Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Το facebook «συμμαχος» των διαρρηκτων !

Ένα νέο «‘όπλο» απέκτησαν πρόσφατα οι διαρρήκτες. Ποιο είναι αυτό ; Μα το ευρέως διαδεδομένο και στην Ελλάδα facebook! Ναι καλά διαβάσατε, το facebook. Όπου ένας επίδοξος κακοποιός μπορεί να μάθει από πρώτο χέρι πότε είμαστε και το κυριότερο πότε λείπουμε από το σπίτι ή έχουμε φύγει για διακοπές.

Το μόνο που έχει να κάνει είναι να δημιουργήσει ένα ψεύτικο προφίλ και αφού πρώτα κάνει μερικούς κοινούς φίλους έτσι ώστε να μην κινήσει υποψίες , απευθύνει και σε εμάς αίτημα φιλίας.

Ορισμένοι ηλεκτρονικοι διαρρήκτες μάλιστα έχουν ανεπτυγμένη και την υποκριτική ικανότητα σε τέτοιο βαθμό έτσι ώστε να πιάσουν κουβέντα με τα θύματά τους, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους και εν τέλει να εκμεταλλευτούν την αφέλειά τους μαθαίνοντας…
προσωπικά δεδομένα, όπως την περιοχή στην οποία μένουμε, πότε σκοπεύουμε να φύγουμε διακοπές κ.α.

Έτσι εμείς αμέριμνοι θα φύγουμε για την καλοκαιρινή μας άδεια, αφήνοντας ελεύθερο «πεδίο δράσης» στο νέο ιντερνετικό μας φίλο, με τις καθόλου αγαθές προθέσεις. Ανάλογα περιστατικά έχουν επαναληφθεί σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν σημειωθεί κρούσματα και στη χώρα μας, που απλώς δεν έχουν δειτο «φως της δημοσιότητας».

Γι΄αυτό λοιπόν και οι αστυνομικές αρχές συμβουλεύουν τους χρήστες του διαδικτύου να αποφεύγουν να δημοσιοποιούν προσωπικά τους δεδομένα σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter, my space),έτσι ώστε να αποφύγουν τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.

1 σχόλιο:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum