Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Η Γιουνάιτεντ διέλυσε 8-2 την Άρσεναλ


Οι πρωτοπόροι της Premier League (συγκατοικούν με τη γειτόνισσα Σίτι) δεν άφησαν τους Λονδρέζους να πάρουν ούτε ανάσα, πετυχαίνοντας σκορ-ρεκόρ.
Η Μάντσεστερ... άργησε λίγο να ανοίξει λογαριασμό (στο 22' με τον Γουέλμπεκ), από εκεί και περα όμως ήταν ασταμάτητη. Ο φαν Πέρσι έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 27' από το σημείο του πέναλτι (απέκρουσε ο ντε Χέα) και ένα λεπτό αργότερα, ο Γιανγκ με απίστευτο σουτ στο "παραθυράκι" του Σέζνι, έκανε το 2-0.
Στο 41' ο Ρούνεϊ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ, πριν ο Γουόλκοτ δώσει κάποιες ελπίδες στην Άρσεναλ, βρίσκοντας δίχτυα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.
Ένα "μαγικό" εξάλεπτο (64'-70') από την Γιουνάιτεντ ήταν αρκετό για να ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο. Οι Ρούνεϊ, Νάνι, Παρκ έκαναν το 6-1 και το γκολ του φαν Πέρσι στο 74', μάλλον... εξαγρίωσε τους γηπεδούχους.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Τζένκινσον άφηνε τον αγωνιστικό χώρο έχοντας πρώτα αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Χάουαρντ Γουέμπ και στο 82' ο Ρούνει πέτυχε το τρίτο προσωπικό του τέρμα από το σημείο του πέναλτι. Ο θρίαμβος των "κόκκινων διαβόλων" ολοκληρώθηκε στο 91' με θύτη τον Γιανγκ.
Αυτή ήταν η τρίτη φορά που η Γιουνάιτεντ βάζει οκτώ γκολ σε αγώνα της Premier League. Είχε να το πετύχει από τις 6 Φεβρουαρίου 1999 (1-8 με τη Νότιγχαμ).
Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι ότι η Άρσεναλ είχε να δεχθεί οκτώ γκολ από τις 12 Δεκεμβρίου 1896. Τότε, είχε ηττηθεί με 8-0 από την Λάφμπορο, σε αγώνα για τη δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.
Παράλληλα, αυτή ήταν η τέταρτη φορά από καταβολής Premier League που σημειώνονται από 10 γκολ και πάνω. Είχαν προηγηθεί οι αναμετρήσεις Τότεναμ-Γουίγκαν 9-1, Τότεναμ-Ρέντινγκ 6-4 και Πόρτσμουθ-Ρέντινγκ 7-4.

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum