Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας Βεροιώτης κληρικός στα κατεχόμενα της Κύπρου


Ο Μητροπολίτης Μόρφου(αριστερά) και ο δ. Αθανάσιος (δεξιά)
Για 7η χρονιά εκατοντάδες Κύπριοι μετέβησαν στην κατεχόμενη Μονή του Αγίου Μάμα, προκειμένου να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από το 2004 από τον Μητροπολίτη Μόρφου και τους κληρικούς της Μητροπόλεως.

Φέτος, σε αυτές τις εκδηλώσεις συμμετείχε και ένας Βεροιώτης, νέος κληρικός, ο διάκονος Αθανάσιος Βουδούρης, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2011 υπηρετεί στην εν λόγω Μητρόπολη, στο χωριό Κακοπετριά, που υπάγεται στη Μητρόπολη Μόρφου.
Για την ιστορική στιγμή στην κατεχόμενη Μονή της Κύπρου, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων έγραψε:

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2011, στην κατεχόμενη Μονή του Αγίου Μάμαντος, της θείας λειτουργίας χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, συμπαραστατούμενος από το σύνολο του ιερατείου της Μητρόπολης Μόρφου.

Ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός για την γιορτή του Αγίου τελέστηκε στις 1 Σεπτεμβρίου το βράδυ, στην ιστορική μονή. Εκατοντάδες πιστοί έφτασαν από κάθε γωνιά της Κύπρου, Μορφίτες και μη, τίμησαν τον Πολιούχο Άγιο, υπό το άγρυπνο μάτι του Αττίλα, διατρανώνοντας την πίστη τους για δικαίωση και επιστροφή στα σκλαβωμένα εδάφη.

Οι πιστοί κατέφτασαν από όλη την ελεύθερη Κύπρο, με ιδιωτικά αυτοκίνητα, αλλά και λεωφορεία που προσέφεραν ο Δήμος και η Ιερά Μητρόπολη της κατεχόμενης Μόρφου. Τα λεωφορεία πέρασαν χωρίς προβλήματα από τα οδοφράγματα του Αγίου Δομετίου, της Ζώδιας, καθώς και του Λιμνίτη, σύμφωνα με το Δήμαρχο Μόρφου Χαράλαμπο Πίττα.

Στο Εσπερινό της 1ης Σεπτεμβρίου, κατά την περιφορά της εικόνας του Αγίου Μάμαντος, λιτανεύθηκε και η θαυματουργός εικόνα του Χρυσοσώτηρος, που διασώθηκε από την ομώνυμη εκκλησία της κατεχόμενης Ακανθούς, καθώς και τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Μάμαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum