Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Διαδηλωτής του ΠΑΜΕ νεκρός από ανακοπή


Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός άφησε την τελευταία του πνοή ο 65χρονος άνεργος ναυτεργάτης Λούγαρης Ξενοφών, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία του ΠΑΜΕ, όταν υπέστη ανακοπή καρδιάς έξω από τη ρωσική εκκλησία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν συμμετείχε στα επεισόδια. Ο άνθρωπος ήταν άνεργος τα τελευταία έξι χρόνια, βιώνοντας έτσι τις τραγικές επιπτώσεις της κρίσης. Πριν από έναν χρόνο, κατά τη διάρκεια της πορείας του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η σύγκρουση μεταξύ μελών του ΠΑΜΕ και νεαρών διαδηλωτών, υπέστη ανακοπή και είχε καταλήξει ένας 53χρονος παλιός συνδικαλιστής. 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συγκέντρωσης, το ΚΚΕ τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Λίγες ώρες αργότερα, η ιστορία επαναλαμβανόταν επί της οδού Φιλελλήνων. O 65χρονος μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου, παρά τις προσπάθειές τους, οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η τραγωδία πριν από έναν χρόνο

Τραγική ήταν η κατάληξη για τον 53χρονο οικοδόμο Δημήτρη Κοτσαρίδη, ο οποίος πέρυσι έχασε τη ζωή του από ανακοπή, ενόσω συμμετείχε στη διαδήλωση στο Σύνταγμα. Το μοιραίο συνέβη μετά τα άγρια επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και μέλη του ΠΑΜΕ στις 20 Οκτωβρίου του 2011.

Το θύμα, μέλος του ΠΑΜΕ, μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμούς στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου και κατέληξε, αφού πρώτα έγινε αποτυχημένη προσπάθεια ανάνηψης. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο άτυχος οικοδόμος δεν έφερε τραύματα.

Ο 53χρονος, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν είχε ιατρικό ιστορικό, ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενώ ήταν και γενικός γραμματέας του συνδικάτου οικοδόμων του Βύρωνα. Ο άτυχος οικοδόμος δέχθηκε στα πόδια του δακρυγόνο που τον έκανε να χάσει τις αισθήσεις του.

Aνακοινώσεις για τον θάνατο του διαδηλωτή

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε «πληροφορηθήκαμε τον θάνατο από ανακοπή καρδιάς ενός μακροχρόνια ανέργου συμπολίτη μας που συμμετείχε σε ειρηνική διαδήλωση μακριά από τις εστίες μικροεπεισοδίων. Τα πράγματα πάνε άσχημα. Καλώ την κυβέρνηση να σταματήσει να ρίχνει λάδι στη φωτιά με τις πολιτικές λιτότητας, ύφεσης, ανεργίας και φτωχοποίησης. Αποσύρετε και επανεξετάστε τα νέα μέτρα».

Επίσης, ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης εξέφρασε τη λύπη του και επεσήμανε: «Περνάμε δύσκολες στιγμές, όλοι πρέπει να έχουμε αίσθημα ευθύνης. Υπάρχουν πράξεις βίας και σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι απαράδεκτες και πρέπει να τις καταδικάσουμε. Η κοινωνία είναι στα όριά της και πρέπει να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή».

1 σχόλιο:

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum