Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Συμβολική κατάληψη της οδού Εληάς από μαθητές δημοτικών σχολείων

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Βιώσιμη κινητικότητα» που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αλληλεγγύης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Α’βάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ημαθίας, την Τροχαία Βέροιας και τη Δημοτική Αστυνομία, μαθητές των δημοτικών σχολείων μετέτρεψαν το πρωί της Πέμπτης την οδό Εληάς σε παιδότοπο, καταλαμβάνοντας συμβολικά το οδόστρωμα από τις 11:00 π.μ. έως τη 1:00μ.μ.  

Σκοπός της εκδήλωσης υπήρξε η αποστολή από τους μαθητές του διπλού μηνύματος για μια πόλη ανθρώπινη, με λιγότερη κίνηση οχημάτων από τη μία και καθαρότερο περιβάλλον από την άλλη. Η εκδήλωση χωρίσθηκε σε δύο μέρη, ξεκινώντας με τα παιδιά να ζωγραφίζουν τις δικές τους εικόνες και μηνύματα στο δρόμο σχετικά με το περιβάλλον. Στη συνέχεια οι νεαροί μαθητές μοίρασαν «Εκ – Κλήσεις», ένα έντυπο μήνυμα που καλούσε τους οδηγούς σε συμμόρφωση με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και σεβασμό για τους πεζούς. Οι «Εκ- Κλήσεις» μοιραστήκαν σε διερχόμενους οδηγούς και σταθμευμένα αυτοκίνητα του ευρύτερου αστικού κέντρου.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την αρμόδια Αντιδήμαρχο, κα. Βαρβάρα Σταυροπούλου με την αρωγή των Ειδικών Συνεργατών του Δήμου Βέροιας, Φώτη Αργυρίου, Στράτου Τάκη και Σάμουελ Σαλέμ, με τη συμμετοχή  450 μαθητών των 1ου,2ου, 4ου, 5ου, 6ου, 7ου,9ου, 11ου, 13ου,14ου Δημοτικών Σχολείων και των συνοδών δασκάλων τους. Ξεχωριστή αναφορά για τη βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης πρέπει να γίνει στους υπαλλήλους της Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης,  κ. Χάρη Κουρουζίδη και κα. Βασιλική Μάνια καθώς επίσης και στο Διοικητή της Τροχαίας, κ. Ανδρέα Καλογερόπουλο.

Σημειώνεται ότι ανάλογες εκδηλώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς στο σύνολο του διευρυμένου Δήμου Βέροιας, προωθώντας την περιβαλλοντική συνείδηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum