Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Παραίτηση Φύκατα στον Φίλιππο

Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου κατέθεσε ο Γιώργος Φύκατας. Στην επιστολή του τονίζει ότι λόγω ελλείψει συνεργατών και επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του. Στην επιστολή του ο Γιώργος Φύκατας υπογραμμίζει:

"Από την περασμένη αγωνιστική περίοδο, παρακολουθώντας σχολαστικά την προσπάθεια επιβίωσης της ομάδας, διέκρινα με ιδιαίτερη συγκίνηση εμφανή σημάδια ανάκαμψης. Έτσι, στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση, στις αρχές Ιουνίου, εξέφρασα την άποψή μου, που αφορούσε τη συγκρότηση ενός μετώπου με συναίνεση, προκειμένου να γίνει ευρέως κατανοητό πως η συμμετοχή όλων είναι επιτακτική ανάγκη για την σωτηρία της πιο ιστορικής κι ένδοξης ομάδας αυτής της πόλης, της ομάδας που έκανε γνωστή τη Βέροια και τη Μακεδονία παγκοσμίως.
Πριν 10 χρόνια, όταν εκλέχτηκα και ανέλαβα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φιλίππου Βέροιας, επέλεξα αποφασιστικά και δυναμικά να προβώ σε πρωτοποριακές τολμηρές διαρθρωτικές ενέργειες στην ομάδα στοχεύοντας σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες όχι μόνο στην Ελλάδα και αλλά και στην Ευρώπη, στόχος που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και η ομάδα απογειώθηκε και έγραψε ιστορία κατακτώντας τίτλους, φέρνοντας στην πόλη μας τρόπαια που μας έκαναν και συνεχίσουν να μας κάνουν όλους περήφανους. Επιπλέον με αποφασιστικά και στοχευμένα βήματα οργανώσαμε σε νέα πρότυπα τα αναπτυξιακά τμήματα και από δέκα αθλητές στις μικρές ηλικίες που είχαμε, καταφέραμε μέσα σε λίγα χρόνια και οργανώσαμε όλες τις κατηγορίες ομάδων με τετρακόσιους και πλέον αθλητές-τριες που σε όλους σας είναι γνωστά τα αποτελέσματα από τις διακρίσεις τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα (τέσσερα Πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων, δύο Πανελλήνια πρωταθλήματα Παγκορασίδων, τρία Πανελλήνια πρωταθλήματα Νεανίδων, ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων, ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μίνι κοριτσιών, ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παμπαίδων , ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα Μίνι Αγοριών κλπ δεύτερες και τρίτες Πανελλήνιες θέσεις). Σε γενικές γραμμές η πορεία της ομάδας όλη τη δεκαετία παρά τις αντίξοες συνθήκες υπήρξε πολύ καλή και νιώθω πολύ ικανοποιημένος για αυτό που πετύχαμε .
Το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα αυξήθηκαν και συσσωρεύτηκαν με αποτέλεσμα να με αποκαρδιώσουν, πρέπει να παραδεχτώ.
Μαζί με τους συνεργάτες μου, που πάντα στηρίζουν τις επιλογές μου, χωρίς να παύουν στιγμή να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες, αποφάσισα την ανανέωση της ομάδας οργανώνοντας την σε νέο κορμό, με αθλητές και προπονητή από την πόλη μας .
Η μεταρρύθμιση αυτή έπρεπε να πραγματοποιηθεί με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής όπως πολύ πετυχημένα έγινε και με τις ομάδες του μπάσκετ και στίβου. Αυτό λοιπόν το εγχείρημα ήταν και παραμένει η πιο δύσκολη αποστολή, όμως αποτελεί και τη μόνη διέξοδο στην περίοδο που διανύουμε, όπου οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν και απειλούν την επιβίωση της ομάδας είναι αρκετοί και σοβαροί.
Τις τελευταίες μέρες οι συνεργάτες μου ανέλαβαν πρωτοβουλίες για την εξασφάλιση της απαιτούμενης αρμονίας και σταθερότητας στην ομάδα, προβλέποντας με αισιοδοξία προδιαγεγραμμένη επιτυχία και για τον λόγο αυτό πείσθηκα και έθεσα υποψηφιότητα στην τελευταία Γενική Συνέλευση με την απαραίτητη προϋπόθεση πως για να υλοποιηθούν αυτές οι βλέψεις, ήταν η άμεση και αποτελεσματική ανασυγκρότηση της ομάδας. Παρ όλα αυτά, στην πρακτική εφαρμογή των σχεδίων αποδείχθηκε πως οι στόχοι, ήταν περισσότερο απαιτητικοί από το αναμενόμενο, κι εμείς αδύναμοι στο να ανταποκριθούμε.
Τιμώντας λοιπόν την ομάδα που υπηρέτησα ανιδιοτελώς επί 11 συναπτά χρόνια, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο παρελθόν της αλλά και στο μέλλον της, αλλά και με αίσθημα ατέρμονης ευγνωμοσύνης απέναντι στους παλιότερους που στήριξαν με ενθουσιασμό την ομάδα, εξετάζοντας ενδελεχώς και υπεύθυνα όλα τα δεδομένα προβαίνω ώριμα σε σημαντικές αποφάσεις. Αδυνατώντας λοιπόν να επιλύσω τα προβλήματα λόγω σοβαρών επαγγελματικών υποχρεώσεων και έχοντας απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να υποβάλλω την παραίτηση μου από Πρόεδρος του ΔΣ της αγαπημένης μου ομάδας.
Την δύσκολη αυτή χρονική περίοδο, που η οικονομική δυσπραγία έχει κλονίσει τον ιστορικό αθλητικό σύλλογο της πόλης, καλώ όλους τους φίλους αυτής της ομάδας να βρεθούν κοντά και να ενισχύσουν την προσπάθεια των στελεχών της ομάδας. Ευχαριστώ όλους όσοι έχοντας όραμα για τον ΦΙΛΙΠΠΟ, μου εμπιστεύτηκαν την ηγεσία της, με στήριξαν και αγωνίστηκαν μαζί μου.
Τέλος δηλώνω πως προς το παρόν, θα είμαι ένα απλό μέλος της ομάδας και θα παρέχω, στο βαθμό που μου επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου, την υποστήριξή μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum