Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Πραξικόπημα το κλείσιμο της ΕΡΤ



«Πρόκειται για πραξικόπημα που στρέφεται ευθέως όχι μόνο ενάντια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά στον ελληνικό λαό στο σύνολο του» ανέφερε από τον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή, όπου προσήλθε στις 19.45 το βράδυ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

«Κάποτε, υπήρχαν τα βασιλικά διατάγματα, τώρα υπάρχουν οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου» τόνισε ο κ. Τσίπρας, κι επεσήμανε ότι σήμερα υπάρχει η κυβέρνηση του μνημονίου η οποία πήρε απόφαση να βάλει λουκέτο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση «σαν να είναι τσιφλίκι τους, παρακάμπτοντας τη βουλή».

«Η ΕΡΤ δίνει στον δημόσιο προϋπολογισμό, δεν παίρνει, την πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες» πρόσθεσε και τόνισε πως το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης γίνεται «για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι γιατί αυτό απαιτεί η τρόικα. Απαιτεί ανθρωποθυσίες χιλιάδες εργαζομένων. Δεύτερον, γιατί θέλουν να μετατρέψουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σαν την παλιά ΥΕΝΕΔ».

«Καλώ τους δύο άλλους εταίρους να πάρουν ευθέως θέση και να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτή τη δικτατορική απόφαση, διαφορετικά θα έχουν συναινέσει ευθέως στο έγκλημα. Καλώ και τον ίδιο τον πρωθυπουργό που νομίζει ότι έχει τη δυνατότητα να αποφασίζει και να διατάζει, να πάρει πίσω την απόφασή του» είπε ο πρόεδρος της ΚΟ τοτυ ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, είπε: «Προειδοποιώ να μην τολμήσουν κόψουν το σήμα χωρίς απόφαση της βουλής και του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, γιατί πρόκειται για παράνομη απόφαση».

1 σχόλιο:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum