Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Την… ψάχνει για Πάμπλο Γκαρσία η Βέροια


\Φήμες από την Θεσσαλονίκη θέλουν την Βέροια να κινείται για την απόκτηση του Πάμπλο Γκαρσία, την ώρα που «κοιτάει» και τον Γιώργο Κατίδη! 
Αν και είναι απλά σενάρια αυτή τη στιγμή, δεν είναι και απίθανο να βγουν αληθινά! Σύμφωνα με φήμες λοιπόν, η Βέροια θέλει να κάνει το μεταγραφικό «μπαμ» του καλοκαιριού, αποκτώντας τον Πάμπλο Γκαρσία. 

Ο Ουρουγουανός άσος θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα και δη στην Θεσσαλονίκη, για καθαρά οικογενειακούς λόγους. Και πιθανώς αυτό να είναι το αβαντάζ που έχει η «βασίλισσα του βορρά» για να αποσπάσει την υπογραφή του. Βέβαια, υπάρχει και η περίπτωση, ο Γκαρσία να αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση και τότε το… όνειρο του ιδιοκτήτη της Βέροιας, Γιώργου Αρβανιτίδη θα μείνει… όνειρο. 

Ένα ακόμη όνομα που έχει ακουστεί είναι και αυτό του Γιώργου Κατίδη. Ο νεαρός άσος έχει μείνει ελεύθερος και αναζητά τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Στην ομάδα της Ημαθίας εκτιμούν πολύ τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες και δεν είναι απίθανο να προχωρήσει η υπόθεση. 
Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

«Κουταμάρες» οι φήμες σχετικά με την μαγνητική καταιγίδα

Δημιούργημα το διαδικτύου τελικά η μαγνητική καταιγίδα που ανέμεναν οι κάτοικοι της Ελλάδας λένε τώρα οι επιστήμονες.
Κατηγορηματικά διαψεύδουν οι επιστήμονες τα ακραία σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες περί επικείμενης ισχυρής ηλιακής γεωμαγνητικής καταιγίδας και άμεσου κινδύνου για την Ελλάδα.

Ο Ήλιος επέδειξε πράγματι περιστασιακά, έντονη δραστηριότητα πριν από αρκετές μέρες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπήρξαν -ούτε θα υπάρξουν- επιπτώσεις για τη χώρα, όπως εξηγούν οι επιστήμονες.

«Κουταμάρες», χαρακτηρίζει τις σχετικές φήμες ο διευθυντής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Διονύσης Σιμόπουλος και τονίζει ότι «δεν υπάρχει καμία μαγνητική καταιγίδα», ενώ προσθέτει ότι κακώς δημιουργήθηκε το όλο θέμα από αναρμόδια πρόσωπα.

Όπως εξηγεί, βρισκόμαστε κοντά στο μέγιστο σημείο του περιοδικού ηλιακού κύκλου (που πιθανώς θα συμβεί τον Αύγουστο), αλλά αναμένεται να είναι το ασθενέστερο μέγιστο των τελευταίων 100 ετών και σημειώνει ότι το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη πρόσφατα, ήταν μια έξαρση της ηλιακής δραστηριότητας στις 13 Μαΐου, χωρίς κάποια επίπτωση για τη Γη ή την Ελλάδα ειδικότερα, στις περίπου τρεις μέρες που χρειάστηκαν τα φορτισμένα σωματίδια του ήλιου για να φθάσουν στον πλανήτη μας.

Ο καθηγητής Διαστημικής Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Δαγκλής (μέχρι πριν λίγες μέρες διευθυντής του Αστρονομικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών) χαρακτηρίζει και αυτός «σαχλαμάρες» τα περί μαγνητικής καταιγίδας αυτήν τη στιγμή.

«Δεν συμβαίνει απολύτως τίποτε» υπογραμμίζει, αλλά διευκρινίζει ότι όντως το 2013 είναι ένα έτος έξαρσης του ήλιου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες για μαγνητικές καταιγίδες φέτος.

Ο καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος και διευθυντής του Εργαστηρίου Αστροφυσικής καθώς και του Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ξενοφών Μουσάς διαβεβαιώνει με την σειρά του πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα με μαγνητική καταιγίδα» και χαρακτηρίζει το όλο θέμα «παρεξήγηση».

Μας καθησυχάζει επίσης ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας ούτε για το μέλλον. Όπως εξηγεί, η Ελλάδα είναι μακριά από τους μαγνητικούς πόλους της Γης και αυτό την προστατεύει. Άλλωστε, συμπληρώνει, ο ήλιος βρίσκεται σιγά- σιγά στην καθοδική πορεία του κύκλου του. Ακόμα κι αν, αργότερα φέτος, υπάρξουν έντονες ηλιακές εκρήξεις, είναι απίθανο αυτές να επηρεάσουν τη χώρα, εκτιμά.

Τέλος, ο Κώστας Αλυσσανδράκης, καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαβεβαιώνει, με ανακοίνωσή του, ότι «καμία επίσημη πρόγνωση ή προειδοποίηση για ενδεχόμενη έντονη μαγνητική καταιγίδα δεν υπάρχει ούτε υπήρξε το προηγούμενο διάστημα, εκτός από μικρές διαταραχές.

Εξάλλου, η ηλιακή δραστηριότητα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, παρά το ότι είμαστε κοντά στο μέγιστο του ηλιακού κύκλου. Οφείλουμε ακόμα να τονίσουμε ότι γεωμαγνητικές καταιγίδες που μπορεί να επιδράσουν στην ανθρώπινη δραστηριότητα είναι αρκετά σπάνιες» αναφέρει και καταλήγει:
«Εντυπωσιάζει, βέβαια, η ανευθυνότητα με την οποία τέτοια τερατολογήματα παράγονται και διαδίδονται».
Eν τω μεταξύ η διαδικτυακή φάρσα πρόλαβε και έγινε το κεντρικό θέμα συζήτησης στο ελληνικό twitter με πολλά από τα tweets να προκαλούν γέλιο.


http://www.sigmalive.com
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΤΕΛ Ημαθίας: Διευκρινίσεις σχετικά με τα εκπτωτικά φοιτητικά εισιτήρια



Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τα εκπτωτικά φοιτητικά εισιτήρια, αλλά και προς άρση κάθε παρανόησης, από το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ημαθίας διευκρινίζονται τα εξής:
Όλοι οι φοιτητές και σπουδαστές ΑΕΙ και ΤΕΙ δικαιούνται έκπτωση 25% και 50% επί της αρχικής τιμής του εισιτηρίου, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε εξάρτηση με τον τόπο διαμονής τους και τον τόπο φοίτησής τους και τον προορισμό που επιλέγει.
Η έκπτωση 50% ισχύει από τον τόπο διαμονής του φοιτητή προς τον τόπο φοίτησής του. Δεν ισχύει για άλλους προορισμούς, άσχετους με τους τόπους διαμονής και φοίτησης.
Η έκπτωση 50% ισχύει και στην περίπτωση που δεν υπάρχει απ’ ευθείας δρομολόγια από τον τόπο κατοικίας του προς τον τόπο φοίτησής του και αντίστροφα, οπότε είναι αναγκαία η μετεπιβίβασή στον άξονα διαδρομής, με ενδιάμεσο σταθμό μετεπιβίβασης.
Από τη στιγμή που υπάρχει απ’ ευθείας δρομολόγιο από τον τόπο κατοικίας του προς τον τόπο φοίτησής του και αντίστροφα, η έκπτωση 50% ισχύει μόνο από τις αφετηρίες και όχι από ενδιάμεσους σταθμούς.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις μετάβασης προς οποιοδήποτε άλλον προορισμό, ισχύει η έκπτωση 25% επί της αρχικής τιμής του εισιτηρίου.
Επισημαίνεται ακόμη ότι για την έκδοση εκπτωτικού εισιτηρίου, πέραν της φοιτητικής, είναι απαραίτητη και η αστυνομική ταυτότητα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποτέ την Κυριακή από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας



Με πρωτοβουλία των Εμπορικών Συλλόγων Αλεξάνδρειας – Βέροιας - Νάουσας και των Ομοσπονδιών Βέροιας και Νάουσας, πραγματοποιήθηκε Σύσκεψη το Σάββατο 25 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, για την απόπειρα του Υπουργείου Ανάπτυξης στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές."Παρά τις δυσκολίες, για την εύρεση της κατάλληλης ημέρας ώστε να είναι δυνατή η παρουσία και των βουλευτών μας (να βρίσκονται στην περιφέρεια τους) αυτοί έλαμψαν δια της απουσίας τους (ο κ. Γιοβανόπουλος έφτασε πολύ αργότερα).

Είχαμε τους φόβους μας ότι θα απουσίαζαν από την Σύσκεψη αυτή, αλλά ελπίζαμε, μέχρι και την τελευταία στιγμή, ότι θα προσέρχονταν έστω και μόνο για να ακούσουν τις θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου της περιφέρειάς τους (Ημαθίας) για το θέμα αυτό και αν μπορούσαν, να μας έλεγαν έστω και έναν λόγο που καθιστά αναγκαίο το άνοιγμα των καταστημάτων μας  τις Κυριακές."


Στην Σύσκεψη καλέστηκαν να πάρουνε μέρος εκτός από τους Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης, οι Δήμαρχοι της Ημαθίας, το Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κεντροδυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωποι των τοπικών Κομμάτων και τα ΜΜΕ.
Από την Σύσκεψη πλήρης ήταν απουσία των εκπροσώπων των Δήμων Νάουσας και Αλεξάνδρειας.
Μετά τις εισηγήσεις ομόφωνη ήταν η απόφαση:
- από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων και των Ομοσπονδιών της Ημαθίας και των παρόντων εκπροσώπων

- της Βουλής (κ. Γιοβανόπουλος)

- της Αυτοδιοίκησης (δήμαρχος Βέροιας κ. Ουσουλτσόγλου)

- της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων κεντροδυτικής Μακεδονίας

- της ΕΣΕΕ δια του Γ. Γραμματέα της κ. Καρανίκα

- του Επιμελητηρίου

- των Κομμάτων που παρέστησαν (ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ)

ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 37χρονη για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο στην Βέροια


Συνελήφθη χθες (27.05.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, μία ημεδαπή 37 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό 163.019,99 ευρώ.  Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».  Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταπληκτική εκδήλωση στην Βιβλιοθήκη της Βέροιας


Μια ανάσα πριν την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας που θα οργανωθεί παράλληλα σε 100 σχεδόν Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, κι έχει τίτλο «Βιβλιοθήκη ένας κόσμος πολύχρωμος», μικροί – μεγάλοι γινόμαστε μια παρέα και οργανωνόμαστε για να περάσουμε στη Βιβλιοθήκη ένα συναρπαστικό, πολύχρωμο καλοκαίρι.Τετάρτη 5 Ιουνίου, 6.00-7.00 το απόγευμα. Σε λίγο ο πολύχρωμος κόσμος της Βιβλιοθήκης ανοίγει… έλα να γίνεις μέρος του! Ελάτε να μάθετε τα μυστικά της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας και να οργανωθούμε για ένα συναρπαστικό, πολύχρωμο καλοκαίρι. Για όσους συμμετέχουν στις δράσεις τη καλοκαιρινής εκστρατείας, από 6 ετών και πάνω. Χωρίς Προεγγραφή.

Δευτέρα 10 Ιουνίου, 5.00-6.00 το απόγευμα.

Βρες το χρώμα σου ! Γίνε μέλος της πράσινης ομάδας της καλοκαιρινής εκστρατείας (ομάδα νοικοκυριού & ταξινόμησης). Έλα στη συνάντηση για να οργανωθούμε και να φτιάξουμε τη στολή μας (φέρε ένα παλιό, άσπρο, μακό μπλουζάκι). Για παιδιά από 8 ετών. Με προεγγραφή.

Δευτέρα 10 Ιουνίου, 6.00-7.00 το απόγευμα.

Βρες το χρώμα σου! Γίνε μέλος της κόκκινης ομάδας της καλοκαιρινής εκστρατείας (ομάδα υλικών & επιτραπέζιων). Έλα στη συνάντηση για να οργανωθούμε και να φτιάξουμε τη στολή μας (φέρε ένα παλιό, άσπρο, μακό μπλουζάκι). Για παιδιά από 8 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη 12 Ιουνίου. 5.00-6.00 το απόγευμα.

Βρες το χρώμα σου! Γίνε μέλος της κίτρινης ομάδας της καλοκαιρινής εκστρατείας (ομάδα προβολής & επικοινωνίας). Έλα στη συνάντηση για να οργανωθούμε και να φτιάξουμε τη στολή μας (φέρε ένα παλιό, άσπρο, μακό μπλουζάκι). Για παιδιά από 10 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη 12 Ιουνίου, 6.00-8.00 το απόγευμα.

Εργαστήριο φωτογραφίας. Στο πλαίσιο της οργάνωσης της κίτρινης ομάδας (ομάδα προβολής & επικοινωνίας για την καλοκαιρινή εκστρατεία) η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις» θα μας δείξει μικρά μυστικά της φωτογραφίας ώστε να καλύψουμε με επιτυχία τις δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας. ). Όποιος διαθέτει φωτογραφική μηχανή καλό θα ήταν να τη φέρει. Για τα μέλη της κίτρινης ομάδας και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται (με προεγγραφή).

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.

Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494.

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με αποκλειστική Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org).
Μια ανάσα πριν την καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας που θα οργανωθεί παράλληλα σε 100 σχεδόν Βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα, κι έχει τίτλο «Βιβλιοθήκη ένας κόσμος πολύχρωμος», μικροί – μεγάλοι γινόμαστε μια παρέα και οργανωνόμαστε για να περάσουμε στη Βιβλιοθήκη ένα συναρπαστικό, πολύχρωμο καλοκαίρι.Τετάρτη 5 Ιουνίου, 6.00-7.00 το απόγευμα. Σε λίγο ο πολύχρωμος κόσμος της Βιβλιοθήκης ανοίγει… έλα να γίνεις μέρος του! Ελάτε να μάθετε τα μυστικά της φετινής καλοκαιρινής εκστρατείας και να οργανωθούμε για ένα συναρπαστικό, πολύχρωμο καλοκαίρι. Για όσους συμμετέχουν στις δράσεις τη καλοκαιρινής εκστρατείας, από 6 ετών και πάνω. Χωρίς Προεγγραφή.

Δευτέρα 10 Ιουνίου, 5.00-6.00 το απόγευμα.

Βρες το χρώμα σου ! Γίνε μέλος της πράσινης ομάδας της καλοκαιρινής εκστρατείας (ομάδα νοικοκυριού & ταξινόμησης). Έλα στη συνάντηση για να οργανωθούμε και να φτιάξουμε τη στολή μας (φέρε ένα παλιό, άσπρο, μακό μπλουζάκι). Για παιδιά από 8 ετών. Με προεγγραφή.

Δευτέρα 10 Ιουνίου, 6.00-7.00 το απόγευμα.

Βρες το χρώμα σου! Γίνε μέλος της κόκκινης ομάδας της καλοκαιρινής εκστρατείας (ομάδα υλικών & επιτραπέζιων). Έλα στη συνάντηση για να οργανωθούμε και να φτιάξουμε τη στολή μας (φέρε ένα παλιό, άσπρο, μακό μπλουζάκι). Για παιδιά από 8 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη 12 Ιουνίου. 5.00-6.00 το απόγευμα.

Βρες το χρώμα σου! Γίνε μέλος της κίτρινης ομάδας της καλοκαιρινής εκστρατείας (ομάδα προβολής & επικοινωνίας). Έλα στη συνάντηση για να οργανωθούμε και να φτιάξουμε τη στολή μας (φέρε ένα παλιό, άσπρο, μακό μπλουζάκι). Για παιδιά από 10 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη 12 Ιουνίου, 6.00-8.00 το απόγευμα.

Εργαστήριο φωτογραφίας. Στο πλαίσιο της οργάνωσης της κίτρινης ομάδας (ομάδα προβολής & επικοινωνίας για την καλοκαιρινή εκστρατεία) η Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις» θα μας δείξει μικρά μυστικά της φωτογραφίας ώστε να καλύψουμε με επιτυχία τις δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας. ). Όποιος διαθέτει φωτογραφική μηχανή καλό θα ήταν να τη φέρει. Για τα μέλη της κίτρινης ομάδας και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται (με προεγγραφή).

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.

Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494.

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με αποκλειστική Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org).
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή της Φυτειάς έκαψε παραγωγή σιταριού



Tο Σάββατο 25-5-2013 στις 15.37 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε αγροτεμάχιο με αθέριστο σιτάρι στην περιοχή "Γεράνι" της Τ.Κ Φυτειάς. Αμέσως κινητοποιήθηκε ένα υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα και τέσσερις Πυροσβέστες και η κατάσβεση έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από την πυρκαγιά κάηκε το μεγαλύτερο μέρος του χωραφιού με την παραγωγή του (σιτάρι). Από την Υπηρεσία ενεργείται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.
Με αφορμή το γεγονός αυτό και με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας με τους δυνατούς ανέμους (αλλά και τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού), η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε τα εξής:
"Θα θέλαμε να καλέσουμε τους συμπολίτες μας να μη ανάβουν φωτιά για κανένα λόγο. Στην προκειμένη περίπτωση η απερισκεψία κάποιου στοίχισε το μόχθο ενός χρόνου σε άλλο συμπολίτη μας. Υπενθυμίζουμε ότι η καύση απαγορεύεται παντελώς εντός των κατοικημένων περιοχών και σε απόσταση εκατό μέτρων από αυτές και επιτρέπεται κατόπιν έκδοσης σχετικής άδειας καύσης από τη Υπηρεσία μας στις αγροτικές περιοχές, για τα χρονικά διαστήματα από 1-5-2013 εως 31 – 5-2013 και από 21-9-2013 εως 31-10-2013. Το μεσοδιάστημα από 1-7-2013 εως 20-9-2013 απαγορεύεται η καύση και στις αγροτικές περιοχές.
Επίσης όλοι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι προσέρχονται είτε οι ίδιοι , είτε οι εξουσιοδοτημένοι μηχανικοί ή οποιοδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο για να διεκπεραιώσουν υπόθεση σχετική με τα μέτρα πυρασφάλειας της επιχείρησής τους πρέπει να γνωρίζουν ότι : η κάθε Πυροσβεστική Υπηρεσία ανά την επικράτεια είναι υποχρεωμένη να τους εξυπηρετεί τηρώντας τις επιταγές της σχετικής Νομοθεσίας Πυρασφάλειας και χωρίς να επιβαρύνεται οικονομικά ο πολίτης. Αν από οποιονδήποτε ζητηθεί πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση «για την Πυροσβεστική Υπηρεσία», να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι έχουν πέσει θύματα και να πράξουν ανάλογα καταγγέλλοντας στις αρμόδιες αρχές επίσημα το γεγονός".

Διαβάστε Περισσότερα »

Ημαθία: Βρέθηκε ζωντανή η 77χρονη από το Πολυδένδρι


Αφυδατωμένη, πλην όμως σώα, βρέθηκε η 77χρονη Κρυστάλλω Γιαννοπούλου από το Πολυδένδρι Ημαθίας, που αγνοούνταν από την περασμένη Τετάρτη (22/5).Η ηλικιωμένη (που πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ και επί μέρες την αναζητούσαν κλιμάκια της ΕΜΑΚ, πυροσβεστών, αστυνομικών και εθελοντών), βρέθηκε κοντά στο δάσος των Ριζωμάτων, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας “Λαός”, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η άτυχη ηλικιωμένη δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο για την ζωή της και τις παρέχονται οι ιατρικές υπηρεσίες, προκειμένου να ξεπεράσει τα προβλήματα που δημιούργησε η πολυήμερη ταλαιπωρία της.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τελειώνει η υπόθεση προπονητή στη Βέροια


Όπως είχαμε γράψει πριν λίγες ημέρες ο ιδιοκτήτης της Βέροιας έχει θέσει ως πρώτο στόχο το ξεκαθάρισμα του ρόστερ της ομάδας μέχρι το τέλος μήνα, με το θέμα του προπονητή να έρχεται δεύτερο. Τις τελευταίες ημέρες ωστόσο υπάρχει η αισιοδοξία πως το αργότερο μέχρι το ξεκίνημα της άλλης εβδομάδας το θέμα του τεχνικού θα έχει κλείσει οριστικά. Ο κ. Αρβανιτίδης εξετάζει 2-3 περιπτώσεις προπονητών και δεν αποκλείεται να καταλήξει σε κάποιον άμεσα, ο οποίος βέβαια θα κινείται στην ίδια φιλοσοφία με τη δική του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Δείτε φωτογραφίες από την απόπειρα διάρρηξης σε κοσμηματοπωλείο της Βέροιας




Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας πέτυχαν χθες (17.05.2013) πρώτες πρωινές ώρες, τη σύλληψη επ’ αυτοφώρω ενός ημεδαπού 38 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.  Ειδικότερα, στη Βέροια Ημαθίας, ο προαναφερόμενος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, αφού πρώτα διέρρηξαν το κατάστημα μίας 53χρονης ημεδαπής, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε χρυσοχοείο ενός 57χρονου διανοίγοντας οπή σε μεσοτοιχία μεταξύ των δύο καταστημάτων, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας και τράπηκαν σε φυγή. Ο 38χρονος εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα και συνελήφθη. 
Σε αστυνομικό έλεγχο του συλληφθέντα, καθώς και σε αστυνομική έρευνα του χώρου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(1) εργαλείο "σκύλα",
(1) βαριοπούλα,
διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία,
(1) σπασμένο λουκέτο – κλειδαριά,
(1) κομμένο καλσόν,
γάντια και μία αντρική ζακέτα. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας. Ο συληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόταση από Αγγλία για Μπαργκάν


Η απόδοση του Κενάν Μπαργκάν στο φετινό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Βέροιας προσέλκυσε τα βλέμματα αρκετών ομάδων και ήδη έφτασε πρόταση στα γραφεία της ΠΑΕ.
Η Βέροια θα βρίσκεται και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Super League και κατά ένα μεγάλο μέρος αυτό οφείλεται στις πολύ καλές εμφανίσεις του Κενάν Μπαργκάν. Ο 25χρονος επιθετικός τράβηξε τα βλέμματα αρκετών συλλόγων, μεταξύ αυτών και ελληνικών, αλλά φαίνεται πως από το εξωτερικό κινούνται πιο γρήγορα. 

Ομάδα από την Τσάμπιονσιπ είδε τον Μπαργκάν σε DVD και… γλυκάθηκε. Έστειλε μάλιστα επίσημη πρόταση στη Βέροια και πλέον βρισκόμαστε στην αναμονή έτσι ώστε να μάθουμε ποια θα είναι η απάντηση της «Βασίλισσας του Βορρά».
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Σε απολογία παίχτης της Βέροιας λόγω twitter



Ένα σχόλιο του Κάρλος Κόστλι στο λογαριασμό του στο twitter σχετικά με οικονομικές εκκρεμότητες της Βέροιας προς το πρόσωπό του ήταν ο λόγος να κληθεί σε απολογία.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ: 

«Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ανακοινώνει ότι για τα όσα ψευδή, ανυπόστατα και συκοφαντικά για την ομάδα μας περί δήθεν οικονομικών εκκρεμοτήτων που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Carlos Costly θα κληθεί σε απολογία».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 1708!!!!



Οπως παρατηρουμε στον χαρτη υπαρχει η ΒΕΡΟΙΑ ως ΜΠΕΟΕΡΑ Η ΜΥΕΖΑ ΟΙ ΑΙΓΕΣ ενω η ΗΜΑΘΙΑ αναφερεται ως ΑΜΑΘΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!!
Το παρόν με το παρελθόν συνδέει ένας νέος χάρτης που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δείχνει το πως άλλαξαν οι πόλεις 120 χωρών ανά τον κόσμο από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα.
Ο Ντέιβιντ Ράμσεϊ σκάναρε 120 χάρτες που χρονολογούνται από το 17ο αιώνα και στη συνέχεια αυτοί τοποθετήθηκαν πάνω σε έναν άλλον, σύγχρονο, παγκόσμιο, χάρτη και έτσι πλέον έχουμε όλοι μας τη δυνατότητα
να δούμε τις διαφορές ανάμεσα στο τότε και στο σήμερα, τόσο ως προς τις πόλεις, όσο και ως προς τις τεχνικές χαρτογράφησης.
Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να δείτε και τους 120 χάρτες που είναι διαθέσιμοι
Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να δείτε το χάρτη της Ελλάδας του 1708, με τα τότε ονόματα των πόλεων και των νομών.


Διαβάστε Περισσότερα »

"Άγνωστοι" κατέστρεψαν όλα τα φωτιστικά της πλατείας Δημαρχείου!!!



Συνάντηση εργασίας με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας, Νικόλαο Μπαντουβάκη, είχε η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος, Βασίλη Παπαδόπουλου και του Γενικού Γραμματέα του δήμου, Κώστα Τσιλογιάννη. Σκοπός της συνάντησης υπήρξε η συνεργασία του δήμου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την καλύτερη δυνατή περιφρούρηση της πόλης κατά τις ημέρες του Πάσχα και την ομαλή διεξαγωγή των προγραμματισμένων εορταστικών εκδηλώσεων.  
Στη συζήτηση έγινε επίσης εκτενής αναφορά στα τελευταία κρούσματα βανδαλισμού και υλικών φθορών που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στην πλατεία Δημαρχείου, θέμα για το οποίο εξελίσσεται ήδη δικαστική και αστυνομική έρευνα ύστερα από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.
Διαβάστε Περισσότερα »
 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum