Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Παραιτήθηκε από την ηγεσία της Apple ο Steve Jobs!

Η μέρα που φοβούνταν οι φίλοι της Apple έφτασε. Ο Steve Jobs αποφάσισε να αφήσει τον τιμόνι της εταιρείας, έπειτα από μια μακρά πορεία γεμάτη επιτυχίες. Η σχετική επιστολή παραίτησης έχει ήδη κατατεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Apple και η επόμενη μέρα έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο Jobs υπέδειξε ως διάδοχό του τον Tim Cook, τον άνθρωπο που τον αντικαθιστούσε όλα αυτά τα χρόνια όταν έπρεπε να πάρει αναρρωτική άδεια. Υπενθυμίζεται ότι ο Jobs έχει ταλαιπωρηθεί πολύ την τελευταία πενταετία από την επάρατη νόσο, με αποτέλεσμα να έχει απουσιάσει για μεγάλα διαστήματα από την ηγεσία της εταιρείας.

Στην επιστολή του, ο Jobs ξεκαθαρίζει ότι δεν αποσύρεται τελείως από την ενεργό δράση και ζητά από την εταιρεία να τον διορίσει πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου. Φυσικά, το ΔΣ της εταιρείας έσπευσε να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του ιστορικού ηγέτη και οι αλλαγές έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ.

Ο Tim Cook βρίσκεται τώρα μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του. Τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι είναι ένας ικανότατος manager, αντικαθιστώντας τον Jobs με μεγάλη επιτυχία κάθε φορά που ο τελευταίος έπρεπε να απουσιάσει. Μένει να δούμε αν ο Cook έχει και το όραμα για να ηγηθεί της Apple, καθώς μιλάμε για μια εταιρεία που έχει συνδέσει το όνομά της με την καινοτομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum