Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Τι λένε τα διεθνή μέσα για το κλείσιμο της ΕΡΤ



To λουκέτο της Δημόσιας Τηλεόρασης στα διεθνή μέσα

Η είδηση της διακοπής της λειτουργίας της ΕΡΤ ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο. Λίγα λεπτά μετά τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, το αμερικανικό πρακτορείο Associated Press ανήρτησε σχετικό κείμενο με τίτλο «Η Ελλάδα διακόπτει τη λειτουργία του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού για να γλιτώσει χρήματα». 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα: «Η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι θα διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού, παρά τις έντονες αντιδράσεις από τα σωματεία». 

Στη συνέχεια το αμερικανικό δίκτυο κάνει λόγο για την αναφορά του κ. Κεδίκογλου σχετικά με τους «θύλακες αδιαφάνειας και δημόσιας σπατάλης», ενώ επισημαίνει και τα όσα δήλωσε σχετικά με την επαναπρόσληψη εργαζομένων στον νέο Οργανισμό Ραδιοτηλεόρασης. Ωστόσο, όπως τονίζει το δημοσίευμα δεν έγινε λόγος για τον αριθμό των υπαλλήλων που θα επαναπροσληφθούν. 

Την είδηση αναπαρήγαγε και το αμερικανικό δίκτυο ABC News, το Foxnews, το Boston.com, το usnews.us, αλλά και μικρότερα μέσα όπως το anchoragedailynews.com και το alabamas13.com. 

«Λόγω κρίσης η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA. 

Πηγή: protothema.gr

1 σχόλιο:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum