Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η διχασμενη Ελλαδα...

«Φτωχή Ελλάδα-πλούσια Ελλάδα» είναι ο σημερινός τίτλος ρεπορτάζ της...
λαϊκής εφημερίδας Bild, στο οποίο αποτυπώνεται η κατάσταση στην Αθήνα.

«Ενώ στην πλατεία Συντάγματος όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάνουν λόγο για εξέγερση, οι πλούσιοι απολαμβάνουν τα αγαθά τους και μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό», γράφει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, η Ντόϊτσε Βέλλε.

«Η Ελλάδα είναι διχασμένη. Από τη μια οι αγανακτισμένοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι, από την άλλη οι Έλληνες που έχουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Οι περισσότεροι από αυτούς, τα έχουν καταθέσει στο Λονδίνο, την Ελβετία και την Κύπρο. Οι Έλληνες, που διαδηλώνουν στην πλατεία Συντάγματος, δεν ξέρουν τι να πουν για τα ποσά που ακούνε (ότι μεταφέρονται στο εξωτερικό). Πολλοί από αυτούς, δεν έχουν να χάσουν τίποτε, γιατί τα έχουν χάσει ήδη όλα»

«Οι Έλληνες δεν πιστεύουν πια ότι θα βγουν από την κρίση (με τα μέτρα που λαμβάνονται) και γι’ αυτό προχωρούν σε γενική απεργία. Ο Γ. Παπανδρέου μπορεί αντίθετα να ελπίζει στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου. Συντηρητικοί βουλευτές ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα το ψηφίσουν. Εντελώς αστάθμητη είναι η αντίδραση του ελληνικού λαού. Ειδικοί εκτιμούν ότι η κατάσταση είναι γενικά απρόβλεπτη και πως συσσωρεύεται όλο και περισσότερη οργή (στο λαό)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum