Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Θα αφαιρεί πινακίδες η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας για παράνομη στάθμευση


Aφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος θα εφαρμόζει από εδώ και πέρα η Δημοτική Αστυνομία σε όσους βεβαιώνονται κλήσεις για παράνομη στάθμευση. Μέχρι σήμερα, παρότι ο νόμος το προέβλεπε, οι Δημοτικοί Αστυνόμοι της Βέροιας αρκούνταν απλά στην βεβαίωση της παράβασης και στην επίδοση της κλήσης. Τα πράγματα όμως άλλαξαν, μετά από τις διαδικασίες που κίνησε παραβάτης, ο οποίος προσπάθησε να ακυρώσει κλήση για παράνομη στάθμευση επειδή δεν έγινε αφαίρεση πινακίδων.

Ενημερωθήκαμε από τις Εισαγγελικές Αρχές ότι κακώς δεν εφαρμόζαμε το νόμο. Έπρεπε να ζητούμε την παράδοση των πινακίδων ή και της άδειας κυκλοφορίας, ανάλογα με την παράβαση» δήλωσε στην «Ημερήσια» ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Χαράλαμπος Καπουρτίδης.

Μετά την παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών, σύμφωνα πάντα με τα όσα μας δήλωσε ο κ. Καπουρτίδης, η Δημοτική Αστυνομία της Βέροιας έχει εκδώσει αποφάσεις (όπως αυτή της φωτογραφίας) και καλεί τους παραβάτες να παραδώσουν πινακίδες, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα (ανάλογα με την παράβαση) για 10 ή 20 ημέρες. Σε όσους δεν το κάνουν θα καταλογιστεί πταίσμα και μπορεί να διωχθούν ποινικά.

«Η αφαίρεση πινακίδων ή και της άδειας οδήγησης δεν έχει σχέση με το αν πλήρωσε κάποιος την κλήση. Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε με την βεβαίωση της παράβασης» μας εξήγησε ο κ. Καπουρτίδης και πρόσθεσε: «Ανάλογα με το που παρκάρει κανείς παράνομα, προβλέπεται και το τι θα αφαιρεθεί. Αν παρκάρει κανείς για παράδειγμα σε θέση ΑμΕΑ, αφαιρούνται πινακίδες, δίπλωμα, και άδεια κυκλοφορίας. Το ίδιο αυστηρός είναι ο νόμος και γι αυτούς που παρκάρουν μέσα σε πεζόδρομο. Σε άλλες περιπτώσεις προβλέπετε μόνο αφαίρεση πινακίδων».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum