Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αυξάνονται οι νεκροί από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου- VIDEO


Τέλος δεν έχει η ναυτική τραγωδία στην Τοσκάνη της Ιταλίας, που ανασύρει μνήμες από το ναυάγιο του "Τιτανικού"...
 
Αυξάνονται οι νεκροί από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου- VIDEO
Οι νεκροί από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia κοντά στο νησί Τζίλιο ανήλθαν στους έξι, καθώς τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν το πτώμα ενός ακόμα άντρα.


Τα συνεργεία, που συνέχισαν όλη τη νύχτα τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, βρήκαν το πτώμα ενός επιβάτη που φορούσε σωσίβιο. Το πτώμα βρέθηκε στο δεύτερο κατάστρωμα.


Από το ναυάγιο το βράδυ της Παρασκευής, αγνοούνται ακόμα 15 άνθρωποι. Την Κυριακή δύτες εντόπισαν δυο ηλικιωμένους άνδρες νεκρούς μέσα στο πλοίο.

Οι δυο άνδρες, οι οποίοι φορούσαν σωσίβια γιλέκα, βρέθηκαν σε καμπίνα, στο πίσω μέρος του βυθισμένου τμήματος του κρουαζιερόπλοιου.

Το Σάββατο είχαν ανασυρθεί τρεις νεκροί - δύο Γάλλοι επιβάτες και ένας Περουβιανός μέλος του πληρώματος.

Η ώρα του πανικού...


Τα ξημερώματα της Κυριακής, πυροσβέστες εντόπισαν ζωντανό ένα ζευγάρι Νοτιοκορεατών που βρίσκονταν στο μήνα του μέλιτος εγκλωβισμένους σε καμπίνα και κατάφεραν να τους ανασύρουν. Το πρωί δε διασώστες ανέσυραν ζωντανό και τρίτο επιβαίνοντα του κρουαζιερόπλοιου, που έχει βυθιστεί κατά το ήμισυ, μετά την πρόσκρουσή του σε βράχο το βράδυ της Παρασκευής ανοιχτά της δυτικής Ιταλίας, καθώς συνεχίζουν τη μάχη με το χρόνο ψάχνοντας στις χιλιάδες καμπίνες του για επιζώντες.

Όσον αφορά στους αγνοούμενους, ο πρόεδρος της περιφέρειας της Τοσκάνης Ενρίκο Ρόσι δήλωσε νωρίτερα ότι, ύστερα από διασταύρωση στοιχείων, ο αριθμός τους μειώθηκε σε 17. «Ελεγχοι και διασταύρωση στοιχείων μάς επιτρέπουν να πούμε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων είναι 17, έντεκα επιβάτες και έξι μέλη του πληρώματος», ανέφερε. Ως τώρα οι διασώστες μιλούσαν για 34 ή 36 αγνοουμένους.

Ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου, μήκους 290 μέτρων, Φραντσέσκο Σκετίνο έχει προφυλακιστεί, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία.

Όπως αναφέρουν, ο Σκετίνο εγκατέλειψε το πλοίο, που μετέφερε συνολικά 4.229 επιβάτες και μέλη πληρώματος, πριν την απομάκρυνση όλων των επιβαινόντων.

Μαζί με τον κυβερνήτη του πλοίου, συνελήφθη και ο υποπλοίαρχος Τσίρο Αμπρόσιο με την κατηγορία των πολλαπλών ανθρωποκτονιών και της εγκατάλειψης του πλοίου.

«Ο κυβερνήτης του πλοίου προσέγγισε με πολύ αδέξιο τρόπο το νησί Τζίλιο, προσέκρουσε σε βράχο, ο οποίος σφηνώθηκε στην αριστερή πλευρά του πλοίου δημιουργώντας μεγάλο ρήγμα με αποτέλεσμα να εισχωρήσει μεγάλη ποσότητα νερού μέσα σε δύο με τρία λεπτά και το πλοίο να πάρει κλίση», δήλωσε αρμόδιος εισαγγελέας.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Costa Crociere, που ανήκει στη μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρων στον κόσμο Carnival Corp & Plc, ανέφερε ότι το πλοίο έπλεε στην κανονική του πορεία όταν προσέκρουσε σε βράχο κοντά στο νησί Τζίλιο. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο καπετάνιος είπε ότι ο βράχος δεν υπήρχε σε κανένα ναυτικό χάρτη της περιοχής.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι ο καπετάνιος «πραγματοποίησε μανούβρα με σκοπό την προστασία των επιβαινόντων» αλλά η κατάσταση «περιπλέχθηκε καθώς το πλοίο πήρε ξαφνικά μεγάλη κλίση».

Το Costa Concordia είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Τσιβιταβέκια κοντά στη Ρώμη προκειμένου να πραγματοποιήσει κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με προορισμό τη Μασαλία και ενδιάμεσους σταθμούς τη Σικελία, τη Σαρδηνία και την Ισπανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum