Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

10 άνθρωποι που άλλαξαν τον κόσμο!

10. Ο Bill Gates (1955 -), Αμερικανός:
Ο Bill Gates δημιούργησε το πρώτο πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή…
 ενώ ήταν ακόμη στο λύκειο, συνιδρυτής της Microsoft το 1977, και...
μέχρι το 1993 ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη. Το 2000 Γκέιτς και η σύζυγός του σχηματίσαν το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation, το οποίο είναι το μεγαλύτερο φιλανθρωπικό ίδρυμα στον κόσμο. Ένας από τους στόχος του είναι να απαλλαγούμε από τον Τρίτο Κόσμο της πολιομυελίτιδας και άλλων θανατηφόρων ασθενειών.


9. Martin Luther King, Jr (1929-1968):
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν υπουργός Βαπτιστής που εκστρατεύει εναντίον των διαχωρισμών των μαύρων στις νότιες πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Ήταν επηρεασμένος από τον Γκάντι και πίστευε σε ειρηνική διαμαρτυρία. Κέρδισε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης το 1964. Ο βασιλιάς δολοφονήθηκε το 1968, αλλά πάντα θα τον θυμόμαστε για την αξιοπρεπή, παθητική αντίσταση του σε μια άδικη κοινωνία.








8. Νέλσον Μαντέλα (1918 -):
Ο Νέλσον Μαντέλα αφιερώσε τη ζωή του στον αγώνα κατά του απαρτχάιντ. Φυλακίστηκε το 1964 για την αντίθεσή του προς την ρατσιστική κυβέρνηση στη Νότια Αφρική και κρατήθηκε για 26 χρόνια. Το 1990, μετά την απελευθέρωσή του, ο Μαντέλα εξελέγη πρόεδρος του Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου. Το 1993 κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης για το έργο του για τον τερματισμό του απαρτχάιντ.












7. Αδόλφος Χίτλερ (1889 – 1945):
Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν ηγέτης της Γερμανίας από 1933 – 1945, κατά τη διάρκεια του χρόνου που οδήγησαν τον κόσμο στον πιο καταστροφικό πόλεμο στην ιστορία. Το μίσος του Χίτλερ κατά του εβραϊκού λαού και η επιθυμία του για ανθρώπους με μπλε μάτια, ξανθά μαλλιά οδήγησε στη δολοφονία έξι εκατομμυρίων ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.Πέθανε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην ανατολική Ευρώπη.



6. Albert Einstein (1879 – 1955):
Ο Αϊνστάιν ήταν μία από τις μεγαλύτερους φυσικούς και το όνομά του έχει γίνει σύμβολο της μεγαλοφυίας. Όταν το πιο φημισμένο έργο του, η Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, αποδείχθηκε το 1919, ο Αϊνστάιν έγινε ο πιο διάσημος επιστήμονας στον κόσμο και κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1921. Ο Αϊνστάιν ήταν παθιασμένος με το πασιφισμό, αλλά οι επιστημονικές θεωρίες του, βοήθησε τις ΗΠΑ, για την ανάπτυξη της ατομικής βόμβας. Μια εβδομάδα πριν πεθάνει ο Αϊνστάιν έγραψε στον Bertrand Russell, ένα Βρετανό φιλόσοφο και αγωνιστή κατά των πυρηνικών , ζητώντας να βάλει το όνομά του σε ένα μανιφέστο καλώντας όλες τις χώρες να εγκαταλείψουν τα πυρηνικά όπλα τους.

5. Μαχάτμα Γκάντι (1869 – 1948):
Ο Γκάντι ξεκίνησε την καριέρα του ως δικηγόρος, αλλά έγινε ένα μεγάλο πολιτικός και πνευματικός ηγέτης. Ηγήθηκε της ειρηνικής πολιτικής ανυπακοής των Ινδιάνων κατά της βρετανικής κυριαρχίας στην Ινδία και διαπραγματεύθηκε με τη βρετανική κυβέρνηση μέχρι το 1947, όταν η Ινδία είχε χορηγηθεί με ανεξαρτησία.Ο Γκάντι με τον απλό τρόπο ζωής του και την πίστη του στη θρησκευτική ανοχή τον έκανε σύμβολο της αξιοπρέπειας και της ειρήνης από τότε.

4. Καρλ Μαρξ (1818 – 1883):
Οι ιδέες του Μαρξ για την οικονομική ιστορία και την κοινωνιολογία άλλαξαν τον κόσμο. Ο Μαρξ ήταν ένας κοινωνικός φιλόσοφος που επιτέθηκε στο κράτος και προέβλεψε ένα μέλλον στο οποίο όλοι ήταν ίσοι. Εξήγησε τις θεωρίες του στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο (καταρτίζονται με Φρίντριχ Ένγκελς και δημοσιεύθηκε το 1848). Οι ιδέες του οδήγησαν τελικά στη Ρωσική Επανάσταση και τον κομμουνισμό. Μέχρι το 1950 σχεδόν το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού ζούσε υπό κομμουνιστικά καθεστώτα.








3. Ο Κάρολος Δαρβίνος (1809 – 1882), αγγλικά:
Φυσιοδίφης Κάρολος Δαρβίνος καθιέρωσε την θεωρία της εξέλιξης. Ξεκίνησε σχηματίζοντας τις ιδέες του, όταν υπηρέτησε ως επίσημη φυσιοδίφης σε ένα ταξίδι στο κόσμο HMS Beagle (1831-1836) και πέρασε το υπόλοιπο της ζωής του πίσω στην Αγγλία την ανάπτυξη τους. Όταν το διάσημο βιβλίο του Η Καταγωγή των Ειδών μέσω της Φυσικής Επιλογές δημοσιεύθηκε το 1859, υπήρξαν βίαιες αντιδράσεις εναντίον της. Ο Δαρβίνος αμφισβήτησε λογαριασμό της Αγίας Γραφής για τη δημιουργία και εξήγησε ότι άνθρωπος κατάγονται από ΑΠΕ-σαν πρόγονο. Ένας άλλος Άγγλος φυσιοδίφης, Άλφρεντ Ράσελ Γουάλας, αναπτύσσεται ανεξάρτητα πολύ παρόμοιες ιδέες ταυτόχρονα με τον Δαρβίνο.

2. Ουίλιαμ Σαίξπηρ (1564 – 1616):Ο William Shakespeare είναι γενικά αποδεκτό ότι είναι ο μεγαλύτερος θεατρικός συγγραφέας στην αγγλική γλώσσα. Ξεκίνησε ως ηθοποιός και έγραψε ποιήματα αγάπης τουλαχιστον 154 και 37 θεατρικά έργα, συμπεριλαμβανομένων των Άμλετ, Βασιλιάς Ληρ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα και Μάκβεθ.Ο Σαίξπηρ εισήγαγε πιθανώς πάνω από 1.700 νέες λέξεις στην αγγλική γλώσσα.

1. Χριστόφορος Κολόμβος (1451 – 1506):
O Χριστόφορος Κολόμβος είναι ένα από τα πιο γνωστούς εξερευνητές όλων των εποχών. Πίστευε ότι θα μπορούσε να φθάσει στην Ασία πλέοντας προς δυσμάς από τον Ατλαντικό Ωκεανό και το 1492 που απέπλευσε το Santa Maria για να αποδείξει τη θεωρία του. Αντ ‘αυτού, προσγειώθηκε στις γνωστές ως τις Δυτικές Ινδίες. Οι ανακαλύψεις του οδήγησαν στις Ευρωπαϊκές εξερευνήσεις και το διακανονισμό της αμερικανικής ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum