίνα. 

Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων προβάλλεται στου μαθητές παρουσίαση σχετικά με την οδική ασφάλεια από εξειδικευμένο στέλεχος της Τροχαίας Βέροιας. Στη συνέχεια οι μαθητές σε μια συμβολική κίνηση προχωρούν στην κατάληψη του οδοστρώματος ζωγραφίζοντας τα δικά τους μηνύματα σχετικά με την οδική ασφάλεια πάνω στο οδόστρωμα σε χώρο που κλείνει για την κυκλοφορία με την συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας. Η εκδήλωση κλείνει με τους μαθητές να μοιράζουν τις «εκ – κλήσεις» , ένα έντυπο μήνυμα που καλεί τους οδηγούς σε συμμόρφωση με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και σεβασμό για τους πεζούς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Την αποπεράτωση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης



Την αποπεράτωση της  εισόδου του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας μέσα στο Δεκέμβριο του 2012, κατ εξαίρεση των διαδικασιών για τη συνολική κατασκευή του περιβάλλοντος αυτού χώρου, ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Καραγκούνη

Συνάντηση στο Υπουργείο για  το συγκεκριμένο ζήτημα, παρουσία και  του Προέδρου του Δικηγορικού  Συλλόγου Ημαθίας κ. Δημήτρη Ζυγουλιάνου.



Την επίσπευση των σχετικών κατασκευαστικών  έργων έτσι ώστε να καταστεί προσβάσιμο το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας από τον περιβάλλοντα χώρο του μέσα στο Δεκέμβριο του 2012, ζήτησε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Καραγκούνη, σε συνάντηση που είχε μαζί του σήμερα το πρωί (17 Οκτωβρίου) στο Υπουργείο μαζί με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Δημήτριο Ζυγουλιάνο.

Πιο συγκεκριμένα, τόσο ο  κ. Τσαβδαρίδης όσο και ο κ. Ζυγουλιάνος, υπογράμμισαν στον κ. Υφυπουργό  την αναγκαιότητα της αποπεράτωσης της εισόδου του Νέου Μεγάρου μέχρι τον Δεκέμβρη του 2012 κατ εξαίρεση των διαδικασιών για την συνολική αποπεράτωση του περιβάλλοντος χώρου, έργο η κατασκευή του οποίου προβλέπεται να αρχίσει και να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Δικαστικού Μεγάρου. Η επίσπευση των συγκεκριμένων διαδικασιών, σημείωσαν οι κ.κ. Τσαβδαρίδης και Ζυγουλιάνος, κρίνεται απολύτως απαραίτητη γιατί με τον τρόπο αυτό θα εξυπηρετηθεί σε μείζονα βαθμό η ομαλή πρόσβαση δικαστών, δικηγόρων και κοινού στο Νέο Δικαστικό Μέγαρο.

Ο κ. Καραγκούνης, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις του Βουλευτή και  του Προέδρου του Δικηγορικού  Συλλόγου Ημαθίας,  έδωσε εντολή στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου του να εξετάσουν άμεσα τη δυνατότητα της ταχείας επίσπευσης των διαδικασιών για την αποπεράτωση της εισόδου του Νέου Δικαστικού Μεγάρου πριν τη δημοπράτηση του έργου για την συνολική κατασκευή του περιβάλλοντος αυτού χώρου έτσι ώστε το Μέγαρο να έχει την απαιτούμενη προσβασιμότητα μέχρι το τέλος του παρόντος έτους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται ο ¨Αλαντίν" στη Βέροια


Ο Θεατρικός οργανισμός “Ηλιαχτίδα”, με σεβασμό στην προσωπικότητα των παιδιών, εφόδιο την πείρα του και τη δική σας αγάπη, συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του στο χώρο του παιδικού θεάτρου.

Στο πλαίσιο της φετινής περιοδείας, παρουσιάζει την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στην «Αίθουσα Γραμμάτων και Τεχνών» τον “Αλαντίν”. Θεατρικό έργο βασισμένο  στο  γνωστό, κλασικό παραμύθι της Ανατολής, που έχει γαλουχήσει γενιές και γενιές παιδιών και θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους..

Μια  φαντασμαγορική παράσταση, που διαδραματίζεται στην παραμυθένια Βαγδάτη, σε σκηνοθεσία  Άλκη Ζερβού, με αξιόλογους ηθοποιούς, πρωτότυπη μουσική, φανταστικά κοστούμια, υπέροχα σκηνικά και εντυπωσιακά εφέ.

Το έργο αναφέρεται στις περιπέτειες του Αλαντίν, και στην αιώνια μάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό, το δίκαιο και το άδικο, την αγάπη και το μίσος. Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν, ο φτωχός, κατεργάρης μα καλόκαρδος Αλαντίν, συναντά στο δρόμο του έναν άγνωστο άντρα που του παρουσιάζεται σαν θείος του - αδελφός του μακαρίτη του πατέρα του. Αυτός όμως είναι ο κακός μάγος Τζαφάρ που προκειμένου να πραγματοποιήσει τα πανούργα σχέδιά του ξεγελάει τον φτωχό Αλαντίν, τον πηγαίνει σε μια μυστηριώδη σπηλιά… εκεί όμως εμφανίζεται το Τζίνι . . .και τότε … η συνεχεία στο θέατρo.....

την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στην «Αίθουσα Γραμμάτων και Τεχνών» Βέροιας, θα δοθούν ΔΥΟ μόνο παραστάσεις, στις 11.00 το πρωί και στις 4.00 το απόγευμα.

Για κρατήσεις θέσεων, τηλέφωνο: 6944577683.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Βέροια…Τις γλίστρησε το αυτοκίνητο σε ανηφόρα και έκανε τούμπες


Τύχη στην ατυχία της είχε μια γυναίκα οδηγός λίγο πριν τις 7,30 το βράδυ  από την Βέροια όταν με το αυτοκίνητο της πήγε να ανέβει την ανηφόρα στην οδό Τριανταφυλλίδη στο παπάγου στην Βέροια όταν το αυτοκίνητο της δεν μπόρεσε να ανέβει την ανηφόρα λόγου της ψιλής βροχής που είχε εκείνη την ώρα και το όχημα άρχισε να γλιστράει προς τα πίσω ,με το αποτέλεσμα να καβαλήσει ένα ψηλό πεζοδρόμιο του δήμου (χωρίς προστατευτικές μπάρες)και να τουμπάρει,και ευτυχώς που σταμάτησε σε ένα άλλο αυτοκίνητο και έκοψε την φόρα του οχήματος,διαφορετικά ίσως να είχε το γεγονός άλλη κατάληξη.
Σε εκείνον τον δρόμο περνάνε καθημερινά παιδιά γιατί πιο πάνω είναι το σχολείο,και το ατύχημα έγινε βράδυ και δεν θρηνήσαμε θύματα.Ο δήμος της Βέροιας τον συγκεκριμένο δρόμο γιατί δεν τον κλείνει αφού η ανηφόρα είναι πολύ απότομη,και οι κάτοικοι μας είπαν ότι τέτοια ατυχήματα γίνονται συνέχεια,τι περιμένετε δηλαδή να θρηνήσουμε θύματα έλεος.εκεί κινούνται παιδιά καθημερινά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δηλώσεις του “Π. Καμμενου από την Βέροια”σκληρός απέναντι στον Σαμαρά βίντεο


 O πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, από τη Βέροια, όπου παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, έκανε την εξής δήλωση:
«Την ώρα που η κυβέρνηση και οι εταίροι της διαπραγματεύονται την εθνική κυριαρχία της χώρας προκειμένου να προχωρήσει η δήθεν νέα δημοσιονομική ένωση της Ευρώπης με την κατάργηση του έθνους-κράτους, ο ελληνικός λαός συνεχίζει να γιορτάζει την εθνική του ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία.
Από εδώ, από τη Βέροια, από εδώ από τη Βεργίνα από τον Παρθενώνα της Μακεδονίας καλώ τον πρωθυπουργό να έρθει να απαντήσει στη Βουλή των Ελλήνων εάν έχει ή όχι παραχωρήσει τον όρο Μακεδονία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών στη Βουλή.
Επί τέσσερις εβδομάδες αρνείται να απαντήσει σε ερώτηση στο Κοινοβούλιο. Έχει υποχρέωση εκείνος που έριξε την κυβέρνηση το 1993 για τη μη παραχώρηση του όρου Μακεδονία όπως έλεγε, να απαντήσει. Τώρα ως πρωθυπουργός γονάτισε και παραδίδει τον όρο Μακεδονία με το σύνθετο όρο που είπε και ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών; Αν τολμά ας απαντήσει».


http://www.laikoyra.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Πάνω από 1000 άτομα το Σάββατο στο Must Club


Πάνω από 1000 άτομα πήγαν και διασκέδασαν στο Must Club που έκανε την πρεμιέρα του το Σάββατο που μας πέρασε...Οι κρατήσεις είχαν φτάσει στο κόκκινο μια μέρα πριν και όλα ήταν έτοιμα για να διασκεδάσουν όλοι όπως και έγινε!!!Το μαγαζί από τις 12:30 είχε  γεμίσει και όλη περιμέναν την εντυπωσιακή έναρξη με τα πυροτεχνήματα που είχαν στηθεί μπροστά από τον Dj... Φυσικά την παράσταση κέρδισε η Πετρούλα  που την βλέπουμε και  στην φωτογραφία!!!!Από νωρίς κυκλοφόρησε στα μαγαζιά της Βέροιας ακολουθώντας της περίπου 20 άτομα βγάζοντας συνέχεια βίντεο και φωτογραφίες...!!!
Το Must Club μπήκε δυναμικά στην νυχτερινή ζωή της Βέροιας και όλα δείχνουν οτι θα πρωταγωνιστήσει και θα αφήσει ιστορία....
Διαβάστε Περισσότερα »

"Βούλιαξαν" το ΟΑΚΑ οι Πόντιοι

Πάνω από 2000 χορευτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας εκπροσωπώντας επάξια 407 σωματεία έδωσαν ραντεβού με την παράδοση και συγκεντρώθηκαν στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ. Μία βραδιά που σίγουρα θα μείνει χαραγμένη σε όλους όσους παρευρέθησαν και κατέκλισαν το γήπεδο που όπως αναφέρθηκε ξεπέρασαν τους 15.000. Χαμογελαστά πρόσωπα, χορευτές που έδωσαν την ψυχή τους, παρουσιαστές στα καλύτερά τους και ένα ένθερμο κοινό Ποντίων αλλά και μη Ποντίων, συνέθεσαν το φόντο του 8ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Π.Ο.Ε.
Το φετινό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Ποντιακό Ηγεμονικό Οίκο των Γαβράδων, ο οποίος χάρισε στον Ελληνισμό διανοούμενους, καλλιτέχνες αλλά και τον Άγιο Θεόδωρο Γαβρά που τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παρχαρίδης Γεώργιος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνάει ο Ελληνικός λαός και που όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά μπορούμε να ξεπεράσουμε. Κλείνοντας τόνισε ότι η Π.Ο.Ε. θα συνεχίσει να μάχεται και να προσπαθεί για την Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Τον λόγο μετά πήρε ο Πρόεδρος Νότιας Ελλάδας & Νήσων κ. Βαρυθυμίάδης Γεώργιος και παρομοίασε τους χορευτές σαν κεριά ανάμενα ως ελάχιστος φόρος τιμής για τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Στην συνέχεια οι 5 Σ.Πο.Σ παρουσίασαν τους χορούς της αλησμόνητης Πατρίδας. Συγκεκριμένα η Σ.Πο.Σ Θεσσαλονίκης παρουσίασε χορούς από την Ματσούκα, η Σ.Πο.Σ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου από το Κάρς, η Σ.Πο.Σ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλία από την περιοχή Ακ Ντάγ Ματέν, η Σ.Πο.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την Κιμισχανά Αργυρούπολης και τέλος η Σ.Πο.Σ Νότιας Ελλάδας και Νήσων από την Νικόπολη.
Το πρόγραμμα παρουσίασαν οι Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Πόπη Τσαπανίδου ενώ την παρουσίαση των συλλόγων καθώς και των καλλιτεχνών την έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε κ.Γιώργος Γεωργιάδης.
Αξίζει να σημειωθεί κλείνοντας ότι στην εκδήλωση πήραν μέρος αφιλοκερδώς πολλοί καλλιτέχνες του Ποντιακόυ χώρου. Ανάμεσα τους ήταν ο Χρήστος Κεμανετζίδης, Στάθης Νικολαΐδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Πέλα Νικολαΐδου, Κώστας Θεοδοσιάδης , Χρήστος Ακριτίδης, Δημήτρης Καρασαββίδης, Γιάννης Κουρτίδης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Στάθης Παυλίδης, Στέλιος Χαλκίδης. Ενώ την σκηνοθεσία επιμελίθηκε ο καταξιωμένος διεθνώς Πόντιος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.
ΠΗΓΗ: Pontos-news.gr

Διαβάστε Περισσότερα »
 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum