Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013

Καταγγελία του Σωματείου Οικοδόμων Βέροιας

Καταγγέλλουμε στον λαό της Βέροιας την πολιτική του ΕΟΠΠΥ όπως αυτή εκφράστηκε στο πρόσωπο του συναδέλφου και Γραμματέα του Σωματείου οικοδόμων Βέροιας Δημήτρη Κατσιμάνη την τετάρτη 17 Ιουλίου 2013.
Ο συνάδελφος παρουσιάστηκε στο κτήριο του ΙΚΑ στα γραφεία του ΕΟΠΠΥ και ζήτησε να του κλείσουν ραντεβού με γιατρό. Του συστήθηκε να κλείσει μέσω των γνωστών τηλεφώνων του ΕΟΠΠΥ για ραντεβού. Ο συνάδελφος όντας μακροχρόνια άνεργος...μη επιδοτούμενος και μη έχοντας το 1 ευρώ που χρειάζεται για το τηλεφωνικό ραντεβού επέμενε προφορικά να του κλείσουν ραντεβού με τον γιατρό που είχε ανάγκη.
Αντί άλλης απάντησης η διεύθυνση του τοπικού ΕΟΠΠΥ κάλεσε την αστυνομία και έγινε προσαγωγή του συναδέλφου στο Α.Τ. Βέροιας.
Αφού δόθηκαν εξηγήσεις στον αξιωματικό υπηρεσίας ,ο Γραμματέας επέστρεψε στο ΙΚΑ όπου ζήτησε και πάλι ραντεβού με γιατρό.
Μπροστά στην επιμονή και το δίκαιο του συναδέλφου η διοίκηση του τοπικού ΕΟΠΠΥ έκανε αυτό που είχε υποχρέωση από την αρχή να κάνει.
Δηλαδή να του κλείσει ραντεβού. Του έκλεισε ραντεβού και μάλιστα με παραπεμπτικό στο Νοσοκομείο Βέροιας την ίδια μέρα.
Αναρωτιόμαστε όμως ποιο θα είναι το επόμενο βήμα των Διευθυντών των ΕΟΠΠΥ στον ρόλο που τους καλούν να παίξουν οι των Αθηνών;
Να σέρνουν ασφαλισμένους σε δικαστήρια με αυτόφωρες διαδικασίες επειδή θα ζητάν να δουν γιατρό και δεν θέλουν να πληρώσουν τους νταβατζήδες των τετραψήφιων αριθμών;
Με ποια κατηγορία; Του ταραξία;
Άραγε είναι ταραξίας κάποιος που ζητά να δει γιατρό;
Του καταληψία; Άραγε κάποιος κάνει κατάληψη γιατί ζητά να τον εξετάσει γιατρός;
Θα γίνουν κατήγοροι εναντίων ασφαλισμένων επειδή αρνούνται να πληρώσουν στους νταβατζήδες των ροζ τηλεφώνων των Αθηνών του ΕΟΠΠΥ;
Αναρωτιούνται άραγε ως άνθρωποι αν έχει κάποιος να πληρώσει ξανά κάτι που πλήρωσε και το δικαιούται;
Αναρωτιόμαστε αν συμβαδίζει κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις το καθήκον του γιατρού με το καθήκον του Διευθυντή που τους καλούν οι των Αθηνών να παίξουν.
Καλούμε τους συναδέλφους μας εργαζόμενους και άνεργους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, λόγο ανεργίας, να καταγγείλουν στην Διοίκηση του σωματείου παρόμοια περιστατικά..
Όλοι μαζί και κανείς μόνος του να απαιτήσουμε από τον ΕΟΠΠΥ για αυτό που έχουμε πληρώσει και πληρώνουμε. Δηλαδή ιατρικές εξετάσεις και θεραπεία χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις για όλους.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.
Η Διοίκηση του
Σωματείου Οικοδόμων Βέροιας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum