Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Συνελήφθη για ναρκωτικά και οπλοφορία στη Νάουσα



Συνελήφθη χθες (22.07.2013) το απόγευμα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, ένας ημεδαπός 36 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στη Νάουσα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα σε αποθήκη αγροκτήματος του 36χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- δύο συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους (4,7) γραμμαρίων και
-ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο άνευ άδειας. 
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Νάουσας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βέροια: Δικός της ο Μρντάκοβιτς



Τον Σέρβο επιθετικό Μίλαν Μρντάκοβιτς απέκτησε για την επόμενη αγωνιστική περίοδο η Βέροια, με τον παίκτη να δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Η ανακοίνωση της Βέροιας αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ ανακοινώνει την απόκτηση του MILJAN MRDAKOVIC.Ο Σέρβος επιθετικός που πέρσι έπαιξε στο Κυπριακό πρωτάθλημα, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο με την ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ».

Ενώ ο ποδοσφαιριστής μετά την υπογραφή του συμβολαίου δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος που θα είμαι στην ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ και ελπίζω όλοι μαζι να επιτύχουμε τους στόχους της ομάδας».

Ο Μρντάκοβιτς έχει αγωνιστεί αρκετά χρόνια στην Κύπρο, σε Απόλλων Λεμεσού, Εθνικό Άχνας, ΑΕΚ Λάρνακας και Παραλίμνι, με το οποίο την τελευταία σεζόν είχε 15 παρουσίες κι επτά τέρματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια



Ήταν 19 Ιουλίου του 2010 όταν στις 5:25 τα ξημερώματα άγνωστος χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια στην πολυκατοικία που διέμενε, στην Ηλιούπολη καιισχυρίστηκε ότι ήταν αστυνομικός και κάλεσε τον δημοσιογράφο να κατέβει γιατί του έκλεψαν το αυτοκίνητο.
Ο Γκιόλιας κατέβηκε με το ασανσέρ στο ισόγειο, άνοιξε την πόρτα και βγήκε στην είσοδο. Πριν προλάβει καν να βγει άγνωστοι τον γάζωσαν με πάνω από 15 σφαίρες. Στο μπαλκόνι ήταν η γυναίκα του, η οποία ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί και υπέστη σοκ. Στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκαν 16 κάλυκες από όπλο των 9 χιλιοστών.
Στις 6:10, εντοπίζεται το αυτοκίνητο με το οποίο εκτιμάται ότι διέφυγαν οι δράστες, στη συμβολή της Βουλιαγμένης με την Λεωνιδίου, ενάμιση χιλιόμετρο από το σημείο της δολοφονίας. 
Πρόκειται για ένα σκουρόχρωμο Honda Civic, το οποίο είχε κλαπεί από στις 17 Ιουλίου, από τον Άλιμο. 
Οι δράστες είχαν πυρπολήσει το όχημα, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.
«Να ξεκινήσει έρευνες ο ανακριτής»
Παρόλο που έχουν περάσει τρία χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου, η υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, εξακολουθεί να καλύπτεται από πέπλο μυστηρίου.
Η έρευνα από την Αντιτρομοκρατική δεν ολοκληρώθηκε, η δικογραφία δεν σχηματίστηκε ποτέ και η οργάνωση που με προκήρυξη ανέλαβε την ευθύνη, η «Σέχτα Επαναστατών», έχει «σιγήσει».
Η οικογένεια του δημοσιογράφου εδώ και λίγες ημέρες με αίτημά της στον εισαγγελέα ζητά να φύγει ο φάκελος από την Αντιτρομοκρατική και να αναλάβει ανακριτής εξ ολοκλήρου τις έρευνες.
Ντοκιμαντέρ
Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών από τη δολοφονία Γκιόλια, ο ανεξάρτητος κινηματογραφιστής Κώστας Λακαφώσης σκηνοθέτησε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «troktiko-η αληθινή ιστορία».
Στο βίντεο μιλούν μέλη της οικογένειάς του αλλά και συνεργάτες του, άλλοι on camera και άλλοι χωρίς να φαίνονται τα πρόσωπά τους. 
Ένα από τα αδέλφια του αφηγείται την ιστορία της οικογένειας του Σωκράτη Γκιόλια, τα πρώτα τους χρόνια στην Αθήνα αλλά και πώς ξεκίνησε το «troktiko» ενώ οι συνεργάτες του μιλούν για τη δουλειά, τη συνεργασία τους με τον δημοσιογράφο και τη φιλοσοφία του blog. 
Όπως αναφέρει ο Κ. Λακαφώσης, πρόκειται για «ένα προσωπικό project που γυρίστηκε με ίδια μέσα (δηλαδή χωρίς κανένα κόστος πέρα από προσωπική εργασία) από τον Φεβρουάριο έως τις αρχές Ιουλίου του 2013».
«Δεν έγινε νωρίτερα, επειδή από όλους τους εμπλεκομένους δεν γνώριζα κανέναν άλλο πέρα από τον Σωκράτη Γκιόλια. Έτσι, μου πήρε πάρα πολύ χρόνο -και τελικά χρειάστηκε μια συγκυρία και μια τυχαία συνάντηση- ώστε να καταφέρω να πιάσω από κάπου την άκρη του νήματος και να βρω τους ανθρώπους που πραγματικά γνώριζαν την ιστορία από πρώτο χέρι», αναφέρει ο ίδιος.
«Στόχος μου δεν ήταν να επαναλάβω τα ήδη γνωστά και γραμμένα σε εφημερίδες και ιστοτόπους, αλλά να προσπαθήσω να μαζέψω καινούριο υλικό που ακούγεται για πρώτη φορά και προσπαθεί να απαντήσει στα φυσιολογικά ερωτήματα: ποιός, που, πότε, πως και γιατί; Παρακολουθώντας τις μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν από μέσα ολόκληρη την ιστορία του troktiko.blogspot.com, ο καθένας έχει πλέον περισσότερα στοιχεία ώστε να σχηματίσει τη δική του γνώμη», καταλήγει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία του Σωματείου Οικοδόμων Βέροιας

Καταγγέλλουμε στον λαό της Βέροιας την πολιτική του ΕΟΠΠΥ όπως αυτή εκφράστηκε στο πρόσωπο του συναδέλφου και Γραμματέα του Σωματείου οικοδόμων Βέροιας Δημήτρη Κατσιμάνη την τετάρτη 17 Ιουλίου 2013.
Ο συνάδελφος παρουσιάστηκε στο κτήριο του ΙΚΑ στα γραφεία του ΕΟΠΠΥ και ζήτησε να του κλείσουν ραντεβού με γιατρό. Του συστήθηκε να κλείσει μέσω των γνωστών τηλεφώνων του ΕΟΠΠΥ για ραντεβού. Ο συνάδελφος όντας μακροχρόνια άνεργος...μη επιδοτούμενος και μη έχοντας το 1 ευρώ που χρειάζεται για το τηλεφωνικό ραντεβού επέμενε προφορικά να του κλείσουν ραντεβού με τον γιατρό που είχε ανάγκη.
Αντί άλλης απάντησης η διεύθυνση του τοπικού ΕΟΠΠΥ κάλεσε την αστυνομία και έγινε προσαγωγή του συναδέλφου στο Α.Τ. Βέροιας.
Αφού δόθηκαν εξηγήσεις στον αξιωματικό υπηρεσίας ,ο Γραμματέας επέστρεψε στο ΙΚΑ όπου ζήτησε και πάλι ραντεβού με γιατρό.
Μπροστά στην επιμονή και το δίκαιο του συναδέλφου η διοίκηση του τοπικού ΕΟΠΠΥ έκανε αυτό που είχε υποχρέωση από την αρχή να κάνει.
Δηλαδή να του κλείσει ραντεβού. Του έκλεισε ραντεβού και μάλιστα με παραπεμπτικό στο Νοσοκομείο Βέροιας την ίδια μέρα.
Αναρωτιόμαστε όμως ποιο θα είναι το επόμενο βήμα των Διευθυντών των ΕΟΠΠΥ στον ρόλο που τους καλούν να παίξουν οι των Αθηνών;
Να σέρνουν ασφαλισμένους σε δικαστήρια με αυτόφωρες διαδικασίες επειδή θα ζητάν να δουν γιατρό και δεν θέλουν να πληρώσουν τους νταβατζήδες των τετραψήφιων αριθμών;
Με ποια κατηγορία; Του ταραξία;
Άραγε είναι ταραξίας κάποιος που ζητά να δει γιατρό;
Του καταληψία; Άραγε κάποιος κάνει κατάληψη γιατί ζητά να τον εξετάσει γιατρός;
Θα γίνουν κατήγοροι εναντίων ασφαλισμένων επειδή αρνούνται να πληρώσουν στους νταβατζήδες των ροζ τηλεφώνων των Αθηνών του ΕΟΠΠΥ;
Αναρωτιούνται άραγε ως άνθρωποι αν έχει κάποιος να πληρώσει ξανά κάτι που πλήρωσε και το δικαιούται;
Αναρωτιόμαστε αν συμβαδίζει κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις το καθήκον του γιατρού με το καθήκον του Διευθυντή που τους καλούν οι των Αθηνών να παίξουν.
Καλούμε τους συναδέλφους μας εργαζόμενους και άνεργους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, λόγο ανεργίας, να καταγγείλουν στην Διοίκηση του σωματείου παρόμοια περιστατικά..
Όλοι μαζί και κανείς μόνος του να απαιτήσουμε από τον ΕΟΠΠΥ για αυτό που έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε. Δηλαδή ιατρικές εξετάσεις και θεραπεία χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις για όλους.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
Η Διοίκηση του
Σωματείου Οικοδόμων Βέροιας


Διαβάστε Περισσότερα »

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ημαθία:31 χρόνος συνελήφθει για κατοχή ναρκωτικών ουσιών


Συνελήφθη χθες (18.07.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας, ένας ημεδαπός 31 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, στο Πλατύ Ημαθίας, σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε ο 31χρονος εντοπίστηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης, ενώ σε χώρο πλησίον του οχήματος εντοπίστηκε επιπλέον μία συσκευασία με ποσότητα κάνναβης που απέρριψε ο προαναφερόμενος κατά την προσέγγιση των αστυνομικών. Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (5,7) γραμμάρια κάνναβης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το στέκι για ακόμη ένα καλοκαίρι



Social cafe Bar για ακόμη ένα καλοκαίρι.......Γεμάτο νεανική διάθεση σας περιμένει καθημερινά για έναν υπέροχο καφέ και τα βράδια μπορείτε να δοκιμάσετε μοναδικά coctail και μπύρες για όλες τις προτιμήσεις..!!!Μπες και εσύ στην μεγάλη παρέα του Social Cafe Bar στο facebook για να μαθαίνεις όλες τις προσφορές πατώντας εδώ!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Χάρις Αλεξίου LIVE στη Βέροια

ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ - ΒΕΡΟΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ «Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
Μετά από μία εντυπωσιακή sold-out συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού και διθυραμβικές κριτικές από την εμφάνισή της στο Τελ Αβιβ με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ισραηλ, η Χάρις Αλεξίου μαζί με τη νέα μουσική μπάντα, τους «Nouveau Sextet» (κορυφαίους Έλληνες σολίστες) ξεκίνησε το μουσικό της ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοιχτά θέατρα.



“Έμαθα να ζω και στους δύο κόσμους ,στην Δύση και στην Ανατολή” λέει η Χάρις Αλεξίου που μαζί με τους έξι σολίστες μάγεψαν φέτος το χειμώνα στις παραστάσεις τους και αποθεώθηκαν από κοινό και κριτικούς. Τραγούδια νέα, παλιά, γνωστά, άγνωστα, μπαλάντες, δημοτικά, ανατολίτικα, έντεχνα, ό,τι μας έκανε να αγαπήσουμε σ΄ αυτήν και ό,τι μας ένωσε μαζί της, δημιουργούν ένα κλίμα που μας κάνει να νιώθουμε πως παίζει μέσα στο ίδιο της το σπίτι.
Για περισσότερες από δυο ώρες θα παρουσιάσει τραγούδια από το γνωστό ρεπερτόριο της δοσμένα με ένα καινούργιο άκουσμα, αλλά και τραγούδια από το νέο της album η «Τρίπλα», που με την αμεσότητα της ερμηνείας της θα συνθέσουν το σκηνικό για τις πιο ατμοσφαιρικές νύχτες του καλοκαιριού μας. 
Οι έξι ετερόκλητοι μουσικοί που την συνοδεύουν (παίζουν περισσότερα από είκοσι όργανα και τραγουδούν μαζί της) την αγκαλιάζουν με ένα μαγικό έθνικ-τζαζ ήχο. Ο Θωμάς Κωνσταντίνου, επί κεφαλής, με Ούτι, Κιθάρα, Μαντολίνο, Λαούτο. Ο Σωτήρης Λεμονίδης στο Πιάνο και Πλήκτρα. Ο Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, Κλαρίνο ,Φλάουτο Caval. Ο Δημήτρης Τσάκας, Soprano και altoΣαξόφωνο, κλασική Κιθάρα και Φλάουτο. Ο Κώστας Κωνσταντίνου, Κοντραμπάσσο. Ο Κώστας Μερετάκης, multipercussionset (Νταρμπούκα, Μπεντίρ, Ντέφια, Ταμπούρο, Στάμνα, Καχόν, Νταούλι κ .ά.).
Από τα νέα της τραγούδια όπως «Οι στιγμές», « Το δεδομένο», ως τα, «Οι φίλοι μου Χαράματα», «Πανσέληνος», «13 φωτιές», «Δι’Ευχών» και τα «Δημοτικά» η Χάρις Αλεξίου μαγεύει και μαγεύεται με τους μουσικούς της αυτό το καλοκαίρι και εμείς δεν έχουμε παρά να ακολουθήσουμε το τραγούδι της ψυχής της. 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ενορχηστρώσεις: ΘΩΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Σχεδιασμός φωτισμών: ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΙΝΑΝΟΣ. Σκηνογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΡΙΚΗΣ. Τον ήχο επιμελούνται: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗΣ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΗΣ. Management Χάρις Αλεξίου: ΟΛΓΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ pavlato@otenet.gr, Οργάνωση παραγωγής: FOUR SEASONS seasons@otenet.gr. 
Ώρα έναρξης: 9:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 14 € γενική είσοδος και 12 € φοιτητικά- ανέργων. Προπώληση εισιτηρίων: ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΩΝ (Γραμματεία , 3ος όροφος) τηλ 2331078100, Βιβλιοπωλείο «Επίκαιρο» (Βενιζέλου) τηλ 2331024612. Σε συνεργασία με την Κ.Ε.Π.Α. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

«Βλέπει» Αποστολόπουλο η Βέροια


Να θωρακίσει τα μετόπισθεν θέλει η Βέροια, με τη διοίκηση της ομάδας να εξετάζει την περίπτωση του Αλέξη Αποστολόπουλου. 

Ο δεξιός μπακ δεν υπολογίζεται από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, Χουπ Στέφενς, με το «Δικέφαλο του Βορρά» να σκέφτεται τον δανεισμό του. 

Μάλιστα, ο 22χρονος παίκτης δείχνει θετικός να αγωνιστεί για λογαριασμό της Βέροιας την επόμενη σεζόν και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στο εν λόγω θέμα. 

Ωστόσο, η Βέροια «βλέπει» και τον Τομέ Κιτανόφσκι.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Μαρινέλλα και Κώστας Χατζής στην Βέροια



Μαρινέλλα και Κώστας Χατζής, μετά την τελευταία δισκογραφική τους συνάντηση, τράβηξαν το δρόμο τους, ο καθ' ένας χωριστά, και χάραξαν τη λαμπρή καλλιτεχνική τους πορεία. Ρεσιτάλ, Ταμ - ταμ και Συνάντηση, τρεις κύκλοι τραγουδιών και τρεις σταθμοί στη δισκογραφία... Το Ρεσιτάλ ωστόσο ήταν αυτό που μάγεψε και επικράτησε ως ένας από τους πιο ποιοτικούς και συγχρόνως εμπορικούς δίσκους όλων των εποχών... Μία συλλογή με υπέροχα τραγούδια που η Μαρινέλλα και ο Κώστας Χατζής, 36 χρόνια μετά τον Σκορπιό και τις πρόσφατες εμφανίσεις τους στο Παλλάς στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τους πρώτους μήνες του 2013, θα τραγουδήσουν σε μια σειρά συναυλιών αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Στην Βέροια θα εμφανιστούν στις 11 Ιουλίου, στο Θέατρο Άλσους. Μαρινέλλα και Κώστας...
Διαβάστε Περισσότερα »

Bέροια: Απέκτησε και Ντα Κόστα



Ακόμη μια μεταγραφή ολοκλήρωσε την Πέμπτη η Βέροια, καθώς ανακοίνωσε τον Φελίπε Ντα Κόστα.
Ο 29χρονος Πορτογάλος άσος, ο οποίος έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Ιωνικό, Λάρισα και Πανσερραϊκό συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Βέροια για τα επόμενα δύο χρόνια.
Σε δήλωσή του μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο Ντα Κόστα σημείωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και την διοίκηση της Βέροιας για την ευκαιρία που μου δίνουν να επιστρέψω στην Superleague. Θα τα δώσω όλα στο γήπεδο και θα δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστευτήκαν».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Ο 29χρονος επιτελικός μέσος βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην ΕΛ.ΑΣ. η Δημοτική Αστυνομία


ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα, που συναντήθηκε χθες με τον πρωθυπουργό και τον κ. Ευ. Βενιζέλο, εμφανίζεται θετική στη σχετική πρόταση που έχει υποβάλει η κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της κινητικότητας. Λύση στον γόρδιο δεσμό μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας στο ζήτημα της κινητικότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων θα αποτελέσει, σύμφωνα με πληροφορίες, η μετάταξη του συνόλου των δυνάμεων της Δημοτικής Αστυνομίας, που υπολογίζονται σε 4.000 ανά την επικράτεια, στην ΕΛ.ΑΣ. Τη συγκεκριμένη πρόταση φέρεται να έχει αποδεχθεί κατ’ αρχήν η τρόικα, ενώ θετικό είναι και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, καθώς πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες.

Thn Πέμπτη οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, με στόχο όλες οι εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή, ώστε στο Eurogroup της Δευτέρας να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ. Στην κατεύθυνση συμφωνίας Αθήνας και τρόικας κινείται, άλλωστε, και η τοποθέτηση του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αξιολόγηση των εκπροσώπων των δανειστών θα είναι θετική για την Ελλάδα.

Συμφωνία ακόμη και σήμερα με την τρόικα στο ζήτημα της κινητικότητας επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση ώστε στην τελική ζυγαριά της αξιολόγησης να μπορέσει να διασώσει κρίσιμα ανοικτά θέματα, όπως η ειδική εισφορά 0,2% στις επιχειρήσεις ή η εκ των προτέρων δέσμευση για λήψη νέων μέτρων στο μέλλον. Η αποφυγή λήψης νέων μέτρων, άλλωστε, αποτέλεσε κεντρική δέσμευση των κυρίων Αντ. Σαμαρά και Ευ. Βενιζέλου μόλις πριν από μερικές ημέρες, με την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Προκειμένου να κλείσει το ζήτημα της κινητικότητας η κυβέρνηση φέρεται να πρότεινε –και να έχει γίνει κατ’ αρχήν αποδεκτή από την τρόικα– τη μετάταξη του συνόλου των δυνάμεων της δημοτικής αστυνομίας (σ.σ. περίπου 4.000) στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με αυτόν τον τρόπο, κατόπιν συνεννόησης των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημοσίας Τάξεως, έρχονται να καλυφθούν και οι πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., η οποία έχει ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα των ανδρών - γυναικών της να απορροφείται από δράσεις όπως τα σχέδια «Ξένιος Δίας» και «Ασπίδα» (σ.σ. φύλαξη συνόρων), αλλά και για τα κέντρα κράτησης των μεταναστών. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, πιθανή μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ. θα απελευθέρωνε προσωπικό που σήμερα ασχολείται με γραφειοκρατικές ή χαμηλής έντασης εργασίες και θα ενίσχυε στην πράξη την αποτελεσματικότητα του Σώματος, το οποίο παρεμπιπτόντως βλέπει τους αριθμούς του να περιορίζονται λόγω συνταξιοδοτήσεων και παγώματος προσλήψεων.

Με την υπαγωγή και των δημοτικών αστυνομικών στην κινητικότητα, μετά τους καθηγητές του υπουργείου Παιδείας, εκτιμάται ότι είναι εφικτός ο στόχος που θέτει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για ολοκλήρωση των μετακινήσεων 12.500 υπαλλήλων μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Από εκεί και πέρα, και στη χθεσινή συνάντηση της τρόικας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά (παρουσία των κ. Γ. Στουρνάρα, Κυρ. Μητσοτάκη, Χ. Αθανασίου), όσο και σε αυτήν των εκπροσώπων των πιστωτών με τον κ. Ευ. Βενιζέλο, η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές ότι θα υλοποιήσει και τη δέσμευσή της για απολύσεις επιπλέον 2.000 εργαζομένων μέχρι τα τέλη του έτους, πιθανόν από την ανασυγκρότηση των αμυντικών βιομηχανιών, την οικονομική κατάσταση των οποίων περιέγραψε με μελανά χρώματα χθες στη Βουλή ο κ. Χρ. Σταϊκούρας.

Πριν από τις διαδοχικές τους συναντήσεις με τους κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος είχαν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συντονίσουν τη στάση τους, ενώ ο κ. Βενιζέλος φέρεται να σημείωσε προς τους εκπροσώπους των πιστωτών ότι η χώρα δεν αντέχει νέα μέτρα και ότι θα πρέπει να αναδεικνύονται τα θετικά της ελληνικής προσπάθειας και όχι ενδεχόμενες αστοχίες, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα και την Πορτογαλία προκειμένου να επιχειρηματολογήσει ότι η συνεχής πίεση λειτουργεί αποσταθεροποιητικά για το πολιτικό σκηνικό.

Η τρόικα έχει το πρωί της Παρασκευής νέα συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη, στο δεύτερο μέρος της οποίας αναμένεται να συμμετάσχει και ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης. Εν συνεχεία, το σύνολο της... διαπραγμάτευσης θα μεταφερθεί στο υπουργείο Οικονομικών για την ολοκλήρωση των συζητήσεων.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου θεωρούσαν πιθανή την ομαλή ολοκλήρωση της αξιολόγησης προκειμένου στο Eurogroup της Δευτέρας να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση, ενδεχομένως και του συνόλου, της δόσης.

Στην κατεύθυνση συμφωνίας συνηγορούν άλλωστε και όσα είπε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η αξιολόγηση της τρόικας θα είναι θετική για την Ελλάδα.

kathimerini.gr
Διαβάστε Περισσότερα »
 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum