Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Χείρα βοηθείας τείνουν οι Βεροιώτες στους απόρους

13-12-2011-3Συγκινητική και εξαιρετικά σημαντική είναι η προσφορά των πολιτών της Βέροιας που, ενόψει Χριστουγέννων, δίνουν από το υστέρημά τους χρήματα και τρόφιμα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρό βιοποριστικό πρόβλημα…
Αν και οι καιροί είναι χαλεποί για τη χώρα και την κάθε ελληνική οικογένεια, η ευαισθησία στο νομό Ημαθίας περισσεύει. Έρανοι που γίνονται σε σχολεία ή διοργανώνονται από φιλανθρωπικά σωματεία και συσσίτια που πραγματοποιούνται καθημερινά, δίνουν το στίγμα της ανθρωπιάς όσων έχουν λίγα κι όμως επιλέγουν να τα μοιραστούν.
Από τις αρχές Δεκεμβρίου ο Δήμος Βέροιας και το Νομικό Πρόσωπο έχει αποστείλει ανακοινώσεις στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, καλώντας γονείς και παιδιά να συγκεντρώσουν τρόφιμα που θα δοθούν σε άπορες οικογένειες για τα Χριστούγεννα. «Συμπολίτες μας έχουν φέρει ρύζι, μακαρόνια, ζάχαρη, κρέας και αλεύρι, ενώ αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα διαθέσει 2.000 κοτόπουλα. Αν και οι καιροί είναι δύσκολοι έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους βοηθούν. Επιτελούν ένα έργο κοινωνικό και ηθικό. Η συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή είναι ίδια, αν όχι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρσι» δήλωσε στη «Μ» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Βέροιας, Παύλος Παυλίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα στη Βέροια φτάνουν τις 350 ενώ σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα ο αριθμός τους ανέρχεται από 5 έως 9 οικογένειες. Τα τρόφιμα έχουν ήδη συγκεντρωθεί στα σχολεία και από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία της συσκευασίας και διανομής στους προέδρους των δημοτικών διαμερισμάτων, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τα παραδώσουν στους άπορους.
13-12-2011-333Συσσίτια από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Βέροιας
Το «τσουκάλι» της αδελφότητας δεν έχει σταματήσει να βράζει εδώ και 106 χρόνια. Το έργο και η προσφορά δεν σταμάτησαν ποτέ. Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα Κυριών Βέροιας χορηγεί καθημερινά 60 μερίδες φαγητού και καλύπτει τις ανάγκες συνανθρώπων μας, που συνεχώς αυξάνονται. Η μέχρι τώρα πορεία της αδελφότητας στηρίζεται στους Βεροιώτες που είτε από το περίσσευμα είτε από το υστέρημά τους, στηρίζουν το σωματείο. Αναγνωρίζοντας ότι η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα κάθε σπιτιού, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα καλεί τους πολίτες να σταθούν και πάλι αρωγοί της προσπάθειάς της τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων.
«Κουπόνι ζωής» από τον Δήμο Βέροιας
Σε μία απλή χειρονομία, τη δωρεά ενός (1) ευρώ, καλεί τους πολίτες ο Δήμος Βέροιας με το «Κουπόνι ζωής»: Το κουπόνι της δικής μας ψυχής. Ενόψει των Χριστουγέννων και πιστεύοντας στην ευαισθησία των πολιτών, ο Δήμος Βέροιας ανακοινώνει την ενεργοποίηση μιας δράσης που με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τον Ιδιωτικό Τομέα (Τράπεζες, Σούπερ-Μάρκετ). Η δράση αυτή αφορά στο «κουπόνι ζωής» το οποίο αποτελεί μια έμπρακτη και εξαιρετικά συμβολική κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης των συμπολιτών μας προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας. Είναι ένα παράθυρο ελπίδας προς εκείνους τους συμπολίτες στους οποίους η ζωή δεν έδειξε το καλύτερό της πρόσωπο…
  • Βοηθήστε τον Όμιλο Προστασίας Άπορου Παιδιού Βέροιας
  • Έρανος Αγάπης από την Μητρόπολη
  • Συγκέντρωση τροφίμων στην ΟΝΝΕΔ
«Κάντε τα παιδιά να χαμογελάσουν και να χαρούνε περισσότερο, βοηθώντας από το υστέρημά σας». Αυτή την πρόσκληση απευθύνουν στους πολίτες της Βέροιας τα μέλη του Ομίλου Προστασίας Άπορου Παιδιού.
13-12-2011-33Την ίδια ώρα, το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητρόπολης ανακοινώνει ότι από τις 11 έως της 17 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ο «Έρανος της Αγάπης», ώστε να συνεχίσει η εκκλησία να παρέχει ηθική και υλική συμπαράσταση σε πλήθος συνανθρώπων μας. Το έργο της αφορά σε φροντίδα και συμπαράσταση στους ηλικιωμένους, μέριμνα σε ασθενείς, συμπαράσταση σε φυλακισμένους, υποτροφίες μαθητών και φοιτητών, τράπεζες αγάπης (συσσίτια) και βοηθήματα σε άπορους.
Επίσης, η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Βέροιας, στηρίζει τους άπορους με τη συλλογή τροφίμων και κάθε προσφορά για να χαρίσει ένα χαμόγελο και μία βοήθεια από καρδιάς. Τόπος συγκέντρωσης είναι τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ Ημαθίας, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Χριστουγεννιάτικο παζάρι της «Πρωτοβουλίας»
13-12-2011-3333Τριήμερο Χριστουγεννιάτικο παζάρι οργανώνει στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου η «Πρωτοβουλία για το Παιδί». Σε κατάστημα επί της οδού Μητροπόλεως οι πολίτες της Βέροιας θα μπορούν να αγοράσουν χειροποίητες δημιουργίες, στολίδια και κοσμήματα για τους ίδιους, τους φίλους και τους συγγενείς, στηρίζοντας έτσι τον σύλλογο που ευαισθητοποιείται απέναντι στα παιδιά. Το κατάστημα θα λειτουργεί 12 ώρες, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το απόγευμα.
Ανάλογες κινήσεις και εκδηλώσεις πραγματοποιούν σύλλογοι και σωματεία στη Βέροια, για να βοηθήσουν άπορους και ευπαθείς ομάδες.


maknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum