Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Νεο κρουσμα επιθεσης σκυλιων σε ηλικιωμενη γυναικα χθες στην πλατεια Καρατασου της Βεροιας

Ένα ακόμη περιστατικό επίθεσης σκύλων σε άνθρωπο, συγκεκριμένα σε ηλικιωμένη κυρία, σημειώθηκε χθες το πρωί στην πλατεία Καρατάσσου, απέναντι από τους Αγίους Αναργύρους Βέροιας. Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η ηλικιωμένη κυρία περίπου στις 8.30 το πρωί μετέβαινε στο Ναό, για να παρακολουθήσει την Θεία Λειτουργία που τελούνταν εκεί, με αφορμή την εορτή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντους.
Κατά την στιγμή που διερχόταν από το σημείο, ομάδα σκύλων της επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να πάθει εξάρθρωση στον ώμο της και κάταγμα στον καρπό, καθώς και μικρομώλωπες σε άλλα σημεία του σώματός της.

Στο σημείο κατέφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε την ηλικιωμένη στο νοσοκομείο Βέροιας, καθώς και περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος για να καταγράψει το περιστατικό.

«Δεν μπορεί ο κόσμος να πάει στην εκκλησία και να διέλθουν οι περαστικοί»

Σε επικοινωνία μας με τον προϊστάμενο της ενορίας των Αγίων Αναργύρων Βέροιας,Αρχιμ. Γεώργιο Χρυσοστόμου, πληροφορηθήκαμε ότι έχουν ήδη κατατεθεί δύο έγγραφες αναφορές για παλαιότερα περιστατικά προς τον Δήμο Βέροιας, όπου ζητούνταν παρέμβαση, ενώ έχουν γίνει και πολλές προφορικές παραστάσεις, τόσο από την ενορία, όσο και από ενορίτες, αλλά και περαστικούς από το σημείο.
Ο π. Γεώργιος μάλιστα μας ενημέρωσε πως επικοινώνησε προσωπικά, τόσο με την Δήμαρχο Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, όσο και με την υπεύθυνη του κυνοκομείου Βέτα Αρχοντάκη, στις οποίες εξέφρασε τα έντονα παράπονα που κατά καιρούς του διαβιβάζουν ενορίτες και περαστικοί.
«Δεν μπορεί ο κόσμος να τρέμει κατά την προσέλευσή του στην εκκλησία ή κατά την βόλτα του, εξαιτίας κάποιων σκύλων, που εν πάση περιπτώσει είναι καταγεγραμμένα, όπως πληροφορήθηκα, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ούτε το πάρκο απέναντι από τους Αγίους Αναργύρους να παρουσιάζει αυτή την εικόνα, με ομάδες σκύλων, χαρτόνια, σκυλοτροφές και σκουπίδια», είπε ο π. Γεώργιος, κάνοντας παράλληλα, για ακόμη μία φορά, έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυση του ζητήματος.
Παράλληλα, εξέφρασε ευχές για ταχεία ανάρρωση στην ενορίτισσα που μετέβαινε στο Ναό και, αντί αυτού, κατέληξε νοσηλευόμενη στο νοσοκομείο.

Τι λέει η αρμόδια αντιδήμαρχος του Κυνοκομείου

Επικοινωνήσαμε και με την αντιδήμαρχο Βέροιας Βέτα Αρχοντάκη, υπεύθυνη του κυνοκομείου Βέροιας, για να μας πει την θέση της για το θέμα. Όπως μας δήλωσε ξεκάθαρα, έχει δώσει εντολή πολλές φορές να πάνε στο σημείο οι υπάλληλοι του κυνοκομείου και να μαζέψουν τα σκυλιά που δημιουργούν πρόβλημα, ωστόσο δεν τα βρίσκουν, καθώς ένας πολίτης τα έχει στο μπαλκόνι του τις περισσότερες ώρες και τα βγάζει νωρίς το πρωί.
Μάλιστα, το ένα από αυτά τα σκυλιά πρόσφατα μεταφέρθηκε στο κυνοκομείο, με την συνδρομή μάλιστα της δημοτικής αστυνομίας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., καθώς υπήρχαν αντιδράσεις από τον φερόμενο ως ιδιοκτήτη τους, ωστόσο λίγες μέρες μετά το υιοθέτησε το ίδιο άτομο και το ξαναπήρε.
Προς επίλυση του προβλήματος, η κα Αρχοντάκη έχει δώσει εντολή για σήμερα στις 6.30 τα χαράματα να μεταβούν οι υπάλληλοι του κυνοκομείου και να μαζέψουν τα επικίνδυνα σκυλιά, αιφνιδιαστικά. Παράλληλα, θα δώσει εντολή σε κτηνίατρο να εξετάσει το σκυλί και αν χρειαστεί, να απαγορευτεί η υιοθεσία του.

Πάλι χωρίς κτηνίατρο το κυνοκομείο

Πέρα από το συγκεκριμένο περιστατικό, το πρόβλημα με τα αδέσποτα ή χωρίς φύλαξη σκυλιά είναι ιδιαίτερα έντονο στην Βέροια, όπως πολλές φορές έχουμε γράψει. Πολλές περιοχές «ταλανίζονται» από αγέλες αδέσποτων, από την στιγμή που το κυνοκομείο της Βέροιας είναι υπερπλήρες.
Σαν να μην έφτανε αυτό, η δίμηνη σύμβαση κτηνιάτρου έληξε στις 22 Ιουλίου και το κυνοκομείο έμεινε και πάλι χωρίς την δυνατότητα στειρώσεων… Όπως μας ανέφερε μάλιστα η κα Αρχοντάκη, δέχτηκε πρόσφατα καταγγελίες ότι σε αρκετές περιοχές της Βέροιας τις τελευταίες μέρες γεννήθηκαν πάνω από 20 αδέσποτα.

Φέρνουν με αγροτικά αδέσποτα και τα αφήνουν στη Βέροια

Οι ασχολούμενοι με το θέμα γνωρίζουν πως το κυνοκομείο της Βέροιας δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της πόλης της Βέροιας και, φυσικά, ολόκληρου του διευρυμένου Δήμου. Πόσο μάλλον όλης της ευρύτερης περιοχής, εντός και εκτός Ημαθίας.
Και όμως, υπάρχουν πολλές καταγγελίες ότι κάποιοι φέρνουν με αγροτικά αδέσποτα ζώα στην περιοχή της Περιφερειακής Οδού της Βέροιας και τα «αμολούν», θεωρώντας, πιθανόν, πως από την στιγμή που έχουμε κυνοκομείο στη Βέροια μπορούμε να δεχόμαστε ανεξελέγκτα σκυλιά.

Ποιος θα δώσει λύση;

Πρόκειται για κωμικοτραγικές καταστάσεις, που ζητούνε λύση… Και όμως, ελάχιστοι, αν όχι κανένας, αιρετοί δέχονται να αναλάβουν το πολιτικό κόστος, καθώς, όπως έχει αποδείξει η ιστορία, ο κάθε υπεύθυνος του κυνοκομείου βρίσκεται εν μέσω δύο πυρών: Των πολιτών που δυσανασχετούν από τη μία και των φιλοζωικών σωματείων που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων.
Κάθε πλευρά έχει τα δίκια της, ωστόσο το κοινά αποδεκτό είναι πως η εικόνα με τα δεκάδες αδέσποτα δεν τιμάει κανέναν.
Και, σίγουρα, λύση δεν πρόκειται να δοθεί αν διαιωνίζονται αρρωστημένες νοοτροπίες που θεωρούν πως «η Βέροια αφού έχει κυνοκομείο, υποχρεούται να μαζέψει όλα τα σκυλιά της Κεντροδυτικής Μακεδονίας». Ούτε βέβαια λύση είναι το «άρον απ’ εμού το ποτήριον τούτο» από την πλευρά των ιθυνόντων και η μοιρολατρική στάση απέναντι στο θέμα.







verianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum