Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τραγική κατάσταση στα νεκροταφεία της Βέροιας λόγω έλλειψης χώρου

Το σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει με τα νεκροταφεία της Βέροιας, με την έλλειψη χώρου και την οριακή κατάσταση που επικρατεί εκεί, αναδείχθηκε στην χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Βέροιας, κατά τη συζήτηση του θέματος της Ημερήσιας Διάταξης για τον νέο κανονισμό των Κοιμητηρίων.  
Όπως ανέφερε ο αρμόδιος επί των νεκροταφείων αντιδήμαρχος Νίκος Μωυσιάδης, η κατάσταση είναι τραγική και άκρως οριακή, καθώς για να γίνουν νέες ταφές, πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν εκταφές, λόγω του περιορισμένου χώρου. Όπως επίσης τόνισε, πλέον δεν μπορούν να δίνονται παρατάσεις στην ταφή πέραν της 5ετίας, ακριβώς λόγω αυτής της στενότητας.

Προς την επίλυση αυτού του προβλήματος, ο Νίκος Μωυσιάδης παραδέχτηκε πως μέχρι σήμερα δεν έγινε κάποια αποτελεσματική ενέργεια, σημειώνοντας πως ο δήμος θα ξεκινήσει άμεσα σε αναζήτηση χώρου για νέα νεκροταφεία.

Ερωτηθείς από το μέλος της Επιτροπής – πολιτικό μηχανικό Νίκο Χατζηευστρατίου για τον εάν ο Δήμος της Βέροιας έχει σκεφτεί να δημιουργήσει αποτεφρωτήρα νεκρών, ο κ. Μωυσιάδης απάντησε πως ως ενδεχόμενο υπήρξε, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα στον Δήμο και, παράλληλα, με την επικείμενη δημιουργία χώρου καύσης νεκρών στην Θεσσαλονίκη, αυτό δεν είναι στις προτεραιότητες του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum