Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας


Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Η ημέρα αυτή δίνει μια ωραία αφορμή για δράσεις σχετικές με το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία, όχι μόνο στις σχολικές ομάδες που πραγματοποιούν προγράμματα για τη λογοτεχνία και τη φιλαναγνωσία, αλλά σε όλους τους μαθητές όλων των σχολείων μας. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας μας προσκαλεί  όλο τον Απρίλιο να πάρουμε μέρος σε δημιουργικές δράσεις και εργαστήρια με θέμα “Χρόνια Πολλά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν!”.
Ελάτε να πάρετε μέρος σε δραστηριότητες που προσφέρουν ευκαιρίες για δημιουργία, καινοτομία, επικοινωνία και εναλλακτική μάθηση. Ανακαλύψτε τις εκπλήξεις που κρύβει! Σας περιμένουμε μικρούς & μεγάλους! 
Δείτε το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων:

Δευτέρα 1 Απριλίου – Τετάρτη 3 Απριλίου, τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.
Η Βιβλιοθήκη γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με μια σειρά από δράσεις:
Αλληλογραφήστε με τον αγαπημένο σας ήρωα μέσω e mail! Τι θα ήθελες να πεις στην Κοκκινοσκουφίτσα, στους 7 νάνους, στον Πινόκιο, αν μπορούσες;; Έλα στη Βιβλιοθήκη για να επικοινωνήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τον αγαπημένο σου παραμυθένιο ήρωα. Εσύ θα του στείλεις ένα γράμμα ή μια ζωγραφιά και αυτός θα σου απαντήσει!!!
Για όλες τις ηλικίες. Ανοιχτή δράση.
Παραμυθο-παντομίμα! Το γνωστό αγαπημένο παιχνίδι με παραμύθια. Ελάτε να δοκιμάσετε τις ικανότητές σας!
Για όλες τις ηλικίες. Ανοιχτή δράση.
Λαβύρινθος παραμυθιών στο μαγνητικό μας τοίχο. Η Κοκκινοσκουφίτσα κι ο Κοντορεβιθούλης δεν χάθηκαν μόνο στο δάσος αλλά και στο λαβύρινθο των παραμυθιών! Έλα να τους βοηθήσεις να βγουν.
Για όλες τις ηλικίες. Ανοιχτή δράση.
Μαραθώνιος ανάγνωσης παραμυθιών. Μικροί και μεγάλοι ελάτε να μοιραστείτε μαζί μας το αγαπημένο σας παραμύθι διαβάζοντάς το στην παρέα της Βιβλιοθήκης. Λίγη πρόβα στο σπίτι και τολμήστε το!!
Για όλες τις ηλικίες. Ανοιχτή δράση. Στα Μαγικά κουτιά. Δηλώστε συμμετοχή στη Βιβλιοθήκη.
Τετάρτη 3 Απριλίου, 5.00 – 7.00 το απόγευμα
Το χρυσό κλειδί των παραμυθιών! Ανακαλύπτουμε τις μεταμορφώσεις και το ρόλο που παίζουν στις αγαπημένες μας ιστορίες και διασκεδάζουμε εντάσσοντάς τις σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι δικής μας έμπνευσης.
Για παιδιά 6-12 ετών. Ανοιχτή δράση.
Για να ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων για μικρούς και ενήλικες για όλο τον Απρίλιο επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας

1 σχόλιο:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum