Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

"Βούλιαξαν" το ΟΑΚΑ οι Πόντιοι

Πάνω από 2000 χορευτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας εκπροσωπώντας επάξια 407 σωματεία έδωσαν ραντεβού με την παράδοση και συγκεντρώθηκαν στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ. Μία βραδιά που σίγουρα θα μείνει χαραγμένη σε όλους όσους παρευρέθησαν και κατέκλισαν το γήπεδο που όπως αναφέρθηκε ξεπέρασαν τους 15.000. Χαμογελαστά πρόσωπα, χορευτές που έδωσαν την ψυχή τους, παρουσιαστές στα καλύτερά τους και ένα ένθερμο κοινό Ποντίων αλλά και μη Ποντίων, συνέθεσαν το φόντο του 8ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Π.Ο.Ε.
Το φετινό φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στον Ποντιακό Ηγεμονικό Οίκο των Γαβράδων, ο οποίος χάρισε στον Ελληνισμό διανοούμενους, καλλιτέχνες αλλά και τον Άγιο Θεόδωρο Γαβρά που τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Παρχαρίδης Γεώργιος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνάει ο Ελληνικός λαός και που όλοι μαζί ενωμένοι σαν μια γροθιά μπορούμε να ξεπεράσουμε. Κλείνοντας τόνισε ότι η Π.Ο.Ε. θα συνεχίσει να μάχεται και να προσπαθεί για την Διεθνοποίηση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Τον λόγο μετά πήρε ο Πρόεδρος Νότιας Ελλάδας & Νήσων κ. Βαρυθυμίάδης Γεώργιος και παρομοίασε τους χορευτές σαν κεριά ανάμενα ως ελάχιστος φόρος τιμής για τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.
Στην συνέχεια οι 5 Σ.Πο.Σ παρουσίασαν τους χορούς της αλησμόνητης Πατρίδας. Συγκεκριμένα η Σ.Πο.Σ Θεσσαλονίκης παρουσίασε χορούς από την Ματσούκα, η Σ.Πο.Σ Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου από το Κάρς, η Σ.Πο.Σ Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλία από την περιοχή Ακ Ντάγ Ματέν, η Σ.Πο.Σ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την Κιμισχανά Αργυρούπολης και τέλος η Σ.Πο.Σ Νότιας Ελλάδας και Νήσων από την Νικόπολη.
Το πρόγραμμα παρουσίασαν οι Ιεροκλής Μιχαηλίδης και Πόπη Τσαπανίδου ενώ την παρουσίαση των συλλόγων καθώς και των καλλιτεχνών την έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.Ε κ.Γιώργος Γεωργιάδης.
Αξίζει να σημειωθεί κλείνοντας ότι στην εκδήλωση πήραν μέρος αφιλοκερδώς πολλοί καλλιτέχνες του Ποντιακόυ χώρου. Ανάμεσα τους ήταν ο Χρήστος Κεμανετζίδης, Στάθης Νικολαΐδης, Γιώργος Ιωαννίδης, Πέλα Νικολαΐδου, Κώστας Θεοδοσιάδης , Χρήστος Ακριτίδης, Δημήτρης Καρασαββίδης, Γιάννης Κουρτίδης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Στάθης Παυλίδης, Στέλιος Χαλκίδης. Ενώ την σκηνοθεσία επιμελίθηκε ο καταξιωμένος διεθνώς Πόντιος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.
ΠΗΓΗ: Pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum