Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

"Σκλαβοι" στο...World of Warcraft!

Το online gaming είναι ένα χόμπι για πολλούς, μια "ψύχωση" για μερικούς και ένας τρόπος ζωής για άλλους. Στην Κίνα όμως, τα παιχνίδια στο διαδίκτυο φαίνεται να λειτουργούν και ως τρόπος υποδούλωσης!

Συγκεκριμένα, χιλιάδες κρατούμενοι στην Κίνα, αναγκάζονται να απασχολούνται επί ώρες στο online gaming, ώστε να επωφελείται η κυβέρνηση και να κερδίζει εκατομμύρια.

 Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Λιου Νταλί, η οποία εκτελούσε καταναγκαστικά έργα σε ορυχεία της βορειοανατολικής Κίνας.

 Παράλληλα όμως, η Λιου έπρεπε να περνάει άπειρες ώρες...
παίζοντας online παιχνίδια, όπως το World of Warcraft και το Lineage.

 Η 54χρονη είναι πρώην δεσμοφύλακας, ενώ είχε καταδικαστεί το 2004 με τρία χρόνια φυλάκισης για διαφθορά.

 Κατά τη διάρκεια της φυλάκισή της οι υπεύθυνοι των φυλάκων ανάγκαζαν αυτήν και άλλους τριακόσιους κρατούμενους να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια.

 "Άκουσα να λένε ότι μπορούμε να κερδίσουμε από 450 έως 570 λίρες την ημέρα. Δεν είδαμε ποτέ αυτά τα χρήματα και να φανταστείτε οι υπολογιστές δεν έκλειναν ποτέ” περιγράφει η Λιου στην Guardian.

 "Στις φυλακές μας υποχρέωναν από το να συναρμολογούμε καθίσματα αυτοκίνητων που έρχονταν από την Ιαπωνία μέχρι και να διαβάζουμε την κομμουνιστική λογοτεχνία για να εξοφλήσουμε το χρέος μας  στην κοινωνία. Το αναγκαστικό όμως online gaming ήταν ότι πιο σουρεαλιστικό συνέβη κατά τη διάρκεια της φυλάκισής μου. Εάν δεν κατάφερνα  να  ολοκληρώσω τη δουλειά μου, θα με τιμωρούσαν σωματικά. θα με χτυπούσαν με πλαστικούς σωλήνες.", είπε.

 Οι αρχές στην Κίνα αναγκάζουν τους καταδικασμένους για διάφορα εγκλήματα να συμμετέχουν σε online παιχνίδια γιατί εκατομμύρια gamers σε όλο τον κόσμο  είναι συνδεδεμένοι και είναι έτοιμοι να πληρώσουν πολλά  χρήματα!

 Οι κρατούμενοι αξιοποιούνται δηλαδή σε αυτόν το εικονικό κόσμο ώστε κάποιοι να βγάλουν κέρδος

 Το 2009 η κεντρική κυβέρνηση εξέδωσε μια οδηγία καθορίζοντας τον τρόπο που το πλασματικό νόμισμα θα μπορούσε να αποτελέσουν αντικείμενο εμπορίας, γεγονός που το καθιστά παράνομο για  επιχειρήσεις χωρίς άδειες για το εμπόριο.

 Ωστόσο η Λιου, η οποία  απελευθερώθηκε από τη φυλακή πριν από το 2009 πιστεύει ότι η πρακτική αυτή συνεχίζεται.

 "Πολλές φυλακές σε όλη την βόρειο-ανατολική Κίνα,  αναγκάζουν τους  τρόφιμους  να παίζουν τα παιχνίδια.", τόνισε.

 "Η Κίνα είναι το εργοστάσιο των εικονικών αγαθών", δήλωσε ο Τζιν Γε, ένας ερευνητής από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο και συμπλήρωσε ότι "οι εργοδότες πιέζουν τους εργαζόμενους  να παίζουν 12 ώρες τη μέρα.

1 σχόλιο:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum