Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

H κατάθεση μητέρας και γιού για την δολοφονία του 58χρονου

24-01-2012-7Προφυλακιστέοι, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν ο 25χρονος γιος του θύματος Α.Κ., η 51χρονη σύζυγος Α.Κ. και ο 31χρονος φίλος του 25χρονου Γ.Π., οι οποίοι κατηγορούνται ότι σκότωσαν τον 58χρονο Α. Κυριαζή, το μεσημέρι τις 21ης Οκτωβρίου 2011.
Οι τρεις οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας, Αλεξάνδρας Γιακά και της εισαγγελέως, Αλεξάνδρας Ανδρέου. Έξω από τα δικαστήρια τους περίμεναν συγγενείς του θύματος, οι οποίοι και τους αποδοκίμασαν έντονα. Ύστερα από μία μαραθώνια κατάθεση για τις συνθήκες του συμβάντος, μητέρα, γιος και φίλος του νεαρού, κρίθηκαν προφυλακιστέοι. Σύμφωνα με το απολογητικό υπόμνημα που συνέταξαν οι τρεις δικηγόροι, οι κατηγορούμενοι δεν είχαν προσχεδιάσει το έγκλημα και ότι ο γιος δεν ήθελε να σκοτώσει τον πατέρα με την καραμπίνα, αλλά μόνο να τον εκφοβίσει.
24-01-2012-777Κατάθεση 25χρονου γιου: «Δεν είχα ποτέ πρόθεση να σκοτώσω τον πατέρα μου. Δεν το είχα προσχεδιάσει»
Στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια, ο 25χρονος φερόμενος ως δράστης δήλωσε ότι δεν είχε ποτέ πρόθεση να σκοτώσει τον πατέρα του και ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν προσχεδιασμένο. Ήθελε μόνο να τον εκφοβίσει με την κυνηγετική καραμπίνα που είχε προμηθευτεί από τον 31χρονο φίλο του. Σύμφωνα με τον 25χρονο, το απόγευμα εκείνης της μέρας επεδίωξε συνάντηση με τον πατέρα του για να λυθούν οικογενειακές διαφορές που αφορούσαν τη μητέρα του. Η συνάντηση έγινε 500 μέτρα από το σπίτι της οικογένειας στο Νεόκαστρο, όπου ο νεαρός εμφανίστηκε με την καραμπίνα και ένα φυσίγγι μέσα σε αυτή, με σκοπό, όπως υποστηρίζει, να ρίξει στον αέρα για εκφοβισμό. Η συζήτηση ανάμεσα σε πατέρα και γιο ήταν αρκετά έντονη, καταλήγοντας σε λογομαχία και συμπλοκή, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 58χρονου.
Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του δράστη, Ντίνο Βλαχόπουλο, ο νεαρός έχει μετανιώσει για την πράξη του, καθώς είχε ιδιαίτερη αδυναμία στον πατέρα του. «Η μητέρα του ουδέποτε τον παρότρυνε να σκοτώσει τον πατέρα του. Ο πατέρας του δημιουργούσε προβλήματα σε εκείνη, κάτι που ενοχλούσε τον πελάτη μου, ο οποίος τα μάθαινε από την Πρέβεζα, όπου και έμενε. Δεν το είχε προσχεδιάσει, κάτι που προκύπτει και από το γεγονός ότι οι δύο φίλοι ήταν 2 μέρες στην περιοχή και δεν κρύφτηκαν ούτε λεπτό», δήλωσε στη «Μ» ο κ. Βλαχόπουλος.
24-01-2012-77Τα οικογενειακά προβλήματα του όπλισαν το χέρι
Σύμφωνα με τις καταθέσεις των φερόμενων ως δραστών, τα οικογενειακά προβλήματα, και συγκεκριμένα η άσχημη συμπεριφορά του πατέρα προς τη μητέρα του 25χρονου, όπλισαν το χέρι του δράστη. Όπως επικαλέστηκαν, τον τελευταίο 1,5 χρόνο η συμπεριφορά του πατέρα είχε αλλάξει, με αποτέλεσμα η μητέρα να υποβάλει αίτηση διαζυγίου. Πρόσφατα μάλιστα η οικογένεια έχασε ένα από τα παιδιά της σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ τα υπόλοιπα τρία κατοικούσαν μακριά από το Νεόκαστρο. Έτσι η μητέρα είχε καθημερινές τηλεφωνικές επαφές με τα παιδιά της, στα οποία εκμυστηρεύονταν ότι συνέβαινε. Σύμφωνα με την κατάθεση της 51χρονης, σε κάποια από τις συνομιλίες που είχε με τον 25χρονο, ο νεαρός της είπε ότι θα αναλάβει ο ίδιος την κατάσταση. Ωστόσο, όπως υποστήριξε στην ανακρίτρια, η γυναίκα δεν γνώριζε για το συμβάν, καθώς βρισκόταν σπίτι και δεν είδε ούτε λεπτό τον γιο της την ημέρα της δολοφονίας. Απέδωσε το θάνατο του άνδρα της στις κακές συναναστροφές που είχε αναπτύξει το θύμα το τελευταίο διάστημα.
Κατάθεση 51χρονης μητέρας: «Έχω χάσει ένα παιδί και δεν θέλω άλλο να βρεθεί στη φυλακή»
Με αυτά τα λόγια, η μητέρα του 25χρονου κατέθεσε χθες στην ανακρίτρια, υποστηρίζοντας ότι τα προβλήματα του ζευγαριού τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ήταν έντονα. Η 51χρονη είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου η οποία θα συζητιόταν τον περασμένο Νοέμβριο. Οι τηλεφωνικές επαφές με τα παιδιά της, μετά και το χαμό του ενός σε τροχαίο δυστύχημα πέρσι, ήταν συχνές και οι τεταμένες σχέσεις του ζευγαριού ήταν γνωστές, όχι μόνο στα μέλη της οικογένειας αλλά σε ολόκληρη τη μικρή κοινωνία του Νεοκάστρου.
Σύμφωνα με τη συνεργάτιδα του δικηγόρου κ. Νικολακόπουλου, Μαρία-Ελένη Αποστόλα, «δεν υπάρχει ομολογία ούτε της μητέρας, ούτε του γιου για προμελετημένο έγκλημα. Την ημέρα εκείνη η μητέρα μίλησε με δύο φορές με το γιο της, ο οποίος το πρωί της ανέφερε ότι έρχεται στο Νεόκαστρο με έναν φίλο και το μεσημέρι ότι επιστρέφει στην Πρέβεζα. Σε κάποια από τις τηλεφωνικές τους συνομιλίες ο γιος της είχε πει ότι θα αναλάβει εκείνος την κατάσταση και η μητέρα του απάντησε χαρακτηριστικά: «κάνε ότι καταλαβαίνεις».
Συγκλονισμένοι η κοινωνία του Νεοκάστρου
Λίγα 24ωρα μετά την αποκάλυψη της δολοφονίας του 58χρονου Α. Κυριαζή και η μικρή κοινωνία του Νεοκάστρου του Δήμου Αλεξάνδρειας, παραμένει μουδιασμένη. Χθες, συγγενείς του θύματος συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το γραφείο ανακριτή και εισαγγελέα και αποδοκίμασε με φωνές τους τρεις συλληφθέντες. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη καθόλη τη διάρκεια των καταθέσεων των τριών, που ολοκληρώθηκαν τέσσερις ώρες αργότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum