Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σαμαρας: Τι μου ειπε ο Παπανδρεου – τι του απαντησα


“Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια” ήταν η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά …
στα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός για το ναυάγιο στην προσπάθεια κυβέρνησης συνεργασίας – ότι δηλαδή η ΝΔ έκανε ατυχή επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος και έθεσε προϋποθέσεις για να ευοδωθεί το εγχείρημα.

“Χθες ο κ. Παπανδρέου μου πρότεινε κυβέρνηση σωτηρίας. Το είδα σαν ιστροική ευκαιρία. Δέχθηκα και του πρότεινα να πάμε σε επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου καιτ ου Μεσοπρόθεσμου. Δεν αρνήθηκε την πρόταση αυτή -κάθε άλλο μάλιστα. Του πρότεινε επίσης να βρούμε πρωθυπουργό κοινής αποδοχής. Κι αυτό το δέχθηκε. Μετά έμαθα ότι “μου” το πρότεινε ο ίδιος. Μικρή σημασία έχει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δέχθηκε να παραιτηθεί από πρωθυπουργός”, είπε ο κ. Σαμαράς μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του..

“Αργότερα με ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να δεχθεί αυτό που ο ίδιος μου είχε προτείνει. Ο κ. Παπανδρέου υπέκυψε στις πιέσεις του κόμματός του, υπαναχώρησε”, κατέληξε. Ενώ σχετικά με τις αιτιάσεις του πρωθυπουργού περί διαρροών της υπόθεσης από τη ΝΔ, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι η πρώτη επιβεβαίωση της μεταξύ τους επικοινωνίας έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Εκτός από το εν λόγω θρίλερ, ο αρχηγός της ΝΔ στηλίτευσε τις συνεχείς διαστρεβλώσεις των θέσεων του κόμματος εντός κι εκτός συνόρων. “Βλέπω με αηδία να διαστρεβλώνονται οι προτάσεις μας, ως πότε θα ανέχομαι τη συνεχή παραπληροφόρηση;”, τόνισε, επικαλούμενος και τη σχετική εμπειρία από την πρόσφατη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες. “Κάποιοι, επειδή δεν μπορούν να παράγουν πολιτική για τον εαυτό τους, παράγουν προπαγάνδα για τους αντιπάλους τους”, ήταν μία χαρακτηριστική φράση που, κατά τις πληροφορίες, δεν απευθυνόταν μόνο στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σαμαράς μίλησε για τις προβλέψεις του “που δυστυχώς επαληθεύθηκαν” για τη λάθος συνταγή του Μνημονίου, που οδήγησε ήδη σε 150% το χρέος και, κατά τους υπολογισμούς, θα το εκτινάξει στο 200% σε τέσσερα χρόνια.

Επικαλούμενος την αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθούσε το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι “εμείς δεν είπαμε ΄όχι σε όλα΄, δεν κατεβάσαμε κόσμο στους δρόμους, δεν λαϊκίσαμε”, ενώ αναφέρθηκε στις “τεκμηριωμένες και κοστολογημένες” προτάσεις εξόδου από την κρίση που κατέθεσε μέσα σ΄ ένα χρόνο.



2 σχόλια:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum