Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Σοφία Υφαντίδου: «Αν χρειαστεί θα το ξανακάνω»!

Ένα λαμπερό χαμόγελο και μία τσάντα γεμάτη γούρια, ματάκια και μερικά κρεμαστά αρκουδάκια είναι αυτά που συνοδεύουν την Σοφία Υφαντίδου μετά την ολοκλήρωση του επτάθλου και το ολυμπιακό ρεκόρ στον ακοντισμό του αγωνίσματος με βολή στα 56 μέτρα και 96 εκατοστά.
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αγκάλιασε τον προπονητή της Κυριάκο Μηνά μετά τον αγώνα της και παρακολούθησαν μαζί τον τελικό των 100 μέτρων γυναικών στην εξέδρα που βρίσκεται δίπλα στην ολυμπιακή φλόγα.
Λίγες ώρες νωρίτερα στο Ολυμπιακό Στάδιο, παρουσία 80 χιλιάδων θεατών, είχε κάνει σε όλους αισθητή την παρουσία της. «Αυτό που ένιωσα ήταν πρωτόγνωρο. Έγραψα την δική μου ιστορία στον ακοντισμό του επτάθλου. Ήταν απίστευτο συναίσθημα. Από τις πρώτες δοκιμαστικές βολές είχα καταλάβει ότι είμαι σε καλή κατάσταση.
Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει και μου έδωσε ρυθμό στην δεύτερη βολή. Έβαλα τα δυνατά μου και ήρθε η καλή επίδοση. Όταν είδα το όνομά μου στο ταμπλό δίπλα στο ολυμπιακό ρεκόρ ήταν απίστευτο!


Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Χάρηκα πάρα πολύ γιατί έκανα ένα ολόκληρο στάδιο να ξεσηκωθεί για εμένα. Στα 800 μέτρα φώναζαν το όνομά μου όταν άρχισα γρήγορα την κούρσα. Το ακόντιο καλύπτει όλες τις άλλες επιδόσεις στα υπόλοιπα 6 αγωνίσματα. Τουλάχιστον για 4 χρόνια θα υπάρχει το όνομά μου γραμμένο στον ακοντισμό, αλλιώς θα το ξανακάνω, αν χρειαστεί!!
Έχω πολλά γούρια. Έχω αρκουδάκια, ματάκια αλλά το καλύτερο γούρι είναι ο ανιψιός μου που γεννήθηκε την πρώτη ημέρα που άρχισα τον αγώνα μου. Είχα γράψει στον βραχίονα το όνομά του. Ο μικρός μου έφερε γούρι τόσο στην σφαίρα όσο και στον ακοντισμό.
Ο προπονητής της δεν έδειξε να ξαφνιάζεται από το ολυμπιακό ρεκόρ της Σοφίας. Άλλωστε γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τις δυνατότητές της.
«Περίμενα ότι θα έκανε μία μεγάλη επίδοση. Είχε φανεί άλλωστε και από τα δοκιμαστικά. Θα έβγαινε το ρεκόρ και με την πρώτη βολή αλλά έγινε ένα μικρό λαθάκι στη φορά. Η Σοφία αγωνίζεται με τη δύναμη της ψυχής της και αυτό είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της. Φάνηκε αυτό για μία ακόμη φορά στον αγώνα. Ποτέ δεν έχει λιγοψυχήσει.
Αγωνίζεται με ό,τι έχει μέσα της και το βγάζει στον αγώνα. Είναι αθλήτρια του αγώνα και όχι της προπόνησης. Είχα πολύ μεγάλη αγωνία. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως νιώθουμε εκείνη την ώρα. Η αγωνία μας είναι ίδια με αυτή των αθλητών. Πιστεύω ότι η Σοφία θα καταφέρει στο μέλλον να περάσει τους 6.300 βαθμούς».
Η απόδοσή της στη συνολική βαθμολογία του επτάθλου ήταν 5.947 βαθμοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum