Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Μαρια Εγγλεζου.....

Η Μαρία Εγγλέζου γεννήθηκε στην Καρδίτσα και από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική. Κατέχει πτυχία αρμονίας και δεν έχει σταματήσει μέχρι σήμερα τις μουσικές της σπουδές. Είναι μια τραγουδίστρια με μεγάλη θητεία στο ρεμπέτικο και στο παλιό καλό λαϊκό τραγούδι, δίπλα σε ονόματα όπως η Χαρούλα Λαμπράκη, ο Τάκης Μπίνης, ο Τόλης Χάρμας, ο Θεόδωρος Πουκανδριώτης, ο Μάνος Παπαδάκης, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Δημήτρης Κοντογιάννης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Λάμπρος Καρελάς κ.α.
Σταθμός στην πορεία της στάθηκε η γνωριμία της με τον μεγάλο συνθέτη Νίκο Μαμαγκάκη, καρπός της οποίας, ήταν η συμμετοχή της Μαρίας σε τρεις δισκογραφικές δουλειές του συνθέτη. Έχει βραβευτεί στο διαγωνισμό «Τσιτσάνεια» στα Τρίκαλα το 2002 και έχει εμφανιστεί σε πληθώρα εκπομπών της κρταικής τηλεόρασης σε αφιερώματα μεγάλων συνθετών.
Από το 2007 μέχρι σήμερα, η Μαρία Εγγλέζου συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τον Νίκο Κουρκούλη, τη Νατάσα Θεοδωρίδουκαι τον Χρήστο Δάντη και  της δόθηκε η ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο της και το εύρος του ρεπερτορίου της.
Το «Φύγε αν μπορείς» είναι η πρώτη προσωπική της δουλειά και κυκλοφορεί από την ΜΒΙ. Τραγούδια τους έδωσαν στη Μαρία σπουδαίοι δημιουργοί όπως ο Μάνος Ελευθερίου, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο Βασίλης Καρράς, ο Χρήστος Δάντης, ο Χάρης Κωστόπουλος, ο Νίκος Μητσόπουλος, ο Γιάννης Μάνιος, οΝίκος Σαρρής, η Νανά Μαυροπούλου, ο Άγις Έκτορας, ο Βασίλης Χρυσανθακόπουλος, ο Βασίλης Κορδάτος, ο Μίλτος Παπαστάμου, ο Χρήστος Μαυράκης και η Νίκη Σπυροπούλου. Υπέροχα λαϊκά σύγχρονα τραγούδια που η Μαρία αναδεικνύει μέσα από τις αισθαντικές ερμηνείες της.
Ήδη το τραγούδι «Δε με ρώτησες ποτέ» σε μουσική και στίχους Βασίλη Καρρά ξεχωρίζει στα ραδιόφωνα και αποτελεί τον καταλληλότερο προάγγελο αυτής της ξεχωριστής δουλειάς που η Μαρία Εγγλέζου ευελπιστεί ότι θα ανθίσει στις καρδιές του κόσμου που την στηρίζει και την ακολουθεί όλα τα χρόνια της πορείας της στο χώρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum