Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή της Φυτειάς έκαψε παραγωγή σιταριού



Tο Σάββατο 25-5-2013 στις 15.37 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βέροιας ενημερώθηκε για πυρκαγιά σε αγροτεμάχιο με αθέριστο σιτάρι στην περιοχή "Γεράνι" της Τ.Κ Φυτειάς. Αμέσως κινητοποιήθηκε ένα υδροφόρο Πυροσβεστικό Όχημα και τέσσερις Πυροσβέστες και η κατάσβεση έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Από την πυρκαγιά κάηκε το μεγαλύτερο μέρος του χωραφιού με την παραγωγή του (σιτάρι). Από την Υπηρεσία ενεργείται προανάκριση για τα αίτια της πυρκαγιάς.
Με αφορμή το γεγονός αυτό και με δεδομένες τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν αυτές τις ημέρες στην περιοχή μας με τους δυνατούς ανέμους (αλλά και τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες του καλοκαιριού), η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανακοίνωσε τα εξής:
"Θα θέλαμε να καλέσουμε τους συμπολίτες μας να μη ανάβουν φωτιά για κανένα λόγο. Στην προκειμένη περίπτωση η απερισκεψία κάποιου στοίχισε το μόχθο ενός χρόνου σε άλλο συμπολίτη μας. Υπενθυμίζουμε ότι η καύση απαγορεύεται παντελώς εντός των κατοικημένων περιοχών και σε απόσταση εκατό μέτρων από αυτές και επιτρέπεται κατόπιν έκδοσης σχετικής άδειας καύσης από τη Υπηρεσία μας στις αγροτικές περιοχές, για τα χρονικά διαστήματα από 1-5-2013 εως 31 – 5-2013 και από 21-9-2013 εως 31-10-2013. Το μεσοδιάστημα από 1-7-2013 εως 20-9-2013 απαγορεύεται η καύση και στις αγροτικές περιοχές.
Επίσης όλοι οι συμπολίτες μας, οι οποίοι προσέρχονται είτε οι ίδιοι , είτε οι εξουσιοδοτημένοι μηχανικοί ή οποιοδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο για να διεκπεραιώσουν υπόθεση σχετική με τα μέτρα πυρασφάλειας της επιχείρησής τους πρέπει να γνωρίζουν ότι : η κάθε Πυροσβεστική Υπηρεσία ανά την επικράτεια είναι υποχρεωμένη να τους εξυπηρετεί τηρώντας τις επιταγές της σχετικής Νομοθεσίας Πυρασφάλειας και χωρίς να επιβαρύνεται οικονομικά ο πολίτης. Αν από οποιονδήποτε ζητηθεί πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση «για την Πυροσβεστική Υπηρεσία», να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι έχουν πέσει θύματα και να πράξουν ανάλογα καταγγέλλοντας στις αρμόδιες αρχές επίσημα το γεγονός".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum