Τρίτη, 14 Αυγούστου 2012

Θανάση Θεοχαρόπουλος από τη Βέροια, ο νέος Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη Βέροια Ημαθίας είναι ο νέος Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών στο  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Είναι ΓεωπόνοςM.Sc., Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης και Διοίκησης Αγροτικών Επιχειρήσεων.
Ο νέος Ειδικός Γραμματέας έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 10 ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας με θέματα την πολιτική αγροτικής ανάπτυξης, την τεχνικοοικονομική ανάλυση κλάδων πρωτογενούς παραγωγής, την οικονομικότητα, βιωσιμότητα και αποτελεσματικότητα γεωργικών επιχειρήσεων, την οικονομική περιβάλλοντος και την αειφορική γεωργική ανάπτυξη.
Έχει διδάξει σε ακαδημαϊκό επίπεδο αρκετά μαθήματα  που εμπίπτουν στο πεδίο της Αγροτικής Πολιτικής και Αγροτικής Οικονομικής, όπως: “Γεωργική Οικονομική”, “Αγροτικό Μάρκετινγκ”, “Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση”, “Οικονομική Ζωικής Παραγωγής”, “Διεθνείς Οικονομικοί Οργανισμοί και Νομοθεσία Εμπορίου”, “Τιμολόγηση Αγροτικών Προϊόντων”, “Οικονομική Συστημάτων Ολοκληρωμένης Διαχείρισης”.
Στις επιστημονικές του δημοσιεύσεις περιλαμβάνονται περισσότερες από 40 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε διεθνή και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια και σε κεφάλαια διεθνώνεπιστημονικών βιβλίων. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό: “American-Eurasian Journal of Sustainable Agriculture”. Είναι κριτής σε αρκετά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διεπιστημονικής Εταιρείας για τη Βιολογική Γεωργία – ΡΕΑ.
Είναι μέλος αρκετών επιστημονικών και επαγγελματικών ενώσεων, όπως της Ένωσης Ευρωπαίων Γεωργοοικονομολόγων, της Διεθνούς Ένωσης Μάνατζμεντ Γεωργικών Επιχειρήσεων, της Ελληνικής Εταιρείας Αγροτικής Οικονομίας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Γεωπονικού Συλλόγου Μακεδονίας-Θράκης.
Στη Δημοκρατική Αριστερά είναι μέλος του Τομέα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής (ΤΟΚΠ) και μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας του Αγροτικού Τμήματος. Είναι Υπεύθυνος του Αγροτικού Τμήματος του Περιφερειακού Οργάνου Κεντρικής Μακεδονίας της ΔΗΜΑΡ. Έχει διατελέσει μέλος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής (ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ) για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ). Τέλος, ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στις συσκέψεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για θέματα Αγροτικής Πολιτικής και συγκεκριμένα για τον τρόπο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ στην Ελλάδα, την περιφερειοποίηση και τα μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum