Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Μισθούς σε όλους τους προέδρους του δήμου Βέροιας για να...αγοράζουν λαχεία στα πανηγύρια

Παρά την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες του δήμου Βέροιας να ανταπεξέλθει σε ζητήματα καθημερινότητας, το δημοτικό συμβούλιο (εγκρίθηκαν με ψήφους της πλειοψηφίας) ενέκρινε μισθούς σε κάθε πρόεδρο νομικού προσώπου. Τι κι αν η δήμαρχος σε περιόδους προ κρίσης έλεγε «πρέπει να σταματήσει το πανηγυράκι με τον κάθε πρόεδρο να παίρνει το…χαρτζιλίκι του»; Τότε έπρεπε να πέσει ο Σκουμπόπουλος από την θέση του δημάρχου και κάθε μέσο για να πειστεί η κοινή γνώμη ήταν για την κ. Ουσουλτζόγλου θεμιτό.

Στην συνεδρίαση των Ριζωμάτων λοιπών, αποφασίστηκε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Γιώργος Μιχαηλίδης να αμείβεται για τις υπηρεσίες του με 1400 ευρώ, ο πρόεδρος των ενιαίου νομικού προσώπου Παύλος Παυλίδης με 1400 ευρώ, ο αντιπρόεδρός του 560 ευρώ, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών Βασίλης Παπαδόπουλος και Αντώνης Καγκελίδης με 1000 ευρώ ο καθένας τους και με 400 ευρώ οι αντιπρόεδροί τους.
Π
«Την ώρα που υπάρχει αδυναμία χρηματοδότησης κάποιων βασικών ζητημάτων, την στιγμή που καλεί η δήμαρχος τους πολίτες να προσφέρουν εθελοντικά, έρχεται προκλητικά το δημοτικό συμβούλιο και ορίζει αμοιβές σε αιρετούς. Η αποστολή των αιρετών έχει εθελοντικό χαρακτήρα και πρέπει να είναι αμισθί. Κανείς δεν μας έφερε εδώ με το ζόρι» δήλωσε η Ιωάννα Σοφρόνωφ, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας.
Απαντώντας η δήμαρχος δήλωσε ότι δεν γίνεται να πηγαίνουν στα πανηγύρια οι σύμβουλοί της και να μην έχουν χρήματα να αγοράσουν λαχεία ούτε να καλούν κάποιον στο γραφείο τους και να μην μπορούν να κεράσουν καφέ. Επίσης η κ. Ουσουλτζόγλου έριξε και το «καρφί» της για την Βεροιώτικη κοινωνία λέγοντας: «δοκιμάστηκε την περασμένη τετραετία το σύστημα των αμισθί προέδρων. Είδαμε πως το εκτίμησε η κοινωνία…»
pliroforiodotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum