Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Βαζουν την κανναβη με την ηρωινη

Μέχρι πριν κάποια χρόνια η Ολλανδία ήταν η χώρα - παράδειγμα όσον αφορά στην πολιτική της στα λεγόμενα μαλακά ναρκωτικά. Όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν πήγαν όλα κατ ευχήν με αποτέλεσμα να μπαίνουν όλο και πιο πολλοί περιορισμοί

Η Ολλανδία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενδέχεται να κατατάξει κάποιες ποικιλίες κάνναβης υψηλής περιεκτικότητας στην ίδια κατηγορία με τα σκληρά ναρκωτικά.

Ο λόγος ο αυξημένος κίνδυνος εθισμού που παρουσιάζουν.


Να σημειωθεί πως τα τελευταία τρία χρόνια η ολλανδική κυβέρνηση έχει περιορίσει και αποθαρρύνει τη χρήση και την πώληση ελαφρών ναρκωτικών για λόγους υγείας και καταπολέμησης της εγκληματικότητας, ενώ επιθυμεί να περιορίσει τον "ναρκοτουρισμό", κυρίως στις μεθοριακές πόλεις.

Μάλιστα, η συντηρητική κυβέρνηση της χώρας έχει προτείνει τη θέσπιση ειδικών "αδειών κάνναβης", με στόχο να εμποδίσει τους επισκέπτες να συχνάζουν στα "κόφι-σοπ" (coffeeshop) και να περιορίσει την πρόσβαση σε αυτά στους μόνιμους κατοίκους.

Τώρα, μία ολλανδική επιτροπή ανακάλυψε ότι το χασίς και η μαριχουάνα που πωλούνται στην Ολλανδία περιέχουν περίπου 18% της ψυχοενεργής ουσίας τετραϋδροκανναβινόλη (THC) και πρότεινε στην υπουργό Υγείας να κατατάξουν όλα τα μαλακά ναρκωτικά με περιεκτικότητα μεγαλύτερη του 15% στην ίδια κατηγορία με την ηρωίνη και την κοκαΐνη.

"Ανησυχούσα για χρόνια για την περιεκτικότητα σε THC κυρίως όταν είναι τόσο υψηλή. Θα το εξετάσουμε σοβαρά", δήλωσε η ολλανδή υπουργός Υγείας Έντιθ Σίπερς.

"Οι εθιστικές συνέπειες είναι πολύ μεγαλύτερες και σοβαρότερες. Προφανώς είναι μία ανησυχητική εξέλιξη", υπογράμμισε η Σίπερς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum