Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Ημέρα θλίψης και μνήμης για τον ΠΑΟΚ



Μια θλιβερή επέτειο φέρνει στη μνήμη η σημερινή ημέρα για την ομάδα και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, καθώς συμπληρώνονται 13 χρόνια από το χαμό έξι οπαδών του στο τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη.
Ηταν ξημερώματα 4ης Οκτωβρίου 1999 όταν ένα τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 77 οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» που επέστρεφαν στη Θεσσαλονίκη μετά από ντέρμπι στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό (είχε λήξει ισόπαλο 1-1) σε μια προσπάθεια να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με διερχόμενο φορτηγάκι που κατευθυνόταν στη Λάρισα. Το τουριστικό λεωφορείο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ανατράπηκε και πέφτοντας σε μια χαράδρα βάθους οκτώ μέτρων σκόρπισε το θάνατο σε έξι φίλους του «Δικεφάλου του Βορρά» καθώς και στον οδηγό του φορτηγού.
Τα 6 «Αετόπουλα» που μένουν αθάνατα στη μνήμη των φίλων του ΠΑΟΚ ήταν: Λαζαρίδης Κυριάκος (17 ετών), Τζιόβα Χριστίνα (18 ετών), Θέμελης Αναστάσιος (19 ετών), Ζαπουνίδης Χαράλαμπος (20 ετών), Γκανάτσιος Γεώργιος (21 ετών), Ανδρεαδάκης Δημήτρης (25 ετών).
Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πριν το δυστύχημα το λεωφορείο είχε κάνει μια στάση στο Βελεστίνο, όπου αποβιβάστηκαν κάποιοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, και σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν το τιμόνι ανέλαβε ο 19χρονος τότε γιος του ιδιοκτήτη του λεωφορείου. Στο δυστύχημα τραυματίστηκαν αρκετοί ακόμα οπαδοί του ΠΑΟΚ, ένας μάλιστα σοβαρά με αποτέλεσμα να χάσει το πόδι του.
«Η αγάπη τους για τον ΠΑΟΚ τους έφερε εδώ, τους άφησε εδώ και συνέχισε παραπέρα» γράφει το μνημείο, που έχει τοποθετηθεί στον τόπο του δυστυχήματος για να θυμίζει κι αυτή την τραγωδία.
Από τότε κάθε χρόνο η ΠΑΕ τιμά τη μνήμη των παιδιών με μνημόσυνο που γίνεται επί τόπου, ενώ σε κάθε εντός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ που προηγείται της συγκεκριμένης ημερομηνίας κατατίθενται στεφάνια στην Τούμπα, τόσο από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, όσο και από την εκάστοτε φιλοξενούμενη ομάδα.
Παράλληλα, η ΠΑΕ τιμά τη μνήμη τους φορώντας μια συλλεκτική φανέλα με κεντημένη την ημερομηνία του δυστυχήματος (4/10/1999).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum