Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Η φωτογραφία που συγκέντρωσε 493.000 likes και 38.000 σχόλια!


Η εν λόγω φωτογραφία σάρωσε στο διαδίκτυο, αφού την είδαν 1,6 εκατομμύριο χρήστες, συγκέντρωσε 493.000 likes και 38.000 σχόλια! Η φωτογραφία δείχνει...

έναν αστυνομικό, ο οποίος την ώρα της υπηρεσίας του όταν είδε τον άστεγο ξαπλωμένο στο δρόμο, πήγε σε ένα κοντινό κατάστημα με παπούτσια και του αγόρασε ένα ζευγάρι μπότες που θα τον ζεσταίνουν τις παγωμένες νύχτες του χειμώνα!

Μετά από λίγο ο αστυνομικός επέστρεψε στο σημείο και του φόρεσε τις μπότες.

Την τρυφερή αυτή στιγμή απαθανάτισε με τη φωτογραφική του μηχανή ένας τουρίστας από την Αριζόνα και την δημοσίευσε στην Official Page του facebook της αστυνομίας της Νέας Υόρκης! 


Διαβάστε Περισσότερα »

Με 97 εκατ. ευρώ ενισχύει το υπουργείο Εσωτερικών τους δήμους


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων στο πλαίσιο...
της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν, ύψους 97.000.000 ευρώ.

Το αποδιδόμενο ποσό είναι προσαρμοσμένο στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζουν ασταμάτητα τα Social Sold Out



Social Sold Out είχαμε όλη την προηγούμενη εβδομάδα και το ίδιο αναμένεται να γίνει και αυτή με δυνατότερες ,Παρασκευή,Σάββατο και Κυριακή ...Η πετυχημένη συνταγή των προσφορών κέρδισε την νεολαία της Βέροιας που έδειξε πιο θα είναι το φετινό της στέκι και όχι μόνο...Άτομα όλων των ηλικιών διαλέγουν το Social για τις πρωινές και βραδινές εξόδους τους...Για όσους δεν θυμούνται για ποια συνταγή μιλάμε ας ρίξουν μια ματιά στο φυλλάδιο του μαγαζιού ακριβώς από κάτω....

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 4-3 νικήτρια η 'Σύμπραξη για το Μέλλον' στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας


Κάτι σαν ντέρμπι αποδείχθηκαν οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας, αφού στις εκλογές της Πέμπτης η τελική κατανομή των εδρών έκλεισε με 4-3 υπέρ του συνδυασμού 'Σύμπραξη για το μέλλον'. Ο συνδυασμός 'Σύμπραξη για το Μέλλον' πήρε 81 ψήφους (4 έδρες) και η «Νέα Εμπορική Κίνηση» 68 ψήφους (3). 
Βάσει των αποτελεσμάτων εκλέγονται στο νέο δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας οι: Ελένη Πελεκίδου, Μιχάλης Τρανίδης, Γιάννης Γιτόπουλος, Νίκος Πατσιαβούρας, Γιάννης Ποταμόπουλος, Τσιπουρίδου - Πλιάτσικα και Νανά Διπάπογλου Μπίκα.

Αναλυτικότερα οι υποψήφιοι έλαβαν (αλφαβητική σειρά):


“Σύμπραξη για το Μέλλον”
Ανδρεάδου Άννα-Μαρία.............................. 20 ψ.
Αρζόγλου Ιωάννης..................................... 11 ψ.
Γαλανομάτης  Γαβριήλ................................ 15 ψ.
Γιαννουλάκης Αδαμάντιος........................... 10 ψ.
Γιτόπουλος  Ιωάννης.................................. 33ψ.  
Γκανάς Βασίλειος....................................... 10 ψ.
Ζευγαρόπουλος Λάζαρος................ 11ψ
Καλαϊτζής Αργύριος....................... 18 ψ.
Κάμινας Κωνσταντίνος................... 12 ψ.
Μίσια Ελευθερία ........................... 12 ψ.
Νείλα Σταυρούλα.......................... 1 ψ.
Πατσιαβούρας  Νικόλαος................ 30 ψ.
Πελεκίδης Χαράλαμπος.................. 17 ψ.
Πελεκίδου Ελένη........................... 38 ψ.
Πετρακοπούλου- Τσαμήτρου
Μαλαμάτη................................... 29 ψ.
Σιμοπούλου- Μπιτιβάνου Ευθυμία 9 ψ.
Τρανίδης Μιχαήλ........................... 36 ψ.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή
Γαβριήλιδης Γεώργιος..................... 32 ψ.
Παϊσιάδης Ησαϊας.......................... 19 ψ.
Σταματίου Μάριος.......................... 20 ψ.

Νέα Εμπορική Κίνηση
Ποταμόπουλος Ιωάννης................. 53 ψ.
Πλιάτσικα - Τσιπουρίδου ............... 42 ψ.
Βασιλειάδου Αναστασία................. 14 ψ.
Γουτόπουλος Κων/νος .................. 29 ψ.
Γεωργιάδης Σταμάτης ................... 20 ψ.
Μεϊμαρίδης Σωτήρης ..................... 22 ψ.
Μπίκα Διπάπογλου Αθηνά ............. 37 ψ.


Για την Ελεγκτική Επιτροπή
Αβραμίδης Μιχάλης ...................... 30 ψ.
Σερδαρίδης Χρήστος ...................... 20 ψ.
Χατζηεμμανουήλ Γεώργιος ............... 13 ψ.

Στην Ομοσπονδία εκλέγονται 3-2.

epea.com.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σπάθας στη Βέροια, «βράζει» ο κόσμος του ΠΑΟΚ


Φωτιές ανάβει ο ορισμός του διαιτητή, Ηλία Σπάθα στο ματς της Βέροιας, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΟΚ. Με το άκουσμα των ονομάτων των διαιτητών της 12ης αγωνιστικής, στον κόσμο του ΠΑΟΚ επικράτησε… αναβρασμός, καθώς θυμήθηκαν το ματς του Χαριλάου κόντρα στον Αρη, την περίοδο 2009-10.

Πριν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα το όνομα του διαιτητή, οι οπαδικές ιστοσελίδες πήραν… φωτιά, καλώντας τον «σφαγέα του Χαριλάου να μην τολμήσει να πατήσει το πόδι του» και άλλα παρόμοια.
Οι οπαδοί ζητούν από την ΠΑΕ να απαιτήσει την εξαίρεση του συγκεκριμένου διαιτητή από το παιχνίδι. Μάλιστα, σε κάποιες από τις ιστοσελίδες απειλούν πως «… οτιδήποτε συμβεί θα είναι υπεύθυνη η ΠΑΕ». Να σημειωθεί πως έπειτα από κείνο το παιχνίδι, ο συγκεκριμένος διαιτητής δεν σφύριζε αγώνες του ΠΑΟΚ, δηλαδή τα τελευταία 2.5 χρόνια.
Οσο για τους λόγους που το κρατούν... μανιάτικο στον ΠΑΟΚ; Ηταν 14 Μαρτίου του 2010, συγκεκριμένα η 26η αγωνιστική πρωταθλήματος. Ο διεθνής, πλέον, διαιτητής είχε ξεκινήσει δείχνοντας κίτρινη κάρτα στο 2ο μόλις λεπτό στον Γκαρσία και μετά μοίρασε κίτρινες στους Κοντρέρας, Ίβιτς, Βιεϊρίνια και Σνάουτσνερ, ενώ, σύμφωνα με τον «δικέφαλο», χαρίστηκε στους Νασούτι, Κάλβο και Κάμπορα.
Παράλληλα, οι Σνάουτσνερ (78΄) και Βιεϊρίναι (80΄) αντίκρισαν τις δεύτερες κίτρινες κάρτες και πήγαν στα αποδυτήρια. Τελικά, ο Αρης είχε πάρει τη νίκη στο παιχνίδι με 2-0 όμως στον ΠΑΟΚ ακόμη... βράζουν και πλέον καλούνται να... διαχειριστούν το γεγονός του ορισμού του σε δικό τους ματς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή ρεύματος στη Βέροια!!! Δείτε που και πότε...


Από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού γνωστοποιήθηκε ότι την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 λόγω τεχνικών εργασιών που θα πραγματοποιήσει η Επιχείρηση, θα γίνει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στην Βέροια από τις 07.30 μέχρι 15.00  στις περιοχές:
Ανω Παπάγου, Ακρόπολη, Μ.Μπότσαρη, Πλατεία Καπετανίδη, 10ο Δημοτικό Σχολείο, Πασα κιόσκι, Αγ. Παρασκευή, Τσερμένι, Βήμα Απ. Παύλου. 
Στη ζώνη που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών από 7:30 έως 11:00:
Μ.Μπότσαρη, Λαμπράκη, Τμήμα Σμύρνης, Αθ. Διάκου, Καραϊσκάκη, Κανάρη, Ρ. Φεραίου, Πατρ. Ιωακείμ, Μμητροπόλεως, Περικλέους, Θεμιστικλέους  και γύρω δρόμοι 
Στη ζώνη που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών από 11:00 μέχρι 15:00:
Ιεραρχών,Αγ Δημητρίου, Μητρόλεως, Βενιζέλου, Καπ. Αγρα, Ηρας, Τμήμα Τρεμπεσίνας, Αγ. Αντωνίου, Κεντρικής, Τρύφωνος και γύρω δρόμοι.
Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω. Για αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν ρεύμα.

Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα και αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βέροια: Διαμαρτυρία εργαζομένων στην «Ε. Παπαδόπουλος – Ν. Παγούρας» (βίντεο)


Καθημερινή διαμαρτυρία απλήρωτων εργαζομένων στην «Ε. Παπαδόπουλος – Ν. Παγούρας»
 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο ξυλείας Ε. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – Ν. ΠΑΓΟΥΡΑΣ, στην Πατρίδα Βέροιας, το πρωί της Τρίτης (27/11/2012), έκαναν απλήρωτοι εδώ και 3 χρόνια εργαζόμενοι στην επιχείρηση, απολυθέντες και μη. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την επιχείρηση για παράνομες και ανήθικες πρακτικές απέναντί τους, όπως:
 Καθυστερούμενες  αμοιβές, αποζημιώσεις και  ασφαλιστικές εισφορές,  έναντι των  εργαζομένων,  αδιαφορία  που  επιδεικνύεται από τους υπευθύνους  της  επιχείρησης  για την επίλυση  των προβλημάτων  τους, καθώς και για την προκλητική  στάση  απέναντι  στον  κάθε  εργαζόμενο  σε οποιοδήποτε  αίτημά  του.
 Οι   καταγγέλλοντες  αποφάσισαν να συνεχίζουν  την  διαμαρτυρία  σε  καθημερινή  βάση, ενώ ανάρτησαν και σχετικό πανό έξω από την έδρα της επιχείρησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη για κλοπή στα Νεκροταφεία Βέροιας


Σήμερα το πρωί συνελήφθη στη Βέροια, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, 29χρονος , διότι μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, ο οποίος δε συνελήφθη και αναζητείται αφαίρεσαν από διάφορους τάφους στα Κοιμητήρια του Δήμου Βέροιας 7 μπρούντζινα ανθοδοχεία με τις βάσεις τους. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας Ημαθίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Καλές προσφορές για θέρμανση στην Βέροια



Το κατάστημα Αφοί Ι.Βασιλόπουλοι για τον φετινό δύσκολο χειμώνα έφερε θερμοστάτες για εναλλακτική και οικονομική θέρμανση αφού το πετρέλαιο φέτος θεωρείται είδος πολυτελείας για τις περισσότερες οικογένειες...Φέτος με επιπλέον 15% έκπτωση στα προιόντα του καταστήματος Αφοί Ι.Βασιλόπουλοι,Ηλεκτρολογικός Εξοπλισμός, που βρίσκεται στην οδό Βούλας Χατζήκου10(πρώην Αριστοφάνους 10) .Δείτε τα προιόντα που μπορούν να ζεστάνουν τον χώρο σας φέτος οικονομικά...

Σόμπα αλογόνου 
4 βαθμίδες θέρμανσης 
400w-800w-1200w-1600w
Προστασία Υπερθέρμανσης περιστρεφόμενη βάση 
Τιμή: 28 € με 15% επιπλέον έκπτωση!!!!!!
Κόστος κατανάλωσης για 10 ώρες σε πλήρη ισχύ 1,60€.


ΧΑΛΑΖΙΑΣ(4x750w)
Θερμάστρα χαλαζίας 4x750w με σύστημα ασφαλείας και θερμοστάτη σε τρία διαφορετικά μεγέθη.

Αρχική τιμή: 69 € ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 15%

Υψηλής απόδοσης ιδανικό για χώρο 25m2
Κόστος κατανάλωσης για 10 ώρες σε πλήρη ισχύ 2.50€

IQ767
2400W - Θερμοστάτης
4 + 1 Λάμπες χαλαζία 
Τιμή: 69 € και επιπλέον έκπτωση 15%!!!!

Κόστος κατανάλωσης για 10 ώρες σε πλήρη ισχύ 2.40€
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι έγραφε το πρώτο sms που στάλθηκε πριν από 19 χρόνια;


Πριν λίγες ημέρες, το SMS, το γνωστό γραπτό μήνυμα των κινητών τηλεφώνων, έκλεισε 19 χρόνια! Στις 3 Δεκεμβρίου, 1992 είχε ...
αποσταλεί το πρώτο μήνυμα.

Ο Neil Papworth, ένας 20χρονος δοκιμαστής μηχανικός για την Sema Group, μέσω ενός προσωπικού υπολογιστή στέλνει μήνυμα κειμένου στον Richard Jarvis. Του γράφει απλά «Καλά Χριστούγεννα»! Αυτό ήταν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Wikipedia το πρώτο μήνυμα που στάλθηκε.

Για να γίνει δημοφιλής όμως η υπηρεσία ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων, έπρεπε να περάσουν 6 χρόνια, όταν και το 1998 Φιλιππίνες η χρήση τους διαδόθηκε ευρύτερα. Σταδιακά από τότε η δημοτικότητα της υπηρεσίας αυξήθηκε. Το 2009, στις ΗΠΑ οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας έστελναν περίπου 4,1 δισ. SMS κάθε μέρα. Αυτό ισοδυναμεί με 17 μηνύματα την ημέρα για κάθε άτομο το οποίο διαθέτει ένα κινητό.

Σήμερα, τα γραπτά μηνύματα είναι μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες υπηρεσίες κινητών τηλεφώνων, με πάνω από το 74% του συνόλου των χρηστών κινητών τηλεφώνων σε όλο τον κόσμο.

Από τους 3,3 δισ. συνδρομητές, οι 2,4 επικοινωνούν καθημερινά με μηνύματα κειμένου. Σύμφωνα με τη Wikipedia, το μεγαλύτερο μέσο όρο διαθέτουν οι χρήστες στις Φιλιππίνες, με μέσο όρο 27 SMS κάθε μέρα ανά συνδρομητή, ενώ οι Αμερικάνοι στέλνουν περίπου 357 γραπτά μηνύματα το μήνα κατά μέσο όρο.

H υπηρεσία SMS είναι μία από τις κυρίαρχες τεχνολογίες στο σημερινό κόσμο. Τα μηνύματα κειμένου απέφεραν 585 δισεκατομμύρια δολάρια για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο το 2011, και αναμένεται να αποφέρουν περισσότερα από 1 τρισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βεροιώτες δείτε τι μπορείτε να κάνετε την στάχτη από το τζάκι


Πολλοί θα ζεσταθούν φέτος με τζάκι ή ξυλόσομπες. Βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις χρήσεις της… “άχρηστης” στάχτης. 
Είναι πολύ ευχάριστο να ζεσταινόμαστε το χειμώνα από την φωτιά, με μια …ξυλόσομπα ή τζάκι! Από αυτή τη φυσική ζέστη φωτίζεται το σπίτι, ψήνεται το φαγητό, στεγνώνονται τα ρούχα, ζεσταίνεται το νερό, και φυσικά μένει στο τέλος η πολύτιμη στάχτη! Δεν πετάμε την στάχτη, δεν είναι καθόλου άχρηστη ή σκουπίδι. Συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν και παλιά και αυτό μας κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά!
Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη που έμεινε από την καύση τους .  Ξύλα εννοούμε μόνο φυσικά, όχι με βαφές, κόλες  ή επεξεργασμένα.   Πρέπει να προσέχουμε να μην πετάμε μέσα στην φωτιά πλαστικά, αποτσίγαρα, ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι που μπορεί να μολύνει την στάχτη.  Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την συλλέγουμε. Από την στάχτη ξεχωρίζουμε την άσπρη στάχτη που έχει μείνει πάνω-πάνω από τα καρβουνάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τα καρβουνάκια τα κρατάμε σε άλλο δοχείο. Δεν πετάμε τίποτα, γιατί όλα χρειάζονται!
Πάμε τώρα να αναλύσουμε τι περιέχει η στάχτη και είναι τόσο πολύτιμη!
Η στάχτη περιέχει κυρίως ανθρακικό ασβέστιο  από 25% έως 45%(το οποίο είναι ένα ανόργανο αλάτι με χημικό τύπο CaCO3.), λιγότερο από 10 %  περιέχει  Κάλιο (Κ), και λιγότερο από 1%  φωσφορικό άλας.  Υπάρχουν ιχνοστοιχεία σιδήρου, μαγγανίου, ψευδαργύρου, χαλκού και μερικά βαρέα μέταλλα (όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, το νικέλιο και το χρώμιο). Δεν περιέχει άζωτο.  Ωστόσο αυτοί οι αριθμοί ποικίλλουν ανάλογα με την θερμοκρασία καύσης των ξύλων. Η καύση επηρεάζει πολύ τη σύνθεση και την ποσότητά της στάχτης, και κατά συνέπεια υψηλότερη θερμοκρασία μειώνει την απόδοση της στάχτης. Οπότε για καλύτερη ποιότητα στάχτης η χαμηλή θερμοκρασία είναι ιδανικότερη. Σκληρά ξύλα συνήθως παράγουν περισσότερη στάχτη από τα μαλακά, όπως των κωνοφόρων και ο φλοιός και τα φύλλα παράγουν γενικά πιο πολύ  στάχτη από το εσωτερικό ξυλωδών τμημάτων του δέντρου. Κατά μέσο όρο, η καύση των ξύλων δίνει περίπου 6-10% στάχτες.
Παρακάτω θα αναλύσουμε τις χρήσεις της στάχτης, για να μπορούμε να γνωρίζουμε πώς να την χρησιμοποιήσουμε!
Χρήσεις της στάχτης
1.       Μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα, απλά βράζουμε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ. Είναι το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει ρούχα, πατώματα, τζάμια, ασημικά, πιάτα,  σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα, κα.
2.       Βουτάμε ένα υγρό πανί σε στάχτη ή σε αλισίβα και. Καθαρίζει τις γυάλινες πόρτες από το τζάκι. Τρίβουμε τα τζάμια με ένα υγρό σφουγγάρι βουτηγμένο στη στάχτη. Μια πάστα από στάχτη και νερό μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες από τα έπιπλα.
3.       Αν θέλουμε να φύγει γρήγορα ένας λεκές από τα ρούχα την στιγμή που έγινε, βάζουμε πάνω του λίγη στάχτη και μετά από πέντε λεπτά τον τρίβουμε με ψίχα ψωμιού.
4.       Η στάχτη χρησιμοποιείται για να διώξουμε τιςάσχημες οσμές. Απλά την βάζουμε πάνω σε οτιδήποτε μυρίζει άσχημα. Πχ. Σε παλιές τουαλέτες, τουαλέτα της γάτας.
5.       Για να ξεμυρίσει το ψυγείο μας βάζουμε μέσα ένα πιάτο με καρβουνόσκονη (από ξυλοκάρβουνο), και την ανανεώνουμε μέχρις ότου φύγει κάθε μυρωδιά.
6.       Χρησιμοποιείται και στο πλύσιμο των δοντιών, έχω αναρτήσει μια συνταγή για την οδοντική σκόνη εδώ.
7.       Μπορούμε να λουστούμε πολύ φυσικά με την αλισίβα, και να χρησιμοποιήσουμε ξύδι στο ξέβγαλμα, αυτό ευνοεί περισσότερο το λιπαρό μαλλί.
8.       Την αλισίβα την χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας σε πολλά γλυκά και φαγητά, όπως στην παρασκευή μουσταλευριάς, στα μελομακάρονα, στο ψωμί. Εκτός από την υπέροχη γεύση και την βελούδινη υφή που δίνει στα φαγητά μας καθαρίζει το έντερο από τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Το ψωμί γίνεται πιο αφράτο και το βοηθά να μην τρίβεται.
9.       Για μεγάλο χρονικό διάστημα η στάχτη του ξύλου έχει χρησιμοποιηθεί στη γεωργία, δεδομένου ότι ανακυκλώνει τα θρεπτικά συστατικά πίσω στην γη. Η στάχτη χρησιμοποιείται και ως λίπασμα, αλλά δεν περιέχει άζωτο. Επίσης δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακα από τους μικροοργανισμούς μέσα στο χώμα η ανάπτυξη των οποίων ενισχύεται από τη στάχτη και η γη γίνεται πιο εύφορη. Λόγω της παρουσίας του ανθρακικού ασβεστίου εξουδετερώνεται η οξύτητα του εδάφους, αυξάνοντας το pH του και αυξάνει την δραστηριότητα των βακτηρίων του εδάφους. Η αύξηση της αλκαλικότητας του εδάφους επηρεάζει την θρέψη των φυτών. Θρεπτικές ουσίες είναι πιο εύκολα διαθέσιμες στα φυτά, όταν το έδαφος είναι ελαφρώς όξινο. Αλλά επειδή αυξάνεται πολύ το pH του εδάφους με την προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να κάνει κακό παρά καλό. Η στάχτη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε φυτά που αγαπάνε όξινα εδάφη, όπως είναι οι πατάτες, τα βατόμουρα. Είναι καλο να χρησιμοποιείται με φειδώ και γίνεται τακτικά έλεγχος του PH του εδάφους.
10.   Δυναμώνει τα φυτά που αγαπούν το ασβέστιο, όπως είναι οι ντομάτες, τα αμπέλια, οι φασολιές, το σπανάκι, ο αρακάς, τα αβοκάντο, τα σκόρδα κα. Ακόμα ευδοκιμούν και οι τριανταφυλλιές. Μπορούμε να προσθέσουμε  1 / 4 φλιτζανιού σε κάθε λάκκο κατά τη φύτευση.
11.   Μια κουταλιά στάχτη ανά 1000 λίτρα νερό δυναμώνει υδρόβια φυτά.
12.   Βοηθάει τα φυτά να μην παγώσουν τον χειμώνα αν ρίξουμε πάνω τους μια στρώση από στάχτες.
13.   Απωθεί ζώα, τίποτα δεν πλησιάζει την στάχτη! Με την στάχτη απομακρύνονται από τον κήπο διάφορα έντομα και παράσιτα όπως γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια κα.
14.   Διώχνει τα μυρμήγκια αν ρίξουμε λίγη στάχτη στην μυρμηγκοφωλιά τους.  Δεν μπορούν να μεταφέρουν την στάχτη όποτε θα αλλάξουν φώλια!
15.   Σκορπίζουμε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης μας ή του σπιτιού μας. Όσο υπάρχει στάχτη δεν θα πλησιάζουν ποντίκιακατσαρίδεςέντομα.
16.   Απωθεί τις ψείρες (στο τριχωτό της κεφαλής), τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τα κατοικίδια ζώα. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μίγμα στάχτης μαζί με ξύδι ώστε να γίνει μια πηχτή λάσπη και να την αλείψουμε στο τριχωτό.
17.   Απωθεί τον σκόρο. Μπορούμε να ρίξουμε στάχτη στα ρούχα μας και μετά να τα αποθηκεύσουμε και όταν θα θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε απλά τα τινάζουμε. Μπορούν έτσι να μείνουν αρκετά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως.
18.   Η ποτάσα (Υδροξείδιο του καλίου, ΚΟΗ) μπορεί να παραχθεί από στάχτη και αποσταγμένο νερό, η οποία με τη σειρά της μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή σαπουνιού. Η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη και χρονοβόρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί η ποτάσα είναι καυστική.
19.   Χρησιμοποιείται στα αιώνια αυγά, τα οποία είναι κονσερβοποιημένα αυγά που φτιάχνουν στην Ανατολή και χρησιμοποιούνται στην κουζίνα τους. Τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν με μείγμα πηλού, στάχτης, αλάτι, ασβέστη, και  φλοιού του ρυζιού για αρκετές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες, ανάλογα με τη μέθοδο της επεξεργασίας.
20.   Η σόδα (Ανθρακικό νάτριο Na2CO3, σόδα πλυσίματος) μπορεί να παραχθεί από την στάχτη.  Η σόδα είναι γνωστή για την καθημερινή χρήση της ως αποσκληρυντικό του νερού.
Na2SO4 + CaCO3 + 2 C → Na2CO3 + 2 CO2 + CaS
Η σόδα παράγεται από βράσιμο του μίγματος στάχτης και νερού, και στη συνέχεια συλλέγεται όταν το νερό εξατμιστεί.
21.   Η στάχτη λιώνει τον πάγο επειδή περιέχει αλάτι. Είναι λίγο πιο από το αλάτι ή άλλες  χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας.
22.   Φίλτρο
Τα κάρβουνα που μένουν από την καύση (τα μαύρα κομμάτια, όχι η γκρι / λευκή στάχτη) μπορούμε να τα χτυπήσουμε με ένα σφυρί και στη συνέχεια να τα αλέσουμε με  ένα γουδοχέρι ή μπλέντερ και να πάρουμε μια λεπτή σκόνη. Η σκόνη αυτή από τα κάρβουνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο.
23.   Χρησιμοποιείται για να φιλτράρουμε το κρασί μας αν μας βρήκε λίγο θολό.
24.   Αν το νερό πηγής μας έχει σκουλήκια ή κυπρίνους  μπορούμε να το φιλτράρουμε την στάχτη και παίρνουμε ένα πεντακάθαρο νερό.
25.   Αφύγρανση
Κομμάτια από άνθρακα (κάρβουνο) τοποθετούνται σε μεταλλικά δοχεία με τρύπες και  μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση υγρασίας σε μέρη όπως τα ντουλάπια, τα υπόγεια, κάτω από τους νεροχύτες κλπ.
26.   Σβήνουμε τη φωτιά , πολύ εύκολα και γρήγορα πετώντας στάχτη πάνω της.
27.   Τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν για την συντήρηση των σπόρων όπως των φασολιών μεγάλα πήλινα δοχεία που από πάνω τα κάλυπταν με παχύ στρώμα από στάχτη. Αυτό βοηθούσε να μην τα φάνε τα σκαθάρια. Μία μελέτη στη Νιγηρία δείχνει ότι η στάχτη ξύλου αφυδατώνει τους σπόρους και τους καθιστά λιγότερο επιρρεπή σε μόλυνση.
28.   Χρησιμοποιείται σε πληγές για να σκοτώσει κάθε μικρόβιο και να γίνει η επούλωση πολύ γρήγορα.  Διαλύουμε  λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλένουμε με αυτό την πληγή χωρίς να την ξεπλύνουμε μετά.
29.   Ψυγείο χωρίς ηλεκτρικό. Μπορούμε να διατηρήσουμε φρούτα και λαχανικά χωρίς να πάθουν τίποτα  για πολλές μέρες έως και χρόνια!  Σκάβουμε έναν λάκκο, τον γεμίζουμε με στάχτη τοποθετούμε τα λαχανικά έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο αλλά ούτε και με το χώμα. Σκεπάστε τον λάκκο με ,ένα ξύλο και τα αφήνουμε.
30.   Παλιά για να διατηρήσουν την πυτιά, την βάζανε μέσα σε ένα κέρατο, το γεμίζανε με στάχτη, το σφραγίζανε με λάσπη και κρεμούσανε σε ένα δέντρο. Το αφήνανε εκεί για χρόνια χωρίς να πάθει τίποτα απολύτως η πυτιά.
Σίγουρα θα υπάρχουν και αλλες χρήσεις που δεν ανακάλυψα ακόμα!!!



Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα φαρμακεία της Βέροιας Δευτέρα και Τρίτη


Συμμετέχει και Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας!
Κλειστά θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ σταματούν πάλι από τη Δευτέρα να χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Το επόμενο Σάββατο οι φαρμακοποιοί θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
«Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να είναι ασυνεπής. Μας χρωστάει 300 εκατομμύρια ευρώ από το 2011» είπε στο Mega ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ.Αμπατζόγλου. «Αν ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του ας βγουν να πουν στον κόσμο ότι όποιος έχει χρήματα έχει και υγεία» πρόσθεσε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο καιρός σήμερα και αύριο στην Βέροια


Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Βέροια σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς ανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. Για αύριο Τρίτη 27/11, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς ανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με σποραδική συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η ποιότητα ζωής του δημου Βεροιας


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 12.00΄μ.μ., με θέματα ημερήσιας διάταξης, ως εξής:
ΘΕΜΑ
1ο 
Έγκριση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ¨ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ¨ στην ΜΑΡΘΑ ΤΑΤΣΗ του ΣΤΑΥΡΟΥ (Τ.Κ. Διαβατού της Δ.Ε. Απ.Παύλου).
ΘΕΜΑ
2ο
Έγκριση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ¨ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΡΤΟΥ – ΖΑΧΑΡΩΔΗ – ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ – ΝΕΡΑ – ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ – ΚΑΦΕ – ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ¨ στην ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (Τ.Κ. Διαβατού της Δ.Ε. Απ.Παύλου).
ΘΕΜΑ
3ο
Γνωμοδότηση για τη «Μελέτη τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για το χώρο ανέγερσης του Μουσικού Σχολείου Βέροιας και Χώρου Πολιτισμού».
ΘΕΜΑ
4ο
Γνωμοδότηση για την «Τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου στo Ο.Τ.27, στη Ραχιά, με χαρακτηρισμό του αριθμ. 135 οικοπέδου, ως χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων (ΠΑΡΚΙΝΓΚ) και βοηθητικών εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Ράχης (Δημοτικού Γυμναστηρίου), για την εξυπηρέτηση του κοινού».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗΣ
(Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας-Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής)
Διαβάστε Περισσότερα »

Δηλώσεις μετά τον αγώνα Φίλιππος Βέροιας-Ιωνικός Ν.Φ


Μετά τον αγώνα του Φιλίππου Βέροιας με τον ΙΩΝΙΚΟ Ν.Φ στο Δ.Α.Κ «Δημήτριος Βικέλας» για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Β΄ εθνικής κατηγορίας, οι προπονητές Δημήτρης Γκίμας και Σπύρος Σταθούλης καθώς επίσης οι παίχτες Τάσος Κασαμπαλής, Αλέξανδρος Ράπτης και Γιώργος Τριχόπουλος, έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις στους δημοσιογράφους:

Δημήτρης Γκίμας (Φίλιππος) : «Πιστεύω ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι από τον Ιωνικό και ειδικά στο ξεκίνημα. Αυτός ήταν και ο στόχος μας να μπούμε δυνατά στο παιχνίδι και με όπλο την άμυνα αλλά και την ευστοχία που μας χαρακτήρισε σήμερα, να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Το παιχνίδι ήταν δύσκολο, δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε με τόσο μεγάλη διαφορά γιατί ο Ιωνικός είναι πολύ καλή ομάδα και αυτό το έχει δείξει στα μέχρι τώρα παιχνίδια του. Αυτό που κοιτάμε
τώρα είναι το επόμενο παιχνίδι. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε για στόχους

Σπύρος Σταθούλης (ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ) : « Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για την ομάδα μας και από την αρχή κυνηγούσαμε το σκορ. Καταφέραμε σε κάποια σημεία να πλησιάσουμε χωρίς όμως να απειλήσουμε. Για να παίξεις ένα παιχνίδι εκτός έδρας με έναν καλό αντίπαλο πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και ενεργητικός. Εμείς δεν είχαμε τίποτα απ’ αυτά με αποτέλεσμα την ήττα. Το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο και όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους.»

Τάσος Κασαμπαλής : « Η ομάδα όπως ξέρετε είναι νέα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά στις προπονήσεις και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο καθένας μας να βρίσκει πλέον το ρόλο του μέσα στο γήπεδο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προπονητή. Το κλειδί, τουλάχιστον στις τρείς τελευταίες νίκες είναι η άμυνα. Η ψυχολογία μας είναι όλο και καλύτερη και αυτό μας βοηθάει να μπαίνουμε με άλλο αέρα στο γήπεδο. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρίσκεται κάθε φορά στο γήπεδο. Η παρουσία του είναι καταλυτική για την ομάδα. Τους θέλουμε όλου δίπλα μας.»

Αλέξανδρος Ράπτης : «Η ομάδα είναι καινούρια. Με την σκληρή δουλειά γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα νωθρά αλλά σιγά σιγά αυτό αλλάζει και η ομάδα παρουσιάζεται στο γήπεδο πιο δυναμική. Από πλευρά βαθμολογίας πιστεύω ότι τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν όταν και οι υπόλοιπες ομάδες θα κάνουν το ρεπό τους. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες μας, μιας και όλοι οι παίχτες διαθέτουν ποιότητα, και αν είμαστε συγκεντρωμένοι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Είναι όλα στο χέρι μας να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας.» Γιώργος Τριχόπουλος : «Τα παιχνίδια του Ηρακλή και του Ιωνικού έπρεπε να τα κερδίσουμε οπωσδήποτε ενώ η νίκη με τον Εύοσμο ήταν πολύ θετικό για την ομάδα. Το πρωτάθλημα έχει πολλές αγωνιστικές και είναι πολύ νωρίς για να μιλάμε. Στόχος της ομάδας μέχρι τα Χριστούγεννα είναι να είναι αήττητη ενώ τα πράγματα θα αρχίσουν να ξεκαθαρίζουν από το τέλος του πρώτου γύρου και μετά.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Μαθητική κερκίδα την Κυριακή στις 14:00 στο ΔΑΚ «Δ.Βικέλας»


Την Κυριακή στις 14:00 στο ΔΑΚ «Δημήτριος Βικέλας» στο παιχνίδι με τον ΙΩΝΙΚΟ Ν.Φ που θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή στις 14:00 θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στο γήπεδό μας μαθητική κερκίδα. Ήδη μέλη της διοίκησής μοίρασαν την προηγούμενη βδομάδα εισιτήρια στα σχολειά του 2ου και 3ου Γυμνασίου Βέροιας.

Είναι μια προσπάθειά της Διοίκησης να φέρει κοντά στο μπάσκετ και στον αθλητισμό παιδιά της πόλης, δίνοντας τους την ευκαιρία να δουν από κοντά επίσημα παιχνίδια της ομάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο ξεκίνημα στην Κέρκυρα η Βέροια


Νέα σελίδα γυρίζει η Βέροια στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κέρκυρα την Κυριακή (25/11, 15:00), όπου θα κάνει το ντεμπούτο του στον πάγκο ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης.
Για… έβδομη φορά ο Θεσσαλονικιός τεχνικός θα κάτσει στον πάγκο της «Βασίλισσας του Βορρά», θέλοντας τη νίκη. Μετά το τέλος της προπόνησης του Σαββάτου, ο Καλαϊτζίδης ανακοίνωσε την 18μελή αποστολή.
Εκτός πλάνων της Βέροιας έμεινε ο τιμωρημένος Καφές, οι τραυματίες Τόμας, Βεργώνης, καθώς και οι Ζε Βίτορ, Μπεθέρα, Τζημογιάννης, Καρλίνος, Κοτταρίδης και Δασκαλάκης.
Για την Κέρκυρα αναχώρησαν οι: Τζόναθαν, Καντιμοίρης, Καλί, Ορέστες, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Σνάουτσνερ, Γεωργέας, Μπελόν, Καλογέρης, Καλτσάς, Ολαϊτάν,  Γκιγιέρμο, Ιωάννου, Κόστλι, Μπαργκάν και Παυλίδης
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαβάστε πού θα κοπεί το ρεύμα την Κυριακή στη Βέροια!!!


Ειδοποιούνται οι κάτοικοι των παρακάτω περιοχών ότι για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 25-11-2012 ημέρα Κυριακή, ως ακολούθως : Από ώρα 07.30 μέχρι 15.00: Στη Βέροια στις Περιοχές: Πιερίων (δεξιά και αριστερά της οδού) Παπάγου, Κομνηνών, Κυψέλη και γύρω δρόμοι. Στους Πελάτες: Νοσοκομείο,Μαρινόπουλος (Πιερίων), Αστυνομία, Αρβανιτίδης (Πιερίων), Βυζαντικό Μουσείο, Βιβλιοθήκη, Υπόγειος Χώρος Στάθμευσης Δημαρχείου, Δημαρχείο, GOODY’S, Ξενοδοχείo Μακεδονία, Τυροκομείο Πατσιαβούρα, Γκαράζ οδού Καστανιάς. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω. Για αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ θα πρέπει να θεωρούνται ότι έχουν ρεύμα. Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή άλλα στοιχεία του δικτύου ακόμα και αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Έκοψαν το ρεύμα σε οικογένεια ανέργων με πέντε παιδιά στη Βέροια!


Είναι πολύ επικίνδυνο για το αύριο, να δοκιμάζουν τα όρια πολιτών και κοινωνίας. Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε οικογένεια με πέντε παιδιά. Οικογένεια ανέργων. Για δέκα πέντε ημέρες, ήταν χωρίς ρεύμα, μέχρι που κάποιοι τρίτοι, ειδοποίησαν τους «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», που βέβαια, αμέσως επανασύνδεσαν το ρεύμα. Δεν ξέρουμε πού θα οδηγήσει αυτή η αφόρητη πίεση αλλά, δεν μπορεί να είναι ευχάριστη. Όσοι κρατούν τη «διοίκηση» στα χέρια τους, όπως δεν τους ενδιέφερε, έτσι συνεχίζουν αδιάφορα να μεγαλώνει η επόμενη γενιά με οργή. Οργή απέναντι σε όλους και όλα. Άθλια, εξοντωτική και εγκληματική συμπεριφορά απέναντι σε εξουθενωμένους ενήλικους και αθώους ανήλικους.
Μέσα σε όλα τα νόμιμα γύρω μας, οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ», παράνομα ακόμη μια φορά, επανασύνδεσαν το ρεύμα. Αλήθεια, αυτοί που αποφασίζουν και αυτοί που εκτελούν τις εντολές έναντι μισθού, δοκίμασαν ποτέ να περάσουν ένα εικοσιτετράωρο χωρίς ρεύμα;
Η στοιχειώδης δικαιοσύνη, είναι πολύ μακριά ακόμη από τη στοιχειώδη λογική.

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Τριάντα δυο περιστατικά αυτοκτονιών στην Ημαθία την τριετία της κρίσης


Τριάντα δυο περιστατικά αυτοκτονιών έχουν σημειωθεί στην Ημαθία, όπως δείχνουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοκτονιών - τελεσθείσες ή και απόπειρες- την περίοδο από το 2009 έως το τέλος Αυγούστου του 2012 που διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα περιστατικά αυτοκτονιών ανήλθαν σε 677 το 2009, σε 830 το 2010, σε 927 το 2011 και σε 690 έως την 23η Αυγούστου του 2012.

pliroforiodotis.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντωση τροφίμων και ρούχων από το 4ο Δημ. Σχολείο Βέροιας


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας «ΕΦΗ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ» διοργανώνει συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού, τα οποία θα διανεμηθούν σε ευπαθείς οικογένειες.

"Καλούμε όλους τους γονείς του σχολείου μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας. ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ"



Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε που θα έχει αύριο διακοπή κυκλοφορίας στο κέντρο της Βέροιας


Το Σάββατο 24-11-2012 διακόπτουμε την κυκλοφορία παντός είδους οχημάτων:
 επί της οδού Μ.Αλεξάνδρου από την συμβολή της με την οδό Βενιζέλου έως
την συμβολή της με την οδό Εδέσσης και κατά τις ώρες 17:30΄ έως 20:00΄,
 επί της οδού Μ.Καρακωστή από την συμβολή της με την οδό Βενιζέλου έως την
συμβολή της με την οδό Εδέσσης και κατά τις ώρες 19:00΄ έως 22:00΄
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη τσαντάκια στην Βέροια...Δείτε βίντεο την στιγμή της σύλληψης


Οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με  έναν επίδοξο ληστή, ο οποίος δε τα κατάφερε τελικά και τόσο καλά! Στη προσπάθεια του να αρπάξει τη τσάντα μιας γριούλας, σκόνταψε, του έπεσε η τσάντα και όταν σηκώθηκε για να διαφύγει σκόνταψε ξανά! Εκεί επενέβησαν οι διερχόμενοι και τον ακινητοποίησαν…με λίγο βίαιο τρόπο η αλήθεια είναι!
Ο δράστης αθίγκανος και υπό την επήρεια του αλκοόλ σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, δεν τα κατάφερε τελικά και η τσάντα επιστράφηκε στη κάτοχο της.
Αυτόπτης μάρτυρας μας έστειλε το παρακάτω βίντεο, με το δράστη να συλλαμβάνεται από τους άντρες της ομάδας Δίας, οι οποίοι το εσώσαν κυριολεκτικά από τους παρευρισκόμενους στο συμβάν.
Το κλίμα που επικρατούσε στο σημείο ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο με αποτέλεσμα να εκτονωθούν νεύρα τα οποία πηγάζουν από αλλού και όχι από το συγκεκριμένο γεγονός φυσικά, το οποίο θεωρούνταν λήξαν πριν καν αρχίσει στην ουσία. 
Η συσσωρευμένη αγανάκτηση του κόσμου είναι ήδη εμφανής και έτοιμη για  μεγάλο μπαμ!
Η απολογία του δράστη ήταν λυτή και περιεκτική…
“Αφού το έδωσα πίσω, τι σε πειράζει εσένα”, ήταν τα λόγια του απευθυνόμενος στους αστυνομικούς!
Δείτε παρακάτω το βίντεο που εξασφαλίσαμε:


news.emeo.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

O Γιάννης Σερβετάς στην Βέροια



Tο βιβλιοπωλείο ΣΧHΜΑ, o Σύλλογος Δρομέων Βέροιας, οι εκδόσεις ΙΑΝΟS και ο Γιάννης Σερβετάς σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟΛΟΓΙΟ 2013».
Θα προσπαθήσει να προλογίσει και πάλι ο κάτοχος βέσπας, Βασίλης Δέλιος.

Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας στις 12 το μεσημέρι. Είσοδος ελεύθερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε πότε θα είναι έτοιμη η γέφυρα Κούσιου στην Βέροια



Αυτή την φορά η νέα ημερομηνία που ανακοινώθηκε είναι στις 30 Σεπτεμβρίου 2013...Βέβαια υπάρχει μεγάλη δυσπιστία στο πρόσωπο του εργολάβου καθώς είναι η 7η φορά που η παράδοση του έργου έχει παραταθεί.. Ο κ.Κουπατσιάρης βρίσκεται εδώ και ένα μήνα στη Βέροια για να εγγυηθεί προσωπικά την ομαλή εξέλιξη των εργασιών. Ζήτησε να υπάρξει καλή συνεργασία από την πλευρά του Δήμου και «καλή πίστη», ώστε το έργο να ολοκληρωθεί σύντομα, δήλωσε ότι η εταιρία του είναι σε θέση να υλοποιήσει τη σύμβαση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έδειρε μετανάστη η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας ή όχι;

τ
Τον ξυλοδαρμό μετανάστη από άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας κατήγγειλε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Μελιόπουλος. Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Μελιόπουλου, ο μετανάστης συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε στην Ελιά και για το γεγονός γνωρίζουν ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Κώστας Τσιλογιάννης.
Στην απάντησή του ο κ. Τσιλογιάννης επιβεβαίωσε ότι υπήρξε περιστατικό με μετανάστη που πωλούσε χωρίς άδεια εμπορεύματα αλλά αρνήθηκε ότι υπήρξε βιαιπραγία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι γονείς έκλεισαν το σχολείο της Σφηκιάς του δήμου Βέροιας


O Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων της Σφηκιάς του δήμου της Βέροιας έκαναν από το πρωί κατάληψη του σχολείου του χωριού τους,για να διαμαρτυρηθούν για μια αίθουσα κατεύθυνση που τους παίρνουν από το σχολείο.
Μας είπαν πόσο ακόμα θα υποβαθμίσουν το χωριό μας;
Οι γονείς δεν επιτρέπουν να γίνει μάθημα στο σχολείο αν δεν παρθεί όπως λένε μια σωστή απόφαση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΔΕΥΑΒ προκήρυξε το διαγωνισμό για τον αγωγό ύδρευσης της Βεργίνας



Στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης των προσφερόμενων υπηρεσιών προς το καταναλωτικό κοινό και γνωρίζοντας το πρόβλημα υδροδότησης της Τ.Κ. Βεργίνας, έχοντας δε ως στόχο την παροχή επαρκούς και κατάλληλου νερού, εξοικονόμηση των υδάτινων πόρων, την ορθολογική διαχείριση αυτών και τη βελτιστοποίηση των υπηρεσιών προς τον κάτοικο-καταναλωτή του Δήμου, η ΔΕΥΑΒ ενέταξε στο Π.Ε.Π 'Μακεδονίας - Θράκης' το έργο «Εξωτερικός αγωγός ύδρευσης οικισμού Βεργίνας Δ. Βέροιας» προϋπολογισμού 1.162.350,00 €.  
 
Στο πλαίσιο αυτό απαντώντας στην αγωνία των κατοίκων και δικαιώνοντας τους κόπους τόσο του Προέδρου της Κοινότητας Βεργίνας κ. Εμμανουήλ Εμμανουηλίδη όσο και των κατοίκων του οικισμού, η ΔΕΥΑΒ δημοσιοποίησε σχετική προκήρυξη υλοποίησης του παραπάνω έργου.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κ. Δημήτριος Δάσκαλος, κατά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρος της Κοινότητας Βεργίνας δήλωσε μεταξύ άλλων « Η ΔΕΥΑΒ πιστή στη δέσμευσή της έναντι των κατοίκων της Βεργίνας, συνέταξε στον μικρότερο δυνατό χρόνο, υπέβαλε προς χρηματοδότηση και τελικά κατόρθωσε μετά από άοκνες προσπάθειες και προσωπικές μου πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση να πετύχει την έγκριση και τελικά την προκήρυξη ενός ζωτικής σημασίας έργου για την Βεργίνα, ένα έργο που αντιμετωπίζει ριζικά και άμεσα την υδροδότηση του οικισμού με επαρκές και υγιεινό πόσιμο νερό.

Η υλοποίηση του παραπάνω έργου είναι σημαντική, γιατί αντιμετωπίζει με τον καλύτερο τρόπο ένα σημαντικότατο ζητήματα ύδρευσης στο Δήμο μας. Ένα έργο πνοής εντασσόμενο στο συνολικό μας σχεδιασμό για αναβάθμιση της ποιότητας και ποσότητας του νερού.

Στόχος μας ήταν και είναι οι κάτοικοι στην πόλη αλλά και σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες να καταναλώνουν καθαρό και υγιεινό νερό χωρίς πρόβλημα επάρκειας.

Ως πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί μέρα με τη μέρα δικαιώνονται οι αγώνες μας και θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω το ΔΣ της επιχείρησης, τον Πρόεδρος της κοινότητας Βεργίνας κ. Εμμανουήλ Εμμανουηλίδη αλλά και όλους όσους συνέβαλαν ο καθένας από το δικό του μετερίζι στην υλοποίηση του παραπάνω έργου.». 


Το έργο αφορά την κατασκευή εξωτερικού αγωγού, μήκους 10.200 m για την ύδρευση της Βεργίνας και την κατασκευή όλων των έργων που συμπεριλαμβάνονται στο μήκος του προς κατασκευή αγωγού (φρεάτια δικλείδων, συνδέσεις με υφιστάμενο δίκτυο, φρεάτιο αεραγωγού, βαλβίδες κλπ). Συγκεκριμένα θα κατασκευασθεί αγωγός από την δεξαμενή του οικισμού Ασωμάτων και μέσω των δημοτικών οδών θα καταλήγει στην δεξαμενή της Βεργίνας μεταφέροντας στη Βεργίνα νερό από τις πηγές υδροδότησης της Βέροιας. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Φεστιβάλ Γαλλικού κινηματογράφου στη Βέροια


Η Ένωση Καθηγητών Γαλλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ν.Ημαθίας και η Κ.Ε.Π.Α Δήμου Βέροιας θα διοργανώσουν φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου. Οι προβολές θα γίνουν στο Χώρο Τεχνών και την Στέγη από 24 έως 28 Νοεμβρίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:



Σάββατο 24 /11, ώρα 11.00 π.μ (πρωινή προβολή για παιδιά)

LA GUERRE DES BOUTONS Ο πόλεμος των κουμπιών

ΓΑΛΛΊΑ / FRANCE, 2011

Σκηνοθεσία- Σενάριο / Réalisation - Scénario : Yann SamuellHθοποιοί / Avec : Eric Elmosnino, Mathilde Seigner, Fred Testot. Διανομή στην Eλλάδα / Distribution pour la Grèce : Odeon Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 109΄

1960, ένα χωριό στη νότια Γαλλία. Μια συμμορία των αγοριών, ηλικίας 7 έως 14 ετών, με επικεφαλής τον ατρόμητο Lebrac πολεμά τα παιδιά του γειτονικού χωριού, ορκισμένους εχθρούς τους. Ένας πόλεμος τιμής και πίστης που έχει παραμείνει ζω¬ντανός για πολλές γενιές, όπου όλα τα μέσα είναι θεμιτά. Μέχρι και, εάν χρειαστεί, να μαχηθούν ολόγυμνοι, ή, ακόμη χειρότερα, να δεχθούν βοήθεια από την Lanterne - ένα κορίτσι! - το νεότε¬ρο μέλος της συμμορίας, γεμάτο αυτοπεποίθηση και εφευρετι¬κότητα. Αλλά δεν είναι εύκολο να είσαι ένα μικρός στρατιώτης χωρίς να γίνεις τσακωτός από τη μαμά και τον μπαμπά

είσοδος ελεύθερη, Χώρος Τεχνών

Δευτέρα 26/11

8.00μ.μ: Μουσική έναρξη με έργα χαρακτηριστικά των σημαντικότερων ρευμάτων της της γαλλικής μουσικής που θα αποδώσουν μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας

Πρόγραμμα
Daquin "ο κούκος"
Durand "βαλς"
Satie "gnossienne"
Debussy "το μκρό νεγράκι" "ο βυθισμένος καθεδρικός"
Ravel "παβάνα για μια νεκρή ινφάντα"
Poulenc "εις μνήμην της Εντίθ Πιαφ"

Τα έργα δίδαξαν οι καθηγητές πιάνου του Δ.Ω.Β Θανάσης Ρεπάνης, Νάντια Τζήμα, Πόπη Φιρτινίδου.

9.00μ.μ: POTICHE Η σουσουράδα

FRANCE - BELGIQUE / ΓΑΛΛΊΑ-ΒΕΛΓΙΟ, 2010Σκηνοθεσία- Σενάριο / Réalisation - Scénario : François OzonHθοποιοί / Avec : Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Fabrice Luchini, Karin Viard, Jérémie Renier, Judith Godrèche Διανομή στην Eλλάδα / Distribution pour la Grèce : StraDa filmsΈγχρωμο / Couleur, 35 mm, 103΄

Το 1977, σε μια επαρχία της γαλλικής αστικής τάξης, η Suzanne Pujol είναι η υποταγμένη γυναίκα του πλούσιου βιομηχάνου Robert Pujol. Εκείνος διευθύνει το εργοστάσιό του που παράγει ομπρέλες με σιδερένια πυγμή και είναι τόσο δυσάρεστος και δεσποτικός με τους εργαζομένους του με τα παιδιά του και τη σύζυγός του, την οποία θεωρεί γλάστρα. Οταν η απεργία των εργατών του εργοστασίου οδηγήσει στον τραυματισμό και την απομάκρυνση του συζύγου από το τοπίο η Suzanne βρίσκεται στη θέση να αναλάβει τη διαχείρισης του εργοστασίου και αποδεικνύει προς έκπληξη όλων ότι είναι μια γυναίκα της δράσης. Αλλά όταν ο Robert επιστρέφει από την θεραπεία σε άριστη κατάσταση, τα πράγματα περιπλέκονται ...

είσοδος ελεύθερη, Χώρος Τεχνών

Τρίτη 27/11

9.00μ.μ: À BOUT PORTANT Τρεις ώρες διωρία

ΓΑΛΛΊΑ / FRANCE, 2010Σκηνοθεσία / Réalisation : Fred Cavayé Σενάριο / Scénario : Fred Cavayé, Guillaume Lemans Hθοποιοί / Avec : Gilles Lellouche, Roschdy Zem, Gérard LanvinΔιανομή στην Eλλάδα / Distribution pour la Grèce : OdeonΈγχρωμο / Couleur, 35 mm, 85΄

Όλα πάνε καλά για τον Σαμουέλ και τη Νάντια: εκείνος σύντο¬μα θα γίνει νοσοκόμος κι εκείνη περιμένει το πρώτο της παιδί. Αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν η Νάντια πέφτει θύμα απαγω¬γής μπροστά στα μάτια του ανήμπορου Σαμουέλ. Την ώρα που ξυπνά το κινητό του χτυπά: έχει τρεις ώρες για να φυγαδεύσει από το νοσοκομείο όπου εργάζεται έναν άνθρωπο υπό αστυνο¬μική επιτήρηση. Το πεπρωμένο του Σαμουέλ συνδέεται πλέον με εκείνο του Σαρτέ, ενός ληστή που καταζητείται από όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες. Αν θέλει δει τη γυναίκα του ζωντανή, ο Σαμουέλ πρέπει να δράσει γρήγορα...

είσοδος ελεύθερη, Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Τετάρτη 28/11

7.00μ.μ: NICOSTRATOS LE PÉLICAN Νικόστρατος, ένα ξεχωριστό καλοκαίρι

FRANCE - BELGIQUE / ΓΑΛΛΊΑ-ΒΕΛΓΙΟ, 2011Σκηνοθεσία- Σενάριο / Réalisation - Scénario : Olivier Horlait. Aπό το έργο του / D'après l'oeuvre de : Eric BoissetHθοποιοί / Avec : Emir Kusturica, Thibault Le Guellec, François-Xavier Demaison. Διανομή στην Eλλάδα / Distribution pour la Grèce : Feelgood Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 95΄

Ο Γιάννης είναι 14 και ζει σε ένα μικρό ελληνικό νησί που έχει καταφέρει να παραμείνει άγριο . Από το θάνατο της μητέρας του, η σχέση με τον πατέρα του, Δημοσθένη, έχει σκληρύνει. Σε ένα ταξίδι στην Αθήνα, σώζει από πιθανό θάνατο ένα νεαρό πελεκάνο που ονομάζεται Νικόστρατος. Αναγκασμένος να τον αναθρέψει κρυφά για να αποφύγει την πατρική οργή , άθελά του ο Γιάννης γίνεται αστέρας στο νησί του, το οποίο γίνεται τουριστικό χάρη σ' αυτόν τον πανέμορφο άσπρο πελεκάνο, το μεγαλύτερο πτηνό στην Ευρώπη! Είναι ένα μοναδικό καλο¬καίρι, που θα θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του.

9.00μ.μ: LE NOM DES GENS Πές μου τ' όνομά σου

ΓΑΛΛΊΑ / FRANCE, 2008 Σκηνοθεσία / Réalisation : Michel Leclerc Σενάριο / Scénario: Michel Leclerc, Baya KasmiHθοποιοί / Avec : Jacques Gamblin, Sara Forestier, Zinedine SoualemΔιανομή στην Eλλάδα / Distribution pour la Grèce : Odeon Έγχρωμο / Couleur, 35 mm, 104

H Bahia Benmahmoud είναι μια εξωστρεφής κοπέλα και έχει πά¬ρει πολύ στα σοβαρά την πολιτική στράτευση. Έχει ενστερνιστεί το σύνθημα «κάντε έρωτα και όχι πόλεμο» και δεν διστάζει να πλαγιάζει με τους εχθρούς της προκειμένου να τους προσηλυτί¬σει στους σκοπούς για τους οποίους παλεύει. Κι αυτή η τακτική της μπορεί να αποδειχθεί πολύ απαιτητική μιας και όλοι όσοι ανήκουν στη δεξιά είναι οι εχθροί της. Όμως η Bahia σε γενικές γραμμές καταφέρνει... καλά αποτελέσματα. Όμως ο 40χρονος Arthur Martin, ένας σαραντάρης χαμηλών τόνων, θα αποδεχθεί διαφορετική περίπτωση.
είσοδος ελεύθερη, Αντωνιάδειος Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών




Διαβάστε Περισσότερα »
 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum