Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Δήμαρχος Βέροιας: Να μην επιτρέψουμε να γίνει η καθημερινότητα μας "κόλαση"



Μετά την φανερή έλλειψη της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχ. Φυλάκων, ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η Δήμαρχος τους καλεί να ενεργοποιηθούν!!!
Πριν ένα μήνα περίπου ενημερώσαμε τους δημότες για την σχεδιαζόμενη από την κυβέρνηση κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων, που θα επέφερε σειρά δυσεπίλυτων προβλημάτων στη λειτουργία της αγοράς και θα στερούσε από τους πολίτες βασικές υπηρεσίες. 
Δυστυχώς η φωνή των Δημάρχων που εναντιωθήκαμε στην κατάργηση αυτών των υπηρεσιών δεν ήταν ικανή για να επικρατήσει τα κυβερνητικά κλιμάκια η κοινή λογική. Η Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες καταργήθηκαν με νόμο που ψήφισε η βουλή.
Δυστυχώς πλέον οι τοπικές κοινωνίες καλούνται στο άμεσο μέλλον να διαχειριστούν σημαντικές ανάγκες χωρίς την υποστήριξη των υπηρεσιών που μπορούσαν να παρέχουν μέχρι τώρα οι Δήμοι μέσα από τους θεσμούς που καταργήθηκαν.

Για πρώτη φορά μέσα στον μήνα Αύγουστο, βλέπουμε σημάδια κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της Βέροιας, που είναι το αποτέλεσμα της κακής συμπεριφοράς λίγων οδηγών σε βάρος των πολλών. Αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη!

Η απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, εκλαμβάνεται από ορισμένους ως ευκαιρία να διπλοπαρκάρουν, να κόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων όπου τους βολεύει για να κάνουν οι ίδιοι τις δουλειές τους, να «καβαλάνε» πεζοδρόμια με τα οχήματα τους κτλ.

Η απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για την διόγκωση του παραεμπορίου, που δυστυχώς στις μέρες της κρίσης βρίσκει πρόσφορο έδαφος λόγω της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων. Πλέον ο Δήμος δεν διαθέτει υπηρεσία για να σταθεί στο πλευρό του εμπορικού κόσμου. Η Λαϊκή Αγορά μένει αφύλακτη και η εφαρμογή του κανονισμού λειτουργίας επαφίεται στο φιλότιμο των εμπόρων της.

Ούτε η φωνή του Εμπορικού Συλλόγου ήταν ηχηρή!...

Ποιος θα αποτρέψει στο μέλλον την κατάληψη δημοτικών εκτάσεων και ποια υπηρεσία θα διώκει τους καταπατητές;

Ποια υπηρεσία θα ασχολείται με τις καταλήψεις πεζοδρομίων, που ταλαιπωρούν πολλούς πολίτες;

Ποιος θα ασχοληθεί με την εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας;

Ποιοι θα φυλάνε τα παιδιά μας στα σχολεία που μένουν αφύλακτα χωρίς τους Σχολικούς Φύλακες.

Ποιοι θα φυλάνε τα σχολικά κτίρια από βανδαλισμούς;
Με αφορμή όλα αυτά η Δήμαρχος Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου Γεωργιάδη, δηλώνει:

«Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων, δημιουργεί ένα τεράστιο κενό που αφορά υπηρεσίες τις οποίες μέχρι τώρα παρείχε ο Δήμος.

Σειρά νόμων και κανονισμών που αφορούν την σωστή λειτουργία μιας κοινωνίας μένει μετέωρη και πλέον επαφίεται στη συνείδηση καθενός πολίτη η εφαρμογή τους ή όχι.

Ξεκινώντας ως παράδειγμα, από τα κυκλοφοριακά προβλήματα που αφορούν τους περισσότερους, καλούμαστε ο κάθε ένας να επιδείξουμε υπευθυνότητα, ώστε ανεξάρτητα από την ύπαρξη ή μη τροχονομικών ελέγχων να λειτουργούμε ως οδηγοί χωρίς να προκαλούμε πρόβλημα στους συμπολίτες μας.

Περισσότερο παρά ποτέ, μετά τα πλήγματα που δέχεται η αυτοδιοίκηση με τη συρρίκνωση υπηρεσιών και προσωπικού, η διασφάλιση της ποιότητας ζωής αφορά όλους τους ίδιους τους πολίτες και όχι μόνο το προσωπικό κάποιας υπηρεσίας.

Εμείς οι πολίτες, με σύνεση και υπευθυνότητα πρέπει ο κάθε ένας στον χώρο που κινούμαστε με τα πόδια ή το αυτοκίνητο, στη γειτονία που ζούμε ή εργαζόμαστε, να μην παραβαίνουμε νόμους και κανονισμούς που φτιάχτηκαν για να ζούμε πολιτισμένα.
Καλώ τους συμπολίτες μου να απαντήσουν ως ενεργοί πολίτες στα ζητήματα που προκάλεσαν οι πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις, διαφυλάσσοντας οι ίδιοι την ποιότητα ζωής μας και μη επιτρέποντας να γίνει η καθημερινότητα μας «κόλαση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum