Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Λονδινο – Νεα Υορκη σε δυο ωρες!


Τη στιγμή που τα όνειρα για ένα υπερηχητικό αεροπλάνο διαλύθηκαν, με την είδηση πως σταματάνε τα σχέδια δημιουργίας του Concorde, μετά από οχτώ χρόνια, οι ελπίδες αναζωπυρώθηκαν από την «HyperMach».




Η εταιρεία υπόσχεται τη δημιουργία αεροπλάνου, δύο φορές πιο γρήγορου από το Concorde, το οποίο θα κάνει τη διαδρομή Λονδίνο – Νέα Υόρκη σε μόλις δύο ώρες


Συγκεκριμένα, το νέο αυτό υπερηχητικό αεροπλάνο, θα έχει τελική ταχύτητα «Mach» 3.6 και ενδεχομένως θα φέρει το όνομα «SonicStar». Τα σχέδια για τη δημιουργία του υπερσύγχρονου αυτού αεροσκάφους από τη βρετανική εταιρεία, παρουσιάστηκαν στο Paris Air Show.

Όπως υποστήριξαν στελέχη της εταιρείας κατά την παρουσίαση, το αεροπλάνο θα έχει υβριδική τουρμπίνα και θα είναι το πιο γρήγορο επιβατικό αεροπλάνο στον πλανήτη
.
Ο διευθύνων σύμβουλος της HyperMach, Richard Lugg, δήλωσε πως «φιλοδοξίας μας είναι να εμπνεύσουμε την ανθρωπότητα να κάνει πάντα θετικά πράγματα και πιο γρήγορα».
Επίσης ανέφεραν πως το 2025 ενδέχεται να είναι έτοιμο να πετάξει και να αλλάξει την ιστορία στις αεροπορικές πτήσεις.

Αυτό που κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο το «SonicStar», υπογραμμίζουν τα στελέχη της εταιρείας, είναι το γεγονός πως θα έχει χαμηλή κατανάλωση καυσίμων, θα είναι φιλικό προς το περιβάλλον και θα μεταφέρει ακόμα και αυτοκίνητα.



Επίσης με τη βοήθεια των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων, θα ξεπεραστεί και το πρόβλημα του έντονου θορύβου των υπερηχητικών αεροσκαφών.


1 σχόλιο:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum