Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Δήμος Βέροιας: « Χάθηκε η ευκαιρία για γιατρούς στα Ριζώματα…»


Η δημοτική αρχή Βέροιας ανακοίνωσε τα εξής: "Ένα θλιβερό πρόσωπο απέναντι στις φλέγουσες ανάγκες της κοινωνίας έδειξαν με τον πιο εμφαντικό τρόπο οι σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας, γι άλλη μια φορά κατά την συνεδρίαση της Δευτέρας 15 Απριλίου.
Η Δήμαρχος εισηγήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να συζητηθεί η παραχώρηση της χρήσης για ένα χρόνο του παλαιού Δημοτικού καταστήματος στα Ριζώματα, για να αναπτυχθεί άμεσα εκεί ένα Κοινωνικό Ιατρείο με επτά (7) γιατρούς, που θα υποδείκνυε ο Ιατρικός σύλλογος Ημαθίας (παθολόγους, ΩΡΛ, καρδιολόγο, οδοντίατρο, οφθαλμίατρο και παιδίατρο), οι αμοιβές των οποίων θα προέρχονταν από δωρεά.
Οι παρατάξεις της μειοψηφίας καταψήφισαν την πρόταση με αποτέλεσμα να μην υπάρξει η ενισχυμένη πλειοψηφία που προβλέπει ο κανονισμός για την συζήτηση έκτακτων θεμάτων.
Παρότι δόθηκαν εξηγήσεις για το κατεπείγον του θέματος, καθώς υπήρχαν πολύ στενά χρονικά περιθώρια για την αποδοχή της συγκεκριμένης δομής που προσφέρει χορηγός στο Δήμο μέσα από συνεργασίες με εθελοντικές οργανώσεις άλλων χωρών της Ε.Ε., οι σύμβουλοι των παρατάξεων του κ. Τσαβδαρίδη και της κ. Σοφρόνωφ, δεν θέλησαν να συμβάλουν με την ψήφο τους.
Τονίζεται ότι στη συνεδρίαση παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της κοινότητας Ριζωμάτων κ. Οικονόμου ο οποίος μίλησε για την αποδοχή που έχει η πρόταση της δημιουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου στα Ριζώματα, απ τους κατοίκους του πρώην Δήμου Μακεδονίδος, αφού συμβάλει σε σημαντικό βαθμό στην επίλυση προβλημάτων πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε μια απομακρυσμένη περιοχή απ το Νοσοκομείο της Βέροιας, σε μια εποχή που η κρίση πλήττει και την δημόσια υγεία. Άλλωστε, η εισήγηση της Δημάρχου έγινε μετά και την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Ριζωμάτων.
Οι σύμβουλοι των παρατάξεων της μειοψηφίας προέταξαν και πάλι τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες που καθορίζουν μέχρι σήμερα τη στάση τους σε όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους Δημότες και προκειμένου να ακυρώσουν μια πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής γύρισαν την πλάτη στις ανάγκες της κοινωνίας των πολιτών της δημοτικής ενότητας Μακεδονίδας.
Δυστυχώς μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας πληροφορηθήκαμε ότι η δράση θα μεταφερθεί σε πιο φιλόξενο Δήμο για να αναπτύξει το Κοινωνικό Ιατρείο και αυτό μας το διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος της εκεί περιοχής.
Η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου μήπως είναι καιρός να αντιληφθεί ότι σε αυτήν την τόσο δύσκολη εποχή πρέπει να πάψει να τιμωρεί τους πολίτες για το αποτέλεσμα των περασμένων εκλογών;
Ο πολιτικός αμοραλισμός κατέγραψε μια νίκη χαρακωμάτων σε βάρος της κοινωνίας των ορεινών κοινοτήτων των Πιερίων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum