Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Έρχεται το Pc των 25$

Οι αιγυπτιακές Αρχές θα απελευθερώσουν έναν γνωστό blogger, ο οποίος κατηγορείται για υποκίνηση βίας εναντίον των ένοπλων δυνάμεων, δήλωσε δικαστική πηγή, προσθέτοντας ότι εισαγγελείς συνεχίζουν να ερευνούν την υπόθεση.

Στρατιωτικοί εισαγγελείς είχαν διατάξει να τεθεί υπό κράτηση ο Αλάα Αμπντ Ελ Φάταχ τον Οκτώβριο, μετά το ξέσπασμα αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα στο στρατό και διαδηλωτές στο κέντρο του Καΐρου.

Η φυλάκισή του εξόργισε τους ακτιβιστές, οι οποίοι τη θεώρησαν μέρος της...
γενικότερης καταστολής. Οι πιέσεις να απελευθερωθεί εντάθηκαν στο Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΔ), το οποίο κυβερνά τη χώρα μετά την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο κι υπόσχεται να παραδώσει την εξουσία σε έναν εκλεγμένο πρόεδρο ως τον Ιούλιο.

Ο blogger αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των στρατιωτικών ανακριτών περί «υποκίνησης βίας και δολιοφθοράς» που σχετίζονται με τις ταραχές της 9ης Οκτωβρίου, όταν πάνω από 25 άνθρωποι είχαν βρει το θάνατο. Είπε ότι ο στρατός δεν έχει δικαίωμα να τον ανακρίνει και πρόσθεσε ότι θα μιλήσει μόνον σε πολίτες ανακριτές, γεγονός που οδήγησε στην σύλληψή του.

Η υπόθεση μεταφέρθηκε, υπό την πίεση οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην γενική εισαγγελία. Απαγορεύθηκε στον Αμπντ Ελ Φάταχ να βγει από τη χώρα όσο διαρκεί η έρευνα σε βάρος του, σύμφωνα με την δικαστική πηγή.

«Το σημαντικότερο είναι ότι ο Αλάα αντιστάθηκε στην βούληση της στρατιωτικής χούντας, αρνήθηκε να ανακριθεί από στρατιωτικούς ανακριτές και αυτό δεν έγινε», τόνισε ο ακτιβιστής Αμρ Έζατ σε ανάρτησή του στο Twitter μετά την απελευθέρωση του Αμπντ Ελ Φάταχ.

Ο Αμπντ Ελ Φάταχ αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος όσο διαρκεί η έρευνα για την υπόθεσή του, είπε η πηγή χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Άλλοι 27 κατηγορούμενοι για υποκίνηση βίας αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Ακτιβιστές κατηγορούν το ΑΣΕΔ για την πορεία της πολιτικής μετάβασης στην Αίγυπτο και τους θανάτους δεκάδων διαδηλωτών που απαιτούν να τερματιστεί η εξουσία του στρατού.

Αξιωματικός των ένοπλων δυνάμεων υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα ότι όσοι στρατιωτικοί ενεπλάκησαν σε επεισόδια βίας και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαδηλωτών θα προσαχθούν σε στρατοδικεία.

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum