Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Beer Power: Οι μπιρες που σε στελνουν αδιαβαστο

Αν η πράσινη σου φαίνεται συνηθισμένη και η κόκκινη ξεπερασμένη, μην ανησυχείς. Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο δυνατές αλκοολικά μπίρες που περνάνε τα σύνορα για να καταλήξουν στις μπιραρίες και τα ψυγεία της πόλης.

Μερικοί την προτιμούν ξανθιά κι ανάλαφρη σαν την Σκορδά. Αλλοι την θέλουν σκουρόχρωμη και βαριά σαν την Eva Mendes. Άλλοι πάλι την γουστάρουν κόκκινη σαν την Emma Watson. Όπως και να 'χει η μπίρα είναι (ναι, μαζί με το ούζο και το τσίπουρο) το εθνικό μας καλοκαιρινό ποτό.

Γι' αυτό και ψάξαμε να βρούμε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά από τις κλασικές μπίρες που θα βρεις στα περίπτερα. Δεν θα ασχοληθούμε καν με εκείνες τις μάρκες που συναντάς μέχρι και στο τελευταίο καφενείο της γειτονιάς. Εκείνες τις ξέρεις και τις πίνεις ήδη. Εμείς θα σου δείξουμε τις 8 ετικέτες εισαγώμενης μπίρας που είναι πιο δυνατές αλκοολικά από τις υπόλοιπες.

Η διαφορά στους βαθμούς του αλκοόλ μπορεί να μην σου φανεί μεγάλη, αλλά πίστεψέ μας ότι η διαφορά στη γεύση είναι πολύ σημαντική. Οι περισσότερες κοινές μπίρες έχουν περίπου 4-6% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Με μια γρήγορα αναζήτηση στο internet θα βρεις ακόμα και μπίρες με 55% περιεκτικότητα, φτιαγμένες από κάτι τσαρλατάνους που σκόπευαν απλά σε άλλο ένα ρεκόρ Γκίνες.

Το θέμα είναι να μπορείς μια δυνατή μπίρα να την απολαμβάνεις όσο και μια κανονική. Εμείς σου παρουσιάζουμε τις 8 δυνατότερες μπίρες που αξίζει να βρεις και να δοκιμάσεις στην ελληνική αγορά.

La Biere du DemonΔαιμονοποιημένη μπίρα και μία από τις πλέον κλασικές προτάσεις των σερβιτόρων στις μπιραρίες της Ελλάδας. Όχι άδικα μιας και η φρουτώδης γεύση της είναι υπέροχη.
Αλκοόλ: 12%
Είδος μπίρας: Pale ale
Προέλευση: Douai, Γαλλία

Hoegaarden Verboden Vrucht (Forbidden fruit)Από το όνομα και μόνο σε προκαλεί να την δοκιμάσεις. Δυνατό ale που σερβίρεται σε μοναστηριακό, Tulip ή Tumbler ποτήρι για να αναδείξει τα αρώματά του.
Αλκοόλ: 8,5%
Είδος μπίρας: Ale
Προέλευση: Hoegaarden, Βέλγιο

La Trappe DubbelΔεν είναι η πιο δυνατή από τις μπίρες του Αββαείου Onze Lieve Vrouw van Konigshoeven, μιας και υπάρχει και η Quadrupel με 10% αλλά είναι η πιο γευστική.
Αλκοόλ: 7%
Είδος μπίρας: Trappist ale
Προέλευση: De Koningshoeven, Ολλανδία

Trappistes Rochefort 10Το διαμάντι της ζυθοποιίας Rochefort. Σκουρόχρωμη, γεμάτη, με πολύ εντυπωσιακή γεύση. Σερβίρεται σε ποτήρι για μοναστηριακές μπίρες.
Αλκοόλ: 11,3%
Είδος μπίρας: Trappist ale
Προέλευση: Rochefort, Βέλγιο

Chimay BleueΠολύ αρωματική μοναστηριακή μπίρα, αφού μπορείς να γευτείς τόσο την ελαφρά υπερψημένη μαγιά όσο και αρώματα τριαντάφυλλου.
Αλκοόλ: 9%
Είδος μπίρας: Trappist ale
Προέλευση: Chimay, Βέλγιο

DuvelΑπό τις μπίρες που μπήκαν δυναμικά στην ελληνική αγορά. Πίνεται παγωμένη και σερβιρισμένη στο δικό της Tulip glass.
Αλκοόλ: 8,5%
Είδος μπίρας: Golden pale ale
Προέλευση: Breendonk, Βέλγιο

SamichlausΑυτή η μπίρα ζυμώνεται και παράγεται αποκλειστικά και μόνο στις 6 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Βασίλη στην Αυστρία και τη Γερμανία. Εξού και το όνομα.
Αλκοόλ: 14%
Είδος μπίρας: Lager
Προέλευση: Vorchdorf, Αυστρία

Paulaner SalvatorΗ ζυθοποιία της Paulaner μάς έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές Lager, Weisse και Dunkel μπίρες. Η Salvator είναι μια ειδική έκδοση με ιδιαίτερα γλυκιά γεύση.
Αλκοόλ: 7,9%
Είδος μπίρας: Doppel-bock stout
Προέλευση: Munich, Γερμανία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum