Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ο Ετό στην Ανζί με αμοιβή 15 εκατ. ευρώ τον χρόνο!

Η ρωσική ομάδα μετατρέπει τον Καμερουνέζο στον πιο καλοπληρωμένο παίκτη σην ποδοσφαιρική ιστορία

Η ρωσική ποδοσφαιρική ομάδα Ανζί Μαχατσκαλά επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία το 2009. Στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χάρτη όμως, μπήκε τον περασμένο χειμώνα όταν την αγόρασε ο μεγιστάνας κ. Σουλεϊμάν Κερίμοφ, ο οποίος θέλοντας να δείξει αμέσως τις προθέσεις του ξεκίνησε τη μεταγραφική ενίσχυση της Ανζί αποκτώντας τον 38χρονο Ρομπέρτο Κάρλος, ενώ τώρα σκοπεύει να τινάξει την μπάνκα στον αέρα αποκτώντας και τον Σάμουελ Ετό της Ιντερ, τον οποίο αναμένεται να χρίσει πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον κόσμο με ετήσιο συμβόλαιο 15 εκατ. ευρώ!


Η Ανζί που έπειτα από 19 αγωνιστικές είναι ισόβαθμη στην τέταρτη θέση του ρωσικού πρωταθλήματος με τη Ρούμπιν Καζάν, έχει προσλάβει τον άλλοτε τεχνικό διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης κ. Πρέντρανγκ Μιγιάτοβιτς, ο οποίος ανέλαβε την ολοκλήρωση της μεταγραφής του πρώην άσου της Μπαρτσελόνα και της Μαγιόρκα.

Ο σέρβος πρώην ποδοσφαιριστής μετέφερε πρόταση ύψους 40 εκατ. ευρώ στην Ιντερ και όπως ομολόγησε ο τεχνικός διευθυντής της Ιντερ κ. Μάρκο Μπράνκα «ήταν επίσημη συνάντηση και ακούσαμε με προσοχή τις προτάσεις της Ανζί», ενώ ο πρόεδρος των Νερατζούρι κ. Μάσιμο Μοράτι παραδέχτηκε ότι «ήταν ενδιαφέρουσα η πρόταση». Αξίζει να σημειωθεί ότι αν οι Νερατζούρι παραχωρήσουν τον Ετό, τότε θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την έλευση του Κάρλος Τέβες από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο Ετό έχει ήδη συμφωνήσει για τριετές συμβόλαιο και απομένει το «ναι» από την Ιντερ, ώστε να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του 30χρονου σούπερ σταρ στον ρωσικό νότο και τα παράλια της Κασπίας.

Ο γεννημένος στην ημιαυτόνομη επαρχία του Νταγκεστάν κ. Κερίμοφ, ο οποίος φέρεται να είναι τέταρτος πιο πλούσιος Ρώσος και 136ος στον κόσμο, έχει βαλθεί να δημιουργήσει μια υπερομάδα και συνεχίζει τις ηχηρές μεταγραφές. Ηδη έχει συμφωνήσει με τον διεθνή ακραίο μέσο Γιούρι Ζιρκόφ (υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο), προσφέροντας 15 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι, ενώ απέκτησε επίσης τον πολωνό διεθνή επιθετικό Μπάλας Ντζούντζακ (14,5 εκατ. ευρώ στην Αϊντχόφεν), τον μαροκινό διεθνή μέσο Μπαρκ Μπουσούφα (8 εκατ. ευρώ στην Αντερλεχτ) και τον βραζιλιάνο επιθετικό Ντιέγκο Ταρντέλι (5 εκατ. ευρώ στην Ατλέτικο Μινέιρο).

Στη συνέχεια επιχείρησε μέσω του βραζιλιάνου αμυντικού να κλείσει και τον ανερχόμενο σταρ Νεϊμάρ, τον οποίο διεκδικούν ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μπαρτσελόνα, η Τσέλσι κι η Μάντσεστερ Σίτι.

Οπως αποκάλυψε ο Ρομπέρτο Κάρλος μιλώντας στον βραζιλιάνικο Τύπο έχει προσπαθήσει να πείσει τον Νεϊμάρ να τον ακολουθήσει! «Έχουμε μιλήσει και πλέον το κάνουμε σε καθημερινή βάση! Του έχω πει για τις φιλοδοξίες της Ανζί και του προέδρου του συλλόγου. Όλα εξαρτώνται από τον ίδιο, αλλά εμείς έχουμε απευθυνθεί και επίσημα στη Σάντος για την απόκτησή του» είπε ο βραζιλιάνος αμυντικός!

Ο βαθύπλουτος ιδιοκτήτης της Ανζί σόκαρε τον Ρομπέρτο Κάρλος τον περασμένο Απρίλιο, όταν στα γενέθλια του 38χρονου βραζιλιάνου άσου του πρόσφερε ως δώρο μια Bugatti Veyron αξίας 900.000 ευρώ! Πρόκειται για το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο αυτή τη στιγμή με τελική ταχύτητα τα 434 χλμ/ώρα.

Ισως για αυτό να δήλωσε μερικούς μήνες αργότερα ότι «θα παίξω ποδόσφαιρο για ακόμη δυο χρόνια στην Ανζί και μετά θα αναλάβω τη θέση του προέδρου και να δω την ομάδα να μετατρέπεται σε υπερδύναμη έχοντας στις τάξεις της τους καλύτερους παίκτες του κόσμου».
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Veria City News © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum