Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Δωρεάν εξετάσεις τηλεϊατρικής στο Δήμο Βέροιας


Βεργίνα – Αγ. Βαρβάρα
Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Τηλεϊατρικής» έθεσε σε λειτουργία στις δημοτικές  κοινότητες Βεργίνας και Αγίας Βαρβάρας ο Δήμος Βέροιας, με την υποστήριξη της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafon.

Επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο ιατρός κ. Γεώργιος Παπαδάκης, Επιμελητής Β’ Γενικής Ιατρικής (Νοσοκομείο Βέροιας – Κ.Υ. Αλεξάνδρειας) και συνεργάζεται με το εξειδικευμένο προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» του Νομικού Προσώπου (ΚΑΠΑ) Δήμου Βέροιας.
Το πρόγραμμα τηλεϊατρικής περιλαμβάνει:
  • Μέτρηση σάκχαρου
  • Μέτρηση αρτηριακής πίεσης
  • Μέτρηση σφίξεων
  • Μέτρηση οξυγόνου
  • Ηλεκτροκαρδιογράφημα
  • Σπιρομέτρηση  (διάγνωση αποφρακτικών παθήσεων του πνεύμονα)
Το πρόγραμμα απευθύνεται, κατά κύριο λόγο, σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και σε άτομα που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου» (παχύσαρκοι, νέοι που αθλούνται ή πρόκειται να αθληθούν κτλ). Στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση ασθενειών και την πρόληψη βαρύτερων επιπλοκών στην υγεία.
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων των εξεταζόμενων μεταδίδονται με απόλυτη ασφάλεια και  εχεμύθεια στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και στη συνέχεια εξειδικευμένοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα αποστέλλουν  εξατομικευμένα και διασφάλιση του  ιατρικού απορρήτου, γνωματεύσεις και ιατρικές συμβουλές σε κάθε εξεταζόμενο όταν διαπιστωθεί ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας.
Το Δημοτικό Ιατρείο της Βεργίνας επισκέφθηκε  χθες η Δήμαρχος κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου  Γεωργιάδη συνοδευόμενη από τον  Πρόεδρο της ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας κ. Παύλο Παυλίδη και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ιατρό κ. Παπαδάκη,  το προσωπικό του Βοήθεια στο Σπίτι και κατοίκους της περιοχής που είχαν προσέλθει να εξετασθούν.
Ο κ. Παπαδάκης  δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες της Δημάρχου και του κ.Παυλίδη γιατί ήταν ο μόνος και ο πρώτος γιατρός που δέχθηκε να εκπαιδευτεί στην παροχή αυτών των υπηρεσιών.
Άμεσα η Δήμαρχος ζήτησε να επεκταθεί το πρόγραμμα  στις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Μακεδονίδος όπου λόγω της απόστασης  από το Νοσοκομείο Βέροιας οι κάτοικοι έχουν αυξημένες ανάγκες πρόσβασης σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης και αυτό τέθηκε ως άμεσος στόχος.
Το πρόγραμμα  τηλεϊατρικής υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής υγείας στο  οποίο συμμετέχει ο Δήμος Βέροιας.
Οι κάτοικοι της Βεργίνας που επιθυμούν να εξεταστούν, παρακαλούνται να απευθύνονται    στο τηλέφωνο 2331352023.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum