Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Καθομαστε πανω σε 28 δις ευρω και δανειζομαστε!!!

Στα 28 δισ. ευρώ η αξία των μεταλλευτικών αποθεμάτων στο υπέδαφος της Ελλάδας...
Αξία 28 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι έχουν τα μεταλλευτικά αποθέματα που βρίσκονται στο ελληνικό υπέδαφος, σύμφωνα με μελέτη του ΙΓΜΕ, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης.
Μιλώντας στο στο Ελληνο-Κινεζικό συνέδριο Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιείται στην Αθήνα, επικαλούμενος σχετική μελέτη του ΙΓΜΕ, ο κ. Μανιάτης προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα, θα προκηρυχθούν διεθνείς διαγωνισμοί, προκειμένου να βρεθεί μισθωτής των δημόσιων μεταλλείων, με βάση τις προτάσεις ειδικών σχετικά με την αξιοποίησή τους.
Οι προτάσεις των ειδικών αφορούν τη μίσθωση 30 από τα συνολικά 100 μεταλλεία του Δημοσίου, που βρίσκονται σε επτά περιοχές στο Κιλκίς ή τη Ροδόπη. Τα κοιτάσματα χαλκού, χρυσού, μεικτών θειούχων και αντιμονίτη εκτιμώνται ότι έχουν αξία 10 δισ. ευρώ, ενώ εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στη Χαλκιδική, τα μεταλλευτικά αποθέματα αποτιμούνται σε 12 δισ. ευρώ.
Τα στοιχεία που έρχονται από την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Οι πωλήσεις της εξορυκτικής βιομηχανίας ξεπερνούν σε αξία το 1 δισ. ευρώ το χρόνο, ενώ τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν εξαγωγές. Επίσης, η χώρα μας είναι η μόνη χώρα που παράγει χουντίτη, είναι η πρώτη χώρα παραγωγής περλίτη, δεύτερη χώρα παραγωγής κίσσηρης και μπεντονίτη, τέταρτη παραγωγός αλουμίνας στην Ε.Ε., καθώς και πρώτη στην εξαγωγή προϊόντων λευκόλιθου/μαγνησίτη στην Ε.Ε. Παράλληλα, το ελληνικό σιδηρονικέλιο καλύπτει το 7% των αναγκών της ευρωπαϊκής βιομηχανίας ανοξείδωτου χάλυβα.
Όσον αφορά τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι υπεγράφησαν δύο ελληνοκινεζικές συμφωνίες ύψους 2,8 δισ. ευρώ, ενώ στο διαγωνισμό της ΔΕΗ για φωτοβολταϊκό πάρκο στην Κοζάνη, προκρίθηκαν και τέσσερις κινεζικές εταιρείες.
Επίσης, προανήγγειλε ότι η υλοποίηση του αγωγού Τουρκίας-Ελλάδας-Ιταλίας IGI, θα πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum